Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

שמע, אתה פשוט מתבזבז פה בפורום.

בשרשור הזה כבר הספקת להיות חשמלאי בחסד, מכונאי עילוי, מפתח טכנולוגיות היברידיות לרכב מהמעלה הראשונה, וכעת גם מסתבר שאתה איש עסקים ממולח בעל ראש מבריק.

אני לא מבין איך החברה לישראל עדיין לא חטפה אותך...

אני היחיד שחשב שהבחור כותב ברצינות וזו מחמאה?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא זוכר מספר מדויק כרגע, אבל עלות תחנה גבוהה (בהרבה) ממליון וחצי ש"ח.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

WOW -אם אתם מציגים מספרים כאלה, אז אני באמת מיתקשה להבין מה הפוטנציאל הכלכלי שהמשקיעים ראו בכל הפרוייקט הזה?

בדף הקודם עסקנו בעלות הסוללה לBP וכמה שההחזר החודשי עליה צריך ליהיות גבווה יחסית לאורך החיים, אז עכשיו אני ביכלל לא מצליח להבין מה BP חשבו לעצמם שניסו לחשב מה כמות המכוניות שצריכים לימכור בשביל רק לשלם על עלות התחנות? סתם לדוגמא נתתם 40 תחנות ועלות של הרבה מעל מיליון וחצי ליחידה- אז אפילו ניקח 100 מיליון על ה40 תחנות- איך ומתי מצליחים להחזיר את הסכום הזה? כי לדעתי זה דומה לשיקול של לקוח שרוצה להמיר את הרכב שלו לחשמלי בעלות 50K ש"ח בכדי לחסוך כמה מאות שקלים בחודש- כולם יקפצו ישר ויגידו שזה לא מישתלם כי יקח לו המון שנים רק בשביל להחזיר את עלות ההשקעה וגם אז המוצר יהיה מיושן ולא שימושי וחסר כל ערך.

מה הציגו לאותם המשקיעים שגרמו להם להאמין שההשקעה היא כדאית? הרי אותם הטייקונים לא טיפשים והם לא זורקים סתם כסף באוויר- אז איך ?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

פשוט-

מחיר בלאי סוללה 8 סנט לקילומטר במחירי 2010 וצפוי לרדת ל 2 סנט לקילומטר בשנת 2020

מחיר חשמל 2 סנט לקילומטר

סה"כ עלות לקילומטר בשנת 2020 : 4 סנט או 16 אגורות

מחיר בנזין 8 שקל לליטר מספיק ל 10 קילומטר, כלומר 80 אגורות לקילומטר

צפוי להתייקר ל 100 אגורות לקילומטר עד 2020

בטר פלייס מציעה לנהגים נסיעה ב 80 אגורות במקום 100 אגורות, הנהגים עוברים בהמוניהם, אגסי משלם רק 16 אגורות לכל קילומטר, ולכן מרוויח 64 אגורות ללקוח.

כפול 18,000 ק"מ בשנה ללקוח זה יוצא 11,500 שקל

כפול 100,000 לקוחות יוצא 1.15 מיליארד שקל רווח לבטר פלייס מדי שנה.

והשאיפה להגיע ל 2.5 מיליון לקוחות, שזה יוצא 29 מיליארד שקל בשנה רווח, אם כי יצטרכו לבנות תשתית הרבה יותר מסיבית לכמות כזו

פורסם

מה הציגו לאותם המשקיעים שגרמו להם להאמין שההשקעה היא כדאית? הרי אותם הטייקונים לא טיפשים והם לא זורקים סתם כסף באוויר- אז איך ?

אתה באמת ובתמים לא מבין מה הציגו להם?

הציגו להם את יחסי ההון שלטון של הטייקון שבראשה ואת יכולותיו הפנומנליות במתכוני עגבניות בניחוח אוריינטלי.

הציגו להם את הלוביסטים בכנסת ש"השרים עושים כל מה שאומרים להם לעשות".

הציגו להם את מנכ"לית מכון התקנים שרחוקה מלהיות טלית שכולה תכלת שמונתה להיות האחראית על התקינה בחברה.

