Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדבר היחיד שעוד יכול להציל את מיזם אגסי הוא הטבות מס גדולות נוספות.

ראיון עם קפלינסקי. מנהל מיזם אגסי (ואלוף מיל):

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000784707

המדינה צריכה להפחית את שווי השימוש על רכב חשמלי. לא הגיוני שעובד שמשתמש בפלואנס חשמלית נקייה ישלם את אותו שווי שימוש על פלואנס בנזין או פלואנס דיזל. אני מקווה שהמדינה תמצא דרך להקל את שווי השימוש על מקבלי רכב חשמלי. אני חושב שזה ריאלי ומוצדק".

נכון שרכב נקי זכאי להטבות מס, אך השאלה היא כמה? כבר יש הטבות קימות. איפה הגבול לכמות הטבות המס?

כשנשאל קפלן על דעתו לגבי כוונת האוצר להכניס לשווי השימוש של מקבלי רכב צמוד גם את שווי הטבת הדלק החופשי - מה שעשוי לתת לבטר פלייס דחיפה שיווקית מסיבית - הוא מפתיע: "לא ביקרתי כבר שנה בתחנת דלק, אבל כאזרח אני לא סבור שראוי להפיל נטל מס כל כך גדול על עובדים, שגם כך משלמים מסים מהגבוהים במשק".

דמעות התנין. הם דוחפים לכיוון זה , שיהפוך את הרנו החשמלי להרבה יותר כדאי וידפוק את בעלי רכב הליסינג הרגיל. כמובן שכלפי התקשורת נוח להם להצהיר שלא הם אשמים.

יהודה

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
3. לגבי הרס המנוע בגפ"מ "בישולי" - לא השתכנעתי שהנזק הוא דרמטי. למיטב הבנתי הנזק הוא לטווח ארוך ומשתלם לעשות ראש מנוע כל כמה שנים תמורת הנחה של 50% בדלק. אתה אופטימי, אבל אפילו אם הסיכוי נמוך יותר מה יקרה למחירון הרכב כמשומש? סביר שבאיזה שלב יצא צ'יפ "שינמוך" לרכב אך זהו פיתרון רק לבעייה אחת.

3א. לגבי בדיקה של רכבי גז כמו הבדיקה עם הסולר הצבאי - לא חשבתי על פתרון כזה.

אפשרי. אפילו אין צורך בבדיקה בזמן אמת ומספיק מיכלון וואקום קטן וחד פעמי, ניקוז מעט גפ"מ מהרכב אל מיכלון וואקום ושליחתו לבדיקה מאוחר יותר תאפשר קצב בדיקה מהיר מאוד (מהר יותר מבדיקת הרישיונות)

השאלה היא אם העובדה שנמצא גפ"מ "נחות" היא הוכחה שבעל הרכב אשם. הרי יכול להיות גם שתחנת הדלק האחרונה (או זו שלפניה) שמילאו בה גז ביצעה מה(ע)ילה. בעל הרכב יהיה תמיד אשם (זכור כי אפילו שהייה בחו"ל בזמן ביצוע עברת תנועה ברכבך אינו פותר מהאשמה), ניתן יהיה להעלות טענות חפות במשפט אך איני בטוח כי זה יעזור הרבה. אם לפי חוק רכב כזה ירד מיידית מהכביש עד למשפט אז אנשים ימנעו מזה.

5. בתור איש הייטק אני לא לגמרי מבין למה בחרת לגור במודיעין, שברור שאין תעסוקה במקצוע במרחק סביר. למה? אולי בגלל שבזמנו הייתי יכול לאפשר לעצמי לרכוש דירת גן של 3 חדרים במודיעין בזול יותר מרכישת דירת שיכון טחובה של 2.5 חדרים בקומה רביעית בחולון (ליד צומת "טמפו"). באותה תקופה עבדתי באיזור התעשייה בחולון אך לאחר שנתיים עברתי לירושלים כך שרכישת דירה (עלובה) בחולון לא הייתה מסייעת לי בהמשך.

6. לא טענתי שבמצב הנוכחי בישראל כולם יכולים להסתדר ע"י תחבורה ציבורית בלבד.

הטענה המקורית שלי היתה בסך הכל שטוב יהיה אם ימסו את ההטבה ברכב ליסינג באופן שמשקף נאמנה את השווי האמיתי שלה.

כך שלא יהיה עיוות מס.

