Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. לגבי החמדנות של הפוליטיקאי הממוצע - מסכים.

2. לגבי תוספת אגרה על הסולר - לא מסכים. הסולר ממוסה היום כמעט בדיוק כמו הבנזין, אין סיבה לתוספת אגרה. המדינה מרוויחה יפה מאוד גם ממתדלקי הסולר.אין סיבה? מה זה קשורה סיבה למיסוי? אך כדי לסבר את העיין המיסוי הנוסף יוכנס כמס ירוק נוסף "הרי רכבי הדיזל מאד מזהמים!". סביר להניח כי אגרת הדיזל גם תחזור (היתרון בה הוא שניתן לפטור צרכנים שונים כגון משאיות), בהנחה כי סולר חוסך כ 30% מעלות שקל/ק"מ אז המס ישאף לשם.

3. לגבי מיסוי גפ"מ למכוניות - המדינה היתה מאוד רוצה, אבל הבעיה היא שאם ימסו אותו כמו בנזין אז כולם יתדלקו מהבלונים הביתיים. ואף ממשלה לא תמסה גז בישול במאות אחוזים כי זה "פגיעה בחלשים" וכו'. הגפ"מ לנסיעה שונה מגז בישול רגיל שמתנהג כבנזין באוקטן נמוך יותר ולא רצוי/מומלץ/אפשרי להשתמש בו. אפילו אם גז בישול רגיל יוכל לשמש לנסיעה אז תמיד ניתן להטיל אגרת גז.

4. מי שמחזיק רכב אחד ליסינג ואחד פרטי בפירוש כן משתדל להסיט נסועה מהפרטי לליסינג. כן, אז?

5. לגבי הקטנת הטווח הגיאוגרפי של חיפוש עבודה - אני לא בטוח שזה דבר שלילי.

אתה חושב שזה מצב רצוי שאנשים גרים 100 ק"מ ממקום העבודה שלהם? אתה חושב שניתן להוציא דרכון למדינת תל אביב? ברצינות, אפילו אם תבנה תח"צ עירונית מדהימה גישה זו תגדיל את מחיר הדירות בעיר פי כמה וכמה, ובוא לא נשכח שבערים הגדולות אין מספיק שטח לבנות מגורים קונבנציונלים נוספים כך שהאפשרות הפתוחה בפניך היא מגדלי דירות ענקיים. עיר כמו מודיעין תהפך לעיר רפאים במקרה זה.

אני חושב שלא. זה מגדיל את הנסועה הכוללת במשק --> יותר תאונות, יותר פקקים, יותר הוצאה ציבורית על כבישים, יותר זיהום (ולכן יותר הוצאה ציבורית על בריאות), יותר פליטת גזי חממה, יותר צריכת דלקים מאובנים, יותר הוצאת מט"ח מהמדינה. אני חושב שכן, מקומות העבודה שלי בתור שכיר התפרסו מאשקלון בדרום עד נתניה בצפון, נראה לך סביר שאחליף דירה, אחליף את ביה"ס של הילדים ואאלץ את אישתי להחליף את מקום העבודה שלה כל פעם שאני מחליף את מקום העבודה שלי? עלות ההגעה שלי לעבודה היא כ 2000 ש"ח לחודש (כולל הכל) ואפילו אם נתעלם מהיכולות המוספות בשימוש ברכב פרטי (פיזור ילדים, נסיעה לסופר, נסיעה בשבת וכו') אז לטווח של לא מעט שנים יצא יותר זול לרכוש דירה בפריפריה (מודיעין למשל) בזול ולרכוש גם רכב פרטי מאשר לרכוש דירה עירונית עם חופשי חודשי.

כך שזה לא מדוייק להגיד שהבחירה בליסינג נובעת מהנסועה ולא להיפך.

הבחירה במקום עבודה רחוק הרבה פעמים כרוכה ברכב ליסינג כי בנסועה גבוהה מאוד זה מקלט מס.? אולי לעצמאיים

כלומר האפשרות לקחת ליסינג בזול (יחסית) גרמה לבחירה לנסוע המון ק"מ. זאת בעיית הביצה והתרנגולת, אך שים לב שללא ליסינג ראש העיין/יוקנעם (כדוגמאות) היו נשארים חורים ללא אזור תעשייה הי-טקי, רוב המושבים במרכז היו מתפוררים כתוצאה מהגירה שלילית וערים חדשות/שידרוג ערים ישנות לא היה מתבצע.