הציגו להם את המנכ"ל שהוא גנרל שכל יתר הגנרלים בממשלה אכלו איתו מאותו מסטינג.

עם כזה קאדר אפשר להזיז הרים...ואז באה המחאה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
פשוט-

מחיר בלאי סוללה 8 סנט לקילומטר במחירי 2010 וצפוי לרדת ל 2 סנט לקילומטר בשנת 2020 וכי למה?

מחיר חשמל 2 סנט לקילומטר

סה"כ עלות לקילומטר ללא מיסוי בשנת 2020 : 4 סנט או 16 אגורות שוב, לדעתי זה אופטימי יתר על המידה.

צפוי להתייקר ל 100 אגורות לקילומטר עד 2020 המחיר הוא עם המיסוי של הדלק. תימחור השימוש בגפ"מ יקטין את העלות לחצי, ובסולר לשני שליש. כמובן ששימוש בגפ"מ נחסך הצורך להחליף רכב וגם זה אמור להיות מתומחר. אפילו לא דיברנו על רכבים חשמליים מתחרים.

בטר פלייס מציעה לנהגים נסיעה ב 80 אגורות במקום 100 אגורות, הנהגים עוברים בהמוניהם, אגסי משלם רק 16 אגורות לכל קילומטר, ולכן מרוויח 64 אגורות ללקוח. אם העבר מצביע על העתיד אז מה שיותר סביר הוא שיוטל מיסוי על החשמל/ק"מ בדומה לדלק כך שהרווח יהיה (בהערכה) כ 20-30 אגורות ללקוח.

כפול 18,000 ק"מ בשנה ללקוח זה יוצא 11,500 שקל

כפול 100,000 לקוחות יוצא 1.15 מיליארד שקל רווח הכנסות לבטר פלייס מדי שנה.

והשאיפה להגיע ל 2.5 מיליון לקוחות, שזה יוצא 29 מיליארד שקל בשנה רווח, אם כי יצטרכו לבנות תשתית הרבה יותר מסיבית לכמות כזו בהנחה שאגסי צדק בטענתו בנוגע לירידה במחיר הסוללה ובד בבד הגדלת הקיבולת שלה אז עד ש BP תגיע ל 100,000 לקוחות לא יהיה צורך בטכנולוגיה היחודית הזאת.

זה מה שכנראה הוצג למשקיעים:-P(ללא ההערות באדום)

לכל המזלזלים- הבעיה שBP לא תצליח ליהיות ריווחית זה ביגלל ההשקעה העצומה בתחנות ההחלפה!

יופי שBP חשבו על להמציא את הגלגל וליבנות תחנת החלפה- עם כל הכבוד זה לא מדע וטכנולוגיה של נאסא!

ואם אתם כאלה חכמים - האם ניתחתם כבר את שוק הליסינג למשל והאם יש לכם נתון מהו כמות הנהגים שלא עוברים את ה100 ק"מ ביום? כי אני בטוח שיש ברבה כאלה בתור התחלה.

אפילו אם זה רק 1000 נהגים- זה כבר גבווה יותר מהמכוניות שהם מכרו עד עכשיו וימכרו בשנים הקרובות.

מצטער מאור, החמצת מספר נקודות שהוזכרו כבר.

-BP לוקה בחוסר בהירות בנוגע לטווח בהקשר של תנאי הנסיעה ומזג האוויר, כלקוח הייתי הרבה יותר ספקן.

-ה100 ק"מ ביום. מי סגור על זה? ואם הייתי צריך לצאת פתאום אז אחפש קודם כל תחנת החלפה? תבין, לאדם המודרני, רכב הוא כמו סלולרי, הווה אומר אתה תוקע אותו למטען ולא דואג יותר. כשאתה יוצא אתה מצפה שהטלפון יעבוד. נקודה. לא מעניין אותך עומסי רשת או עוצמת קליטה, טלפון סלולרי עובד תמיד בלי לדאוג. ואם היו מציעים לך היום הנחה קטנה בשירות הסלולרי ותוך כדי כך מגבילים את היכולת שלך להשתמש בו היית לוקח? אתה מכיר מישהו שיסכים להסתובב כשהוא לא בטוח אם יוכל ליזום שיחה?

