Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הגיע הזמן לרענן את צי מחשבי הבית ולהוציא את המחשב השחוט משנת 2003 לסוחר שימכור אותו במחיר מופקע אחרי זיוף קילומטרז' והתחייבות שאין שאסי.

התקציב הנ"ל הוא למארז בלבד (ז"א ללא עכבר, מקלדת, רמקולים או מסך). ככל הנראה חבר מסדר לי הנחת דילר, עד כמה זה בא לידי ביטוי בעלויות?

בימים האחרונים הסתובבתי קצת באתר HWZONE המשובח ובהחלט למדתי משם דבר או שניים על מה שקורה היום בשוק המחשבים הנייחים.

השימושים הכי כבדים שהמחשב הזה יעשה יהיה להריץ משחקים חדשים ושאוכל לצפות בסרטי וידאו HD ברזולוצייה גבוהה בלי קטיעות וגמגומים.

בעיקרון גיבשתי מפרט, אשמח אם תגידו לי את דעתכם או שיש איזשהו רכיב טוב יותר באותו מחיר או אף זול יותר.

מעבד: i5 של אינטל. הבנתי שהוא מעבד לשוק הבינוני-גבוה כאשר הדגמים הגבוהים שלו (661 ו 750) אף משתווים בביצועיהם למעבדים מהסדרה הגבוהה יותר, ה i7 (למעט ה Hyper Thearding). אני צודק? איזה מעבד מהסדרה כדאי לקחת?

לוח אם: מעבדי ה i5 משתמשים בסט צ'יפסט (?) 1156, מה שמגביל לשימוש בלוחות אם כאלה בלבד. לא ממש הבנתי מה זה ערכת השבבים P55 והאם אני צריך כזאת או האם סתם היא מייקרת את לוח האם במקרה שאני מתקין כרטיס מסך חיצוני. איזה לוחות מומלצים ונותנים תמורה טובה לכסף? עד כמה לוחות של ASUS יקרים יותר מלוחות המיינסטרים כדוגמת ASROCK או GIGABYTE?

* לוח האם יצטרך לכלול לפחות שני סלוטים של PCI. אני משער שהכרטיס מסך שאני מדבר עליו צורך מקום כפול שעלול ל"תפוס" את סלוט ה PCI שמתחת ל PCI-E. האם יש קיט רילוקיישן או פתרון אחר?

כרטיס מסך: מאחר ויש לי נסיון מעולה עם NVIDIA לאורך השנים, חשבתי על ה GTS250 שלמיטב הבנתי נותן תמורה לא רעה לכסף. מה הסיפור של ה GTX260? ההבדל במחיר לא גדול, הוא טוב יותר? יש יצרנים מומלצים יותר או פחות?

זכרונות, מאווררים, מארז, ספק, כרטיס רשת אלחוטי: אשמח לקבל המלצות במסגרת התקציב. המחשב יחיה בבאר שבע בשנתיים הקרובות (לפחות) כך שקירור הוא בהחלט שיקול קריטי.

תודה לעוזרים!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני הכל - עם היד על הלב

אתה באמת גיימר?

למה אני שואל?

הרבה פעמים חברים מבקשים להרכיב מחשב פ33ה כי הם הולכים לשחק במשחקים הכי חמים בשוק.

ואז - הם בהחלט משחקים משחק אחד או שניים, או לפעמים אפילו 3 ואז ממצים את החוויה ועושים מה שכולם עושים עם המחשב.

סרטים, אינטרנט ועיבוד תמלילים.

לפני שאתה מוציא הרבה כסף על כרטיס מסך - תבדוק האם זה באמת נחוץ.

האמת שהמחשב אצלי בבית משתמש בכרטיס מסך OB של אינטל ועומד בכבד בכל המשחקים שהילדים שלי איתגרו אותו, עם רזולוציה מופחתת כמובן.