נסה לדמיין את החיים שלך ומשפחתך הקרובה ללא רכב.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים יקרים,

במקרה שאלתי רכב חשמלי לסופ"ש עקב נסיעה ארוכה לצפון ביום שבת בבוקר.

בכל אופן, אני אגיע איתה למפגש הרחוב של אוטו מחר בגבעתיים, ככה שכל המעוניינים לראות, לשמוע, לחוות - מוזמנים לשלוח לי ה"פ.

(חיים, זוכר את ההתכתבות שלנו לפני כמה שבועות? הקפה עליי...:wink: )

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

3. ידוע שהגפ"מ האוטומוטיבי שונה מעט מהגפ"מ לבישול.

כשהמחיר שלהם זהה או דומה אז ברור שמתדלקים באוטומוטיבי.

מה יקרה אם הוא יעלה 7 ש"ח לליטר כשהגפ"מ הנחות עולה 3.5 ש"ח?

רוב האנשים יעדיפו צריכת דלק קצת יותר גבוהה והפסד הספק מסויים תמורת הנחה של 50% על הדלק.

וכבר הסברתי למה לא יעלו את המס גם על גז הבישול.

יכול להיות שיתחיל משחק של חתול ועכבר שינסו לתפוס את מתדלקי הגפ"מ הבישולי, אבל זה מועד לכישלון.

4. הסטת נסיעה מרכב םרטי לרכב ליסינג - מוכיח שהנסועה הגבוהה נובעת מהעלות השולית האפסית.

אם העלות השולית של ק"מ נסיעה ברכב ליסינג וברכב פרטי תהיה זהה אז אנשים יהיו אדישים לשאלה איזה רכב לקחת כששני הרכבים בחניה.

5. לא, נראה שלא סביר להחליף את מקום המגורים כל פעם שעוברים מקום עבודה (לפחות לבעלי ילדים בגילאי מערכת החינוך)

אבל מצד שני גם לא נראה לי סביר לחפש עבודה במרחקים גדולים מאיזור המגורים.

אני לא יודע מה המקצוע שלך, ולכל כלל יש יוצאים מן הכלל וייתכן שאתה אחד מהם, אבל ברוב המוחלט של המקצועות אפשר לבחור מקום עבודה שקרוב לבית ולא לבזבז שעתיים+ ביום בדרכים.

5א. מסכים איתך לגבי העיוות הנוכחי במחירי הנדל"ן - מחירי הדירות באיזורי הביקוש גבוהים באופן קיצוני לעומת המצב לפני עשור.

רק בניה חדשה באיזורי הביקוש (ואני לא רואה רע בבניה לגובה) תוריד את המחירים.

5ב. מקלט המס הוא גם לשכיר.

דוגמה:

שכיר א מרוויח 20K.

משלם מס הכנסה 8K, יוצא לו 12K נטו.

מחזיק רכב פרטי, עלות החזקת הרכב (כולל הכל) - 3K לחודש.

נשאר לו הכנסה פנויה 9K.

שכיר ב בחר לקחת רכב ליסינג. מקבל 17K+רכב.

משלם מס הכנסה 8K (כי המשכורת שלו לצרכי מס היא 20K) - נשאר 9K פנוי.

עד כאן אותו דבר. אין מקלט מס.

עכשיו שניהם עברו לגור במצפה רמון.

הם מתדלקים 2000 שקל לחודש יותר מאשר קודם.

המעסיק של שכיר ב הודיע לו שהוא מפחית לו את עלות הדלק הנוספת הזו (2000 שקל) מהשכר ברוטו, כך שהמעסיק לא מפסיד כלום מהמצב החדש.

שכיר א: משכורת נטו 12K, מס הכנסה 8K, הרכב עולה לו 5K ונשאר לו 7K הכנסה פנויה.

שכיר ב: משכורת ברוטו 15K+רכב.

מס הכנסה כעת הוא 7K בלבד (השכר למס ירד ב2000 שקל!)

נשאר 8K הכנסה פנויה.

מקלט מס של 1000 שקל בחודש.

לגבי יוקנעם - לא מבין למה אתה חושב שהיא התפתחה רק בגלל הליסינג.

רוב העובדים בה לדעתי הם מאיזור הצפון ולא המרכז.

ראש העין בכלל - לא כל כך רחוקה מהמרכז גם ככה.

ולגבי החיים שלי ושל משפחתי בלי רכב - זה קל מאוד לדמיין,

אני היחיד(!) ממשפחתי הקרובה שמחזיק רכב.

