Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה| עצירה על כביש רטוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות עצות ששמעתי מאנשים, וממספר פוסטים פה בפורום החלטתי לשאול ולקבל תשובה חד משמעית.

כשהכביש רטוב ויש סכנת החלקה\ באיזה צורה הכי טוב לעצור?

חלק אמרו לי פמפום הברקס וחלק אמרו ברקס רצוף וחלש.

מישהו יכול לתת לי תשובה חד משמעית? אשמח גם להסבר למה.

ובבקשה, אם "הנושא נטחן בפורום" אז אם אפשר לבקש לינק לאשכול ברור ולא מבולגן ומלא שטויות.

תודה מראש

פורסם

אני אתן לא עצה נוספת-כדי לבדוק את הצמיגים לקראת החורף.

צמיגים טובים עוצרים משמעותית יותר טוב בכביש רטוב, וביבש בכלל.

אמנם זה דבר שרבים ממעיטים בחשיבותו (בגלל שהרבה יותר קל להישמע מבין בתיאוריות בלימה) אך יש לו חשיבות גדולה.

פמפום זו צורת בלימה שהייתה קיימת מלפני 30 שנה, טרום עידן הABS. כדי למנוע נעילת גלגלים, "פמפמו" את הדוושה וכך ככל הנראה הגלגלים לא ננעלו.

מיותר לציין שבחלוף 30 שנה התפיסה הזאת עדיין קיימת, למרות הופעת הABS, למרות שהבלמים במכוניות המודרניות טובים משמעותית מפעם ולמרות כל עזרי הבלימה החדשים.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

קיים סרטון של ראם סמואל שבו מודגמת צורות בלימה שונות. המסקנה היא חד משמעית שבכל מקרה לא כדאי ל"פמפם" את דוושת הבלם.

כנס לקישור הזה http://www.articles.co.il/article/25412/%D7%94%D7%9B%D7%9C%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9D

ראם סמואל:

לסיכום: במקרה חירום, האופן היעיל ביותר לעצור את המכונית יהיה ללחוץ על הבלמים במהירות ובעוצמה , לחיצה רציפה וחזקה עד לעצירתה

פורסם
אני אתן לא עצה נוספת-כדי לבדוק את הצמיגים לקראת החורף.

צמיגים טובים עוצרים משמעותית יותר טוב בכביש רטוב, וביבש בכלל.

אמנם זה דבר שרבים ממעיטים בחשיבותו (בגלל שהרבה יותר קל להישמע מבין בתיאוריות בלימה) אך יש לו חשיבות גדולה.

פמפום זו צורת בלימה שהייתה קיימת מלפני 30 שנה, טרום עידן הABS. כדי למנוע נעילת גלגלים, "פמפמו" את הדוושה וכך ככל הנראה הגלגלים לא ננעלו.

מיותר לציין שבחלוף 30 שנה התפיסה הזאת עדיין קיימת, למרות הופעת הABS, למרות שהבלמים במכוניות המודרניות טובים משמעותית מפעם ולמרות כל עזרי הבלימה החדשים.

על תשכח שליפני שלושים שנה רכבים "עממיים" לא היו מגיעים למהירויות של רכבים של היום.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

בשום אופן לא לפמפם.

בבלימת חירום ברכב עם ABS וגם ברכב שאינו מציוד במערכת, הדבר הראשון לעשות הוא לבעוט בדוושת הבלם בכל הכוח, שהרי המטרה הראשונית היא להפחית מהירות ולקצר את מרחק הבלימה ככל האפשר.

ברכב עם ABS נשארים עם הלחיצה המלאה עד לעצירה מוחלטת וניתן לכוון את הרכב באמצעות ההגה.

ברכב ללא ABS, רגע לאחר הנעילה יש להרפות מעט מדוושת הבלם עד למצב בו הגלגלים חוזרים להסתובב. כאשר הגלגלים מסתובבים חוזרת השליטה לידי הנהג וכך יש לעצור את הרכב. במידה ולאורך העצירה הגלגלים ננעלים שוב (עקב ירידת המהירות) יש להרפות עוד מהדוושה.

