Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם צרוף מקרים או שאולי השוק מצביע ברגליים מה דעתו על התמחור של בטר-פלייס?

בלעדי ל"כלכליסט": ציי הרכב מצטיידים במכוניות דיזל לפני החמרת המס הירוק

העדכון בחישוב המס בינואר תייקר את הרכבים המונעים בסולר. ספקיות הליסינג של מטריקס ירכשו מאות רכבי רנו פלואנס

בכל מקרה, בשורות טובות, עוד שנתיים שלוש נוצף בפלואנס דיזל זולות :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, כי השטות הזו היא ממש שיא הטכנולוגיה :roll:

על-פי חישוב שערך המיזם, נסיעה במכונית בנזין לעיר הדרומית עולה בממוצע כ-540 שקל

מישהו שם חי בסרט רע.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

חחחח, 540 ש"ח ועוד בממוצע! פשוט בדחנים בחברה הזו אחד אחד.

בגדול ככה.. אם יש פה איזשהו נציג של החברה.. כדאי מאוד שתעבדו עם אנשי השיווק והמכירות ותבינו איזה פרטים יוצאים מהם לשטח ועם איזה מידע אנשים יוצאים אחרי שיחה איתם. רמז, מידע מוטעה, מטעה ושקרי לחלוטין שכל אדם עם קצת שכל יכול להפריך.

אם אני הייתי לקוח הייתי מאוד מתעצבן אם הייתי רוכש אוטו שנאמר לי עליו "הוא מגיע מאפס ל100 בשניה או שתיים אחי" ובפועל הדברים הם ....... קצת אחרת. וזאת עוד דוגמא שהיא ממש על קצה הלשון.

פורסם

אכן סרט רע- מה עוד שבנסיעה ארוכה בשיוט לאילת הצריכה של רוב המכוניות בכיף באיזור ה15 ק"מ לליטר ויותר(בין עירוני),

איך שלא תיסתכלו על זה- אין עתיד למכוניות חשמליות לפי מודל של שי אגסי, הסיכוי היחיד שלהם להצליח זה ע"י דחיפה בכוח למוסדות וארגונים וקידום חקיקת חוקים(*שיעול* נוסחת "מדד ירוק" החדשה שתהרוג את הדיזל+ייקור מכוניות בנזין מקבילות)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מה ההגיון הכלכלי בנסיעה לאילת ברכב שבעצם אפילו אם יש לו יתרון יחסי כלשהו הרי הוא דווקא כרכב עירוני? אבל פתחו תחנות החלפה בדרום הרחוק, ישלמו שכר לשומרים משועממים וצריך לעשות מזה איזה יח"צ. לא מוצלח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא ~500 שקל לרכב בנזין (משפחתומטית, לא פיקנטו) זו הערכה סבירה, הלוך חזור.

33 ליטר דלק לכל כיוון, כלומר 66 ליטר. כפול מחיר הדלק יוצא סביב 500 שקל.

שימו לב אגב שהמרחק בין תחנות ההחלפה במצפה רמון וביטבתה הוא ~110 ק"מ. לדעתי בקצב סביר ומזגן דלוק זה מאוד גבולי גם על סוללה טריה ומלאה עד הסוף.

על נסיעה דרך כביש 12 אין מה לדבר בכלל.

בעבר היתה בתוכניות תחנת החלפה בשיזפון (שהיתה פותרת את 2 הבעיות הנ"ל) אבל נראה שהתוכנית לכך בוטלה במסגרת דילול הפריסה המתוכננת...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

איך 33 ליטר לכל כיוון? יש לך משפחתית שעושה פחות מ-1:10 בנסיעה בין-עירונית ארוכה ורגועה?

אצלי בליאנה (2004) בין-עירוני כזה עומד על כ-1:16 מחושב.