שאר קרובי המשפחה שלי לא מחזיקים רכבים פרטיים בכלל. ולא בגלל חוסר יכולת כלכלית.

והם חיים ככה לא רע בכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
3.

נשאר 8K הכנסה פנויה.

מקלט מס של 1000 שקל בחודש.

צודק בהחלט.

ואגב יוקנעם לדעתי התפתחה בגלל התפתחות כביש 6 והרחבת הכביש מפורדיס.

פורסם

מצטער, לא קראתי את השרשורפלצת. לכן אם אני חוזר על מידע שכבר ידוע, עמכם הסליחה.

חבר סיפר לי היום כי במקום העבודה שלו עושים מאמצים גדולים לשכנע את העובדים שהגיע המועד לחידוש ליסינג לקחת את הפלואנס המחושמלת.

האיש ניסה להעמיס את עגלת התינוק שלו לתא המטען, אך לא הצליח. טלפון מקצין הרכב לבטר פלייס והם מבטיחים לרכוש עבורו, על חשבונם, עגלה שכן תכנס. בנוסף, מקום העבודה התחייב על חשבונו לגגון לכל מי שצריך נפח נוסף.

בין מקום העבודה לבטר פלייס כנראה יש קשרים טובים.

לדברי קצין הרכב, כיום יש 400 חשמליות על הכביש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גגון?! ואז הסוללה תחזיק מעמד עוד פחות? ולמי יש כוח לדחוף קניות לגגון?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
3. ידוע שהגפ"מ האוטומוטיבי שונה מעט מהגפ"מ לבישול.

כשהמחיר שלהם זהה או דומה אז ברור שמתדלקים באוטומוטיבי.

מה יקרה אם הוא יעלה 7 ש"ח לליטר כשהגפ"מ הנחות עולה 3.5 ש"ח?

רוב האנשים יעדיפו צריכת דלק קצת יותר גבוהה והפסד הספק מסויים תמורת הנחה של 50% על הדלק. להבנתי זה אינו אפשרי, אוקטן נמוך מדי יגרום לנזק למנוע.

וכבר הסברתי למה לא יעלו את המס גם על גז הבישול.

יכול להיות שיתחיל משחק של חתול ועכבר שינסו לתפוס את מתדלקי הגפ"מ הבישולי, אבל זה מועד לכישלון. ממש לא. אני לא יודע אם אתה זוכר את הסולר הצבוע של הצבא אך זיהוי סוג הגפ"מ ניתן לביצוע ע"י ניידות האיבחון של משרד התחבורה, לא אתפלא אם רכבים מונעי גפ"מ יחויבו במדבקה בולטת (התירוץ הרישמי: "הגדלת הבטיחות במקרה של תאונות דרכים") כדי להקל על הבוחנים.

4. הסטת נסיעה מרכב םרטי לרכב ליסינג - מוכיח שהנסועה הגבוהה נובעת מהעלות השולית האפסית.

אם העלות השולית של ק"מ נסיעה ברכב ליסינג וברכב פרטי תהיה זהה אז אנשים יהיו אדישים לשאלה איזה רכב לקחת כששני הרכבים בחניה. התוצא, לא הסיבה. לקיחת רכב הליסינג מחושבת לפי הנסועה הצפויה שרובה הוא לעבודה ובחזרה, ואם כבר לקחת רכב ליסינג אז באמת הוא ישמש לרוב הנסיעות (עקב העלות האפסית) אך זו אינה הסיבה ללקיחת רכב ליסנג. בנוסף, ברכב ליסינג מוגבלי נסועה/דלק התופעה במעט אינה קיימת וגם בוא לא נישכח שעדיין המשתמש צריך לבצע נסועה זו בכל מקרה כך שהנסועה הכוללת לא תשתנה בהרבה.

5. לא, נראה שלא סביר להחליף את מקום המגורים כל פעם שעוברים מקום עבודה (לפחות לבעלי ילדים בגילאי מערכת החינוך)

אבל מצד שני גם לא נראה לי סביר לחפש עבודה במרחקים גדולים מאיזור המגורים.

אני לא יודע מה המקצוע שלך, ולכל כלל יש יוצאים מן הכלל וייתכן שאתה אחד מהם, אבל ברוב המוחלט של המקצועות אפשר לבחור מקום עבודה שקרוב לבית ולא לבזבז שעתיים+ ביום בדרכים. אתה אופטימי, שאל למשל תושב מודיעין היכן מקום עבודתו ותבין למה התכוונתי (ותבין מדוע לפי חוק חיובו הדירות הנבנות במודיעין בחנייה רשומה בטאבו.). אני עוסק בהיי-טק (לא ממש יוצא דופן) ורוב האנשים שאני מכיר בעבודה לא יכולים להגיע ללא רכב.

