Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב 2010 הייתי ביום עיון של בטר פלייס במרכז מבקרים שלהם בגלילות ונהגתי בלגונה כזאת.

כל רכבי ההדגמה היו לגונה, לא הייתה אפילו פלואנס אחת.

היו משהו כמו 8 לגונות כאלה במתחם. 

IMG_20260307_192027.thumb.jpg.3bf0c938328043688476836b126f62e9.jpg

IMG_20260307_192039.thumb.jpg.ddca4b0b400d11339e76345c36804eb6.jpg

IMG_20260307_192051.thumb.jpg.195d611febb368096ee5dc716da6d07c.jpg

למייטב הבנתי אלו היו מכוניות מוסבות מלגונה בנזין ולא משהו סדרתי, היו בתא נוסעים פריטים שנראו "התקנה מקומית" ולא אישרו לנו לפתוח את "מכסה המנוע", כנראה  הכל היה שם מבולגן לא מסודר כמו ברכב מקורי.

• מעניין 2

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין מה עלה בגורלן של אותן לגונה מוסבות.

מנחש שכבר הפכו לפחיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
בתאריך 7.3.2026 בשעה 10:31, Mr.Hybrid כתב:

סדרת הפוסטים של אליאור נונה בפייסבוק ממשיכה וגולשת למחוזות שכתוב ההיסטוריה. הנ"ל בחור צעיר שעושה עבודת קודש בתיעוד והחזרה לתודעה של דגמים ורעיונות מוטוריים מהעבר, אבל ניכר שהוא לא היה שם בשנות השיא של בטר פלייס ולא מבין באמת מדוע היא נכשלה.

בפוסטים האחרונים למשל הוא מרבה לספר על איש החזון אגסי שרצה להציע רכב חשמלי בעל תכונות דומות לשחקנים המרכזיים בשוק אך במחיר נמוך יותר כדי לשמור על אטרקטיביות. הוא לא זוכר (וכנראה גם לא יודע) שהפלואנס שהוצעה אז הייתה רכב לא אטרקטיבי בעליל כשלעצמו, שחלק גדול מהבגאז' נבלע ע"י הסוללה, שהביצועים היו על הפנים, שרקורד האמינות היה בעייתי (מול יצרני המזרח ובכלל), שהיא לא הציעה אף יתרון או חידוש בארגונומיקה או ב-UX, ושהמחיר היה עדיין גבוה למדי למרות שבפועל לא הייתה לרוכשים בעלות על כלום. 

הוא לא מספר על הקשיים הביורוקרטיים שבהם נתקל פרוייקט תחנות ההחלפה, על הפריסה האיטית והספורדית ברחבי הארץ והנסיונות לדרוס את הרגולציה בחו"ל, על אלף ואחת בעיות אחרות בשרשרת האספקה והערך של המוצר... רק על החזון שכביכול הקדים את זמנו ועל הגאון הלא מובן שעמד מאחוריו. 'גאון' אימפריאליסט שניסה לחנוק את השוק ולייצר מונופול לפני שהמוצר בכלל יצא לדרך ולאנשים ניתנה הזדמנות להחליט באיזה כיוון הם רוצים ללכת, שהונה משקיעים וניהל את כספם בחוסר אחריות פיסקלי. אילון מאסק לעניים עם חברים במקומות גבוהים, רק בלי המוצר האיכותי ורשת הטעינה של טסלה ששיחקו תפקידי מפתח בהצלחת הקונספט. 

אני מצר עד היום על מותו של רעיון החלפת הסוללות, אבל זה פחות או יותר הדבר היחידי שבטר פלייס עשו נכון (גם אם לא בהצלחה יתרה). כל השאר היה כשלון מוכתב מראש וההגדרה המילונית של היבריס, שלצערי הזמן השכיח ואנשים צעירים כמו אותו אליאור פספסו לגמרי כשלמדו את כל ההיסטוריה של המיזם מוויקיפדיה. מעניין איך היו נראים הפוסטים אילו היה מבקר בשרשור הזה כחלק משיעורי הבית שלו. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אם ניתן לערוך בוויקי אז צריך למקם את השירשור הקיים כאחד ממקורות המידע הבסיסיים. 

לפני 6 שעות, Derish כתב:

אני מצר עד היום על מותו של רעיון החלפת הסוללות, אבל זה פחות או יותר הדבר היחידי שבטר פלייס עשו נכון (גם אם לא בהצלחה יתרה).

ממש לא ועברנו על זה בשירשור מספר פעמים, לאלץ לקוח להשתמש בדגם בודד/ים עקב תאימות חומרתית לא עובד בשוק תחרותי לטווח של יותר מאורך חיי הרכב.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

ממש לא ועברנו על זה בשירשור מספר פעמים, לאלץ לקוח להשתמש בדגם בודד/ים עקב תאימות חומרתית לא עובד בשוק תחרותי לטווח של יותר מאורך חיי הרכב.

במיוחד שעכשיו BYD טוענים שיש להם רכב שנטען ב5 דקות,

אם זה אכן יעבוד מסתבר שתוך כמה שנים זה יהיה סטנדרט בכל העולם,

פורסם
לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

עברנו על זה בשירשור מספר פעמים, לאלץ לקוח להשתמש בדגם בודד/ים עקב תאימות חומרתית לא עובד בשוק תחרותי.

להבהרה, דיברתי רק על הרעיון של סוללה מתחלפת - לא על המודל העסקי הפגום. 

אני חושב שאם המגבלה היחידה היא ה-form factor בעוד שהספק/יצרן והכימיה הפנימית פתוחים להתעדכן עם הזמן, אז זה יכול היה לעבוד. 

פורסם

אני חושב שמה שהרג את המיזם סופית (בנוסף לשאר הבעיות) היה מודל התמחור המוזר - במקום לשלם פר טעינות התכנית הייתה שהרוכשים יקנו "תכנית" של נסיעה עד קילומטרז'  מסוים במחיר קבוע. מודל שהיה דומה לתכניות הסלולריות שהיו נפוצות אז. ובנוסף הקביעה שהסוללה היא בבעלות החברה ולא הרוכש

• אהבתי 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 12 שעות, Haim_gds כתב:

ברו, המקום העבודה הקודם שלי היה חצי ממשלתי, בעמוד הויקיפדיה של מקום העבודה, ניסיתי להוסיף את הלינק  לאתר אבל היה שם אתר אחר שיש לו אופי מסחרי. שיניתי את הלינקים ומחקתי את האתר המסחרי ושמתי את הלינק של האתר של המקום עבודה, הוא נמחק על ידי עורך בכיר יותר בטענה שמדובר באתר לא רלוונטי.

• לא הבנתי... 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עוד שורדת שנצפתה באופן מפתיע בברצלונה:

image.thumb.png.f12797c87288371bc6ed9a694ea014d7.png

image.thumb.png.e93dba6fb193c06c999f4b743d3ff2a7.png

נראית כמו חדשה חוץ מקצת שפשופים על הפגוש. לוחית הרישוי מ-2018, מניח שהגיעה ביבוא אישי מדנמרק.

• אהבתי 1
  • מעניין 3
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 7.3.2026 בשעה 21:51, itsik170 כתב:

מעניין מה עלה בגורלן של אותן לגונה מוסבות.

מנחש שכבר הפכו לפחיות.

נכנסו לפה קיבלו רישוי זמני שלא נרשם בשום מקום, ויוצאו מכאן בתום השימוש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...