Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארז -

א. אני אחפש מקורות שתומכים בהצהרה שלי.

ב. הלוח אם שהצעתי לו הוא מתבסס P55, ויש לו SATA3 (לשים לב שמדובר בגרסא 3 שמעבירה 6 ג'יגה לשנייה ולא הגרסה שמעבירה 3 ג'יגה לשנייה - הקודמת) וגם USB3.0 - וזה נדיר. מאוד נדיר בטווח המחירים הזה בפרט. מעולם לא הצהרתי שאני חסיד P55, שלמרות מה שאתה אומר הוא די ישן.

(ביננו? זה סתם פיצ'רים מגניבים שגורמים ללוח אם להתבדל - אבל הבעיה בהעברת ה-DATA היא לא בכבל ה-SATA ולכן לא פתרנו את צוואר הבקבוק, ואין עדיין שום מכשיר תומך USB3 ככה שזה גם יפה על הנייר).

ג. אני חושב שהוא יכול לבנות יופי של מערכת מבוססת I5 750 בתקציב של 3K.

אולי מאוחר יותר שיהיה לי קצת אני אעלה מפרט.

דריש -

בד"כ שואלים למה כן נייד?

נייד נחות מנייח בכל דבר פרט ליכולת הניוד שלו.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי בעיה כלל וכלל עם הלוח שהצעת לו, אני גם לרוב משתמש בו בבנית הצעות, מאוד אוהב את התמורה לכסף שלו.

מחכה לראות יופי של מפרט של I5-750 ב3 מבלי להשתמש בציוד נחות מבחינת ספקים ומארז.

קצת חשבון פשוט:

I5-750 = 925

GA-P55A-UD3 = 680

GTS250/5750 = 750

----

2355

נשאר לך 645 שקל ל4 גיגה זכרון (לא תשים לו 2 במחשב חדש לא?), כונן קשיח, כרטיס רשת אלחוטי, ספק (לא זבל) ומארז.

בהצלחה!

אני עובר על מפרטים ומרכיב המלצות למפרטים על בסיס קבוע.

איתמר, אתה תצטרך לעשות חושבים על אחד מכמה דברים:

1. בדיקת מפרט מבוסס AMD

2. 2 גיגה זכרון במקום 4

3. להשתמש בכרטיס מסך זול יותר/מובנה לוח/מעבד (שינוי מעבד במידה ומובנה מעבד) ולשדרג כרטיס מסך בעתיד.

4. להתבסס על מעבד זול יותר כדוגמאת הI3 ולצרף כרטיס מסך טוב יותר (אפשרות שדרוג למעבד טוב יותר בעתיד).

5. להגדיל את התקציב/להקטין את הדרישות.

אשמח לעזור בהמשך.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
דריש - בד"כ שואלים למה כן נייד?

גם אני חשבתי ככה, עד שמכורח הנסיבות הפסקתי להשתמש לגמרי במחשבים נייחים.

אני עובד כיום בחברת ה-IT הגדולה בעולם, ואצלנו במשרדים, בכל מדינה, ישנן סה"כ מספר מחלקות בודדות שעדיין עובדות עם מחשבים נייחים - הזכות הזאת שמורה בעיקר לאנשי מיקור החוץ. ל-99% מהעובדים יש לפטופ "ליסינג" מהחברה ודונגל VPN, והם יכולים לעבוד מכל נקודה על פני הגלובוס ללא תלות בגרמים חיצוניים או בתשתית (למעט קליטה סלולרית).

אצלי בבית יש מחשב נייד של IBM שמתפקד כמחשב השולחני שלי מזה שנתיים. מעולם לא נתקלתי איתו בבעיות רציניות, או באגים מהסוג שהיה פוקד אותי כל כמה חודשים בתקופה שהייתי עובד על מחשב נייח. לא התחממות, לא בעיות תאימות, לא דרייברים שצריך לעדכן - שום דבר. ברגע שהכל מגיע מאותה חברה, ובהנחה וזאת חברה איכותית, פשוט אין בעיות כאלה.

