Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה 12 וולט

כלומר 12 וולט כפול 40 אמפר-שעה זה 480 וואט-שעה

1000 שקל מחיר טוב בהתחשב בזה שזה פי 10 קיבולת ממה שיש לי בלפטופ.

אבל לרכב זה בדיחה

יספיק ל 2.5 ק"מ

לא התכוונתי לרכב חשמלי-אלא לרכב הרגיל שלנו, מצבר נורמאלי עולה כמחצית מהסכום, וזה שוקל חצי משקל מהמצבר הרגיל ובעל תוכלת חיים של:

Cycle life: 3000 to 80% DOD, 5000 to 70% DOD (5-10 times longer than lead acid)

אני חושב שאני הולך להזמין כזה- המצבר שלי כמעט גמור (מ2007).

לא מבין איך זה לא נפוץ היום.

טוב גלשנו טיפה מהנושא, בעיקרון רכב חשמלי טהור הוא בעייתי מאוד ביגלל מיגבלת הסוללות, גם מהטכנולוגיה וגם העלות האסטרונומית לטווח נורמאלי.

לכן אני לא רואה עתיד וורוד לרכב חשמלי טהור- כי הוא יקר מידי ובסוף חייו מזהם לא פחות ממנוע בערה (מצברים של מאוד ק"ג!).

BP צריכה לחשוב על פיתרון אחר, הסוללות זה לא העתיד.

למישהו יש מידע מה כמות האוויר הדרושה לטווח דומה של הפלואנס החשמלית? כלומר מה כמות האוויר שצריך לרכב כמו הפלואנס שיספיק לטווח של 100KM ומה יהיה גודל המיכלים?

לדעתי איכסון האנרגיה בצורת אוויר דחוס זול הרבה יותר מאשר איכסון בסוללות, זה אמור ליהיות העתיד אבל זה לא היה טוב כלכלית לעסקים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאותה סיבה שלפלואנס החשמלית אין יתרון על רכב בנזין. מחיר כמובן.

אתה צודק בזה שזאת הוצאה לא קטנה, אבל:

א. זה בטוח יותר משתלם מלקנות רכב חשמלי חדש. מי אמר שבכלל משתלם לרכוש רכב חשמלי חדש?

ב. עובדה שאנשים כן עושים את זה. כמה?

ג. מי שאיכות הסביבה באמת חשובה לו יעדיף להשתמש באוטו ישן במקום לזרוק ולקנות חדש. נכון, אך זה לא מכסה על העובדה שאין בזה יתרון כלכלי

מבחינת סוללות הזול ביותר הוא להשתמש במצברי חומצה/עופרת בעלי יכולת פריקה עמוקה, 10 מצברים של 100 אמפר/שעה המחוברים בטור ייצרו מתח מספיק גבוה לעבודה יעילה (140-115 וולט) וקיבולת מקסימלית תיאורטית של 12 קווט"ש (תיאורטית, אפילו מצברי פריקה עמוקה לא יכולים להתרוקן כל כך).

בהנחה כי עלות ההסבה היא כ 30 אש"ח (ואני אופטימי) היא כבר יותר משוויו של הרכב וכדי להחזיר את ההשקעה יש צורך להחזיק את הרכב לפחות 3 שנים (שזה קרוב לאורך החיים הצפוי של המצברים).

רכב בנזין מתוכנן בצורה מסוימת, המרתו לרכב חשמלי תיצור לא מעט בעייות. חלוקת משקל שונה שתדרוש שינוי במערכת המתלים (אם בכלל אפשרי), ריתום מדחס המזגן והוספת מנוע בשבילו במיקום שונה בתא המנוע, שינוי מערכת הקירור, שינוי קושחת מחשבים קיימים ברכב ועוד.

פורסם
אתה צודק בזה שזאת הוצאה לא קטנה, אבל:

א. זה בטוח יותר משתלם מלקנות רכב חשמלי חדש.

ב. עובדה שאנשים כן עושים את זה.

ג. מי שאיכות הסביבה באמת חשובה לו יעדיף להשתמש באוטו ישן במקום לזרוק ולקנות חדש.

א. לא זה לא.

ב. אנשים גם מתקינים מנגנון "אלקטרוליזה" ברכב שלהם בשביל לשפר את צריכת הדלק ב-40%.

ג. לא, הוא יעדיף למחזר את האוטו הישן ולקנות חדש (וירוק) בשביל להישאר איתו הרבה שנים.