פורסם

ה-661 הוא בעל 2 ליבות, בעוד ה-I5 הכי מומלץ הוא ה-750 שהוא באמת חזק יותר ויש לו 4 ליבות.

ה-661 מכיל יכולת איבוד וידאו ולכן לא צריך כרטיס מסך חיצוני, זה לא רלוונטי אם אתה שם כרטיס מסך.

1156 - היא פלטפורמה שאינטל הפסיקו אותה וחזרו חזרה ל-1366. מה שאומר שאם בעתיד תרצה לשדרג רק מעבד תצטרך לקנות גם לוח אם חדש.

P55 היא ערכת שבבים והיא די ותיקה. חדשות ממנה הן ה-H55 ו-H57.

ASUS זה מיין סטרים. היא לא יותר טובה מחברות אחרות, זה פשוט תלוי בדגם הספציפי.

אני לא קניתי שנים ASUS לאחר ניסיון מר עם כמה לוחות אם שלהם. אני לא אוהב אותם. זה אינדיבידואלי - יש מעריצים ושונאים - כמו בכל דבר. אני ממש לא מעריץ

אנשים שנותנים לי טיפה יד חופשית עם התקציב אני נוטה להמליץ להם דווקא על לוח של GIGABYTE שמכיל גם חיבור SATA3 וגם חיבורי USB3 במחיר מאוד נוח.

פורסם
לפני הכל - עם היד על הלב

אתה באמת גיימר?

למה אני שואל?

הרבה פעמים חברים מבקשים להרכיב מחשב פ33ה כי הם הולכים לשחק במשחקים הכי חמים בשוק.

ואז - הם בהחלט משחקים משחק אחד או שניים, או לפעמים אפילו 3 ואז ממצים את החוויה ועושים מה שכולם עושים עם המחשב.

סרטים, אינטרנט ועיבוד תמלילים.

לפני שאתה מוציא הרבה כסף על כרטיס מסך - תבדוק האם זה באמת נחוץ.

האמת שהמחשב אצלי בבית משתמש בכרטיס מסך OB של אינטל ועומד בכבד בכל המשחקים שהילדים שלי איתגרו אותו, עם רזולוציה מופחתת כמובן.

לא, אני לא גיימר. כרטיס המסך שאני מעוניין בו עולה בין 600 ל 700 שקלים וזה נראה לי סכום סביר בהחלט, מה גם שמדובר בכרטיס טוב יותר מהכרטיסים המובנים על לוח האם וכרטיס שיתמוך גם במשחקים שיצאו עוד שנה ואולי שנתיים (אולי לא ברזולוצייה הכי גבוהה, אבל לפחות שניתן יהיה לשחק בהם).

התקציב שהצבתי למחשב הוא תקציב בינוני וסביר ביותר. מחשב ב 1,500 ש"ח לא יפגין ביצועים טובים יותר מהמחשב הנוכחי שלי מ 2006 וזה לדעתי זריקת כסף לפח.

נקמיצ'י, למיטב הבנתי ה i5 לא יכול לשבת על פלטפורמת ה 1366 ומעבד ה i5 הוא די חדש בשוק, איך זה יכול להיות שהם הפסיקו לייצר את הפלטפורמה? מה לגבי ערכת השבבים? אני צריך אותה בכלל? היא באה מובנית על כל לוחות האם? מייקרת אותם?

וכמו שאמרתי, אני פתוח להצעות. אני לא אוברקלוקר ומעולם לא "שדרגתי" שום ביצועים מעבר לסט-אפ של ברירת המחדל. על ג'יגהבייט אני קורא רק דברים טובים, ואם הם באמת נותנים ביצועים טובים במחיר נמוך יותר מלוחות של אסוס - מה טוב. אשמח לשמוע המלצות לגבי דגמים ספציפיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר -

ערכת שבבים, ברור שאתה חייב! זהו בעצם הלוח אם, זה כמו לשאול אם אתה חייב מנוע באוטו.

ההבדל בין לוחות האם הוא בערכות השבבים.