עריכה: בכל מקרה, זה קישקוש. מי פה מסוגל לעשות נסיעה כזו, כשבכל רגע נתון על הכביש אסור להסיר את העיניים ממד הטעינה ולחשוב "יגיע? לא יגיע? נכבה מזגן?".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
שימו לב אגב שהמרחק בין תחנות ההחלפה במצפה רמון וביטבתה הוא ~110 ק"מ. לדעתי בקצב סביר ומזגן דלוק זה מאוד גבולי גם על סוללה טריה ומלאה עד הסוף.

על נסיעה דרך כביש 12 אין מה לדבר בכלל.

מהנסיון שלי עם הרכב, זה אפילו לא גבולי, גם אם כל הדרך היתה במישור.

No Go.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מה בכלל הטעם לנסוע ברכב כזה לאילת? נגיד וכבר הצלחת להגיע לשם, היכן תתחבר לעמדת טעינה?

ומהו התימחור ההזוי של יח"צני BP בנוגע לעלות הנסיעה? אני לא יודע באיזה רכב הם בחרו כדי לקבוע את התימחור אבל הוא לא ממש סטנדרטי. אפילו אני, (ועם מנוע של 2.4 ליטר בנזין) עשיתי נסיעה דומה עם צריכה של 14 ק"מ/ליטר שמשמעם הוא כ-350 ש"ח.

פורסם

עצוב שהודעת מיזם אגסי היא מפיו של אלוף (מיל) משה קפלינסקי, שהיה אלוף בולט וחושב, מועמד לרמטכ"ל ומוכר את האינטגריטי והתדמית שלו תמורת כסף (כנראה לא כסף גדול).

הוא לא היחיד. עוד אלוף בולט במיל הוא איילנד בחברה של חיפושי נפט עם מוניטין גרוע, שגם הוא כבר ניסה למכור לנו אחיזת עינים.

הרמט"כל גבי אשכנזי גויס גם הוא לחברת חיפושי נפט. נקווה שלא יצאו מפיו "פניני חכמה" כאלה.

עצוב.

יהודה

פורסם
אין גבול לכושר ההמצאה של אגסי. אופיני לו להגיד שטות שממבט ראשון נראית סבירה.

חווה סולארית מוכרת את החשמל שלה לחברת החשמל במחיר מופקע (בגלל טמטום ממשלתי שבסוף אנו נשלם עליו). כלומר אם היתה לו חווה סולארית שלו , הוא היה מוכר לחברת החשמל את התוצרת, נהנה מהמחיר המופרז ועבור הרכבים החשמלים היה קונה חשמל במחיר זול מחברת החשמל.

אין שום הגיון לסלול תשתית הולכת חשמל מיוחדת ליצרן מסוים. זה פשוט הפסדי, ולכן אף אחד לא עושה את זה.

בנוסף, חלק גדול מצריכת החשמל של הרכבים שלו היא בלילה, בשעות שאין בהם שמש. אילו היתה לו חוה סולארית עם תשתית הולכה עצמאית, איך היה מספק חשמל לרכבים בלילה?

לאגסי חשובה מאוד התדמית של "ירוק" והכי קל עבורו לזרוק בלונים של אויר חם בנושא. הרי הזכרון קצר ואנשים לא מתחשבנים איתו מדוע אמרת ומדוע זה לא התממש.

יהודה

מצטער שאני נכנס לזה קצת באיחור אבל חשבתי להגיב על מה שכתבת בדברים ששי אגסי אמר לנו בפגישה בדיוק על הנושא הזה. אני מצטט מדבריו (לא ציטוט ישיר אלא לאחר עריכה מסוימת שלי שמטרתה נוחות קריאה בלבד):

