Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ככל הנראה פשוט אין לו יותר מה להגיד...

למרבה הצער - באמת! - זה היה הרושם בערך מהתגובה הראשונה של כל הנציגים (הדס, זהר, וכולי).

חבל, אבל לדעתי זה מראה היטב את הגישה של החברה, שדגלה בססמאות כתחליף למציאות. וכמו שזה לא התקבל כאן בפורום, זה גם לא התקבל בציבור.

דני

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נציג בטר פלייס הוא/היא/היה/ היתה תקציבאי במשרד ניו מדיה שכל קשר והבנה בינו ובין עולם התוכן של בטר פלייס אקראי לחלוטין.

הטעות העיקרית של אנשי השיווק של בטר פלייס היתה שהם ניסו לשווק את מרכולתם באותו אופן שמשווקים טמפונים, חטיפים או השכרת רכב. צוות הניו מדיה של בטר פלייס לא השכיל להבין? עד הרגע האחרון כמעט, שכללי השיווק שעובדים בפורוםfxp או תפוז לא עובדים כאן.

בטר פלייס היא לא קומודיטי, ואי אפשר ליצור שינוי אמיתי תוך התעלמות מהפידבק של השוק ואי הבנה של המדיה.

גם גדוד טוקבקיסטים בתשלום לא יכולים לחפות על מודל עסקי שנבנה ע'ב מתודות ואקסיומות שיווקיות סטנדרטיות שלא מצליחות לגשר על הפער בין ההבטחה למציאות.

לפחות יש להם את מאור שמשכיל להבין את עמדות כולם ולגשר ביניהן

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
גם גדוד טוקבקיסטים בתשלום לא יכולים לחפות על מודל עסקי שנבנה ע'ב מתודות ואקסיומות שיווקיות סטנדרטיות שלא מצליחות לגשר על הפער בין ההבטחה למציאות.
הבעייה הרבה יותר חמורה. ל BP פשוט אין שום דבר כדאי למכירה ללקוח הקצה. נקודה. זה לא קשור למודל העסקי (הכושל גם הוא) אלא שבסופו של דבר, לאחר כל אנשי המכירות, הפרסומות, הידוענים וכל שאר ניסיונות השיווק עדיין אין מצב בו הלקוח הסביר שנכנס למרכז המכירות יכול לצאת משם עם עיסקה הכדאית יותר מרכב בנזין מקביל.

לפחות יש להם את מאור שמשכיל להבין את עמדות כולם ולגשר ביניהן
נכון, אך גם המאמצים הכנים שלו לא יכולים לכסות על הכשל הבסיסי. וחבל, התרשמתי כי הוא נטול אינטרסים וחובב רכב אך הוא נלחם במלחמה אבודה.
פורסם

חברים יקרים,

ראשית כל תודה לכולכם על הפרגון, באמת מחמם את הלב לקרוא מילים שכאלה,

במיוחד בזמנים כאלה ולאור חילוקי הדעות שהיו בנינו בנושא ולהבין שאחרי הכל יש כאן חברות אמיתית, אהדה וכבוד הדדי (גם אם אני מזוהה עם השטן שלכם...)

לגופה של הודעה;

חיים,

היה לי מה להגיב בהמשך להתכתבות הקודמת בנינו, חלקם דברים טובים וחלקם פחות (מהצד של בטר פלייס)

כרגע אני נאלץ להתנצל ולהודיע שאני אגנוז את ההודעה בכדי להמנע ממצב שבו יפרשו את דבריי בצורה לא נכונה או נקמה כלשהי בחברה.

אז למי שלא הבין- ראו זאת כהודעה רשמית, גם אני מצאתי את עצמי בחוץ ואינני מזוהה עם בטר פלייס החל מהיום.

עם זאת, חשוב לי להדגיש מספר דברים ולנסות לשפוך אור עד כמה שאוכל לגבי השאלות שעלו כאן לאחרונה;

בראש ובראשונה, אולי ההצהרה שהכי חשוב לי להעביר אליכם אחרי הדיון ועמדותי הנחרצות בנושא בטר פלייס והרכבים החשמליים-

כל מה שאמרתי בשרשור הזה, בזמן שנכתב, היה נראה לי הכי נכון והכי אמיתי.

למען האמת, הייתי ועדיין נשארתי, מאמין בעתיד הרכב החשמלי.

