Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסים לצמצם הפסדים תרם פשיטת הרגל.

פלואנס בחצי מחיר, מישהו?

באמת חבל על העובדים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אחכה לראות מה יקרה אחרי גל הפיטורים.

אם מאור יהיה ביניהם, יש לי תחושה שהתגובות שלו ישתנו. כבר לא "רכב חשמלי לכל הארץ" או כל קשקוש אחר.

תראו, החיים בנויים על הגיון. ההגיון אומר, שאם יש לך מוצר ששווה מיליארד דולר, אין סיבה שהוא יימכר בשקל אחד.

לכן, מכיוון שבטר פלייס לא מצליחה, ניתן להבין, בצורה הגיונית, שלא מדובר פה על מכרה זהב. נעזוב את פורד בשנות ה-20 במאה הקודמת, שעשתה בדיוק אותו הדבר, ואת 20 היצרניות האחרות. העובדה נורא פשוטה. בטר פלייס, עם המוצר היחיד שלה, לא תצליח, לא היום, לא מחר, ולא בעוד 20 שנה. רכב חשמלי עם טווח של 140 ק"מ זה רכב לתוך העיר. רנו פלואנס ZE זה רכב מחוץ לעיר. אי אפשר להגיד שזה יכל לעבוד. זה פשוט - לא.

שינסו למכור את הפטנטים לגוגל. הם קונים הכל. לפחות יחזירו 5 אחוז מההוצאות שלהם.

פורסם

בטרפלייס ניסו לעשות את המהלך שאתה מתאר, רוב חברות ההייטק נפנפו אותם לכל הרוחות.

לא בדיוק. אם הם היו מציעים רכב בעלות סבירה, בלי תוספות מחיר שאמורות לכסות תחנות החלפה מיותרות, ולא רכב גדול שאינו מתאים ליכולות של הסוללות הקיימות, אלא רכב קטן ופחות שאפתני - אז יכול להיות שהיתה תגובה אחרת לגמרי.

אבל זה לא מה שקרה.

דני

פורסם

האמת שלאחרונה אני רואה דיי הרבה פלואנס חשמליות על הכביש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אני אחכה לראות מה יקרה אחרי גל הפיטורים.

אם מאור יהיה ביניהם, יש לי תחושה שהתגובות שלו ישתנו. כבר לא "רכב חשמלי לכל הארץ" או כל קשקוש אחר.

גם אם יפול הפור ואמצא את עצמי בחוץ, אני עדיין אתמוך ברעיון.

זה לא שאני מגיב כאן מתוך מניע פנימי או אינטרס בטר-פלייסי כלשהו, אלא מתוך העובדה שאני אחד מהקהילה חובבת הרכב עם היסטוריה ארוכה של שריפת דלק וספורט מוטורי שעד לפני שנה הסתכל גם הוא על הפרוייקט בהרמת גבה והמשרה בבטר פלייס פתחה לו דלת להתנסות אמיתית עם הרכב והפתרון הכולל, כמשתמש יום יומי ולא בהתנסות קצרה של נסיעת מבחן במרכז המבקרים - והיום הפך למאמין.

ההשקפה שלי על הרכב החשמלי ככלל ועל הפרוייקט בפרט לא מותנית ביחסיי עם בטר פלייס ולא תשתנה אם הם יסתיימו, בתקווה שלא יסתיימו.

מצד שני, אם אמצא את עצמי בחוץ תמיד אוכל להעביר את הזמן בשש-בש עם ליאור (the-one):-P

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

בטר פלייס מסבירים שהפיטורים הן בשל "סיום שלב הפריסה והתחלת שלב השיווק" אז רק שאני אבין משהוא, הלקוחות נשארים עם פריסה ארצית של 40 תחנות (במקום 500) ו"חברה, תסתדרו, זה מה שיש..."?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כנראה שגם ההבטחה ל100+ תחנות החלפה היא בלוף.

באמת שצר לי על ה4-5 לקוחות שבאמת קנו את הרכב הזה. אני מתאר לעצמי שהם ימשיכו להיות לוחמי טוקבקיסטים גם אחרי שישארו עם פלואנס שלא יכולה לזוז.

אגב, השבוע דיברתי עם עובד חברה שהיה עם האוטו באילת שלא הפסיק לשבח את הכח האדיר שיש לרכב וכמה שהוא מאיץ מהר.