לענ"ד, מחשבים נייחים אישיים שייכים ליום האתמול. למעט גיימרים כבדים או מעצבים גרפיים, אין לזה שום יתרון נכון להיום על מחשב נייד שמחובר לנקודת חשמל. למשתמש הביתי, המחשב הנייד נותן את ההזדמנות לשבת על הספה ולגלוש באינטרנט האלחוטי - משהו שקשה לעשות עם מקלדת, עכבר, מסך וסבך חוטים שמחוברים ל-PC. יתרון נוסף הוא בכך שהמשתמש יכול לעבוד בכל מקום בסביבה הטבעית שלו, עם התמונה של הילדים על הדסקטופ וכל הכיוונונים וההתאמות שהוא עשה למערכת ההפעלה. אולי בשבילנו זה עניין של מה בכך, אבל לאוכלוסיה שקצת פחות מתמצאת במחשבים, מדובר בפלוס משמעותי שמקל מאד על החיים.

מסיבות אלה ועוד, שאלתי את פותח השרשור אם הוא שקל להיכנס לתחום. עם כל הכבוד למשחקים, החיים עם מחשב נייד הם עולם ומלואו של נוחות שהבחור מפסיד.

פורסם

אין לי מה לעשות עם מחשב נייד.

באוניברסיטה המצ'וכללת שלי עדיין לא השכילו להתקין מספיק נקודות חשמל ברוב הכיתות, כך שיוצא שמי שבא עם לפטופ להרצאות מוצא את עצמו מתחרה על השקעים ויושב בתנוחות לא הגיוניות כדי שהלפטופ יפעל.

מעבר לכך אין לי שום צורך בניידות, השולחן הגדול בחדר עם מסך LCD 19 מאוד נוחים לי לעבודה. אני לא צריך את YNET פתוח כל הזמן מול העיניים שלי בסלון ובאוניברסיטה אני כמעט ולא נשאר אחרי שעות הלימודים.

תוסיף לזה את העובדה שמחשב נייד חזק עולה בערך פי 2 מהתקציב שהצבתי ותקבל שזה מיותר ולא עונה על הצרכים שלי. בחיאת, אני באבל שמת לי הנוקיה 3100, אז לפטופ? :roll:

ארז זאב, התקציב שלי הוא לא 3,000 עגול, חריגה לכאן או לכאן אפשרית.

מארז וספק כוח, עם כל הכבוד, אני לא משפצר שום רכיב ומאמין שבהחלט אוכל להסתדר גם עם מארז פשוט וספק כוח ג'נרי (בהספק המתאים כמובן). הנסיון שלי עד היום מוכיח כי גם ספקים פשוטים עושים את העבודה וזרימת אוויר יעילה בתוך המארז חשובה פי כמה ממי שמייצר אותו או כמה לדים יש בחלון הפרספקס.

זכרון - אני אסתפק ב HD של 200GB. ראיתי ש 1TB של WD עולה 400 שקלים. נעמוד בזה.

זכרונות - עניין יקר מאוד. כן, 4 ג'יגה זה לדעתי המינימום המתבקש, אבל המחיר בהחלט גבוה (DDR3). יבדקו אופציות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אין לי מה לעשות עם מחשב נייד.

באוניברסיטה המצ'וכללת שלי עדיין לא השכילו להתקין מספיק נקודות חשמל ברוב הכיתות, כך שיוצא שמי שבא עם לפטופ להרצאות מוצא את עצמו מתחרה על השקעים ויושב בתנוחות לא הגיוניות כדי שהלפטופ יפעל.

מעבר לכך אין לי שום צורך בניידות, השולחן הגדול בחדר עם מסך LCD 19 מאוד נוחים לי לעבודה. אני לא צריך את YNET פתוח כל הזמן מול העיניים שלי בסלון ובאוניברסיטה אני כמעט ולא נשאר אחרי שעות הלימודים.

תוסיף לזה את העובדה שמחשב נייד חזק עולה בערך פי 2 מהתקציב שהצבתי ותקבל שזה מיותר ולא עונה על הצרכים שלי. בחיאת, אני באבל שמת לי הנוקיה 3100, אז לפטופ? :roll:

ארז זאב, התקציב שלי הוא לא 3,000 עגול, חריגה לכאן או לכאן אפשרית.

