Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי פחות מחצי שעה של נסיעה עם אורות בלילה בלי אלטרנטור המצבר ייגמר והרכב ייכבה.

ואם אתה מתכוון לשים את הפאנלים האלו על הגג אז קח בחשבון גם עונש של כמה אחוזים טובים בצריכת הדלק בנסיעה בינעירונית בגלל גרר אווירודינמי מוגבר.

בקיצור - עזוב אותך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי חצי שעה?? מה הרכב צורך כ2KW לשעה?

והגרר לא משמעותי כי הפאנל יכול ליהיות פחות מ10 מ"מ עובי ולא ממש ישפיע כי לא יהיה קצוות חדים.

וכרגע לא מיתכוון לעשות זאת- פשוט השאלה תאורטית כי היצרים משקיעים הון תועפות בישביל אחוזים בודדים בשיפור צריכת הדלק כל שנה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מה ההשפעה של האלטרנטור על צריכת הדלק?

מצאתי דיונים שאחרי שניתקו רצועת אביזרים של האלטרנטור הצריכה השתפרה בכ10%. ברוב הרכבים המודרניים (לפחות באלה עם בקר טעינה ממוחשב) ניתן לנטרל את האלטרנטור תוכנתית. אאל"ט, אצלי ברכב בזמן קיק-דאון האלטרנטור מתנתק.

עכשיו נעזוב לרגע את המזגן והאלטרנטור שלא פעילים כרגע:

אם לוקחים מצבר ליפו בעל 12V90A , פאנל סולארי של 235W האם זה מספיק בכדי להיפטר בהאלטרנטור ברכב קטן רגיל?

השאלה אם לאחר נסיעה ממוצעת במהלך היום-למשל שעתיים, האם מצבר של 1KW + פאנל סולארי של 235W מה משמעות ההספק של הפאנל? (שיא, מומצע או מנורמל) שניטען במהלך היום לא יספק את צריכת החשמל של הרכב בכל יום?(רכב סטנדרטי עם מערכת רגילה).

עלות ערכה: כ800~900 דולר.

תוספת משקל - כ10~15 קילו.

כבר נתתי את ההערכה שלי, אבל שוב. אם זקוקים להספק של 20-30 כ"ס (זהה ל 15-22 קילו וואט) כדי להסיע רכב משפחתי במהירות של 90 קמ"ש. סוללה בקיבולת של 2 קילו וואט/שעה תוכל לספק הספק זה למשך 8-5 דקות, משמעו טווח של 8-12 ק"מ.

אם המצבר שלך הוא בקיבולת של 90 אמפר/שעה משמע שקיבולת הסוללה תהיה כ 1 קילו וואט/שעה, האם המצבר יכול להתרוקן לחלוטין? בכל מקרה, תוכל לבצע את החישוב בהתאם לסעיף הקודם.

חבל שלצערי מכל הסיפור של BP נישאר רק שאלות על צריכת חשמל...

עריכה- לאחר חישוב לצערי צריך לפחות 3 שנים להחזר השקעה :-(

פשוט השאלה תאורטית כי היצרים משקיעים הון תועפות בישביל אחוזים בודדים בשיפור צריכת הדלק כל שנה.
נכון, אך לאט ובהדרגה. שיפור צריכת הדלק במעט לא יגרום להגדלת המכירות אלא נועד לעמוד בתקנים חדשים ולכן השיפור יתבצע בהתאם לתקן בלבד (שיפור צריכת הדלק במעט יכול לגרום להקטנת המכירות, ראה את מערכת ה"סע/עצור" שמטרידה מאוד בקייץ הישראלי)
פורסם

בסוף השבוע האחרון (19-10-12) הייתה ב- "7 ימים" של "ידיעות אחרונות", כתבה על שי אגסי, היום שאחרי הפיטורים.

החלק המעניין בכתבה (לדעתי) היה מבחן רכב לפלואנס החשמלית שנעשה ע"י גאיה קורן וע"י אודי עציון כתב הרכב של ידיעות.

אודי עציון קיבל את הZE בנתב"ג בשעה 4 וחצי לפנות בוקר עם 97% טעינה. היעד: ירושלים. אוסקר (המחשב) טוען שהרכב יגיע ליעד עם 62% סוללה. אבל עציון זכר כפי שהוזהר ע"י בטר פלייס שאוסקר לא יודע להתייחס לשינויים גיאוגרפיים לאורך המסלול.

בכביש 1 עציון קבע את המהירות בבקרת השיוט בגבול המהירות המותרת. מכיוון שאין לו עמדת הטענה ליד הבית הוא נסע עם הרכב למלון ליאונרדו בעיר (בערך מרכז העיר). שהגיע למלון מד הטעינה הראה 20% לאחר 51 ק"מ בסך הכל.

