Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. אני מקווה שהגעתי לפורום מתאים ויש פה אנשים שיוכלו לייעץ.

אז ככה, יש לי רישיון כ-7 שנים. אף פעם לא אהבתי לנהוג אבל לא היתה לי בעיה מיוחדת. אני תמיד נוהג זהיר, כמעט ולא עוקף, אף פעם לא עובר את המהירות המותרת וכו'. בחצי שנה האחרונה חל שינוי קיצוני.

בתקופה הזאת אני פשוט מנסע להימנע מכל נסיעה ברכב ומשתדל לנסוע בתחבורה ציבורית.

שאני צריך לקחת את האוטו לנסיעה בין עירונית אני מתחיל להילחץ, הדופק עולה.

ברגע שאני עולה על כביש בין עירוני הדופק עולה ומתחיל להזיע. אחרי כמה דקות אני נרגע אבל ההרגשה מאוד לא נעימה.

הכי גרוע זה שאני נוסע בכביש בין עירוני שאני לא מכיר וצריך להחליט אם לצאת ימינה\שמאלה או להמשיך ישר תוך כדי נסיעה ב-90-100 קמ"ש, או שיש עיקול חד ורצים לי סרטים שאני מתנגש במעקה.

קראתי על זה באינטרנט ואלו תסמינים של מה שנקרא "חרדת נהיגה".

אני חייב לציין שמעולם לא עברתי תאונה ולא אירע משהו שאני יכול לחשוב עליו כטריגר למה שקורה לי בחצי שנה האחרונה.

אני מעוניין לנסות להתגבר על הבעיה בלי טיפול פסיכולוגי. סה"כ אני ממשיך לנהוג (שאין ברירה) אבל מרגיש הקלה גדולה שאני מגיע הביתה.

איך עושים את זה? האם התרופה הטובה ביותר זה פשוט לנהוג, להחזיר את הבטחון ומתישהו זה יעבור?

מישהו היה במצב דומה?

תודה.

פורסם

שלום לך,

חרדות יכולות להופיע פתאום וללא התראה וגם ללא תריגר ברור.

לרוב, הפתרון האפקטיבי ביותר הוא לגשת לטיפול מקצועי, אם תקרא תגלה שאחוז לא קטן סובל מחרדה זאת או אחרת.

אין רע בלנסות לפתור את הבעיה לבד אבל אל תסבול יותר מיד... פנה לטיפול אם לא הולך.

שיהיה בהצלחה.

אתר מועדון השלוש - מאזדה 3.

פורסם

אם בכל זאת מישהו יכול להמליץ על מדריך\פסיכולוג שמטפל בבעיה (רצוי באיזור השרון) אז אשמח לקבל פרטים.

אני שוקל ללכת למישהו מקצועי. מקודם ציינתי שאני לא רוצה ללכת לפסיכולוג אבל נודע לי שיש פסיכולוגים שמתמצאים בבעייה הצפציפית הזאת אז אולי שווה לנסות.

פורסם

אתה צריך לשאול את עצמך ממה אתה מפחד. האם אתה מפחד מתאונה? האם ראית תאונה או שמישהו קרוב אליך נפגע בתאונה לאחרונה?

אולי הבעיה טמונה בכלל בכבישים שאתה לא מכיר? במקרה כזה יכול להיות ששימוש ב-GPS יעזור לך, מעיין "אח גדול" שמתווה לך את הדרך ומעדכן אותך לפני כל פניה ופניה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם לא תמצא פסיכולוג מתאים, תוכל להיעזר במדריך נהיגה מתקדמת כמו שדובר בשרשור ההוא. בטוח לא יכול להזיק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה צריך לשאול את עצמך ממה אתה מפחד. האם אתה מפחד מתאונה? האם ראית תאונה או שמישהו קרוב אליך נפגע בתאונה לאחרונה?

אולי הבעיה טמונה בכלל בכבישים שאתה לא מכיר? במקרה כזה יכול להיות ששימוש ב-GPS יעזור לך, מעיין "אח גדול" שמתווה לך את הדרך ומעדכן אותך לפני כל פניה ופניה.