מארז וספק כוח, עם כל הכבוד, אני לא משפצר שום רכיב ומאמין שבהחלט אוכל להסתדר גם עם מארז פשוט וספק כוח ג'נרי (בהספק המתאים כמובן). הנסיון שלי עד היום מוכיח כי גם ספקים פשוטים עושים את העבודה וזרימת אוויר יעילה בתוך המארז חשובה פי כמה ממי שמייצר אותו או כמה לדים יש בחלון הפרספקס.

זכרון - אני אסתפק ב HD של 200GB. ראיתי ש 1TB של WD עולה 400 שקלים. נעמוד בזה.

זכרונות - עניין יקר מאוד. כן, 4 ג'יגה זה לדעתי המינימום המתבקש, אבל המחיר בהחלט גבוה (DDR3). יבדקו אופציות.

איתמר.

לא דברתי על מארז עם לדים וחלון פרספקס. אם היית מכיר אותי היית יודע שאני אוהב מארזים מאד סולידיים, אך עמידים.

אני מאד ממליץ לא להשתמש בספק פשוט, לא במערכת חדשה וכרטיס מסך אשר אתה בטח רוצה שיהיו מוגנים.

ספק טוב לא עולה בשמיים, אני בטוח שתעמוד בזה.

HD 500GB עולה כ210-250 שקלים. אתה רוצה 1 TB? אין בעיה.

מה אתה אומר לגבי מה שרשמתי לגבי המעבד/כרטיס מסך?

אני אנסה להעלות לך איזה מפרט או שתיים יותר מאוחר.

נ.ב

לאוניברסיטה הייתי מגיע מראש עם מפצל :)

פורסם

סליחה שאני מתערב, אבל אם אתה ממש מתעקש על תקציב גבוה

ואתה מתעקש על מחשב נייח למרות שאינך גיימר,

תעזוב את הכול ותשדרג מסך ל-22-24 אינץ'.

במילים אחרות, תשדרג משהו שהוא מהותי. שאר החומרה זה שטויות היום,

למי שאיננו גיימר/מעצב גרפי.

החיסרון הכמעט יחיד של ניידים היום הוא המסך הקטן (דה...),

ל-99.99 אחוז מהדרישות, נייח מיותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אוקיי, מול טמטום של המערכת אין לי מה לומר. נראה שאתה קורבן של הנסיבות. :roll:

מארז פשוט וספק כוח ג'נרי

אמא שלי עוברת דירה באוגוסט, ואני מאמין שיהיו שם כמה מארזים שילכו פחה.

אתה מוזמן לעבור בנתניה ולהעיף מבט, אולי אחד מהם יתאים לך.

לגבי ספק כח - יש לי אחד חדש באריזה של חברת СOLORSit, בעל הספק של 480W.

נקנה ב- KSP באוקטובר 2007, אבל בסוף לא יצא לי להשתמש בו ולכן נשאר על המדף.

אשמח למסור אותו לידיים טובות תמורת 20% פחות מהמחיר הכי זול שתמצא באינטרנט.

(ואז, בכסף שתחסוך, תוכל לקנות עוד זכרון :-))

פורסם

אני לא מבין איך אנשים מסתדרים עם מסכים רחבים, זה עושה כאב ראש :?

כמו שאמרתי, אני מבסוט ממסך ה 19" בחיבור DVI שנמצא במרחק 50-60 ס"מ ומשאיר שולחן עבודה פנוי, זה די והותר.

ארז, אם תציע מפרט של מחשב שלדעתך יתמודד בגבורה עם משחקים שיצאו במהלך השנה-שנתיים הקרובות אשמח לשמוע על זה (וממש לא איכפת לי אם זה אינטל ו NVIDIA או AMD ו ATI). אולי אני מכוון קצת מעל הפופיק בלי סיבה ממשית, אבל אני חושב שכדאי להשקיע במחשב חזק בעל רכיבים איכותיים מתוך מחשבה שהוא ישמש אותי כמה שנים טובות גם אחרי שארכוש מחשב חדש לעצמי וזה ישמש כמחשב שני בבית.

איתמר.

(ואדים, תודה נשמה עיניים)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי..