עיוות מס זה תמיד רע (בראיית מאקרו), זה גורם להקצאת משאבים לא אופטימלית.

הדוגמה הכי קיצונית היא שווי שימוש אפס לרכבים מעל 3.5 טון.

זה מיועד לפטור ממס רכבים שהם באמת רכבי עבודה נטו (משאיות למשל) אבל בעלי עסקים קונים טנדרים ו-וואנים במשקל כולל 3510 ק"ג ומשתמשים בהם לשימוש ת"ש.

המדינה מפסידה מס ודלק יקר נשרף סתם ברכבים עצומים שצורכים 1:7 למרות שבעל הרכב נוסע בו לבד או עם 1-2 נוסעים.

אתה צודק בדבריך אך אתה מתעלם מכך כי זהו סיבסוד עקיף לגופים שונים. אחזור שוב על מה שאמרתי, ללא ליסינג זול (בזמנו) וסלילת כביש רב נתיבי מעולה מודיעין לא הייתה גדלה אלא נהפכת לישוב קטן ונידח כגון ערד.

6א. המחאה האמיתית צריכה להיות על התחבורה הציבורית הדפוקה שיש פה. מה שאתה מתאר (אוטובוס אחרון בשבע בערב) זה רמה של עולם שלישי. יצא המהמחאה האחרונה משהו למוחים חוץ מהעלאת מיסים שהרעה את מצבם?

התח"צ אמנם השתפרה בעתידים מאז אבל עדיין היא ברמה של "מספיק בקושי".

שהדלק יעלה גם 15 שקל לליטר אבל רוצים רכבת תחתית מעתידים לכל מקום אחר בגוש דן בתדירות של כל 5 דקות.

7. לגבי התהיה שלך בעניין איך מנהלים את החיים ללא רכב פרטי:

סופר - במרחק הליכה מהבית. משתמשים ב"עגלת זקנים" :lol:

אגב גם אני שיש לי רכב פרטי עושה חלק ניכר מהקניות בסופר הקרוב לבית בשיטה הזו. אם משתמשים בתוי קניה המחיר כבר יוצא דומה לסופר זול יותר שמצריך נסיעה.

פיזור ילדים - הולכים ברגל לביה"ס.

נסיעה בשבת - א. הליכה ברגל בתוך ת"א או מוניות למקום אחר. ב. (ענף מסויים במשפחה) שומרי שבת. כשאני מסתכל על עצמי, חברים קרובים ומשפחה אני לא חושב שמישהו מאיתנו יוכל לבצע את מה שתיארת, אני יודע כי גם אילוץ קריטי כגון שלילה זמנית לא גרם לשינוי בדרך החיים

אנחנו מדברים כאן של שני דברים נפרדים, אני חושב כי:

-המרת רכבים לשימוש בגפ"מ (אוטומטיבי או רגיל) תגרור מיסוי בדומה לרכבים רגילים ושום שינוי/עקיפה ברכב לא יהיה יעיל מבחינת רווח/סיכון. נראה לי כי שיטה כגון אגרת גז כפול נסועה שנתית תהיה פיתרון פשוט ומהיר.

-תחבורה ציבורית איכותית יכולה להוות פיתרון חלקי אך ממשלה הנשענת על מימון הנגזר מדלק מצד אחד ודרישות מימון גבוהות להקמת/תחזוקת תחבורה ציבורית איכותית תמסמס את הנושא מהר מאוד. אמנם ישנן שיטות נוספות של הקמת תח"צ יעילה וזולה (ביטול מספר ואגרת מוניות, אישור והרשאה בחוק לכל אדם לשמש כמונית לפרק זמן קצר וכו') אבל הן מקטינות את המיסוי הקיים.

כשנשאל קפלן על דעתו לגבי כוונת האוצר להכניס לשווי השימוש של מקבלי רכב צמוד גם את שווי הטבת הדלק החופשי - מה שעשוי לתת לבטר פלייס דחיפה שיווקית מסיבית - הוא מפתיע: "לא ביקרתי כבר שנה בתחנת דלק, אבל כאזרח אני לא סבור שראוי להפיל נטל מס כל כך גדול על עובדים, שגם כך משלמים מסים מהגבוהים במשק".

דמעות התנין. הם דוחפים לכיוון זה , שיהפוך את הרנו החשמלי להרבה יותר כדאי וידפוק את בעלי רכב הליסינג הרגיל. כמובן שכלפי התקשורת נוח להם להצהיר שלא הם אשמים.