זו הפעם השניה שאני שומע את הדברים הללו, פעם ראשונה מפי החבר'ה של השיווק שהיו באילת בקיץ, ועושה רושם שהם משוכנעים שמדובר במינימום מכונית F1.

זה הזוי.

פורסם

מאור, אין ספק שהיא תגיע לכל מקום אבל השאלה היא כמה קילומטרים עודפים תעשה וכמה זמן תבזבז בהחלפת מצברים.

אל תשכח שאם המכוניות האלה יהיו יותר נפוצות הסיכוי שתגיע לתחנת החלפה ויהיו לפניך עוד מכונית אחת או שתיים יגדל משמעותית ואז כבר מדובר על פרק זמן ארוך מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא אהבתי את המכונית ובכללי את הקטע הזה שנגמרת הסוללה כל כך מהר ואתה צריך להתחייב אליהם.

והחסכון לא כל כך גבוה, בעתיד אולי עם התפתחות התחום זה ישתלם יותר.

פורסם
בטר פלייס מסבירים שהפיטורים הן בשל "סיום שלב הפריסה והתחלת שלב השיווק" אז רק שאני אבין משהוא, הלקוחות נשארים עם פריסה ארצית של 40 תחנות (במקום 500) ו"חברה, תסתדרו, זה מה שיש..."?

אני לא יהיה מופתע אם בהודעה הבאה הם יצאו בהצהרה שהם פתחו בהתליך התייעלות והם סוגרים כ20 מהתחנות עקב אי שימוש.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אני לא יהיה מופתע אם בהודעה הבאה הם יצאו בהצהרה שהם פתחו בהתליך התייעלות והם סוגרים כ20 מהתחנות עקב אי שימוש.

וכמובן שגם אז ייטען שזה תהליך מתוכנן ואופן עבודה רגיל לחברה שסיימה את עבודת התשתית ובלה בלה בלה.

פורסם
חיים,

כמו שציינתי כאן כמה פעמים, הכל תלוי בצורת הנהיגה שלך. כמו שברכב בנזין, אם תנהג בצורה שקולה- תקבל צריכה טוב, תקרע את האוטו- תקבל צריכה גבוהה.

כשרק התחלתי לנהוג ברכב ובהשפעת ההרגל הרע שהיה לי מהמיטו הקטנה שלי, הייתי מוציא כ100 ק"מ מהסוללה במקרה הטוב. כשהתחלתי לנהוג כמו שצריך הוצאתי גם 140 ק"מ. (וכשאני אומר כמו שצריך אני לא מתכוון באיטיות- אלא בקצב של התנועה ולא דוושה לרצפה תוך כדי זמזום "רכב חברה, רכב חברה..." :-P )

באשר לעניין ה "תוקע למטען ולא דואג יותר", אתה צודק. אני לא מכיר "משתמש" אחד שחווה את הרכב ולא חווה מה שאנחנו קוראים לו "חרדת טווח", למען האמת אפילו אני סבלתי מהחרדה הזאת בשבוע הראשון.

אין ספק שלשעון שמציג אחוזים שנספרים אחורה יש השפעה פסיכולוגית ובאיזשהו שלב אתה מרגיש באיזה arcade נגד הזמן שאתה רק מחפש להגיע לצ'קפוינט הבא ולהרוויח עוד כמה שניות לצ'קפוינט הבא.

אבל, וזה אבל גדול, ברגע שאתה מתרגל, מפנים את הנושא ומבין את הרכב, בטר פלייס, שירותיה ואופיים המשותף- אתה פשוט מפסיק לדאוג. אתה פשוט נוהג.

מגיע איזשהו שלב של הארה (נקרא לזה ככה) - שבו אתה מגיע להבנה שאתה רוב הזמן בטעינה גבוהה וגם אם באיזשהי צורה תאלץ לצאת מהטווח אתה יכול לסמוך על תחנות החלפה בצורה מלאה.

הרכב הזה לקח אותי לצפון הרחוק ועם שיירה של חשמליות הגענו גם עד אילת. כיום, אני בטוח לגמריי שהרכב החשמלי (המזדמן) שלי יכול לקחת אותי לכל שארצה מתי שארצה.

