Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר מישהו שעובד שם וטוען שהנצילות לא רחוקה בהרבה מטעינה חוטית (והוא לא עובד בשיווק).

נראה לי שהבעיה של אלקטריאון היא שההשקעה הנדרשת בתשתית היא עצומה ועד שלא תהיה תשתית פרוסה, אין לך שום סיבה לקנות רכב שתומך בטעינה שלהם.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 18 שעות, harhanegev כתב:

זה יכול להיות דבר נהדר, אם רק יצליחו להתמודד עם נושא הנצילות האנרגטית ועם נושא מערכת הגביה.

בלי התמודדות מוצלחת עם 2 האתגרים האלו, אני לא רואה איך זה יהיה יותר מגימיק.

והבנתי גם שהתשתית מאוד מאוד יקרה (ומוזר לי איך זה ישתלם כלכלית)

מזכירה את בטרפלייס גם בפן הזה

לפחות הפעם זה על כסף של אחרים (חוץ מקרנות הפנסיה שלנו שמושקעות שם)

• אהבתי 2
פורסם
לפני 5 שעות, stx כתב:

אני מכיר מישהו שעובד שם וטוען שהנצילות לא רחוקה בהרבה מטעינה חוטית (והוא לא עובד בשיווק).

נראה לי שהבעיה של אלקטריאון היא שההשקעה הנדרשת בתשתית היא עצומה ועד שלא תהיה תשתית פרוסה, אין לך שום סיבה לקנות רכב שתומך בטעינה שלהם.

לגבי הנצילות -

הלוואי הלוואי הלוואי שהוא צודק, כולנו נהנה מזה אם וכאשר.

להעביר חלק מהטעינה בלי צורך בהפסקות זה דבר נהדר, אם המחיר של זה יהיה סביר אז זה בטח יתפוס ואם לא אז לא, אסל חשוב לזכור שהתאמת הרכב היא הבעיה הקטנה יחסית, כי אין שום סיבה שלא יהיה מתאם כלשהו הניתן להתקנה לא יקרה במיוחד.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

האמת ששאלתי אותו, ואני לא זוכר מה הייתה התשובה, אם לא שווה להם להיכנס לשוק של עמדות טעינה בחנייה, כשהטעינה אלחוטית.

אתה חוזר הביתה, יוצא מהרכב והוא פשוט נטען.

מגרשי חניה בקניונים, במקומות עבודה, כולם מטענים. בלי כבלים ובלי התעסקות.

לדעתי, גם עניין החיוב לא צריך להיות בעיה גדולה.

ואז כשכבר יהיו הרבה רכבים עם זה, אולי יהיה כלכלי לסלול כביש כזה במקום מרכזי מספיק.

פורסם

יש כל מיני חברות שמציעות טעינה אלחוטית בחנייה אבל יש להם שתי בעיות:

1. חוסר יעילות לעומת כבל. כמו שכל מי שמשתמש במטען אלחוטי לטלפון יודע, יש הפסדים של 30% בטעינה אלחוטית. גם אם יקצצו את זה לחצי, זה עדיין המון אנרגיה שמתבזבזת. בנוסף, ההפסדים האלו הופכים לחום. אם טוענים בקצב של 10kW, ייווצר חום כאילו הפעלת תנור חימום בהספק של 3kW. 
  2. מחיר התקנה הרבה יותר יקר אם מדובר בחפירה באספלט. אם מדובר במשטח בטון ההתקנה פשוט לא מעשית.

צריך גם למקם את הרכב במדויק כדי שתהיה טעינה אלחוטית, אז לא בטוח שזה חוסך זמן לעומת שימוש בכבל. מה שכן, שתי הבעיות האלו אכן יותר חמורות אם הטעינה היא תוך כדי נסיעה במקום בחנייה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 שעות, eladts כתב:

למה להתעסק עם טעינה אלחוטית כשיש טכנולוגיה מוכחת לאספקת חשמל תוך כדי נסיעה?

1280px-Trolleybus_Low_Floor_4_1500_-_Sao

ספק אם אתה רוצה שכל רחוב יתחילו לרוץ כבלי חשמל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זו טכנולוגיה ותיקה שמגבילה את הרכב כמו מסילה. לא רלוונטי לרכב שצריך גמישות מינימלית, כמו פקטי.

אגב, בבוסטון נסעתי באוטובוס שבמנהרה קיבל הזנת חשמל, דומני עילית, ביציאה מהמנהרה התנתק ועבר לדיזל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה, מה רע בגונדולות?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אגב, בבוסטון נסעתי באוטובוס שבמנהרה קיבל הזנת חשמל, דומני עילית, ביציאה מהמנהרה התנתק ועבר לדיזל.

כן, היו כאלו אוטובוסים בקו לשדה התעופה בגלל שהוא עובר במנהרה ייעודית שאין בה מספיק אוורור כדי לאפשר נסיעה של רכב ICE. האוטובוסים האלו יצאו משירות לא מזמן, כמו שאר הטרוליבוסים בבוסטון. כיום יש בקו אוטובוסים היברידיים עם טווח מוגדל ובעתיד מתוכנן מעבר לאוטובוסים חשמליים עם סוללות.

Dual-mode_bus_in_electric_mode_at_top_of

1280px-Outbound_bus_at_Silver_Line_Way_s

פורסם (נערך)

אכן היתה נסיעה לשדה. לפני 14 שנה - והיתה מספיק ייחודית כדי לזכור את העצירה ביציאה מהמנהרה, הניתוק מהחשמל והתנעת הדיזל ברעש גדול.

בחיפה קצב המעבר לאוטובוסים על סוללות מרשים מאוד. ובהדרגה מופיעות גם מטרוניות כאלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

למה, מה רע בגונדולות?

שום דבר, בתנאי שהן חשמליות.

לפני 1 דקה, sperial כתב:

בחיפה קצב המעבר לאוטובוסים על סוללות מרשים מאוד. ובהדרגה מופיעות גם מטרןניות כאלה.

יפה. חבל שבבוסטון החליטו לא להשתמש בתשתית הקיימת של כבלים עיליים לפני שהמעבר לאוטובוסים BEV בכלל התחיל. יכלו למשל לפתח טרוליבוס / אוטובוס BEV משולב שנטען כאשר הוא מחובר לכבלים העיליים.

פורסם

מעניין האם יש מי שפיתח ומייצר יצור כלאיים כזה.

התשתית העילית לטרוליבוס היא מפגע לא קטן.

P1030879-3.jpg

פורסם

אם יש ביקוש יפתחו, כמו שפיתחו את הטרוליבוס / אוטובוס דיזל שלמיטב ידיעתי היה בשימוש רק בבוסטון. בקו המדובר התשתית היא רק במנהרה, אז זה לא מפריע לחוש האסתטי של אף אחד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...