לא סביר בעליל. צרכני ליסינג כיום הם אנשים שנוסעים המון ברכב הליסינג שלהם (אאל"ט, נקודת השיווי משקל היא יותר 100 ק"מ ליום) והפלואנס החשמלית כיום לא תאפשר זאת ללא החלפות סוללה מרובות. מיסוי שווי הטבת הדלק יגרום להרבה צרכני ליסינג לוותר על ההטבה ולרכוש רכב משומש.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000786238#fromelement=hp_folders_3220

סופסוף זה מתחיל להיות מעניין. ירידת הערך של רכב חדש גם ככה היא בערך 1000 ש"ח לחודש, והוצאה על הדלק היא 700 ש"ח לחודש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני חייב לציין שגם אני אוהב את הדיל החדש באמת נישמע מפתה,

1000 ק"מ זה כ700 ש"ח + ירידת ערך+ (האם זה כולל גם את הביטוחים?)

זה לדעתי המודל הנכון לחדירה לשוק ושינוי התפיסה...

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש שתי שאלות עיקריות:

1. מה העלות לכל ק"מ חריגה מהמכסה.

2. כמה קילומטרים מה 1000 הם סיבובים כדי להגיע לתחנת החלפת מצברים (וזה ניסוי שיהיה מעניין לעשות. לקחת שתי מכוניות שהאחת חשמלית שתשחזר את הנסיעות של הרגילה כשברגילה משתמשים רגיל כמו בכל מכונית משפחתית).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש רק דבר אחד שאלבר לא סיפרו לכם.

יש מקדמה על הרכב בגובה עשרות אלפי שקלים.

אחרי 36 חודש, אתם לא מקבלים את המקדמה, אלא אם אתם מוסיפים, ורוכשים את הרכב בעצמכם.

אממה. ממש לא 2000 שקל בחודש.

ולא. זה לא כולל ביטוחים.

זה ליסינג פרטי. כמו הלוואה לרכב. זה הכל.

פורסם

אז בחישוב זריז כמה יעלה הרכב לחודש כולל הכול?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מגוחך שהפרטים האלה לא כתובים בכתבה. ממקור אחר:

מו-כן, תציע אלבר לבאי היריד מבצע ייחודי וחסר תקדים בשיתוף עם חברת 'בטר פלייס', לפיו יוכלו לרכוש מכונית חשמלית כולל 'דלק' ב-1,990 ₪ בלבד לחודש. המבצע תקף לימי היריד בלבד והרוכשים ידרשו לשלם מראש מקדמה בסך 9,900 ש"ח ולהתחייב לתשלום החודשי האמור למשך 36 חודשים. התשלום כולל בנוסף לרכב גם חבילת נסועה בת 1,000 ק"מ לחודש, והתקנת עמדת טעינה בבית הלקוח.

השאלה היא האם בתום התקופה הרכב שלך (חישוב זריז מראה שלא - העלות הכוללת היא קצת מעל 81000 שקלים) ועל כן שאלת המשך - כמה יעלה כדי לרכוש אותו? אחרי שנדע את זה, נדע אם זה משתלם או לא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו כן משתמע שהלקוח צריך לממן התקנת עמדת טעינה בביתו. כמה זה עולה ומה קורה אם מחליטים לוותר על הרכב?

דני

פורסם
כמו כן משתמע שהלקוח צריך לממן התקנת עמדת טעינה בביתו. כמה זה עולה ומה קורה אם מחליטים לוותר על הרכב?

דני

הוא לא, העמדה כלולה במחיר.

עריכה

אז כדי לענות על חלק מהשאלות שלכם:

1. אכן ישנה מקדמה ע"ס 9900 ש"ח.

2. התשלום החודשי עומד ע"ס 1990 ש"ח.

3. עלות ביטוח וטסט, בהערכה לחלק בחודשי השנה ~700 ש"ח.

4. החבילה תכלול 36KKM ולאחריהם כל ק"מ בעלות 65 אגורות.

5. בעלות על הרכב, ככל ליסינג הבעלות הינה בידי אלבר, כאשר בתום העסקה תנתן אפשרות ללקוח לרכוש את הרכב מידי אלבר בהנחה של 12% מתחת למחיר המחירון, או להחזיר את הרכב לאלבר ולסיים את העסקה בכך.

