Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו כבר עסקה מעניינת.

אם ממירים את עלות המקדמה לתשלומים חודשיים מקבלים 275 שקל לפני ריבית והצמדה, נניח 300 שקל לחודש לפי NPV של 9900.

שורה תחתונה:

2300 שקל לחודש כולל את ירידת הערך, המימון ו"דלק" ל12000 ק"מ בשנה.

ובסוף התקופה מחזירים את הרכב בלי כאב ראש של מכירה ובלי לדאוג מה ירידת הערך תהיה וכו'.

(אני לא מתייחס לאופציית הקניה בכלל)

זו כבר מתחילה מתחילה להיות עסקה מעניינת כי רכב בנזין חדש לא רחוק מהמספרים האלו.

נניח 1:11 ודלק שעולה 8.5 שקל לליטר, זה 770 שקל רק על דלק בחודש.

ירידת הערך על פני שלוש שנים של רכב משפחתי חדש מהשקית עשויה בהחלט להגיע ל50000 שקל.

ונשאר עוד איזה 5000 של הריביות.

כלומר מבחינה פיננסית זה לא יקר משמעותית (אם בכלל) ממשפחתמטית בנזין

נשאר לבדוק:

1. מה קורה אם הרכב נפגע בתאונה במשך העסקה ויש לו ירידת ערך?

2. מה קורה אם הרכב טוטל לוס במשך העסקה?

3. מה קורה אם בטר פלייס פושטת רגל במהלך העסקה? האם במקרה כזה החוזה נחשב כמסוכל ע"י גורם חיצוני והוא נפסק ללא תשלומים נוספים? ואז רק הלכה המקדמה?

וכמובן נשאלת השאלה למה לחיות עם מגבלות הטווח ותא המטען כשאפשר באותו כסף לזהם את הסביבה עם רכב בנזין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב, סתם מתוך סקרנות:

האם תחנות ההחלפה היו פתוחות במשך החג (יום הכיפורים)?

אני יודע שתחנות דלק סגורות (לפחות ביישובים יהודיים, לא יודע מה הולך בגליל) אבל בכל זאת יש הבדל בין טווח של 500+ ק"מ ל150 ק"מ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עוד ניסיון לחשב עלות לק"מ לרכב חשמלי - לפי תמחיר אמריקאי. לפי התחשיב שלו מדובר בעלות אנרגיה 3 סנט למייל, כלומר לחות מ-10 אג' לק"מ. מעניין שמחיר החשמל שחישב (כ-8.3 סנט לקוט"ש) נמוך מהמחיר בארץ בכ-15% בתרגום ישיר מדולר לש"ח, ושהשתמש בשברולט וולט כמעט רק על סוללה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שהבטחתי, אנחנו יוצאים עכשיו ארבעה רכבים חשמליים לאילת.

רשמים מלאים מהחוויה אתן בסופה, לבנתיים סוגיה אחת נענתה; ציוד לארבע נפשות בוגרות פלוס תיק נרגילה פלוס לפטופים ואלכוהול נכנסים בבגאז'

rupemyju.jpguqyjaveq.jpg

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

כתבה ב NRG: 'מעלה הילוך: בטר פלייס רוצה שגם המדינה תתאמץ' http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/405/405.html?hp=1&loc=5

בהנחה כי אין נתונים שגויים/חסרים/מועלמים בכתבה אז עולות מספר נקודות למחשבה:

-"לפי תחזיות החברה עד סוף השנה הנוכחית יימכרו כ-1,000 מכוניות, רובן ככולן לציי רכב של חברות". יותר משלוש מאות חתיכות לחודש לליסינג? נשמע אופטימי מאוד. מה עם הליסינג של אלבר?

-"לבטר פלייס איו שום רצון להיות מונופול. אבל צריך להסתכל על העתיד: אם מדברים על גמילה מנפט בתקופה הקרובה, אין היום אפשרויות רבות בשוק התחבורה. ביודיזל ‏(דלקים ביולוגיים - י"ד‏) הוא לא פתרון בעיניי, אלא אם כן הוא מיוצר מפסולת. בסופו של יום אין לי כל ספק בדבר אחד: כלי הרכב המונעים בבנזין ייעלמו מהעולם תוך 20־30 שנה, וודאי שהפתרון הדומיננטי יהיה הרכב החשמלי". אם זהו ציטוט מדויק אז העתונאי פישל קשות שלא ביקש הסבר לאמירה מוזרה זו, הרי השימוש בביו-דלק (למנועי 4 פעימות) קיים כבר זמן רב במקמות שונים בעולם. גם השימוש בגז טיבעי קיים כיום (התחלתית) ומאגרי הגז שהתגלו יכולים לשמש תמריץ.

-"ברחובות לא ניתן למצוא את תשתית הטעינה של החברה. הגוף היחידי שמורשה להתקין עמודי טעינה חשמליים ברחובות ישראל הוא חברת החשמל." מעניין, כלומר ש BP אינה הספק היחידי של עמדות טעינה 'חכמות' ואי לכך אין צורך לרכוש את החבילה שמוצעת על ידם. אם יותקנו עמדות טעינה ציבוריות רבות בזמן הקרוב אז רכבים חשמליים קטנים ועירוניים יהוו מתחרה קשה למכונית המשפחתית ובין עירונית המוצעת ע"י BP.

פורסם

אני נוטה להסכים איתה, שבעוד 20-30 שנה רוב כלי הרכב יהיו חשמליים.

במקרה הרע הם יהיו חשמליים רק למספר קילומטרים בתוך העיר, ופועלים על גז או דיזל למרחקים ארוכים מחוץ לעיר.