5א. מסכים איתך לגבי העיוות הנוכחי במחירי הנדל"ן - מחירי הדירות באיזורי הביקוש גבוהים באופן קיצוני לעומת המצב לפני עשור.

רק בניה חדשה באיזורי הביקוש (ואני לא רואה רע בבניה לגובה) תוריד את המחירים.

5ב. מקלט המס הוא גם לשכיר.

דוגמה:

שכיר א מרוויח 20K.

משלם מס הכנסה 8K, יוצא לו 12K נטו.

מחזיק רכב פרטי, עלות החזקת הרכב (כולל הכל) - 3K לחודש.

נשאר לו הכנסה פנויה 9K.

שכיר ב בחר לקחת רכב ליסינג. מקבל 17K+רכב.

משלם מס הכנסה 8K (כי המשכורת שלו לצרכי מס היא 20K) - נשאר 9K פנוי.

עד כאן אותו דבר. אין מקלט מס.

עכשיו שניהם עברו לגור במצפה רמון.

הם מתדלקים 2000 שקל לחודש יותר מאשר קודם.

המעסיק של שכיר ב הודיע לו שהוא מפחית לו את עלות הדלק הנוספת הזו (2000 שקל) מהשכר ברוטו, כך שהמעסיק לא מפסיד כלום מהמצב החדש.

שכיר א: משכורת נטו 12K, מס הכנסה 8K, הרכב עולה לו 5K ונשאר לו 7K הכנסה פנויה.

נשאר 8K הכנסה פנויה.

מקלט מס של 1000 שקל בחודש. הבנתי.

לגבי יוקנעם - לא מבין למה אתה חושב שהיא התפתחה רק בגלל הליסינג.

רוב העובדים בה לדעתי הם מאיזור הצפון ולא המרכז.

ראש העין בכלל - לא כל כך רחוקה מהמרכז גם ככה. ראש העין? אני לא בטוח כי היו נפתחים שם מפעלי היי-טק עם התחבורה הציבורית הקיימת שם (בלי להעליב, אני לא בטוח כי ישנם הרבה מהנדסים/מתכנתים בראש העין:-P). בזמנו (לפני 20 שנה) עבדתי בקריית עתידים והייתי נטול רכב, עזוב לרגע את הזמן שלקח להגיע מרכבת השלום לשם רק תחשוב שהאוטובוס האחרון היה יוצא משם ב 19:05. פיספסת? לך מספר קילומטרים לתחנה הקרובה.

אבל תן לי לציין לך שני מאפיינים בולטים שהתחדשו בדייור בשנים האחרונות. המחירים בכל מיני ישובים ישובים נידחים קפצו לשמיים ברגע שכביש 6 הגיע אליהם ונכון להיום יש לפחות עיר אחת (מודיעין) שאין לה זכות קיום ללא רכב פרטי.

ולגבי החיים שלי ושל משפחתי בלי רכב - זה קל מאוד לדמיין,

אני היחיד(!) ממשפחתי הקרובה שמחזיק רכב.

שאר קרובי המשפחה שלי לא מחזיקים רכבים פרטיים בכלל. ולא בגלל חוסר יכולת כלכלית. מסקרן אותי כיצד ניתן לבצע דברים שבשבילי הם פשוטים וטיבעים ללא רכב ומה העלות הנוספת שלהם ללא רכב פרטי, למשל: פיזור הילדים בבוקר, נסיעה לסופר/שוק ונסיעה בשבת.

והם חיים ככה לא רע בכלל.

בוא ונדמיין כי אנחנו חיים בבמצב בו ישנה תחבורה ציבורית מצויינת בישראל.

-מהיכן יבוא המימון להקמתה?

-מה תהיה עלות השימוש בה?

-מהיכן יבוא התחליף למס הנגבה כיום על הרכב, תחזוקתו ושימושו.

פורסם

בעולם קיימת כבר הטכנולוגיה להניע באמצעות מים! לא חנקן, לא מימן, אלא מים!

ובנוסף מנוע 2 ליטר לדוגמא המונע באמצעות מים מפיק 40% יותר כח ממנוע 2 ליטר המונע באמצעות בנזין, אתם קולטים??

זה האידיאל המוטורי, תארו לכם אתם ממלאים ברכב טנק עם הצינור של הגינה? נשמע כמו חלום!