הסבת רכב משומש לחשמלי היא רעיון לא חכם ממגוון רחב של סיבות (אני לא מאמין שאני אשכרה צריך לפרט אותן):

א. עלות מאוד יקרה - הוצאת כל חלקי ההנעה הקודמים והתאמה של הרכב עבור צורת ההנעה החדשה.

ב. עלות מאוד יקרה - התקנת מנוע חשמלי וסוללות שעולות המון כסף (עשרות אלפי שקלים).

ג. הרבה מאוד עבודה בתכנון מיקום הסוללות שלא יפגעו בהתנהגות ובבטיחות והעברת החשמל בצורה בטוחה. כולל פירוק של כל האוטו.

ד. אחרי שהשקעת עשרות ומאות אלפי שקלים בשביל כל הבלגן - אתה עדיין נשאר עם רכב שהוא out dated (כי הוא משומש).

ה. אתה עדיין תלוי בטווח הנסיעה. שכח מהחלפת סוללות בתחנות של בטר פלייס, כמובן. יש לך תקלה? תוציא עוד המון כסף בתיקון.

ו. מי יבטח לך רכב כזה ובאיזה שווי?

ז. איפה לעזאזל אתה רואה פה את החסכון הכספי?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קח בחשבון שחום גבוה כמו זה שבתא המנוע עושה רע למצברי ליתיום.

אבל גם אם לא תהיה בעיה, השימוש היחידי שאני רואה למצבר הזה ברכב, זה בתור מנגנון start/stop לפקקי תנועה.

תחליף את המצבר הקיים במצבר ליתיום, שים סטרטר מחוזק, ויהיה לך יופי של מכת כוח להניע בחלקיק שניה.

אבל זה שווה רק אם תמצא דרך להפעיל את המזגן בצורה חשמלית.

ככה תוכל לכבות מנוע בפקקים ולהניע כל פעם שצריך להתקדם.

תחסוך 10% מהדלק בזמן תנועה עמוסה ובעיר, בתמורה להרבה התעסקות עם כיבוי והדלקה.

אבל אולי תצליח להחזיר את ההשקעה בסוף.

פורסם

לתשובה מלאה אני ממליץ לקרוא את הספר Build Your Own Electric Vehicle (ניתן גם להוריד אותו).

התקנת מנוע חשמלי וסוללות שעולות המון כסף (עשרות אלפי שקלים).

בעיקרון נכון כמובן תלוי כמה מיסים תשלם.

הרבה מאוד עבודה בתכנון מיקום הסוללות שלא יפגעו בהתנהגות ובבטיחות והעברת החשמל בצורה בטוחה. כולל פירוק של כל האוטו.

לא נכון. מוצאים את המנוע (הגיר הידני נשאר) והמערכות הנלוות (לפרק יותר קל מלהרכיב נכון?) ושמים מנוע חשמלי עם מתאמים. זה לגבי יחידת הנעה, בנוסף צריך סוללות, קונטרולר וכ"ו.

דרך אגב הרכב שהכי מתאים וקל להסבה הוא טנדר קטן-בינוני עם גיר רגיל כי אז שמים את הסוללות מאחורה.

אחרי שהשקעת עשרות ומאות אלפי שקלים בשביל כל הבלגן - אתה עדיין נשאר עם רכב שהוא out dated (כי הוא משומש).

אתה נשאר עם רכב קטן "לסידורים" לכל החיים בעלות אחזקה נמוכה מאוד. למעשה העלות היחידה היא חידוש הסוללות פעם בכמה שנים.

אתה עדיין תלוי בטווח הנסיעה. שכח מהחלפת סוללות בתחנות של בטר פלייס, כמובן. יש לך תקלה? תוציא עוד המון כסף בתיקון.

נכון הטווח נמוך אבל הפעם מתאים לייעוד של הרכב ולא צריך לנסוע איתו לאילת, מקסימום לסופר.

מי יבטח לך רכב כזה ובאיזה שווי?

במדינה נורמלית לא צריך להיות שונה מרכב רגיל.

איפה לעזאזל אתה רואה פה את החסכון הכספי?