יחד עם זאת, לצערי הרב הימים האחרונים היו פותחי עיניים עבורי בצורה שאפילו אני עצמי מתקשה להאמין.

כשהגעתי לבטר פלייס, גם אני הייתי סקפטי. עם הזמן, גם אני נשבתי בקסמי החברה, חלקית בזכות הכריזמה שכולכם דיברתם עליה וחלקית מתוך אמונה אמיתית ברכב החשמלי.

לאור ההתפתחויות האחרונות, ייתכן גם בגלל העלמות הכרזימה שכולכם הכרתם בשם "שי אגסי", הספקות החלו לחזור.

כשהספקות האלה עלו, המוח נדד לאותם אנשים טובים אשר מחזיקים את החברה ונותנים שירות ללקוח, אותם אנשים שהתגאתי בהם כ"כ והתגאתי להיות חלק מהם.

הייתי בטוח שגם אם החברה במצב רעוע- לפחות האנשים הטובים פה תמיד למען הלקוח ובעזרתם החברה תתן את השירות הכי טוב שאפשר ללקוחות, תעלה ותצליח.

עם גל הפיטורים שעליו כולכם שמעתם, ראיתי את האנשים הטובים הולכים אחד אחרי השני, החומר האנושי מצטמצם ואלה שכן נשארו- החלו להראות פרצופם האמיתי...

ואני? ספקותיי המשיכו להתחזק.

כשהעלתם את השאלה "איפה הנציג הרשמי?" היום בבוקר, הדבר הראשון שעשיתי היה ללכת ולקבל תשובה בעבורכם.

את התשובה הזאת היה קשה לקבל, לא כי התשובה לא הייתה מתאימה וקשה לעיכול, אלא כי באמת- כל מחלקת השיווק מצאה את עצמה בחוץ גם היא למעט הקודקודים.

גם הם, כשהצלחתי לקבל תגובה, הייתה תחושה של שברי כלי, שמודים במצב האמיתי- הם רוצים להגיב, יש להם מה להוסיף, אבל... אין תקציב. בין אם זה לתשלום החסות לקארס-פורום או לחברת הניו-מדיה שאת שמה נשאיר חסוי.

לסיכום,

גם אלה שנשארו בחברה נשארו ברוח שבורה, רובם מחפשים לברוח כל עוד נפשם (או משרתם) בהם.

בצער רב אני מודה בפניכם חברים, התבדתי.

ולמרות הכל, אני עדיין מאמין שמוקדם מדי להספיד את הרכב החשמלי אשר תרצו או לא- יחדור ויהפוך לדבר הבא בעוד כמה שנים, או את בטר פלייס שתרצו או לא גם היא תעבור תקופת הסתגלות קשה ותמצא את הצורה לחזור בה ולהצליח, בין אם בצורת רכב חשמלי ותחנות החלפה או איזשהו פלופ משוקץ עם קורוס.

מאחל לבטר פלייס ולאנשים שנשארו שם המון בהצלחה, חבל לי מאוד שהחלום נקטע ככה.

שוב, תודה לכולכם, אני מסיים את שידוריי בנושא והולך לתפוס לי בירה של ניחומים...

(ליאור, מה עם השש בש?)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני מצטער מאד לשמוע מאור, אבל אני בטוח שתנחת במהרה על הרגליים במקום שייטיב להכיר את כישוריך ולתגמל אותך בהתאם.

לגבי מחלקת השיווק המהוללת של בטר פלייס, ובכן, בוא נגיד ככה - מי שהכיר את מודו ראה מיד שבטר פלייס נידונה לגורל דומה, רק בסכומים גבוהים יותר. מי שחושב שכל מבקר או ספקן הוא שליח של המתחרים או ציניקן, נידון ללכת עם הראש בקיר גם אם זה מכניס יופי של משכורת לזמן מה.

פשוט עצוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש הבדל עקרוני בין השתיים - בטר פלייס הקדימו את זמנם (או שלא - ימים יגידו). מודו היו שני צעדים מאחור מהרגע שבו המכשיר הסלולרי הפסיק להצטמק והתחיל לגדול ולהחכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדומה יותר עקרוני מהשונה - אי הבנה מוחלטת של מקום ה-offering שלך בשוק והדרכים ליצור עבורו את הביקוש, חוסר הקשבה וחוסר הפנמה של ביקורת עניינית וביטחון מוחלט שכסף קונה דיעות.

