Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לפני כמה שבועות הזמנתי שברולט ספארק ואני אמור לקבל אותה בתקופה הקרובה. בזמן ההזמנה לא ידעתי שהפיקנטו תשווק בארץ החל מחודש מאי, ובדיעבד אולי הייתי מחכה עם ההזמנה.

כעת אני מתלבט האם לבטל את ההזמנה ולהזמין פיקנטו. בהנחה שאני עושה זאת אני מניח שאני יכול להיפרד מ 2000 ש"ח מקדמה.

השאלה היא, האם הפיקנטו עדיפה על הספארק? והאם במצב שלי כדאי לבטל את הספארק ולהזמין פיקנטו?

פורסם

לפי ביקורות רכב אומרים שהקיה יותר טובה, אך לא התנסתי בשתיהן אז אין לי דעה.

תחשוב גם שלהזמין את הקיה עכשיו אומר לחכות עוד כמה חודשים לרכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם אתה מתעלם משאר הסגמנט ומתרכז רק בשני אלו אז;

תכלס היתרון של הספארק עד היום היה באבזור הנדיב, עם חיסרון משמעותי בעיצוב שקשה לעכל וצריכת דלק זוועתית לסגמנט (כזכור, היחידה שהייתה צריכה לתדלק בנסיעה מתל אביב לאילת וחזור).

הרי הפיקנטו הידנית גם מאובזרת באותה מידה אם לא יותר, גם שותה פחות דלק, גם זולה בכ5K וגם עם אחריות מורחבת ל7 שנים.

(ותכלס זה מצויין, כי המנוע חדש ובעצם אנחנו שפני הנסיונות שלו.)

אם זמני המתנה לא מפריעים לך יותר מדי, במקומך הייתי הולך על הפיקנטו.

נ.ב.

אתה לא נפרד מ2000 ש"ח. הכי הרבה שיכולים לקנוס אותך זה 100 ש"ח.

אלא אם האוטו כבר עבר מכס ומחכה שתשלם עליו.. אז נדפקת.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ביטלנו הזמנה על ספארק לפני יומיים ללא שום קנס כזה או אחר ואני מניח ששני הרכבים שלנו נמצאים על אותו משלוח.

פורסם
אם אתה מתעלם משאר הסגמנט ומתרכז רק בשני אלו אז;

תכלס היתרון של הספארק עד היום היה באבזור הנדיב, עם חיסרון משמעותי בעיצוב שקשה לעכל וצריכת דלק זוועתית לסגמנט (כזכור, היחידה שהייתה צריכה לתדלק בנסיעה מתל אביב לאילת וחזור).אלא אם האוטו כבר עבר מכס ומחכה שתשלם עליו.. אז נדפקת.

אתה מטעה אם האמירות הגרנדיאוזות שלך היא לא הייתה הכי גרועה אם נדייק הגרועה ביותר הייתה היונדאי I10 שתדלקה כבר בבאר שבע, בעוד שהספארק תדלקה במחלף יבנה ואגב היא גם ניצחה באותו המבחן עם נתון של 18 ק"מ לליטר בעוד שהI10 עשתה 16 ק"מ לליטר, אז לפחות אל תטעה אנשים אם אתה לא יודע...

דווקא הספארק במחיר של הפיקנטו 1.2 ידנית לוקחת אותה מבחינת אבזור מרחב וכמובן שמחיר, ולגבי התצרוכת ביניהם לא אמורה להיות פערים גדולים.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

עברתי עכשיו על הכתבה, אתה צודק, שכחתי לגמרי מהi10.

(לינקים לכתבה המדוברת, אגב: עמוד 1, עמוד 2, עמוד 3)

אם כך אני חוזר בי, הi10 הכי גרועה בסגמנט עם ספארק במקום השני.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבנתי שהפיקנטו הידנית היא רק עם מנוע 1 ל'?

השאלה אם מבחינת איבזור ההבדל כל כך דרמטי בין שני הדגמים הידניים?