הרכבתי מפרט, בהתאם למפרט שרצית, עם קירור נורמלי (מאוורר לא סטוק ותוספת מאוורר למארז), HD 1T כמו שרצית. ניתן למחירים לדבר כדי שתבין על מה אני מדבר שישנה בעייתיות עם המחיר, בחרתי רכיבים זולים וטובים מבין האפשרויות:

מעבד Intel Core i5-750 Tray

₪942

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray

לוח אם Gigabyte GA-H55M-UD2H

₪535

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950500

כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB

₪380

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10EARS

זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Value

₪465

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3401K

כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe

₪708

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AX57501GBD5-PDH

צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD

₪103

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=22186

מארז ללא ספק HEC 6A19B Black

₪206

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6A19B-NPS

ספק כח CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W

₪238

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=RS-500-PCAP-J3

קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 LP

₪81

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=197737

מאורר למארז Scythe Sleap Stream SY1225SL12L 800rpm 120mm

₪49

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SY1225SL12L

כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7711In PCI

₪87

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EW-7711In

מבצע קיץ - הרכבת מחשב חדש מעל 3000 ש"ח + בדיקות מאמץ

₪50

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=19

סה"כ מחיר לכל המוצרים:3844₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

שורה תחתונה, משהו צריך ללכת..

ניתן לחסוך 400 שקלים אם לוקחים את כרטיס המסך ATI HD5450 1GB. יריץ משחקים וזול.

אלטרנטיבה זולה של נוידיה לא מצאתי ואני לא ממליץ על הכרטיסים מדור 9XXX או הGT210 אל מול הATI.

ניתן לחסוך במעבד ולקנות דגם חלש יותר.

או ללכת על אלטרנטיבת AMD, מפרט יעלה בהודעה הבאה.

עריכה:

עכשיו ראיתי שהזכרון ששמתי הוא 1066. סורי על הטעות, זכרון מהיר יותר יעלה כ200 נוספים.

מארז וספק אם אתה משיג מהפורום יחסכו לך עוד 400 בערך, אולי קצת יותר אם מגיע עם 2 מאווררים לפחות.

פורסם

לפותח השירשור,

תקנה ב-1500 שקל מחשב נייח עם מעבד מהחזקים של core2due לשימושייך היומיומיים.

ב-1500 שקל הנותרים תקנה לעצמך xbox360 לצורכי הגיימינג.

ככה אתה חוסך מעצמך את הלבטים של "יעבוד חלק, לא יעבוד חלק" לגבי המשחקים .

אישית, זה מה שאני הייתי עושה.

פורסם

ארז, אני חושב שהייתי הולך על משהו כזה:

מעבד אינטל I5-750 - מחיר - 925 ש"ח.

לוח אם ג'יגה בייט - P55A-UD3 - מחיר - 680 ש"ח.

זכרון - Corsair XMS3 1600mhz - מחיר 690 ש"ח.

כרטיס מסך - הוא רוצה GTS250 אז הייתי הולך על אחד מבית ג'יגה-בייט - 680 ש"ח. יש לך אפשרות לקחת אסוס ב-710, או INNO3D ב-620, אבל אני חושב שהגרסא של ג'יגה-בייט טובה- צריך לראות מבחנים.

בקיצור, בניתי לו שלד הרבה יותר רציני ואיכותי, מהחברות המובילות בלי פשרות והמחיר - 2975.

נותר לו לבחור ספק ומארז- וכאן כל אחד מחליט מה הוא אוהב - אני אף פעם לא בוחר מארזים, כל אחד עם השגעון שלו.

וכונן DVD שיעלה לו נגיד 120 ש"ח.

הוא יגיע במערכת אולי ל-3,500 אבל הבסיס שלה מצויין באמת.

המחירים מ-KSP, בד"כ אני קונה ציוד משמה, מאוד זול וכמות עצומה של ציוד במלאי (מופיע באתר מה במלאי ומה לא) גם ציוד שמרבית החנויות, גם ה"יוקרתיות" אינן מחזיקות במלאי.

הייתי הרבה פעמים גם אצל SKYPC, הם לא הכי זולים.

פורסם

אתה כל פעם לא שם לב לדרישות שלו:

1. הוא מעוניין בכרטיס רשת אלחוטי

2. כונן קשיח של 1T

3. נדרש מארז

4. נדרש ספק

5. נדרש קירור למעבד (ואולי מאוורר נוסף לאוורור המארז)

כל אלו ב500 שקלים? ובתוספת הרכבה? ממש לא.