אתה תוכל למצוא לוחות אם עם סוקט למעבדי 1156, רק ב- P55, H55 ו-H57 (אולי גם ב-X50 ומשהו - אבל הוא ממש מחוץ לתקציב שלך), וההבדל ביניהם לא גדול במחיר, כאן ההבדל הוא כבר במצה שהלוח אם מציע. P55 הפלטפורמה הכי ישנה למעלה משנתיים, אפילו יותר לדעתי. לא אומר שהיא פחות טובה.

אינטל התחילו עם ה-1366 וירדו לטובת ה-1156 ואז בהחלטה שהפתיעה רבים החליטה לזנוח את ה-1156 ולהמשיך עם ה-1366.

I5 באמת לא יושב על 1366, וזה לא אומר הרבה, סה"כ שהמעבדים הבאים שיופתחו יהיו על פלטפורמה אחרת.

לא שזה משנה, כי עד שתחליף שוב, אני די בטוח שלא תשאר על אותו לוח אם.

פורסם

איתמר, מה אתה עושה עם המחשב הישן?

גם לי יש מחשב משנת 01-02, עובד לא רע בכלל, בקרוב יהיה 2 ניידים בבית ולמחשב הגדול והישן לא יהיה שימוש.

קשה לי להאמין שמישהו ירצה לקנות אותו.

יש איזו עמותה שכדי לתרום לה את המחשב?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני אוהב את הלוח הזה-

http://www.gigabyte.us/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3445

לדעתי נותן המון במחיר טוב.

גיגהבייט מדגם: ‏P55A-UD3

מבוסס P55.

מכיל USB3.0 ו-SATA3 (מהירות של 6G/S)- נדיר יחסית עדיין.

תומך DDR3 בתדר של עד 2200.

2 כניסות PCI-E.

ומחיר של 680 ש"ח ב-KSP.

פורסם

+1 לUD3, לוח אם אמין וטוב. אגב איתמר, הגרטיס אכן יכסה שני סלוטים, גם PCI-E וגם PCI, אבל אתה עדיין נשאר עם 3 OCI-ים פנויים וPCI E אחד נוסף.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אגב, VGTX260 היה הכיוון שלי תקופה ארוכה, עד שיצאו הכרטיסים החדשים של ATI קרי ה58XX, נכון להיום אני מריץ כל משחק ב1920X1200, על מסך 24" ללא שום בעייה על המפרט הבא:

i5 750 (חושב על אוברקלוק)

ATI Radeon HD 5850

4gb RAM (בקרוב 8 :twisted:)

ולוח אם gigabyte p55-us3l שמאוד דומה למה שהומלץ לך. אגב, ASROCK וMSI מייצרים גם לוחות אם לא רעים בכלל.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

1156 - היא פלטפורמה שאינטל הפסיקו אותה וחזרו חזרה ל-1366. מה שאומר שאם בעתיד תרצה לשדרג רק מעבד תצטרך לקנות גם לוח אם חדש.

אשמח לסימוכין לדברים שכתבת.

1156 זו תושבת מעבד למעבדי הפנטיום דואל קור G החדשים, I3/I5, אינטל מוציאה שבבים חדשים לתושבת זו גם היום, I7 בתושבת 1366 הם מעבדים לשוק הגבוה יותר, מתאפיינים בתמיכה בטריפל צ'אנל DDR3 (במהירויות נמוכות יותר מהI5 לדוגמא) וניתן להתקין עליהם את המעבד 6 ליבות היחידי מבית אינטל הקיים היום.

ד"א, עד היום ועדיין מוציאים מעבדים חדשים לתושבת ה775 הותיקה, אז להגיד שאינטל זנחו תושבת זה ממש.. תשלים לבד.

אם כבר, בעתיד הלא רחוק, אינטל עוברת לתושבות חדשות עוד יותר של ה1155 ואחרות אשר שוב יגרמו לצרכנים להשתגע ממגוון האפשרויות של המעבדים.