שימו לב לנתון החשוב מאוד שמתחבא בכתבה-

"אם יעלו 2 מיליון כלי רכב חשמליים, יצור החשמל במדינה יגדל רק ב 10%-12% "

זה בניגוד גמור למה שרוב האנשים חושבים, שידרש המון חשמל והתשתית תקרוס ולכן חייבים טעינה מנוהלת דרך המחשב של בטר פלייס ואי אפשר סתם לטעון בשקע.

אז זהו- אפשר לטעון בשקע, מדובר פה על צריכת חשמל של מזגן גדול או סתם קומקום חשמלי. זאת למשך, בממוצע, שעה אחת בלבד. (ביום ממוצע, נסעת 40 קילומטר בדרך הביתה אחרי שטענת בעבודה, ולכן אתה צריך למלא את המצבר רק מ 70% ל 100%, שזה בערך שעה).

אז כמו שלא מנהלים פה 5 מליון מזגנים וקומקומים, לא ממש חייבים לנהל 2 מיליון מכוניות. לא שזה רע, יש יתרונות, אבל שלא תחשבו שיקרה איזה אסון.

הנקודה היא שאפילו משם אנחנו רחוקים שנות אור! אין 2 מליון רכבים חשמלים בישראל וגם לא 200 אלף. ולהזכירכם 200,000 זה בסך הכל 1% מצריכת החשמל במדינה!! בסך הכל יש 470 רכבים, שזה בערך אלפית של אחוז מצריכת החשמל הארצית....

פורסם

תגגל את השם של הגברת הזאת ותבין בדיוק על מי מדובר.

1. הביאה את השחיתות, הבזבזנות וחוסר היעילות במכון התקנים לרמת אומנות!

2. קימבנה לעצמה הסכם פרישה שערורייתי בזמן שדרשה קיצוצים בשכר מעובדי המכון.

3. לקינוח קימבנה לעצמה איזה משרת יעוץ למכון התקנים, כולה 6500 דולר לחודש (פלוס הוצאות) והסתירה מהמדינה את ההסכם הזה ורק לאחר אישור הסכם הפרישה, נחסף גם ההסכם הזה ואם לא היה עוד איזה שמץ מנהל תקין במדינה, היא לא הייתה מחזירה את הכסף עד היום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה ציני?

כי אם אתה רציני אז היה ברור שהחברה זקוקה לאיזה ניעור רציני בכדי אולי להציל את הקיום שלה.

לדעתי האישית, שום דבר כבר לא יציל אותם (וחבל מאוד שככה, אין לי שום תקוה שהם יסגרו את הבסטה).

דרך אגב, הם לא יכלו להמציא איזה תירוץ אחר למה הוא הועזב?

קשה לי להבין איך לניהול שותף של SAP הוא סופר מוכשר ולניהול של BP הוא לא מתאים.

בכל מקרה, תראו איזה קולות מתחילים להשמע מתוך BP:

בשיחות שלא לייחוס, אמר ל-ynet בכיר במיזם כי המודל הכלכלי של בטר-פלייס תמוה ואינו צפוי להניב רווחים בשנים הקרובות. אותו עובד גם הסביר כי הפתרון הטכנולוגי שמציעה בטר-פלייס - החלפת סוללות במכוניות חשמליות, במטרה להאריך את טווח נסיעתן - הוא במקרה הטוב פתרון לזמן מוגבל בלבד.

זאת, מאחר שבשנים הקרובות צפוי שיפור משמעותי בטכנולוגיית הסוללות, שתאפשר את הארכת הטווח ללא החלפת סוללות. לכן, כך העריך אותו עובד, השקעת העתק של המיזם בהקמת התחנות - השקעה הנאמדת במאות מיליוני שקלים - צפויה להתברר בעתיד כשגויה.

פשוט מאשר את כל מה שטענו פה על גבי עשרות עמודים.

פורסם

למה ומדוע את בשוק ?

שי אגסי לא התאים לניהול חברה שאין לה זכות קיום צעד מאוחר מדי ויקר מדי.

לבטר פלייס לא היתה זכות קיום מיומה הראשון.

החזון, שהציגה היה ונשאר מבוסס על תנאים בלתי אפשריים: מונופול וטכנולוגיות שלא קיימות ובספק יהיו בעתיד.

צר לי, על המשקיעים שלא הבינו זאת מלכתחילה.

אני לא רוצה בשום מצב לרכוש רכב באותה שיטה שפעלו חברות הסלולאר שעשקו את הצרכניים.

זה סוף דרכו של הרכב החשמלי בארץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם הבנתי אותך נכונה אתה מתכוון שכול המגיבים לאורך 10 עמודים אשר טענו שהפרוייקט לא יצליח צדקו ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בדיוק! קשה לתאר את הצביעות והטיפשות במילים. כל הפיאסקו הזה נחזה כבר ע"י גולשי הפורום. מסתבר שהאדם הממוצע חכם יותר מהטייקון הממוצע

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קודם כל, לא עשרה אלא שמונים ואחד עמודים! :shock:

כולם פה טענו שהמספרים לא מתחברים ואין הגיון כלכלי בהם, הנה עכשיו בא בכיר מ BP ומאשר את זה.

אני יודע בוודאות שאנשים ב BP שונאים את ההתבטאות הבאה שלי (שכבר אמרתי פה בשרשור מספר פעמים) אבל לי לא ממש אכפת ואני אגיד אותה שוב:

האסון של BP היה במחאה של השנה שעברה שבאה וגנבה להם את העגבניות מהשקשוקה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...