אם הלך לך המנוע בפיזו 309 שלך ואתה לא תקבל עליה ממילא יותר מגרוש ועשרה אבל חוץ מהמנוע האוטו סבבה ומתאים לפיזור של הילדים בבוקר והאלטרנטיבה היא לקנות משהו ששוב תהיה לו ירידת ערך ושוב ילך לו המנוע מתישהו אז יכול להיות פה גם חיסכון.

פורסם

אתה ממשיך להתעקש, אז הנה תשובות באדום:

לתשובה מלאה אני ממליץ לקרוא את הספר Build Your Own Electric Vehicle (ניתן גם להוריד אותו).

בעיקרון נכון כמובן תלוי כמה מיסים תשלם.

מה זה קשור למיסים? עלות הרכיבים מאוד יקרה. סוללה כמו של אגסי שמספיקה ל-150 ק"מ בקושי, עולה עשרות אלפי שקלים לפני מיסים.

הרבה מאוד עבודה בתכנון מיקום הסוללות שלא יפגעו בהתנהגות ובבטיחות והעברת החשמל בצורה בטוחה. כולל פירוק של כל האוטו.

לא נכון. מוצאים את המנוע (הגיר הידני נשאר) והמערכות הנלוות (לפרק יותר קל מלהרכיב נכון?) ושמים מנוע חשמלי עם מתאמים. זה לגבי יחידת הנעה, בנוסף צריך סוללות, קונטרולר וכ"ו.

דרך אגב הרכב שהכי מתאים וקל להסבה הוא טנדר קטן-בינוני עם גיר רגיל כי אז שמים את הסוללות מאחורה.

כן נכון. אחרי שפירקת צריך להתאים את הכל לעבודה עם חשמל. אם אתה לוקח רכב ספציפי ולומד אותו אז אפשר להסתדר, אבל אם אתה מדבר על רכב משומש אז כל מקרה לגופו. אין דין טנדר כדין סופר-מיני ואין דין טויוטה כדין פולקסווגן. סוללות וקונטרולר לא עולים כסף? ואיפה תתקע אותם? סתם בבגאז'? ומה עם בטיחות? התנהגות הרכב לאחר שינוי חלוקת המשקל? שימושיות? בטנדר עוד מילא, אבל אנחנו מדברים על הסעה להמונים, לא לבעלי הטנדרים...

אחרי שהשקעת עשרות ומאות אלפי שקלים בשביל כל הבלגן - אתה עדיין נשאר עם רכב שהוא out dated (כי הוא משומש).

אתה נשאר עם רכב קטן "לסידורים" לכל החיים בעלות אחזקה נמוכה מאוד. למעשה העלות היחידה היא חידוש הסוללות פעם בכמה שנים.

עלות אחזקה נמוכה מאוד - נניח. אבל אחרי שהוצאת עשרות אלפי שקלים. על רכב ששווה פחות. לכל החיים? מחר תעשה תאונה. מי יפצה אותך? וחידוש סוללות פעם בכמה שנים לא עולה עוד עשרות אלפי שקלים? איפה החסכון?

אתה עדיין תלוי בטווח הנסיעה. שכח מהחלפת סוללות בתחנות של בטר פלייס, כמובן. יש לך תקלה? תוציא עוד המון כסף בתיקון.

נכון הטווח נמוך אבל הפעם מתאים לייעוד של הרכב ולא צריך לנסוע איתו לאילת, מקסימום לסופר.

אז אתה רוצה להוציא עשרות אלפי שקלים על רכב משומש בשביל לנסוע איתו לסופר וחזרה?

רק שבמקום להיות שווה 20000 שקל, יש בתוכו מרכיבים שעלו 80000 שקל. לאוטו ישן. בהצלחה עם זה.

אם הלך לך המנוע בפיזו 309 שלך ואתה לא תקבל עליה ממילא יותר מגרוש ועשרה אבל חוץ מהמנוע האוטו סבבה ומתאים לפיזור של הילדים בבוקר והאלטרנטיבה היא לקנות משהו ששוב תהיה לו ירידת ערך ושוב ילך לו המנוע מתישהו אז יכול להיות פה גם חיסכון.

אתה חי בסרט. אני מתקין מנוע חדש ב-8000 שקלים כולל יישור קו עצבני וסגרתי עניין לפיזור של הילדים בבוקר. אתה מציע להשקיע 80000 שקלים ויותר בשביל אותו הדבר. אני שוב חוזר, איפה החסכון הכספי?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בעיקרון נכון כמובן תלוי כמה מיסים תשלם. מה זה כבר משנה? את המיסוי על החלקים אתה משלם בכל מקרה ללא תלות ברכב (מנוע חשמלי/בנזין), עלות המנוע חשמלי והציד ההקפי שלו היא גבוהה יותר אך המיסןי שם נמוך יותר.