פורסם

למרות שמאז ומעולם אני טוען שיופי הוא בעיני המתבונן, הרי לאחר שראיתי אתמול ספארק כזו על הכביש, צריך כנראה להודות שאפילו לכלל הזה יש חריגים.

פורסם

כל המכוניות בקטגוריה בסה"כ די דומות והן פשרה חסכונית על פני מכונית גדולה וחזקה יותר.

אין אף אחת שממש מדהימה באיכות החומרים שהשתמשו בה וזה בסדר כי המטרה היא חיסכון בעלויות. מה שכן קיים ומובהק הוא העיצוב והאיבזור בינהן .

- לגבי עיצוב חוץ \ פנים והרגשה כללית זה ענייו מאוד סובייקטיבי ( פלסטיק בסופו של דברהוא פלסטיק בכל אחת ) קיה יותר פונה למינסטרים עם עיצוב שמרני , ספאר מוחצנת ונועזת יותר בעיצוב. מה יותר יפה\ טוב יותר, פרקטי - שוב זה עניין סובייקטיבי.

- איבזור פחות או יותר זהה ( קיה \ ספארק\ I10 ) סוזזזוקי ופיז'ו נופלות בחלק הזה

- בטיחות נכון לעכשיו ספארק המוכחת כרגע עם ציון בטיחות הגבוה ביותר (4 כוכבים כאשר ה5 לא נגרע עקב חוסר בESP בעת

המבחן מה שקיים בכל הרכבים שמגיעים לארץ)

- התנהגות כביש \ נוחות בתנועה עירונית בינערונית - ספארק מרגישה יותר מוצקה נוחה וגדולה ( דשבורד רחב וחלון קדמי

רחוק מקנים תחושה של רב גדול יותר בסגמנט) כמו כן בולמים מרסנים טוב על מהמורות ופסי האטה.

- הגה ואחיזת כביש - ספאר עם הגה הדראולי בניגוד להגה החשמלי בשאר מה שנותן תחושה יותר מתקשרת בנהיגה .

- ביצועים אף אחת מהסגמנט לא הולכת לחרוך כבישים ומי שקונה אותה רוב הזמן ינהג באופן חסכוני אם הדרישה להאצות

ומהירות סופית גבוהה אז זו לא הקטגוריה . ספארק שיא הממומנט מושג בסל,ד גבוה אמנם אבל בפועל בהתנהלות עירונית אין

צורך להגיע לתחום זה וההתנהלות מאוד זריזה וחדה יותר מהקיה .

- שורה תחתונה כל מבחן עד כמה שאמור להיות אובייקטיבי יש את טביעת האצבע של במצע המבחן לכן העצה הנכונה בשקלול כל הנתונים לגשת ולבצע נסיעת מבחן בכל אחת וזו שתרגיש לך הכי טובה באופן בו אתה נוהג ולא הכתב שביצע את המבחן אז אותה תקנה .

ולגבי האחריות 4 שנים נוספות זה אכן יתרון אבל עדיין עם כל השוני בין היצרנים השונים לא חושב שאף אחת מהסגמנט המנוע הגיר או הצריות ישבקו חיים בהתנהלות תקינה ולא הרסנית כך שלא הייתי שם את זה בתור הפרמטר המכריע.

פורסם
כל המכוניות בקטגוריה בסה"כ די דומות והן פשרה חסכונית על פני מכונית גדולה וחזקה יותר.

אין אף אחת שממש מדהימה באיכות החומרים שהשתמשו בה וזה בסדר כי המטרה היא חיסכון בעלויות. מה שכן קיים ומובהק הוא העיצוב והאיבזור בינהן .

- לגבי עיצוב חוץ \ פנים והרגשה כללית זה ענייו מאוד סובייקטיבי ( פלסטיק בסופו של דברהוא פלסטיק בכל אחת ) קיה יותר פונה למינסטרים עם עיצוב שמרני , ספאר מוחצנת ונועזת יותר בעיצוב. מה יותר יפה\ טוב יותר, פרקטי - שוב זה עניין סובייקטיבי.