אבל נראה לכם שהשחיתות העולמית של טייקוני העל ואיילי הנפט יאפשרו כניסה של טכנולוגיה כזאת לשוק?

זה יסגור להם את הביזנס,

הרי כל מה שמעניין אותם זה אך ורק כסף,

לא איכות הסביבה, לא טובת הצרכן ולא נעליים,

קבלו:

פורסם

adi - זה קשקוש מוחלט, אלא אם האיש הצליח לפתח היתוך קר של מימן להליום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בוא ונדמיין כי אנחנו חיים בבמצב בו ישנה תחבורה ציבורית מצויינת בישראל.

-מהיכן יבוא המימון להקמתה?

-מה תהיה עלות השימוש בה?

-מהיכן יבוא התחליף למס הנגבה כיום על הרכב, תחזוקתו ושימושו.

3. לגבי הרס המנוע בגפ"מ "בישולי" - לא השתכנעתי שהנזק הוא דרמטי. למיטב הבנתי הנזק הוא לטווח ארוך ומשתלם לעשות ראש מנוע כל כמה שנים תמורת הנחה של 50% בדלק.

3א. לגבי בדיקה של רכבי גז כמו הבדיקה עם הסולר הצבאי - לא חשבתי על פתרון כזה.

אפשרי.

השאלה היא אם העובדה שנמצא גפ"מ "נחות" היא הוכחה שבעל הרכב אשם. הרי יכול להיות גם שתחנת הדלק האחרונה (או זו שלפניה) שמילאו בה גז ביצעה מה(ע)ילה.

5. בתור איש הייטק אני לא לגמרי מבין למה בחרת לגור במודיעין, שברור שאין תעסוקה במקצוע במרחק סביר.

6. לא טענתי שבמצב הנוכחי בישראל כולם יכולים להסתדר ע"י תחבורה ציבורית בלבד.

הטענה המקורית שלי היתה בסך הכל שטוב יהיה אם ימסו את ההטבה ברכב ליסינג באופן שמשקף נאמנה את השווי האמיתי שלה.

כך שלא יהיה עיוות מס.

עיוות מס זה תמיד רע (בראיית מאקרו), זה גורם להקצאת משאבים לא אופטימלית.

הדוגמה הכי קיצונית היא שווי שימוש אפס לרכבים מעל 3.5 טון.

זה מיועד לפטור ממס רכבים שהם באמת רכבי עבודה נטו (משאיות למשל) אבל בעלי עסקים קונים טנדרים ו-וואנים במשקל כולל 3510 ק"ג ומשתמשים בהם לשימוש ת"ש.

המדינה מפסידה מס ודלק יקר נשרף סתם ברכבים עצומים שצורכים 1:7 למרות שבעל הרכב נוסע בו לבד או עם 1-2 נוסעים.

6א. המחאה האמיתית צריכה להיות על התחבורה הציבורית הדפוקה שיש פה. מה שאתה מתאר (אוטובוס אחרון בשבע בערב) זה רמה של עולם שלישי.

התח"צ אמנם השתפרה בעתידים מאז אבל עדיין היא ברמה של "מספיק בקושי".

שהדלק יעלה גם 15 שקל לליטר אבל רוצים רכבת תחתית מעתידים לכל מקום אחר בגוש דן בתדירות של כל 5 דקות.

7. לגבי התהיה שלך בעניין איך מנהלים את החיים ללא רכב פרטי:

סופר - במרחק הליכה מהבית. משתמשים ב"עגלת זקנים" :lol:

אגב גם אני שיש לי רכב פרטי עושה חלק ניכר מהקניות בסופר הקרוב לבית בשיטה הזו. אם משתמשים בתוי קניה המחיר כבר יוצא דומה לסופר זול יותר שמצריך נסיעה.

פיזור ילדים - הולכים ברגל לביה"ס.

נסיעה בשבת - א. הליכה ברגל בתוך ת"א או מוניות למקום אחר. ב. (ענף מסויים במשפחה) שומרי שבת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אתה לחלוטין לא מבין את הבעיה בפרויקט של אגסי !

בעוד שבכל מקום בעולם, כל אדם ניגש לסוכנות הרכב וקונה איזה רכב חשמלי שהוא רוצה ומטעין אותו בשקע ביתי באותה קלות ועלות של טוסטר, בא אגסי ואומר לך, אדוני הנכבד, אתה רוצה רכב חשמלי?

אתה תקנה אך ורק רנו פלואנס!