גילוי נאות, למי שעוד לא יודע, אני איש IT בבטר פלייס. אמנם רחוק ממכירות, שיווק וכו', אבל עדיין אני משתדל לפנות לגורמים המתאימים כדי לקבל תשובות עבורכם.

אם יש עוד שאלות אתם מוזמנים לפנות אליי ואנסה לעזור.

נ.ב.

ביום חמישי אני יורד עם רכב חשמלי לאילת, אז לכל מי שהתעסק בשאלה האם החשמלית תגיע לאילת, איך, למה וכמה- תצפו לרשמים חיים.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

נ.ב.

ביום חמישי אני יורד עם רכב חשמלי לאילת, אז לכל מי שהתעסק בשאלה האם החשמלית תגיע לאילת, איך, למה וכמה- תצפו לרשמים חיים.

קודם כל יפה שאתה אופטימי וחושב שלא רק שתגיע אלא גם תגיע חי.

למעשה אתה משלם את ירידת הערך המלאה ולא מקבל שום הטבה (חשבון פשוט מראה שהתשלום מורכב מ 550 ש"ח לקילומטרז' לפי 0.55 ש"ח לקילומטר שBP פרסמה ועוד 1440 ש"ח עבור ירידת הערך. את הקנייה על ידי הלקוח ממילא מבצעים במחיר מלא אם לא במחיר יותר גבוה כי המחירון של רכב ייחודי הוא דבר מלאכותי).

ד"א, המחיר כולל מע"מ?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לאט לאט BP מתכנסת למסלול כדאי (חלקית) כלכלית ללקוח, ומי ששכח את התימחור המקורי מוזמן להסתכל 70 דפים אחורה. בסך הכל זה נראה בסדר ללקוח ממוצע. לא מדהים, עדיין כולל מגבלות ונושא הפתעות פוטנציאליות אבל נסבל.

ישנן רק מספר שאלות קטנות שלא מובנות מהכתבה.

בעלות על הרכב, ככל ליסינג הבעלות הינה בידי אלבר, כאשר בתום העסקה תנתן אפשרות ללקוח לרכוש את הרכב מידי אלבר בהנחה של 12% מתחת למחיר המחירון, האם זו אינה ההורדה הסטנדרטית של קנייה מליסינג או שהכוונה היא להנחה על מחיר המחירון לאחר קיזוז הליסינג/נסועה? או להחזיר את הרכב לאלבר ולסיים את העסקה בכך. לפי איזה תימחור? האם יהיה ניתן לקזז את התשלום שכבר בוצע לקניית רכב אחר באלבר?
בכל מקרה אני חוזה כי מחיר המחירון לרכבי BP משומשים יהיה יחסית גבוה (דבר שיסייע לחברת הליסינג בתימחור המלאי ובהצעת "הנחות" על מכירת רכבים משומשים) כך שביצוע הרכישה בליסינג והחזרת הרכב בסוף התקופה תהיה כלכלית הכדאית ביותר (וזאת בהנחה שלא יוכנסו הפתעות ע"י חברת הליסינג בזמן החזרת הרכב).

תכלס, זה (רכישה בליסינג והחזרת הרכב בסוף התקופה) יהיה מאוד כדאי למי שרוצה משפחתית חדשה משודרגת בתשלום חודשי כולל נמוך ולא יכול להרשת לעצמו עסקת ליסינג רגילה, אמנם יהיו את מגבלות הנסיעה המובנות שהוזכרו כבר אך תמורת מחיר כל כך נמוך נראה לי כי זה יהיה עדיין כדאי.

פורסם

1000 ק"מ לחודש לפי העיסקה. עוד 1000 ק"מ זה עוד 650 ש"ח כל חודש?

ממוצע שלי ושל עוד הרבה אנשים הינו ~2000 ק"מ לחודש.

עדיין משתלם?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

לדעתי רכב חשמלי חסכוני שמאוד מעניין הוא הIQ החדש:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/837/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%AA%D7%A6%D7%99%D7%92-iq-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%96

3 שעות טעינה רגילה ו15 דקות בטעינה מהירה זה כבר פצצה!

טווח של 85 ק"מ נישמע לי מצויין, אני גר בראשון ולומד בת"א, סה"כ 42 ק"מ הלוך חזור+ נישאר עוד קצת ליציאה או קניות.

מעניין מה יהיה המחיר?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...