חשוב להדגיש ש- לא לומדים נהיגה בהתכתבות דרך דפי הפורום וזו תהיה טעות לקרוא כאן ולרוץ ליישם משום שיש המון אלמנטים נוספים שיש לדעת ולהבין בכדי לבצע את זה נכון וטוב, ולא גרוע ומסוכן.

ניתן ללמוד בלימת חירום נכונה בקורסי נהיגה מתקדמת.

דני G.

גילוי נאות - אני עוסק בהדרכת נהיגה מתקדמת.

פורסם

כאשר הכביש רטוב זה לא אומר שהוא חלק!!!

זה הכלל הראשון.

פותח השירשור שאל "כיצד יש לעצור בכביש רטוב?כשהכביש רטוב ויש סכנת החלקה\ באיזה צורה הכי טוב לעצור?"

אני לא הייתי מעוניין לנסוע בעיקבות רכב , ולפתע לגלות כי בכל עצירה שלו הוא "בועט בדוושת הבלם בכל הכוח"

בכל פעם שהוא מחליט להאט או לעצור

יש לזכור שבלימת חירום יש לבצע ע"י לחיצה חזקה על דוושת הבלם .ולא לעזוב, למרות שמרגישים פימפומים חוזרים מיכיוון דוושת הבלם .(כאשר קיים מערכת abs)

בעת עצירה בכביש רטוב שאינו חלק אין זה אומר שמותר לבצע סטיות או פניות חדות ,

יש להאט את מהירות הרכב ע"י האטה מוקדמת ומבוקרת .

יש לקחת מקדם ביטחון גדול יותר (מרחק עצירה) מאשר בכביש יבש,

על כן יש לתכנן את קצב הנסיעה ולהתחיל להאט מוקדם מהרגיל (בהשוואה לכביש יבש)

בעת מצב שבו הנהג מרגיש נעילת גלגלים בזמן האטה -הכביש חלק.

ברכב עם מערכת abs -יש להגביר את הלחץ המופעל על דוושת הבלמים ולא להרפות עד לעצירה.

ברכב ללא מערכת abs יש לבצע את אותה הפעולה שרשם DanyG

ׁ(לנהג ממוצע קשה מאוד להבחין כי גלגלי הרכב ננעלים)

ירון מאיר

גילוי נאות- מורה לנהיגה לכל דרגות הרישיון,

מדריך מוסמך לנהיגה מתקדמת

פורסם

אצלי באוטו זה הכי מוזר.

בגשם הראשון הייתי על 30 קמ"ש ולחצתי בכוונה על הברקס בישביל לבחון את הצמיגים.

2 הידים היו על ההגה בחוזקה, אבל שלחצתי על הברקס האוטו מקבל זווית ולא עוצר בקו ישר.

למה זה?

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

בעיה ברכב כנראה. גם בכביש יבש מקבל זוית? גש למוסך.

נ.ב בלימה דגרסיבית (מה שהסביר דני) לדעתי חובה לנסות בקורס נהיגה מתקדמת, שלא יהיה מצב שעוזבים את דוושת הברקס יותר ממה שצריך.

פורסם
בגשם הראשון הייתי על 30 קמ"ש ולחצתי בכוונה על הברקס בישביל לבחון את הצמיגים.

2 הידים היו על ההגה בחוזקה, אבל שלחצתי על הברקס האוטו מקבל זווית ולא עוצר בקו ישר.

למה זה?

זו יכולה להיות בעיה בצמיגים (שוני), כיוון פרונט או חוסר איזון בעוצמת הבלמים, ועד לעיוות בשלדה.

כאמור, גש למוסך, אבל לפני כן נסה לאחר שתבדוק לחץ אוויר בצמיגים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דרך אגב יש רכבים שבהם ה ABS יותר מפריע מעוזר...