- איבזור פחות או יותר זהה ( קיה \ ספארק\ I10 ) סוזזזוקי ופיז'ו נופלות בחלק הזה

- בטיחות נכון לעכשיו ספארק המוכחת כרגע עם ציון בטיחות הגבוה ביותר (4 כוכבים כאשר ה5 לא נגרע עקב חוסר בESP בעת

המבחן מה שקיים בכל הרכבים שמגיעים לארץ)

- התנהגות כביש \ נוחות בתנועה עירונית בינערונית - ספארק מרגישה יותר מוצקה נוחה וגדולה ( דשבורד רחב וחלון קדמי

רחוק מקנים תחושה של רב גדול יותר בסגמנט) כמו כן בולמים מרסנים טוב על מהמורות ופסי האטה.

- הגה ואחיזת כביש - ספאר עם הגה הדראולי בניגוד להגה החשמלי בשאר מה שנותן תחושה יותר מתקשרת בנהיגה .

- ביצועים אף אחת מהסגמנט לא הולכת לחרוך כבישים ומי שקונה אותה רוב הזמן ינהג באופן חסכוני אם הדרישה להאצות

ומהירות סופית גבוהה אז זו לא הקטגוריה . ספארק שיא הממומנט מושג בסל,ד גבוה אמנם אבל בפועל בהתנהלות עירונית אין

צורך להגיע לתחום זה וההתנהלות מאוד זריזה וחדה יותר מהקיה .

- שורה תחתונה כל מבחן עד כמה שאמור להיות אובייקטיבי יש את טביעת האצבע של במצע המבחן לכן העצה הנכונה בשקלול כל הנתונים לגשת ולבצע נסיעת מבחן בכל אחת וזו שתרגיש לך הכי טובה באופן בו אתה נוהג ולא הכתב שביצע את המבחן אז אותה תקנה .

ולגבי האחריות 4 שנים נוספות זה אכן יתרון אבל עדיין עם כל השוני בין היצרנים השונים לא חושב שאף אחת מהסגמנט המנוע הגיר או הצריות ישבקו חיים בהתנהלות תקינה ולא הרסנית כך שלא הייתי שם את זה בתור הפרמטר המכריע.

תודה רבה על התשובה. החלטתי להמשיך עם הספארק

פורסם
היי

לפני כמה שבועות הזמנתי שברולט ספארק ואני אמור לקבל אותה בתקופה הקרובה. בזמן ההזמנה לא ידעתי שהפיקנטו תשווק בארץ החל מחודש מאי, ובדיעבד אולי הייתי מחכה עם ההזמנה.

כעת אני מתלבט האם לבטל את ההזמנה ולהזמין פיקנטו. בהנחה שאני עושה זאת אני מניח שאני יכול להיפרד מ 2000 ש"ח מקדמה.

השאלה היא, האם הפיקנטו עדיפה על הספארק? והאם במצב שלי כדאי לבטל את הספארק ולהזמין פיקנטו?

שלום

למה להיפרד מ2000 ש"ח מקדמה ?

האם חתמת כי אם תבטל את דמי המקדמה יהיו דמי הביטול ?

לא יכול להחליט עבורך מה מהם עדיף ,

אבל כדאי לך לבדוק שוב את הנושא של עלות הביטול .

פורסם

אחרי שבוע של חיפושים, מחשבה ויעוצים, היום קניתי קיה הפיקנטו ידני 1L.

האוטו מגיע בעוד כ10 ימים.

נהגתי באוטומת (אותו איבזור פנימי חוץ מי הגה מעור באוטומיטי, אקנה כיסוי עור וזהו).

התלבטתי בין פוקוס מליסינג 2008 עם 60-70 אלף קמ או הפיקנטו.