לא נכון. מוצאים את המנוע (הגיר הידני נשאר) והמערכות הנלוות (לפרק יותר קל מלהרכיב נכון?) ושמים מנוע חשמלי עם מתאמים. זה נקרא "להרכיב". אם אתה חושב על מספר ברגי פח וכמה פיקים ברתכת כמו שילדים בונים באגי אז תשכח מזה, המומנט שיפעיל המנוע ידרוש התאמה מחושבת ומדוייקת. רוב המנועים החשמליים שאני מכיר לא בנויים עם מיסבים קוניים כך שעומס צירי צריך להלקח בחשבון. זה לגבי יחידת הנעה, בנוסף צריך סוללות, קונטרולר וכ"ו. בלמים? מזגן? ראדיטור?

דרך אגב הרכב שהכי מתאים וקל להסבה הוא טנדר קטן-בינוני עם גיר רגיל כי אז שמים את הסוללות מאחורה. טנדר? חשבתי שאתה מנסה לחסוך כסף. ברכב משפחתי רגיל תצטרך לוותר על תא המטען (אולם כל כיכר תהייה חוויה בגלל החצי טון שתקוע גבוה מאחורה:-D)

אתה נשאר עם רכב קטן "לסידורים" לכל החיים בעלות אחזקה נמוכה מאוד. ברכב ישן מתבלים חלקים נוספים חוץ מהמנוע, למעשה החלפת המנוע ממנוע מפירוק במקרה של בעייה ממש אינו יקר, פחות ממחיר החלפת ארבעת בולמ"ז. למעשה העלות היחידה היא חידוש הסוללות פעם בכמה שנים. חמש עד עשר אש"ח פעם בכמה שנים.

נכון הטווח נמוך אבל הפעם מתאים לייעוד של הרכב ולא צריך לנסוע איתו לאילת, מקסימום לסופר. מי יתקן רכב כזה?

אם הלך לך המנוע בפיזו 309 שלך ואתה לא תקבל עליה ממילא יותר מגרוש ועשרה אבל חוץ מהמנוע האוטו סבבה ומתאים לפיזור של הילדים בבוקר והאלטרנטיבה היא לקנות משהו ששוב תהיה לו ירידת ערך ושוב ילך לו המנוע מתישהו אז יכול להיות פה גם חיסכון. שלילי, קנה גורטאה במספר אלפי שקלים וזרוק אותה כשתתקלקל. זה יצא זול יותר מהשקעת עשרות אלפי שקלים ליצור רכב יחודי.

אתה מבין ששום מערכת בטיחות מודרנית (EPS,ASR וכו') לא תוכל להיות קיימת ברכב הזה?

פורסם

יכול להיות שאני חי בסרט.

מה שאני אומר זה שזאת אפשרות שצוברת תאוצה בעולם ויותר הגיונית מלקנות רכב כמו ה-ZE (ראה כותרת השרשור).

אם זה היה מעשי אולי אפילו הייתי עושה את לסקסו שלי שכולה עולה 8000 שקל, ואולי לא.

יודע מה? אולי זה באמת לא מתאים למדינה כמו ישראל שכ"כ הרבה נוסעים בליסינג ולא פתחו מכסה מנוע מעולם.

פורסם
יכול להיות שאני חי בסרט.

מה שאני אומר זה שזאת אפשרות שצוברת תאוצה בעולם ויותר הגיונית מלקנות רכב כמו ה-ZE (ראה כותרת השרשור).

אם זה היה מעשי אולי אפילו הייתי עושה את לסקסו שלי שכולה עולה 8000 שקל, ואולי לא.

יודע מה? אולי זה באמת לא מתאים למדינה כמו ישראל שכ"כ הרבה נוסעים בליסינג ולא פתחו מכסה מנוע מעולם.

שוב, אתה טועה. זו בוודאי לא אפשרות יותר הגיונית מלקנות רכב כמו ה-ZE.

בקצרה (כי נמאס):

ZE תעלה לך נניח 120000 שקלים ועוד כמה מאות שקלים בחודש בנסועה ממוצעת אחרי 3 שנים היא נניח שווה 80000 שקלים, כלומר סה"כ העלות שלך ל-3 שנים היא 100000 שקלים כולל הכל.