P55 היא ערכת שבבים והיא די ותיקה. חדשות ממנה הן ה-H55 ו-H57.

חדשות כן, לאו דווקא יותר טובות, בעלות תמיכה לאלמנטים שלא בשימוש למשתמש הביתה ותמיכה לעוד 2 USB.

ASUS זה מיין סטרים. היא לא יותר טובה מחברות אחרות, זה פשוט תלוי בדגם הספציפי.

ASUS היא אחת מהיצרניות הגדולות בעולם, חברות כמותה וGIGABYTE די בלעו רבות מיצרניות אחרות לכן כשאתה מחפש לוח רוב הסיכויים שאלו השניים הנפוצים שתמצא בנוסף לחברות זולות במיוחד או חברות אשר מוציאות דגמים מטורפים במיוחד כמו EVGA ואחרות. יש דגמים מוצלחים יותר וגרועים יותר לכל חברה, אל תנעל על מותג, תבדוק מפרטים של לוח שיתאימו לצרכים שלך, מחירים והמלצות. בשוק התחתון לדוגמא אני מעדיף את GIGABYTE כי יש להן אפשרויות כוונון רבות בביוס לעומת דגמים מקבילים של ASUS, בשוק הגבוה, לשניהם יש מפלצות.

איתמר, בתקציב שלך ניתן להרכיב מחשב מצויין מבוסס AMD שתוכל גם לשדרגו בעתיד (ישנם מספר דגמים קיימים כבר עכשיו של מעבדי 6 ליבות במחירי שליש מאינטל לדוגמא.

המעבדים מצויינים ונותנים פייט טוב במחיר.

הGTX260 הוא כרטיס מעולה, היה לי אותו, אך אם אתה רוצה תמיכה במשחקים עתידיים, בתקציב שלך לכרטיס מסך הייתי קונה כרטיס מסך של ATI אשר תומך DX11, וריבוי מסכים (3 ליתר דיוק על גבי כרטיס אחד).

ה5750 לדוגמא של ATI טוב יותר מהGTS250 למשחקים, וניתן בקלות להמהיר אותו לרמה של 5770 החזק עוד יותר.

לנוידיה יש יתרונות של מעבדי הקודה אשר יתנו שיפור ביישומים מסויימים כמו עריכת וידאו.

אני ממליץ שתשקול אפשרות של AMD כדי למקסם את המפרט לתקציב הנתון.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

לארז - בקשר ל-1156 מול 1366, תריץ על זה גוגל.

תתמקד בהודעות מהזמן האחרון יחסית.

בנוגע ל-P55 מול H55, ה-H55 חדש יותר, ה-P55 ותיק יחסית.

אני הצאתי לו לוח אם מבוסס P55 כיוון שהוא משתלם מאוד וגם מעולם לא טענתי שה-H55/57 טובים משמעותית ולכן לא אמרתי שיש לפסול אותם.

פורסם

אני עדיין לא מבין את טענתך,

איך אתה טוען שאינטל זונחת את ה1156 כאשר עדיין מוציאה מעבדים חדשים לכל הפלטפורמות?

חיפוש בגוגל של 1156 מול 1366 יתן לי מבחני ביצועים, לא מידע על מפת הדרכים של אינטל (שכבר רשמתי שהולכת לקראת ה1155 פינים). באמת ארצה לדעת מהיכן המידע.

אני לא מכיר ולא שמעתי על זניחת הסוקט לשוק הבינוני הנמוך, ואפשר להגיד שאני קורא קצת מאמרים בנושא.

פורסם
איתמר, בתקציב שלך ניתן להרכיב מחשב מצויין מבוסס AMD שתוכל גם לשדרגו בעתיד (ישנם מספר דגמים קיימים כבר עכשיו של מעבדי 6 ליבות במחירי שליש מאינטל לדוגמא.

המעבדים מצויינים ונותנים פייט טוב במחיר.