בראיה שלי, של התחום שלי, אני חושב שבשני המקומות שכרו אנשי שיווק לפי שטאנץ, השתמשו בשיטות שיווק שהחטיאו לחלוטין את המטרה ולמעשה ביססו את המיזמים על הנחות פשוט שגויות.

מה שכן, בשני המקומות התפרנסו יפה מאד במשך כמה שנים עד לפיטורין...

כדי להיות הוגן, אומר שכל האמור הוא דעתי האישית בלבד ויכול להיות שאני טועה ומטעה; אם זה המצב אני מתנצל מראש.

Winston S. Churchill -

פורסם

החברה לישראל מזרימה עוד 67 מיליון דולר לבטר פלייס.

לכמה זמן זה בידיוק יספיק? הרי החברה רק שורפת כסף ולא מכניסה כסף :shock: !

גם אם יקרה נס וימכרו בחודשיים הקרובים 1000 מכוניות זה לא יציל אותם ולא יכניס אותם לעובר ושב חיובי- אז למה ליטרוח?.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ובנתיים, עוד 67 מיליון שילכו לפח:

http://finance.walla.co.il/?w=/111/2581236

שלום לקרן הפנסיה שלכם כבר אמרתם?

עריכה:

תזכורת לעצמי, לעשות רענן לפני הודעה חדשה בשירוש שהיה פתוח הרבה זמן.

זה עם הציצים בסמלון הקדים אותי. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מצטער לשמוע מאור, זה היה מן הסתם צפוי לאור ההתנהלות לאחרונה אבל שזה קורה זה ממש לא נעים (הייתי בסיטואצייה דומה בעבר) אך בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.:mm_yeah:

לגבי מחלקת השיווק המהוללת של בטר פלייס, ובכן, בוא נגיד ככה - מי שהכיר את מודו ראה מיד שבטר פלייס נידונה לגורל דומה, רק בסכומים גבוהים יותר. מי שחושב שכל מבקר או ספקן הוא שליח של המתחרים או ציניקן, נידון ללכת עם הראש בקיר גם אם זה מכניס יופי של משכורת לזמן מה.

ישנה אי הבנה קטנה בנוגע למחלקות השיווק והמכירות. מחלקת השיווק מגדירה את המוצר בהתאם לדרישות הלקוח (קיימות, ידועות או צפויות) תחת מגבלות יכולת הפיתוח/יצור של החברה ותקציב. מחלקת המכירות פשוט מוכרת אותו ואחראית על החדרה, פירסום ומבצעים תחת מגבלות זמן ומגבלות המוצר כשלעצמו.

ב BP מי שפישל קשות הייתה מחלקת השיווק שהגדירה מוצר ושירות הנחותים מהמתחרים הקיימים, מחלקת המכירות ניסתה אומנם למכור אך ומגבלות המוצר המובנות הכשילו אותם.

פורסם

מאור, אני לא מכיר אותך אבל מרגיש צורך לאחל לך בהצלחה בהמשך ושיהיה קל למצוא עבודה חדשה.

אני מניח שהאווירה קשה מאוד במיסדרונות בטר פלייס.

מדבריך עולה משהו מעניין- עד כמה יש לכריזמה השפעה על תפיסת המציאות של אנשים. במקרה של שי אגסי הקרב "כריזמה נגד חוקי הפיזיקה" נגמר 1:0 לטובת חוקי הפיזיקה. רכב חשמלי אינו כלכלי נכון לשנת 2012, אפילו לא כמתחרה ברכבי בנזין שעליהם מס גדול פי כמה ומס אדיר על הדלק עצמו.

מאור, לא הבנתי מדוע האנשים שלא פוטרו מחפשים לברוח. האם זה מפחד שגם אותם יפטרו או שאין להם חשק לטפל בלקוחות החברה , למרות השכר (שאומרים שהוא גבוה).

התייחסותה של החברה לכל ביקורת כאל מתקפה של יבואני מכוניות נפט היתה שגויה. הרכב באמת היה נחות ולא הציע מספיק הנחה במחיר כדי לפתות אנשים לקחת אותו. שמעתי גם שעובדים בחברות מסביב לבטר פלייס קיבלו תמריץ כלכלי מהבוס כדי לקחת פלואנס EV.