המשך הכתבה

http://facebook1.blinkit.co.il/betterplace/shai-agasi.pdf

51 ק"מ ו-77% מהסוללה הלכו בגלל העלייה לירושלים ? זה היה מנתב"ג ואם הוא היה יוצא מתל אביב ? אז הרכב לא מתאים לירושלמים שגם יוצאים מחוץ לעיר ?

אז נכון שיש עכשיו תחנת החלפה במחלף חמד ועוד אחת נבנית בגבעת שאול. אבל לא בכל יום ממלאים דלק ברכב, לא ? ואם יש תור בתחנה, הרי כל החלפה כיום לוקחת 6 דקות ?

ועוד משהו - הוא כתב שכדי להטעין את הרכב הוא הוציא את כבל הטעינה מתא המטען וחיבר בין הרכב לעמדה. באמת יש כבל זרוק בתא המטען? לא יכלו לעשות כבל שיוצא אולי מגוף הרכב ומחובר אליו קבוע. אולי כבל שיוצא מתוך עמדת הטעינה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
נכון, אך לאט ובהדרגה. שיפור צריכת הדלק במעט לא יגרום להגדלת המכירות אלא נועד לעמוד בתקנים חדשים ולכן השיפור יתבצע בהתאם לתקן בלבד (שיפור צריכת הדלק במעט יכול לגרום להקטנת המכירות, ראה את מערכת ה"סע/עצור" שמטרידה מאוד בקייץ הישראלי)

כבר נתתי את ההערכה שלי, אבל שוב. אם זקוקים להספק של 20-30 כ"ס (זהה ל 15-22 קילו וואט) כדי להסיע רכב משפחתי במהירות של 90 קמ"ש. סוללה בקיבולת של 2 קילו וואט/שעה תוכל לספק הספק זה למשך 8-5 דקות, משמעו טווח של 8-12 ק"מ.

אם המצבר שלך הוא בקיבולת של 90 אמפר/שעה משמע שקיבולת הסוללה תהיה כ 1 קילו וואט/שעה, האם המצבר יכול להתרוקן לחלוטין? בכל מקרה, תוכל לבצע את החישוב בהתאם לסעיף הקודם.

אני חושב שהכוונה שלי לא הובנה, המצבר של ה1KW והפאנל נועדו רק לשם מניעת השימוש באלטרנטור לצורך הטעינה והספקת החשמל לרכב(פנסים/הגה כוח וכו') ושאלתי האם בשימוש יומי ברכב מצבר טעון ב1KW כולל טעינה של הפאנל במהלך היום בזמן העבודה לא מספק את החשמל הדרוש מהאלטרנטור בנסיעה של כשעתיים~3 בכל יום?

רצועת האלטרנטור והמיסבים וגם הטעינה מבזבזים דלק-- האם לא כדאי כמעט ולבטל את האלטרנטור בצורה כזו? (יכנס לפעולה רק במיקרה חרום) - עלות ליצרן כ500~600 דולר לרכב, האם זה לא זול יחסית לעלות מחקר ופיתוח של מנוע חדש בישביל חסכון של עד 10% - כי זה מקסימום השיפור בכל דור כרגע.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

רצועה ומיסבים לא מאבדים כמעט אנרגיה.

יצרני רכב בוחנים החלפת אלטרנטור ברכיבים אחרים, כאשר מדובר ברכב היברידי בו ניתן לנצל קיום מנועים חשמליים צמודים למנוע.

אני בטוח שהחלפתו גם ברכב רגיל נבדקה ואם זה לא נמצא בשוק כנראה שלא משתלם לעשות.

לגבי הטרחה של להוציא כבל טעינה מהבגז' - גם לי זה סוג של turn off

אבל ביום שבו רכב חשמלי יציע הרבה יתרונות ומחיר זול יותר, אנשים יעברו אליו ויתרגלו.

קראתי איפשהו שאמרו שאין בעיה לצאת מהאוטו ולחבר את האוטו לעמדה בבית תוך 5 שניות ועם תינוק על הידיים.

לדעתי בעתיד זה יהיה דבר רגיל לצאת מהאוטו ולחבר כבל, ואז יצוצו כל מיני כיסויים לכבל כמו כיסויים לאייפון.

יהיו כבלים מקושטים לפרחות, וכמובן לערסים- נראה שורות שלמות של הונדות חשמליות מחוברות עם כבלים זוהרים בסגול.