-והבעייתי ביותר. כסף. מדוע שנהג ליסינג ממוצע ישתמש ברכב מוגבל ללא תוחלת כספית גדולה?

Night Driver, הבנתי את האי הבנה, כשאני אומר תבנית אני מתכוון לתבנית יציקה ואתה מדבר על שטאנץ לחיצה.

פורסם
אתה באמת ובתמים לא מבין מה הציגו להם?

הציגו להם את יחסי ההון שלטון של הטייקון שבראשה ואת יכולותיו הפנומנליות במתכוני עגבניות בניחוח אוריינטלי.

הציגו להם את הלוביסטים בכנסת ש"השרים עושים כל מה שאומרים להם לעשות".

הציגו להם את מנכ"לית מכון התקנים שרחוקה מלהיות טלית שכולה תכלת שמונתה להיות האחראית על התקינה בחברה.

הציגו להם את המנכ"ל שהוא גנרל שכל יתר הגנרלים בממשלה אכלו איתו מאותו מסטינג.

עם כזה קאדר אפשר להזיז הרים...ואז באה המחאה!

אני לא עד כדי כך תמים- אנ מודע לקומבינות במדינתנו הקטנה, אבל עדיין יש גבול.

הטכנולוגיה לא בשלה בשביל להחליף בצורה מלאה רכבי בנזין/דיזל/גז. ואם הם חשבו שיוכלו ליגרום לנהגים לעבור לרכב חשמלי רק בשביל 10~20 אחוז חיסכון אז הם טעו בגדול- אנשים מטיבעם הם עצלנים וצריך לתת להם סיבה מספיק טובה בישביל רק ליגרום להם לישקול שינוי שיגרה. במצב של BP כרגע וגם בעתיד הקרוב אני לא רואה תיקווה.

כל עוד מדינת ישראל לא תחייב בחוק שערורייתי העלאת מכס ל150% למכוניות דלק מול 0% לחשמלי- BP הם ז"ל.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מחיר בלאי סוללה 8 סנט לקילומטר במחירי 2010 וצפוי לרדת ל 2 סנט לקילומטר בשנת 2020

מחיר חשמל 2 סנט לקילומטר

סה"כ עלות לקילומטר בשנת 2020 : 4 סנט או 16 אגורות

צפוי להתייקר ל 100 אגורות לקילומטר עד 2020

בדרך כלל אתה רציני. לא מתאים לך לכתוב תחזיות מופרכות לשנת 2020 .

מה הבסיס לירידת מחירי הסוללות פי 4 תוך 10 שנים? האם קרה אי פעם משהו כזה דרמטי? האם מתבשל תהליך טכנולוגי מהפכני?

מה הבסיס להתייקרות נוספת של מחירי הבנזין? האם קראת שארה"ב חוזרת להיות מפיקת הנפט הגדולה בעולם עם רזרבות ענק? שגם סין בכיוון?

ואולי פספסתי וכתבת בציניות?

יהודה

פורסם

אני זוכר שקראתי כתבה לפני כשנה על מחסור בחומרי גלם לייצור מכוניות היברידיות והסוללות ביגלל שצופים מחסור בעתיד בחומרי יסוד מסויימים שחיוניים.

האם יש מידע על כמויות של ליתיום שיש בעולם? האם זה יספיק לכל מהפכה החשמלית והאם המחיר לא רק יעלה?

אני יודע שמצאו מחצבים ענקיים באפגניסטן של ליתיום וכו' בעלי ערך של כ3 מיליארד דולר- לא יודע מתי יתחילו לחצוב אותם אבל יש לי תחושה שמחירי הליתיום יעלו בעתיד.

"Global lithium markets have tightened considerably over the past few years. In both 2011 and 2012 lithium prices have been increased by 15% to 25% annually. Higher than expected growth in consumption, especially from the lithium-ion battery sector, is viewed as the key contributing factor to the favourable pricing environment."