בא אלי בנאדם מחברה מסוימת ואמר תנו לי שטח בנגב וכבל. אני מוכר לך אספקת חשמל לחיי המכונית לכל מכונית שאתה קונה ב-9.9 סנט לקוט"ש. באתי למשרד התשתיות עם הצעה: על כל מכונית שאני מוכר, אני שם תאים פוטו-וולטאים בערך בגודל של שתי מכוניות. ציירנו עיגול על גוגל מאפס ואמרתי להם אני צריך את השטח הזה בשביל כל המכוניות של מדינת ישראל. אמרו לי זה המון שטח, זה התרגיל שלכם, רציתם להשתלט על שטחים. אמרתי רגע רגע, עצרו, נניח שמצאתי שדה נפט בעיגול הזה באמצע שום מקום והשדה הזה נותן אנרגיה לכל המכוניות במדינת ישראל ל-100 שנה. אז אפשר? אמרו לי "בדקנו, אין". אמרתי להם אבל אם אני מוכיח לכם שיש, מה אתם עושים? אז ניתן לך לחפור. אז אמרתי בואו נבנה שדה מעל במקום לחפור. מה אתה צריך לעשות? כבל שני גיגה-וואט. 39 אגורות לקוט"ש ל-15 שנה (אורך חיי המכונית). לא נותנים לי.

ואתם יודעים מי עושה הכי הרבה בעיות? דווקא ארגונים ירוקים. הם רבים – חצי מהם רוצים שהכבל לא יעבור באדמה וחצי לא רוצים שהוא יעבור באוויר. ואני לא יכול לשים את הכבל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעניין. אך מספר תמיהות.

-חשמל סולארי במחיר של כ 40 אגורות לקוט"ש? להבנתי המחיר המקובל לעלות חשמל סולארי הוא 107 אגורות לקוט"ש. מדוע היזם הזה לא פנה ישירות לחברת חשמל ו/או גופים אחרים אם יש לו יכולת יצור כזו במחיר תחרותי? (אני מקווה שהוא התכוון למחיר האמיתי של החשמל ללא סיבסוד) כך שבעיניי זה נראה מעט מוזר (שים לב שהסיפור הוא עדות מייד שלישית)

-"על כל מכונית שאני מוכר, אני שם תאים פוטו-וולטאים בערך בגודל של שתי מכוניות." (זה ההוא שהציע את החשמל בזול?). גיגלתי קלות ומצאתי כי סה"כ שטח נדרש ל-1Kwp הוא כ 8 מ"ר כשמדובר בנצילות של 13% (דומה לשטח של מכונית בודדת). מפה זה מתחיל להיות יותר מעניין, Kwp הוא נתון תיאורטי בלבד (בתנאי מעבדה) ומבחינת הצרכן מדובר ביצור בממוצע של אנרגיה חשמלית בכמות של 1600-1700 קוט"ש בשנה או כ 4 קוט"ש ליממה, כלומר יהיה ניתן ליצר כ 8 קוט"ש ליממה בשטח הנדרש. בהנחה כי קיבולת הסוללה היא כ 22KWh משמעו שניתן לטעון כך רק שליש סוללה (אאל"ט, טווח של כ 50 ק"מ). אז על זה כל הרעש? בוא לא נשכח שהנתונים האלה אופטימיים וחלקיים, לא הוכנסו הפסדי העברה, תנאי מינ/מקס, שטח נצרך לתאים ברוטו וכו'.

וחבל שזה נשאר כסיפור, רכבים חשמליים הם הצרכן האידאלי לחשמל סולארי.

פורסם

לא יודע, לא מבין בחשמל סולארי. למה היזם לא פנה לח"ח - לא יודע.

הסיפור הוא לא עדות מיד שלישית. אגסי סיפר לכולנו על השיחה שלו עם היזם הזה ועם משרד התשתיות.

"על כל מכונית שאני מוכר..." - זה מה שאגסי אמר לאנשי משרד התשתיות. אל תתפוס אותו במילה בנוגע לגודל השטח, זה לא העיקר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא התכוונתי לפקפק בך. הכוונה הייתה שאתה מספר שאגסי סיפר לך שיזם כלשהו סיפר לו כי הוא יכול למכור לו את החשמל בתנאים המדוברים. אני בטוח שיח"צני BP השוהים בפורום ישמחו לפרט ולהסביר:shock:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...