"אחי, כמה וולט ? "

פורסם

רוב עמדות הטעינה בעולם (שלא כמו הפרטצ' של בטרפלייס) כוללות כבל אינטגרלי ,

כמו למשל העמדה היפיפיה של חברה קטנה ואיזוטרית בשם ג'נרל אלקטריק

Electric%20Vehicle%201_Spotlight.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

ישנם כמה סוגים של עמדות טעינה, בניהם כאלה עם כבל אינטגרלי וכאלה ללא.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

ועוד משהו - הוא כתב שכדי להטעין את הרכב הוא הוציא את כבל הטעינה מתא המטען וחיבר בין הרכב לעמדה. באמת יש כבל זרוק בתא המטען? לא יכלו לעשות כבל שיוצא אולי מגוף הרכב ומחובר אליו קבוע. אולי כבל שיוצא מתוך עמדת הטעינה ?

תגיד תודה שהכבל הוא נפרד.

אם הוא היה חלק מעמדת הטעינה אז בארץ כבר מזמן ערסים היו חותכים את הכבלים האלו ותולים אותם בחדר יחד עם אוסף הסמלים הגנובים.

אם הוא היה חלק מהרכב אז כשהוא היה מתקלקל היית צריך ללכת למוסך כדי להחליף אותו והיו לוקחים על זה 2000 שקל.

אחרי פחות מחצי שעה של נסיעה עם אורות בלילה בלי אלטרנטור המצבר ייגמר והרכב ייכבה.

ואם אתה מתכוון לשים את הפאנלים האלו על הגג אז קח בחשבון גם עונש של כמה אחוזים טובים בצריכת הדלק בנסיעה בינעירונית בגלל גרר אווירודינמי מוגבר.

בקיצור - עזוב אותך.

לא ראיתי שכתבת על מצבר LiPo של 90 א/ש, חשבתי שאתה מדבר על שימוש במצבר הרכב הרגיל+פנלים סולריים.

אני די משוכנע שמצבר LiPo לא יצליח להניע או לחלופין ימות מאוד מהר בגלל ההתנעות. אם יש משהו שמצברי עופרת מצטיינים בו זה התנעת מנועי בעירה פנימית (עומס של מאות אמפרים למשך שניות בודדות). מצברים אחרים - לא כל כך.

לגבי צריכת הזרם הכללית של הרכב - לא יודע. אני יכול לתת לך גבול תחתון של 150W רק פנסים קדמיים+אחוריים.

לזה תוסיף הצתה, משאבת דלק, מחשבים, בידור, קלאץ' מדחס, מפוח (צרכן לא קטן), מאוורר מנוע, מגבים...

לא מעט חשמל.

מה שכן אפשר לעשות זה ניהול חכם של הטעינה ברכב, כך שהאלטרנטור לא טוען ברציפות אלא משתדל לבצע טעינה (של מצבר העופרת הרגיל) בעיקר בבלימת מנוע/עזיבת גז (אנרגיה בחינם, וחיסכון ברפידות בלמים). ב.מ.וו מיישמים את הסיפור הזה אם אני לא טועה וחוסכים איזה אחוז או שניים בדלק.

פורסם

בעמדה הבייתית - הכבל קבוע ולא ניתן להפרדה.

בעמדות הציבוריות - הכבל אינו חלק מהעמדה.

אם תחשבו על זה, הדבר מאוד הגיוני שכן העמדה הבייתית נמצאת בחניה פרטית וסגורה, ולכן לא חשופה לוונדליזם "אקראי".

ואילו הציבוריות כן...!

פורסם

פרטית וסגורה?

אני הייתי תחת הרושם שמספיק חניה בטאבו, אפילו אם מדובר במגרש תחת כיפת השמיים.

פורסם
תגיד תודה שהכבל הוא נפרד.

אם הוא היה חלק מעמדת הטעינה אז בארץ כבר מזמן ערסים היו חותכים את הכבלים האלו ותולים אותם בחדר יחד עם אוסף הסמלים הגנובים.

אם הוא היה חלק מהרכב אז כשהוא היה מתקלקל היית צריך ללכת למוסך כדי להחליף אותו והיו לוקחים על זה 2000 שקל.

לא ראיתי שכתבת על מצבר LiPo של 90 א/ש, חשבתי שאתה מדבר על שימוש במצבר הרכב הרגיל+פנלים סולריים.

אני די משוכנע שמצבר LiPo לא יצליח להניע או לחלופין ימות מאוד מהר בגלל ההתנעות. אם יש משהו שמצברי עופרת מצטיינים בו זה התנעת מנועי בעירה פנימית (עומס של מאות אמפרים למשך שניות בודדות). מצברים אחרים - לא כל כך.

לגבי צריכת הזרם הכללית של הרכב - לא יודע. אני יכול לתת לך גבול תחתון של 150W רק פנסים קדמיים+אחוריים.

לזה תוסיף הצתה, משאבת דלק, מחשבים, בידור, קלאץ' מדחס, מפוח (צרכן לא קטן), מאוורר מנוע, מגבים...