עם הקיה ידני (1:19-20) אחסוך בשנה כ6000 ש"ח לאומת הפורד (1:10). זה נותן לי 500ש"ח אקסרה לחודש לתשלום ההלואה.

בדקתי הבוקר: עגלה תינוק של ד"ר בייבי נכנסת בבגז', 2 כסאות ילדים מאחורה OK, או כסא וסלקל (יש אפשרות גם שהסלקל יהיה קדימה עם מנטרלים את האייר באג).

גם ישבנו 2 מבורים מאחור בנוח, 3 מבוגרים רק עם רזים מאוד :) או נסיע קצרה.

מאוזר בכל מקום, חיבורים לUSB, IPOD וAUX,

6 כריות אוויר, ברייקסים מצויינים.

האוטו מאוד נוח לגודלו, יש בו הכל. עליתי איתו עלייה חדה בקניון של כ30 מטר ללא בעיה עם מזגן במקסימום.

תחזוקה זולה מאוד, 7 שנות אחריות, חסכוני מאוד בדלק, ביטוח ואוטו שלא גונבים לחלקים בינתיים .

הבחור שמכר לי את ה אוטו (חיים אם אני לא טועה, בקיה רעננה) היה ישר, הסביר לי הכל, נתן תשובות לעיניין ולא לחץ.

היתי שם כשעתיים, וראיתי אנשים נכנסים ומזמינים אותה כמו לחמניה. האמת היא שהופתעתי, יום שני בוקר והאולם של קיה רעננה עם הרבה קונים.

היו כמה שם שחשבו על ה I10, אלטו והספארק אבל בסופו של יום בחרו את הפיקנטו. מהמין שה 7 שנות אחריות עוזר להחלתה.

בהלחה לכולם ותודה לכל הפורום ש ענה שאילות ועוזר להבין מה ו מי.

פורסם
תודה רבה על התשובה. החלטתי להמשיך עם הספארק

ולדעתי עשית החלטה נבונה.

אני עם הספארק כבר שבועיים ונהנה מכל רגע. לא פעם עצרו אותי כדי לבדוק באיזה דגם של רכב מדובר. ההתלהבות הייתה רבה.

עיצוב חיצוני שונה מאדם לאדם.

הפיקנטו, יפה ככל שתהיה (וגם פה מדובר בטעם אישי), סובלת מצריכת דלק גבוהה בדגם ה 1.2 יחסית לסגמנט.

משום מה רובנו מתעלמים מהעובדה שהדגם שמשווים לספארק הוא עם מנוע 1.0 (בהתאם למחיר כמובן) ולא כך צריך להיות הדבר.

ספארק 1.2 מאובזרת ביותר עולה 67500 ש"ח שהם כ 6500 ש"ח פחות מהפיקנטו 1.2 המאובזרת.

לגבי צריכת הדלק והמיקומים השונים שהוצגו כאן, אין כמו מבחן התוצאה. הנצחון של הרכבים על פני הספארק הינו שולי ביותר ולדעתי לא צריך להילקח בחשבון. תדלוק ביבנה או בתל אביב הם כמעט אותו הדבר.

אם הפיקנטו 1.2 המאובזרת הייתה בעלת אותו תג מחיר כמו של הספארק היא הייתה מהווה תחרות, מה עוד שהיא קיימת רק בגירסה האוטומטית ש"זוללת" דלק יחסית למתחרות.

בקיצור, עשית בחירה מעולה ובטוחני שתיהנה מכל רגע עם הספארק שלך.

סע בדרכים בטוחות.

פורסם
אחרי שבוע של חיפושים, מחשבה ויעוצים, היום קניתי קיה הפיקנטו ידני 1L.

האוטו מגיע בעוד כ10 ימים.

נהגתי באוטומת (אותו איבזור פנימי חוץ מי הגה מעור באוטומיטי, אקנה כיסוי עור וזהו).

התלבטתי בין פוקוס מליסינג 2008 עם 60-70 אלף קמ או הפיקנטו.