באמריקאיות למשל? ABS היסטרי שמאריך מרחק בלימה בצורה מטורפת.

איזה רכב ואיזה שנה מדובר ?

ואיך הגעת למסקנה הזו ? אולי הרכב שלך יבלום מרחק גדול יותר ללא ה-ABS ?

דבר אחד בטוח, ABS (בכל הדורות) תמיד תמיד תמיד מקצר מרחק בלימה בכביש רטוב בהשוואה לנעילת גלגלים.

דני G.

פורסם
איזה רכב ואיזה שנה מדובר ?

ואיך הגעת למסקנה הזו ? אולי הרכב שלך יבלום מרחק גדול יותר ללא ה-ABS ?

דבר אחד בטוח, ABS (בכל הדורות) תמיד תמיד תמיד מקצר מרחק בלימה בכביש רטוב בהשוואה לנעילת גלגלים.

דני G.

קאוואליר מודל 2000 .

מניסיון ללא ABS פועל :wink:.

ה ABS זוועתי, ולמען האמת עם הצמיגים הנוכחיים FALKEN SN816 הרכב פשוט מפחיד על כביש רטוב.

והצמיגים טריים,חדשים,לא יודע מה הסיבה למען האמת.

עם KUMHO KH11 אם אני לא טועה היה הדגם הקודם על הקאוואליר,הרגשתי הרבה יותר בטוח.

פורסם

תלחץ על הברקס כמה שיותר חזק מבלי שינעלו הגלגלים או שיופעל הברקס. זאת הדרך הכי מהירה לעצור.

הרבה חושבים שאם יש ABS צריך ללחוץ עד הסוף, זה לא נכון ההפך ABS יעצור אפילו יותר לאט מאם הגלגלים ינעלו, היתרון היחידי הוא שתהיה לך שליטה על ההגה.

***הערת הנהלה: מה שכתוב למעלה הוא שטות מוחלטת. נא לקרוא את התגובה למטה לקבלת ייעוץ שאיננו מסכן חיים***

לא מזמן התחלקנו בגשם עם טנדר ללא ABS עקב בלימת חירום החלקנו לנתיב השני והתנגש בנו אוטובוס.

טנדר זה כל כך לא בטוח שזה מפחיד סכנת מוות.

הפח בקושי התעקם, וכל מה שבפנים ספג את המכה, המראה עפה, הרדיו עף החוצה, הכיסאות נשברו (ואחד הקדמיים גם מחץ לי את רגל שמאל).

פורסם
תלחץ על הברקס כמה שיותר חזק מבלי שינעלו הגלגלים או שיופעל הברקס.. זאת הדרך הכי מהירה לעצור..

הרבה חושבים שאם יש ABS צריך ללחוץ עד הסוף, זה לא נכון ההפך ABS יעצור אפילו יותר לאט מאם הגלגלים ינעלו, היתרון היחידי

הוא שתהיה לך שליטה על ההגה..

לא מזמן התחלקנו בגשם עם טנדר ללא ABS עקב בלימת חירום החלקנו לנתיב השני והתנגש בנו אוטובוס..

טנדר זה כל כך לא בטוח שזה מפחיד סכנת מוות

הפח בקושי התעקם, וכל מה שבפנים ספג את המכה, המראה עפה, הרדיו עף החוצה, הכיסאות נשברו (ואחד הקדמיים גם מחץ לי את רגל שמאל)

כבר מזמן לא נכתבו פה כאלו שטויות, כנראה שהגיע הזמן ומישהו היה צריך לקחת על עצמו את העבודה ...

הדבר הנכון הוא הפוך ממה שכתבת - בבלימת חירום יש לבעוט בדוושת הבלם בכל הכוח !!!

ואגב - הבעיה של הקאווליר אינה במערכת ה-ABS אלא באחיזת הכביש הגרועה. בשילוב עם צמיגים מאיכות ירודה, די צפוי שהאוטו לא יעצור במרחק סביר.

דני G.

• תוכן חדש...