הGTX260 הוא כרטיס מעולה, היה לי אותו, אך אם אתה רוצה תמיכה במשחקים עתידיים, בתקציב שלך לכרטיס מסך הייתי קונה כרטיס מסך של ATI אשר תומך DX11, וריבוי מסכים (3 ליתר דיוק על גבי כרטיס אחד).

ה5750 לדוגמא של ATI טוב יותר מהGTS250 למשחקים, וניתן בקלות להמהיר אותו לרמה של 5770 החזק עוד יותר.

לנוידיה יש יתרונות של מעבדי הקודה אשר יתנו שיפור ביישומים מסויימים כמו עריכת וידאו.

אני ממליץ שתשקול אפשרות של AMD כדי למקסם את המפרט לתקציב הנתון.

אני זוכר שפעם אמרו ש AMD חזקה מאוד בתחום המחיר ולא נופלת מביצועיהם של מעבדי אינטל. האם גם במעבדים הבינונים זהו המצב? מה המתחרה הישיר מבית AMD ל i5 750 של אינטל? איזה לוח אם מומלץ עכשיו? אם יהיה הפרש של כמה מאות שקלים זה בהחלט משמעותי.

גם לגבי ה ATI אני זוכר שאמרו שהם כרטיסים מצויינים ובמחיר טוב (כנראה מאחר והם לא היו ממותגים כמו NVIDIA), אבל מעולם לא התעניינתי בהם. אתה אומר שה 5750 הוא כרטיס מומלץ?

ועוד שאלה בקשר ללוחות 1156, מה ההבדל בין ה H55 ל P55? האם זה לא "טיפשי" לרכוש לוח אם עם ערכת שבבים ישנה או שממש אין קשר?

תודה לכל מי שמשתתף, זה באמת עוזר לי :-)

איתמר.

פורסם

תקשיב, הבעיה העיקרית כאן היא התקציב.

להרכיב לך מחשב מבוסס I5-750 או I5 בכלל בתקציב הזה זו בעיה כאשר מנסים לשמור על רכיבים איכותיים שאתה לא תתאכזב מהרכישה (מארז טוב, ספק טוב ולא גנרי), כרטיס מסך טוב למשחקים זה גם עסק יקר.

אפשר להרכיב ב3 מערכת בסיסית מבוסת I3 אולי עם שדרוג של כרטיס המסך אבל יהיה צורך להתפשר ברכיבים אחרים.

לא ציינת איזה גודל כוננים קשיחים אתה מחפש וכמה (עניין חשוב לתמחור).

רוב אם לא כל לוחות הH55 הינם משולבים כרטיס מסך, תמיכה ב14 USB לעומת 12 בP55 ואופצית הFDI שממש אבל ממש לא תצטרך (לי קשה להבין מה הסיפור של זה) ואולי עוד כמה פיצ'פקעס שפספסתי אבל לא מהותיים, גם בP55 יש לוחות עם תמיכה לUSB3 וSATA3, הכל עניין של מחיר. זו לא ערכת שבבים ישנה, אפילו בסרגל זמן המחשבים זה לא ישן כל כך, עדיין מיוצרים לוחות עם הצ'יפסט הזה.

אם אתה מתכוון לשחק משחקים חדשים כמו DIRT2 ומשחקים אחרים אשר דורשים תמיכת DX11 אין לך ברירה לקנות ATI או לא לקנות כרגע כרטיס יקר למשחקים ולקנות דגמים חלשים יותר אבל שיתמכו DX11 כמו ה5670 או החלשים עוד יותר בסדרת ה5XXX של ATI. או בכלל להמתין עם זה וכשתרצה להשקיע תקנה כרטיס מסך חזק.

ההפרש המשמעותי הוא במחיר המעבד, בלוח קצת פחות.

תן קצת יותר נתונים ואראה אולי אוכל להרכיב לך מפרט בהתאם לתקציב שלך, יש לך חנות מועדפת שאתה מעוניין לקנות ממנה?

• תוכן חדש...