עם הקיה ידני (1:19-20) אחסוך בשנה כ6000 ש"ח לאומת הפורד (1:10). זה נותן לי 500ש"ח אקסרה לחודש לתשלום ההלואה.

בדקתי הבוקר: עגלה תינוק של ד"ר בייבי נכנסת בבגז', 2 כסאות ילדים מאחורה OK, או כסא וסלקל (יש אפשרות גם שהסלקל יהיה קדימה עם מנטרלים את האייר באג).

גם ישבנו 2 מבורים מאחור בנוח, 3 מבוגרים רק עם רזים מאוד :) או נסיע קצרה.

מאוזר בכל מקום, חיבורים לUSB, IPOD וAUX,

6 כריות אוויר, ברייקסים מצויינים.

האוטו מאוד נוח לגודלו, יש בו הכל. עליתי איתו עלייה חדה בקניון של כ30 מטר ללא בעיה עם מזגן במקסימום.

תחזוקה זולה מאוד, 7 שנות אחריות, חסכוני מאוד בדלק, ביטוח ואוטו שלא גונבים לחלקים בינתיים .

הבחור שמכר לי את ה אוטו (חיים אם אני לא טועה, בקיה רעננה) היה ישר, הסביר לי הכל, נתן תשובות לעיניין ולא לחץ.

היתי שם כשעתיים, וראיתי אנשים נכנסים ומזמינים אותה כמו לחמניה. האמת היא שהופתעתי, יום שני בוקר והאולם של קיה רעננה עם הרבה קונים.

היו כמה שם שחשבו על ה I10, אלטו והספארק אבל בסופו של יום בחרו את הפיקנטו. מהמין שה 7 שנות אחריות עוזר להחלתה.

בהלחה לכולם ותודה לכל הפורום ש ענה שאילות ועוזר להבין מה ו מי.

האמן לי שגם בסוכנות UMI ביצעו ארבע רכישות של ספארק ביום שבו לקחתי את הרכב.

הרכבים הללו זולים ולכן נמכרים כלחמניות. כול המכוניות טובות... גם ה 107/C1/פנדה/I10/אלטו... הכל שאלה של טעם וריח הלחמניה :wink:

פורסם
ולדעתי עשית החלטה נבונה.

אני עם הספארק כבר שבועיים ונהנה מכל רגע. לא פעם עצרו אותי כדי לבדוק באיזה דגם של רכב מדובר. ההתלהבות הייתה רבה.

עיצוב חיצוני שונה מאדם לאדם.

הפיקנטו, יפה ככל שתהיה (וגם פה מדובר בטעם אישי), סובלת מצריכת דלק גבוהה בדגם ה 1.2 יחסית לסגמנט.

משום מה רובנו מתעלמים מהעובדה שהדגם שמשווים לספארק הוא עם מנוע 1.0 (בהתאם למחיר כמובן) ולא כך צריך להיות הדבר.

ספארק 1.2 מאובזרת ביותר עולה 67500 ש"ח שהם כ 6500 ש"ח פחות מהפיקנטו 1.2 המאובזרת.

לגבי צריכת הדלק והמיקומים השונים שהוצגו כאן, אין כמו מבחן התוצאה. הנצחון של הרכבים על פני הספארק הינו שולי ביותר ולדעתי לא צריך להילקח בחשבון. תדלוק ביבנה או בתל אביב הם כמעט אותו הדבר.

אם הפיקנטו 1.2 המאובזרת הייתה בעלת אותו תג מחיר כמו של הספארק היא הייתה מהווה תחרות, מה עוד שהיא קיימת רק בגירסה האוטומטית ש"זוללת" דלק יחסית למתחרות.

בקיצור, עשית בחירה מעולה ובטוחני שתיהנה מכל רגע עם הספארק שלך.

סע בדרכים בטוחות.

תודה

הודיעו לי שאקבל את הרכב תוך שבועיים.

• תוכן חדש...