מה שאתה מציע זה לקחת מכונית ששווה נניח 10000 שקלים, להוציא עליה עוד 80000 שקלים ולנסוע ככה 3 שנים (עלות ל-3 שנים כולל הכל נניח 20000 שקלים), כלומר העלות דומה, אבל רמת הסיכון הכלכלי (ולא רק) שלך עם הרכב הישן ה-ר-ב-ה יותר גבוהה וכמובן שאסור לשכוח ש-3 שנים אתה נוסע בגרוטאה מיושנת לעומת רכב מודרני ובטיחותי. מה אתה לא מבין?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

השינוי שאני חושב שהכי קרוב למישתלם הוא הקונספט של המליבו ההיברידית

Malibu-Eco-motor-generator.jpg

הם החליפו את האלטרנטור במנוע חשמלי של כ15 כ"ס. ושמו סוללת ליתיום קטנה.

עלות משוערת לעשות קיט דומה יחסית תהיה סביב ה1500 דולר.

החומרה קיימת ונגישה- החלק הקשה הוא למצוא את הבקר האלקטרוני המתאים שהופך את המנוע לגנרטור בבלימה ובוסטר בהאצה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני מניח כי אתה מדבר על המליבו הרגילה עם אילתור להפוך אותה להיברידית. פיתרון ביניים נחמד, לא ממש משתלם אך נחמד, הוא מהווה מעין הרחבה למערכת הסע/עצור עם יעילות מעט יותר גבוהה במצבי זחילה בין רמזורים.

היתרון הבולט ביותר שלו הוא ששום טסטר לא יבחין במערכת או יפסול אותך8)

החסרונות לא מועטים: האלטנרנטור מועומס ע"י המנוע בזמן נסיעה חשמלית, רצועת האביזרים תצטרך להיות יחודית כדי לעמוד בעומס ולהמנע מהחלקה, יהיה צורך בשסתום על צינור הדלק וממסר על משאבת הדלק כדי לעבור בין המצבים, זרמי טעינה/פריקה גבוהים מהסוללה (עקב המתח הנמוך) יקצרו את חייה, סוללת הליתיום תפעל בתנאים טרמיים גרועים אם היא תמוקם קרוב לאלטנרנטור.

בוש יצרה מודול משולב של אלטנרנטור/מנוע תלת פאזי לפני מספר שנים (הוא היה מיועד למערכות הסע/עצור שתוכננו אז), אם תצליח להשיג אותו אז תפשט מאוד את בניית המערכת.

פורסם

אתה חייב להודות שתרומה צנוע של כ15 סוסים וכמעט 4 קג"מ למנוע 1.2L ~1.4L במכוניות הקטנות יכול מאוד לחסוך את הצריכה בעיר, אגירת אנרגיית בלימה ומיחזור בהאצה, זה בערך הקונספט של היאריס החדשה שהמנוע שלה בקושי מביא אותה ל50 קמ"ש ועד כ1.5 ק"מ.

http://www.evworks.com.au/store/datasheets/ME0708.pdf

לדעתי הפיתרון הזה טוב רק למכוניות ידניות/רובוטיות שאפשר לנצל את בלימת המנוע לצורך אגירת החשמל.

ולא דיברתי על "עצור וסע" לדעתי זה פיצ'ר מאוד לא שימושי בארץ החמה שלנו וסתם כאב ראש.

בנוסף אפשר לשים פאנל סולארי של 300W שיטעין את הסוללה של ה2KW בזמן שהרכב בחנייה שטופת שמש במהלך היום.

מצאתי את הקיט הנכון עם בקר בעל אפשרות לטעינה בבלימה

http://www.evdrives.com/product_p/ck-0708-2.htm

פורסם
לא יודע מאיפה הבאת 80 אלף המחירים נעים בין 1000 ל-8000 דולר ובד״כ באמצע.

חוץ מזה אני חושב שתת הדיון מיצה את עצמו.

תן הוכחה של מכונית ממוצעת שאפשר להסב לחשמלית תמורת 8000 דולר. שים לב שהמחיר צריך לכלול את עלות העבודה ועלות הרכיבים (מנוע, סוללות וכדומה) ושטווח הנסיעה יהיה סביר (לא 50 ק"מ).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...