גם הצגתו של שי אגסי כמשיח היחידי שרוצה עתיד ירוק והתנתקות מנפט רחוקה מאוד מהמציאות.

אני מציע לכם לראות ראיון מעניין של צ'רלי רוז עם מנכ"ל ג'נרל מוטורס בוב לוץ ומנכ"ל טסלה מוטורס אילון מוסק. אנשים רבים בתעשייה מתלהבים מרכב חשמלי ורוצים את אותם דברים ששי אגסי רצה. אבל מנכ"ל ג'נרל מוטורס, אמר משפט מעניין שם: "90 אחוז מהביזנס שלנו, זה לדעת מה הלקוח ירצה" וכנראה שפלואנס חשמלית, עם הטווח שלה בפועל, הבגז', המתלים הנוקשים והתדמית של רנו בארץ זה קונספט שבוב לוץ לא היה מאשר מראש.

http://www.charlierose.com/view/interview/11984

מיזם כמו בטר פלייס דורש הבטחה מראש שיהיו המון לקוחות. רק כך אפשר להצדיק את ההשקעה האדירה בתשתית, עוד לפני שיש רכבים ולקוחות. רק כך אפשר להקים קווי יצור המוני לרכב שיבטיחו מחיר יצור שמתחרה עם רכבי בנזין. לכן פרויקט כזה יכול לקום בארצות קומוניסטיות כמו סין, שפשוט יכריחו אנשים לקנות את הרכב- ואולי עידן עופר מושך לכיוון הזה.

פורסם
חברים יקרים,

ראשית כל תודה לכולכם על הפרגון, באמת מחמם את הלב לקרוא מילים שכאלה,

במיוחד בזמנים כאלה ולאור חילוקי הדעות שהיו בנינו בנושא ולהבין שאחרי הכל יש כאן חברות אמיתית, אהדה וכבוד הדדי (גם אם אני מזוהה עם השטן שלכם...)

לגופה של הודעה;

חיים,

היה לי מה להגיב בהמשך להתכתבות הקודמת בנינו, חלקם דברים טובים וחלקם פחות (מהצד של בטר פלייס)

כרגע אני נאלץ להתנצל ולהודיע שאני אגנוז את ההודעה בכדי להמנע ממצב שבו יפרשו את דבריי בצורה לא נכונה או נקמה כלשהי בחברה.

אז למי שלא הבין- ראו זאת כהודעה רשמית, גם אני מצאתי את עצמי בחוץ ואינני מזוהה עם בטר פלייס החל מהיום.

עם זאת, חשוב לי להדגיש מספר דברים ולנסות לשפוך אור עד כמה שאוכל לגבי השאלות שעלו כאן לאחרונה;

בראש ובראשונה, אולי ההצהרה שהכי חשוב לי להעביר אליכם אחרי הדיון ועמדותי הנחרצות בנושא בטר פלייס והרכבים החשמליים-

כל מה שאמרתי בשרשור הזה, בזמן שנכתב, היה נראה לי הכי נכון והכי אמיתי.

למען האמת, הייתי ועדיין נשארתי, מאמין בעתיד הרכב החשמלי.

יחד עם זאת, לצערי הרב הימים האחרונים היו פותחי עיניים עבורי בצורה שאפילו אני עצמי מתקשה להאמין.

כשהגעתי לבטר פלייס, גם אני הייתי סקפטי. עם הזמן, גם אני נשבתי בקסמי החברה, חלקית בזכות הכריזמה שכולכם דיברתם עליה וחלקית מתוך אמונה אמיתית ברכב החשמלי.

לאור ההתפתחויות האחרונות, ייתכן גם בגלל העלמות הכרזימה שכולכם הכרתם בשם "שי אגסי", הספקות החלו לחזור.

כשהספקות האלה עלו, המוח נדד לאותם אנשים טובים אשר מחזיקים את החברה ונותנים שירות ללקוח, אותם אנשים שהתגאתי בהם כ"כ והתגאתי להיות חלק מהם.

הייתי בטוח שגם אם החברה במצב רעוע- לפחות האנשים הטובים פה תמיד למען הלקוח ובעזרתם החברה תתן את השירות הכי טוב שאפשר ללקוחות, תעלה ותצליח.