תעבור שוב על המפרט שלי ותראה שהכנסתי הכל לחשבון. אם הוא רוצה לעשות שינוי בלוח סבבה, גם אני מעדיף את הP55A.

כבר רשמתי שטעיתי בנושא הזכרון, הכנסתי במפרט זכרון 1066DDR3 במקום 1600 העדיף.

בניתי את המפרט מSKY כי יש לו מבחר גדול יותר של ציוד (מלאי או לא מלאי לא משנה כרגע) ונוח יותר לבנות מפרט ולהעלות לפורום.

כרטיס המסך GTS250 חלש ממה שהצעתי במבחני ביצועים למשחקים ופחות מתקדם מהATI.

השאלה אולי אם הוא לא גיימר של ממש לחסוך את כרטיס המסך כלל כרגע ולהשאר עם הלוח עם הOB כמו שהצעתי במפרט ובעתיד לשדרג, יחסוך לו 700 שקל.

קיימת האפשרות גם לרכוש לוח + מעבד + זכרון יד שניה (גם מארז) ולחסוך בהרבה מהעלות. כמובן שלקנות רכיבים שעדיין באחריות.

כבר הרכבתי לאחד מחברי הפורום לאחרונה מפרט חזק מאד מבוסס I7 כאשר נעשה שימוש ברכיבים יד שניה ונחסך ממנו 1000 שקלים בערך.

פורסם

מארז וספק לא הכנסתי לחשבון - כבר רשמתי את זה.

קירור למעבד - אם המעבד לא מגיע בתור BOX אז תוסיף נגיד 50 ש"ח על מאוורר מקורי.

כרטיס רשת אלחוטי והארדדיסק של ג'יגה - באמת לא קראתי - לא חשוב, תוסיף גם.

כרטיס מסך - הוא רצה GTS250, אני לא מכיר אותם טוב, אני גם הולך על ה-HD בד"כ.

בקיצור המערכת שלי תעלה אולי עוד 700-800 ש"ח, צודק, אבל עדיין היא לדעתי השלד שלי הרבה יותר נכון (מעבד, לוח אם וזכרונות).

מלאי לא מלאי זה מאוד חשוב. הרבה פעמים המון ציוד נמצא רק וירטואלית באתר האינטרנט, ושאתה רוצה לקנות מהר מאוד תקבל תשובה של אזל המלאי אצל הספק וכו' וכו'.

ומבחר לא חסר ל-KSP, אבל זה מה זה לא משנה הויכוח הזה.

בקיצור איתמר - אם בא לך להרחיב את התקציב בעוד 500-800 ש"ח, אז לך לכיוון של ההצעה שלי, אם אתה תקוע פיקס על ה-3000 אז תבחר במה אתה מתפשר וכוון לכיוון ההצעה של ארז.

פורסם

נקמיצ'י, אשמח אם תוכל להראות לי היכן נכתב שמופסק סוקט 1156 וחוזרים אך ורק ל-1366?

אולי אני עיוור כי לא ראיתי דבר שכזה והחברות ממשיכות להוציא לוחות עדכניים לסוקט המדובר (וגם ל-1366).

זה גם לא הגיוני במיוחד - במידה והסוקט מבוטל - מה הם יעשו עם מעבדי I3 (וגם I5) התומכים בו?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יניב, גם ההצעה שלי לא קרובה אפילו ל3000.

מלאי של המוצרים (הסטנדרטיים האלה) נמצא זמין בחנויות, מקסימום יחכה 3-5 ימים, אמרתי לא חשוב כי מדובר רק על התמחור כרגע לא על הרכישה עצמה ממי ומאיפה.

בפעם השלישית ארשום כי טעיתי בהצבת הזכרון במפרט המקורי (רשמתי זו בעריכה של אותה ההודעה), הפרש ללוח P55A עוד 150 שקל. גם אני ממליץ אבל זה נתון לשיקול הקונה.

בכוונה העלתי את המפרט כדי שאיתמר יראה שבתקציב שבקש זה לא אפשרי הדרישות שלו. אפשר להרכיב לו מחשב ב3000 אבל עם מפרט הרבה פחות חזק (אבל עם אפשרות לשדרוג עתידית).

• תוכן חדש...