Lithium_CarbonatePrices.gif

פורסם

מאור, אני מקווה שאתה לא בין המפוטרים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
[b

מצטער מאור, החמצת מספר נקודות שהוזכרו כבר.

-BP לוקה בחוסר בהירות בנוגע לטווח בהקשר של תנאי הנסיעה ומזג האוויר, כלקוח הייתי הרבה יותר ספקן.

-ה100 ק"מ ביום. מי סגור על זה? ואם הייתי צריך לצאת פתאום אז אחפש קודם כל תחנת החלפה? תבין, לאדם המודרני, רכב הוא כמו סלולרי, הווה אומר אתה תוקע אותו למטען ולא דואג יותר. כשאתה יוצא אתה מצפה שהטלפון יעבוד. נקודה. לא מעניין אותך עומסי רשת או עוצמת קליטה, טלפון סלולרי עובד תמיד בלי לדאוג. ואם היו מציעים לך היום הנחה קטנה בשירות הסלולרי ותוך כדי כך מגבילים את היכולת שלך להשתמש בו היית לוקח? אתה מכיר מישהו שיסכים להסתובב כשהוא לא בטוח אם יוכל ליזום שיחה?

חיים,

כמו שציינתי כאן כמה פעמים, הכל תלוי בצורת הנהיגה שלך. כמו שברכב בנזין, אם תנהג בצורה שקולה- תקבל צריכה טוב, תקרע את האוטו- תקבל צריכה גבוהה.

כשרק התחלתי לנהוג ברכב ובהשפעת ההרגל הרע שהיה לי מהמיטו הקטנה שלי, הייתי מוציא כ100 ק"מ מהסוללה במקרה הטוב. כשהתחלתי לנהוג כמו שצריך הוצאתי גם 140 ק"מ. (וכשאני אומר כמו שצריך אני לא מתכוון באיטיות- אלא בקצב של התנועה ולא דוושה לרצפה תוך כדי זמזום "רכב חברה, רכב חברה..." :-P )

באשר לעניין ה "תוקע למטען ולא דואג יותר", אתה צודק. אני לא מכיר "משתמש" אחד שחווה את הרכב ולא חווה מה שאנחנו קוראים לו "חרדת טווח", למען האמת אפילו אני סבלתי מהחרדה הזאת בשבוע הראשון.

אין ספק שלשעון שמציג אחוזים שנספרים אחורה יש השפעה פסיכולוגית ובאיזשהו שלב אתה מרגיש באיזה arcade נגד הזמן שאתה רק מחפש להגיע לצ'קפוינט הבא ולהרוויח עוד כמה שניות לצ'קפוינט הבא.

אבל, וזה אבל גדול, ברגע שאתה מתרגל, מפנים את הנושא ומבין את הרכב, בטר פלייס, שירותיה ואופיים המשותף- אתה פשוט מפסיק לדאוג. אתה פשוט נוהג.

מגיע איזשהו שלב של הארה (נקרא לזה ככה) - שבו אתה מגיע להבנה שאתה רוב הזמן בטעינה גבוהה וגם אם באיזשהי צורה תאלץ לצאת מהטווח אתה יכול לסמוך על תחנות החלפה בצורה מלאה.

הרכב הזה לקח אותי לצפון הרחוק ועם שיירה של חשמליות הגענו גם עד אילת. כיום, אני בטוח לגמריי שהרכב החשמלי (המזדמן) שלי יכול לקחת אותי לכל שארצה מתי שארצה.

כמו שאמרתי לך בעבר, אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי ואני אישית לוקח אותך מאיפה שתרצה לאן שתרצה- מתי שתרצה. ההצעה תמיד בתוקף (גם לחברים אחרים, אגב)

מאור, אני מקווה שאתה לא בין המפוטרים.

תודה על הדאגה, כרגע כל המצב לוט בערפל, אנחנו עדיין לא יודעים שום דבר באופן וודאי והכל מבוסס על שמועות.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...