לא מעט חשמל.

מה שכן אפשר לעשות זה ניהול חכם של הטעינה ברכב, כך שהאלטרנטור לא טוען ברציפות אלא משתדל לבצע טעינה (של מצבר העופרת הרגיל) בעיקר בבלימת מנוע/עזיבת גז (אנרגיה בחינם, וחיסכון ברפידות בלמים). ב.מ.וו מיישמים את הסיפור הזה אם אני לא טועה וחוסכים איזה אחוז או שניים בדלק.

לצערי הרבה מכם טועים בקטע הזה- סוללות ליפו וליטיום בעלי נתוני פריקה גבוהים יותר גם מעופרת, כנ"ל גם בטעינה!

מצבר 12V90AH בעל פריקה מקסימלית של 10C~900A למשך 10 שניות, מעל ומעבר לכל רכב.

בנוסף אני כבר שוקל להזמין מצבר ליפו 12V60A לגרנדה שלי כי המחיר של 330$ ממש לא נישמע יקר להאחר בדיקת מחירים באוטודיפו שהראה שמצברי שנפ של 60A עולים מעל 1000 שקל!!!

בנוסף אני גם חוסך 5KG והמצבר החדש יספיק לי קרוב ל10 שנים. (מעל 2000 מחזורים של ב80%).

ובנוגע לBP- הם חייבים לצאת מהחלום המטומטם שלהם שכאילו הם הולכים להרוויח והקונספט הקיים- כי זה לא יקרה!

הם חייבים להציע מוצרים ופיתרונות חדשים שיכניסו להם כסף- בראש ובראשונה כלי רכב חשמליים אחרים כגון אופנועים,קטנועים ואפילו אוטובוסים!

Winston-Battery-EV-2009-1.jpg

9JpMTWdPZ6c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וכאן ביכלל משתמשים בטעינה אלחוטית בפחות מ10 דקות!

מי צריך תחנות החלפה של BP?

פורסם

אתה מערבב מספר דברים.

אני חושב שהכוונה שלי לא הובנה, המצבר של ה1KW והפאנל נועדו רק לשם מניעת השימוש באלטרנטור לצורך הטעינה והספקת החשמל לרכב(פנסים/הגה כוח וכו') ושאלתי האם בשימוש יומי ברכב מצבר טעון ב1KW כולל טעינה של הפאנל במהלך היום בזמן העבודה לא מספק את החשמל הדרוש מהאלטרנטור בנסיעה של כשעתיים~3 בכל יום?

בוא נעשה חשבון: נאמר והצריכה היא כ 350 וואט/שעה משמע חצי כ"ס (בנסיעה של שעה אחת) ואם המנוע מספק 20-30 כ"ס החסכון המדובר יהיה כ 1-2% וזאת גם בהנחה שהמשקל המוסף לרכב לא יגרום להפסדים, לשם להשקיע כל כך הרכב מאמץ וכסף? החלפת הצמיגים לירוקים (או אפילו סתם הקפדה על לחץ אוויר מתאים) יחסכו יותר.

רצועת האלטרנטור והמיסבים הפסד זעום וגם הטעינה מבזבזים דלק-- האם לא כדאי כמעט ולבטל את האלטרנטור בצורה כזו? (יכנס לפעולה רק במיקרה חרום) יש זאת כבר, שליטה ממוחשבת המנתקת את ההאלטרנטור אלא שאז השימוש במצבר החומצה עופרת הסטנדרטי יגביל את הפריקה ויהיה צורך להשתמש במצבר פריקה עמוקה. יותר כסף מסתם שינוי קוד במחשב הרכב - עלות ליצרן כ500~600 דולר לרכב, עלות מנוע ליצרן היא כאלף דולר:roll: האם זה לא זול יחסית לעלות מחקר ופיתוח של מנוע חדש בישביל חסכון של עד 10% - כי זה מקסימום השיפור בכל דור כרגע.

נסה זאת אצלך, אחרי שתוסיף את הפנאל הסולרי העבר את החוט של זרם העירור של האלטרנטור דרך מפסק בלוח השעונים והוסף רב מודד למדידת מתח המצבר. אם התיאורייה שלך נכונה אז כמעט לעולם לא תצטרך להפעיל את האלטרנטור (מפסק פתוח), מדידת מתח המצבר תאפשר לך לדעת (בקירוב) כמה הוא טעון.

נסה זאת ובדוק את ההשפעה על צריכת הדלק.

פורסם

וכאן ביכלל משתמשים בטעינה אלחוטית בפחות מ10 דקות!

הטעינה אינה אלחוטית. הזיהוי של האוטובוס הוא אלחוטי.

דני

פורסם

המחירים של המצברים באוטודיפו לא קשורים למציאות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...