כמו שאמרתי לך בעבר, אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי ואני אישית לוקח אותך מאיפה שתרצה לאן שתרצה- מתי שתרצה. ההצעה תמיד בתוקף (גם לחברים אחרים, אגב)

תודה על הדאגה, כרגע כל המצב לוט בערפל, אנחנו עדיין לא יודעים שום דבר באופן וודאי והכל מבוסס על שמועות.

מאור, כל מה שציינת נכון אך אתה עדיין מתעלם מהטיעון המרכזי, "לשם מה?" נכון להיום ובטכנולוגייה הנוכחית רכב חשמלי בין עירוני נושא לא מעט חסרונות והוא נטול יתרונות בהשוואה לרכב בנזין מקביל.

אז נכון, הרכב יגיע לאילת.

אז נכון, "חרדת הטווח" עוברת במשך הזמן.

אז נכון, המחירים נהיו יותר שפויים (לאחרונה)

אז מה? אין שום יתרון על פני רכב בנזין מקביל. אתה מבין אותי?

כדאי כי אנשי השיווק שלכם יפנימו כי מצבכם אינו כמצב "פלאפון" שהתחרתה ב"בזק" אלא כ"אורנג'" שהתחרתה מול ספקים יצבים וקיימים (אתה זוכר כיצד היא רכשה נתח שוק?). כל זמן ש BP מתגוננת כנגד טענות (נכונות או לא) בגנות הפרוייקט ולא יכולה להתחרות בהצגת איזשהו יתרון אז הם יורים לעצמם ברגל. תראה, אפשר לפרסם "הפלואנס החשמלית הגיעה לאילת!" (וזה גם נכון) אך מי שנתקל בפרסומת כזו יחשוב מן הסתם 'מה הסיפור? יש רכב שלא יכול להגיע לשם? מדוע הם מדגישים זאת?'.

לטעמי, BP יצאה מוקדם מדיי לשוק, עם טכנולוגייה לא מספיק מתקדמת ומנסה למכור מוצר יקר (לרוב האנשים רכישת רכב היא ההוצאה השנייה בגודלה בחייהם) ללא יחודיות ללקוח. הם לא הראשונים ('אפל' עשו זאת עם 'ליסה' בעבר) אך עקב רמת ההשקעה וההוצאות לא סביר שישרדו עד שהתנאים יאפשרו החדרת מוצר דומה לשוק.

פורסם

הם יצאו מוקדם מדי או מאוחר מדי ?

אולי גם וגם...

מאוחר מדי-

כי הקמת התשתית לקחה 5 שנים במקום 3 ונשרף המון כסף בדרך

כי העולם פיתח טכנולוגיות מתחרות כמו היברידיות נטענות (וולט, פריוס PHEV )

כי יש בנתיים סוללות שנטענות תוך 10 דקות (הונדה ג'אז חשמלית, אוטובוסים חשמליים)

כי כשתצא סוללה של טווח כפול במחיר סביר אז בכלל לא יצטרכו תחנות החלפה

מוקדם מדי-

כי התשתית עוד לא נרחבת מספיק

כי רכב חשמלי זה עדיין לא מספיק מיינסטרים

כי טווח הנסיעה עדיין קצר מדי

כי המחירים של הסוללות והרכב עצמו עדיין לא ירדו מספיק, ומכתיבים מחיר שלא מספיק משתלם לצרכן

פורסם

היום במסגרת לימודי תואר הכלכלה וניהול שלי הייתי בשיעור "מוסר בעסקים".

דנו בנושא שמאוד הזכיר לי את השירוש הזה, האם אתה כבעל פירמה, איש שיווק מוכר את המוצר שלך למרות שאתה יודע שיש סבירות שהחברה והמוצר יקרסו ויפגעו באלו שמכרת להם?

כנראה שכן, מה שרק מעלה אצלי את החשש שבטר פלייס נמצאים בסכנת הקפאת נכסים והכרזה על פשיטת רגל.

שלב הפיטורים ומכירת מוצר חצי מוכן יכול להעיד על 2 דרכי פעולה, ניסיון לצמצם הפסדים או ניסיון ליצור תזרים מזומנים.

אני מהמר על האפשרות הראשונה.

גם מנק' מבט של כלכלן חובבן מאוד כמוני, אני לא רואה את המספרים משתנים לטובתה של בטרפלייס במתכונת הנוכחית.

מקווה שאני טועה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...