עם גל הפיטורים שעליו כולכם שמעתם, ראיתי את האנשים הטובים הולכים אחד אחרי השני, החומר האנושי מצטמצם ואלה שכן נשארו- החלו להראות פרצופם האמיתי...

ואני? ספקותיי המשיכו להתחזק.

כשהעלתם את השאלה "איפה הנציג הרשמי?" היום בבוקר, הדבר הראשון שעשיתי היה ללכת ולקבל תשובה בעבורכם.

את התשובה הזאת היה קשה לקבל, לא כי התשובה לא הייתה מתאימה וקשה לעיכול, אלא כי באמת- כל מחלקת השיווק מצאה את עצמה בחוץ גם היא למעט הקודקודים.

גם הם, כשהצלחתי לקבל תגובה, הייתה תחושה של שברי כלי, שמודים במצב האמיתי- הם רוצים להגיב, יש להם מה להוסיף, אבל... אין תקציב. בין אם זה לתשלום החסות לקארס-פורום או לחברת הניו-מדיה שאת שמה נשאיר חסוי.

לסיכום,

גם אלה שנשארו בחברה נשארו ברוח שבורה, רובם מחפשים לברוח כל עוד נפשם (או משרתם) בהם.

בצער רב אני מודה בפניכם חברים, התבדתי.

ולמרות הכל, אני עדיין מאמין שמוקדם מדי להספיד את הרכב החשמלי אשר תרצו או לא- יחדור ויהפוך לדבר הבא בעוד כמה שנים, או את בטר פלייס שתרצו או לא גם היא תעבור תקופת הסתגלות קשה ותמצא את הצורה לחזור בה ולהצליח, בין אם בצורת רכב חשמלי ותחנות החלפה או איזשהו פלופ משוקץ עם קורוס.

מאחל לבטר פלייס ולאנשים שנשארו שם המון בהצלחה, חבל לי מאוד שהחלום נקטע ככה.

שוב, תודה לכולכם, אני מסיים את שידוריי בנושא והולך לתפוס לי בירה של ניחומים...

(ליאור, מה עם השש בש?)

מאור, לאור ההתרשמות שלי ממך מי שיקח אותך לעבודה רק ירויח.

לנושא BP, אתה שופט חברה שמתנהלת עכשיו במצב משברי. במצב כזה אין ברירה אלא לחתוך בבשר החי כדי ללשרוד. הם כרגע במצב של להישאר אולי נכים אבל בחיים.

מדובר בחברה שנכנסה לפרוייקט שאין לה מספיק נשימה עבורו. רכב שנוסע 100 ק"מ זה רכב נסיוני שעוד לא גמר פיתוח. כרגע פשוט אין להם יכולת להמשיך לפתח עוד אבות טיפוס ולפר את המצב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מאור,

מצטער לשמוע.

אשמח לנסות לעזור לך למצוא עבודה.

אם אתה מעוניין שלח קו"ח בה"פ ואבדוק במה אוכל לעזור.

אני קורא כאן לחברי הפורום לעשות מעשה ולנסות לעזור, כל אחד בתחומו, לחבר פורום למצוא את מקומו.

לגבי BP.

אם מישהו חושב שהם הולכים לפשוט את הרגל שיחשוב שוב.

עידן עופר מושקע יותר מידי בכדי שהחברה תפשוט רגל.

אם מישהו חושב שעידן טיפש, יש לי חדשות בשבילו, הוא לא!

העסק העיקרי של חברת BP לא הולך להיות מכירת רכבים, ממש לא.

בואו נאמר שבעוד שנתיים- חמש שנים תבינו כבר לאיזה כיוון חשב עופר מהיום שנכנס ל-BP.

כרגע כל מה שצריכה BP הוא לשמור את הראש מעל המים ולהמתין לבואם של הרכבים החשמליים או להזדמנות פוליטית.

לשם כך, החברה תקבל תזרים מזומנים שיספיק לה לעוד שנה-שנתיים (בהתחשב במבנה הארגוני החדש).

בנוסף, בזמן הקרוב תראו "עסקאות" של BP למכירת רכבים לציי רכב של מספר חברות גדולות במשק, אשר במקרה שייכות לחברת האחזקות הגדולה במדינה.

אבל הכל לכאורה ומתבסס על דימיוני הפרוע.

פורסם

מצער לשמוע שאתה בין המפוטרים, בהצלחה בהמשך הדרך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...