אתה תקנה אותה אך ורק ממני!

אתה תקנה אותו במחיר מופקע לחלוטין.

זה לא עניינך כמה עולה להטעין אותו, אני אטעין לך אותו ואתה תשלם לי פי 100 מעלות החשמל על הזכות להתחבר לשקע המיוחד שלי, כי הבאתי וואחאד קומבינה והרכבים לא מגיעים עם אופציית טעינת רשת.

אתה עדיין תומך בפרויקט השרלטני הזה?

אתה לא מבין שאין פה שום חזון?

זה קומבינה!

שיעיפו את אגסי עם המיזם שלו לכל הרוחות, שיאפשרו ליבא רכבים חשמליים שנטענים במתח רשת ובא לציון גואל בלי אגסי, בלי עופר ובלי שקשוקות!

אתמול התפרסמה כתבה ב- ynet, מדוררכב, אודות תחילת שיווק מיצובושי אאוטלנדר חשמלי בארץ הנטען משקע חשמלי..

כמו כן צויין שהפרויוס plug-in אמורה גם היא להגיע למחוזותינו..

בשירשור זה נטען שלאגסי יש בילעדיות בישראל בכל הקשור לרכב חשמלי ולתצורתו החשמלית..

מישהו יכול להסביר את העניין?

פורסם

לדעתי לא יעזור כלום, הרכב הזה נועד לכשלון!

לקחו רעיון לעשות רכב חסכוני וירוק, בחרו ברכב ענק וכבד עם תא מטען של מיני.

מה הטעם להפוך רכב שנועד לנסיעות בין עירוניות של כל המשפחה שגם ככה חסכונית מאוד בדלק ולהפוך אותו לרכב עוד יותר מגושם שמתאים לטווח נסיעה רק של עירוני + תא מיטען של רכב מיני? זה ממש רעיון דפוק ולא יתפוס בשום מקום בעולם(בישראל לצערי יקמבנו חוקים שיהפכו את הרכב ל"מישתלם" - חיסול פלואנס דיזל במיסוי הירוק החדש).

כל הרעיון היה מישתלם לדעתי עם היו לוקחים רכב בגודל של קליאו למשל, אז זה באמת היה מראה חשיבה על הרכב הירוק.

הרכב גם היה שוקל פחות, חיי בסביבה הטבעית( לרוב בעיר), נהנה מטווח גבוהה יותר וגם לבסוף זול יותר.

הפלואנס לדעתי גדולה ומגושמת ולא מתאימה לקונספט הירוק לדעתי- במכוניות גדולות שנועדו לנסיעות ערוכות ובין עירוניות הדיזל שולט! והרבה יותר חסכוני והקונספט החשמלי לא מישתלם בו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עד שלא יפתרו את הבעיות של החשמלי מבחינת נוחות השימוש (לא הגיוני שכל הנסיעה צריכה להיות מתוכננת מראש ותלויה במקומות "תדלוק" של המצברים) ומבחינת מחיר התחזוקה, ועד שלא יהיה ניסיון טוב ומוכח של הנהגים ברכב, הרעיון לא יצלח.

בזמנו הסולר היה זול משמעותית מהבנזין ואז רבים עברו לדיזל עד שהמדינה מצאה שהיא לא מרוויחה מספיק והגדילה את המיסוי על אגרת הטסט ולאחר מכן את מחיר הסולר כך שכבר לא היה כדאי.

לאחר מכן יצא הגפ"מ (רכב מונע גז ובנזין) ואז התברר לרבים שאמינותו לוקה בחסר (רבים ממכרי שעברו לגז נאלצו לתקן/ להחליף מנוע. יוצאים מן הכלל היו רכבים בעלי ראש מחוזק הבנוי לכך כמו סובארו או בעלי מנועים אמריקאים בעלי נפח מאוד גדול) והיום רק לאחוזים בודדים מהרכבים מותקנת מערכת זו. לדעתי, במידה וזה היה "תופס" בארץ, מחיר הגפ"מ היה עולה בגלל מיסים למדינה.

כבר כ-6 שנים אנחנו שומעים על רכב חשמלי ומזה כשנה ניתן גם לרכוש אחד אולם אני לא רואה את המוני ישראל רצים לקנות אותו. יש סיכוי גבוה שגם אם הרעיון יצליח, תמצא המדינה כיצד להעלות את מחירי החשמל (הגבוהים גם כך) על מנת שלא תפסיד מרווחיה...

נקודה למחשבה...:idea:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...