האמת שאני משתמש ב-GPS ויכול להיות שזה החמיר את הבעיה. אני מרגיש שאני לא יכול לנסוע מחוץ לעיר בלי המכשיר.

פורסם

תשמע, אולי בכל זאת כדאי לך להריץ חיפוש בגוגל בנושא, הסברים על סוגים שונים של חרדה, שיטות טיפול, פסיכולוגים מומלצים.

יש גם פורומים בנושא.

דוגמא

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תשמע, אולי בכל זאת כדאי לך להריץ חיפוש בגוגל בנושא, הסברים על סוגים שונים של חרדה, שיטות טיפול, פסיכולוגים מומלצים.

יש גם פורומים בנושא.

דוגמא

תודה. חפרתי ברשת לפני שכתבתי בפורום . כל המאמרים האלו מתארים את הבעיה ומפנים לפסיכולוג באופן כללי או למכון ספציפי (סוג של פרסומת).

פורסם

למה אתה שואל חולי הגה מה לעשות?

אין את הבעיה הזאת לאף אחד מהפורום.

יש לך יותר סיכוי למצוא פה מישהו שמדבר סינית ממישהו שמבין ב"מחרדת נהיגה".

אייל

פורסם

זה כמו להפסיק לעשן. כל מה שאתה צריך לעשות זה להבין בדיוק למה וממה אתה מפחד ולמנוע את הפחד. לחבר שלי היתה בעיה דומה. המלצתי לו לקנות רכב ישן לפרק אותו ולקרוע לו את הצורה והוא קנה רכב במצב נסיע ב-1000 ש"ח ואני לימדתי אותו לשלוט על הרכב, להתרכז בנהיגה ו"להבין" את הרכב(כמובן במקום ריק מרכבים ואנשים) כמה שעות עד שהרכב היה גמור.

מאז הוא נהיה יותר בטוח בעצמו ולא מפחד יותר.

בהצלחה..

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

אולי כדאי שתחזור לנהוג עם "מלווה", אדם מבוגר בעל וותק רב אשר אתה מרגיש בנוח במחיצתו.

לאחר שקבלתי את הרישיון נהגתי עם אבי מס' פעמים נסיעות בין עירוניות ארוכות.

בנסיעות אלה אבי הסביר לי דברים רבים על נהיגה, העיר כשצריך וחיזק כשצריך.

לא הייתה לי בעיית בטחון רבה מלכתחילה אך הנהיגה עימו שפרה לי את הבטחון בשליטה ברכב, למדתי לא להתרגש מכל נהג רכב/אופנוע שחושב שהכביש הוא מגרש משחקים פרטי שלו ולהגיב טוב ושקול יותר במצבי לחץ.

אתה צריך לזכור ולהפנים שבסך הכל לנהג הממוצע, נהיגה היא פעולה שנועדה להביא אותך מנקודה א ל-ב.

קבעו הנחיות מאוד ברורות כיצד עושים אותה, עשית תאוריה ועברת טסט, כל עוד תפעל לפי חוקים וכללים אלו שלמדת ואתה יודע תגיע בבטחה למחוז חפצך!

בברכת נהיגה רגועה ושנה טובה ומוצלחת!

ארז וולף.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

האם החלפת אוטו בשנה האחרונה, האם משהוא מהותי אחר השתנה באופן הנהיגה שלך.

אוטו שלא מרגיש יציב על הכביש ( ללא קשר אם הוא באמת כזה) יכול לגרום לאיבוד ביטחון בנהיגה. זה לא כל כך נדיר.

פורסם

נסה לא להשתמש ב GPS

אני יכול להעיד שהיייתי לפני כמה שבועות בחו"ל והשתמשתי ב GPS והדבר גרם לי להרגיש תלוי באופן מוחלט במכשיר למרות שעשיתי פעם טיול בארה"ב מחוף לחוף בעזרת קומץ מפות ולא הייתה לי בעיה כלל.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...