Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת עבודתי במוסך נתבקשתי היום מהמעסיק לשים כרבע ליטר שמן גיר אדום ישירות לתוך מיכל הדלק, לדבריו ע"מ לנקות את מערכת הדלק ובמיוחד את איזור החליל והמזרקים, זה פעם ראשונה שאני נתקל/שומע דבר כזה, ולכן אני מעוניין לדעת האם הדבר מקובל ולא עלול לגרום לנזק במקום תועלת, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין?

תודה מראש והמשך ערב נעים לכל חבריי הפורום.

פורסם

בוס שלום רב !

אשמח לשמוע באיזה מוסך אתה עובד, על מנת להמלט ולהתרחק מכניסה אליו , כל ימי חיי !

והמבין יבין !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

פעם שמעתי ממישהו שהוא הכניס נוזל בלמים

על שמן גיר אוטו' עוד לא שמעתי בכל מקרה שני הסיפורים נשמעים רע

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

שניכם כותבים (או כך משתמע) שזו הפעם הראשונה שאתם שומעים על דבר כזה. האמת היא שגם אני, אבל זו לא סיבה ישר לקטול. מן הראוי קודם לבדוק. אם פותח השרשור ציין שזו ההנחיה שקיבל ממעבידו - יש לשער שלאותו אדם כן יש התנסות עם הדבר הזה. מה גם שהכמות שהוא מדבר עליה - רבע ליטר - לא נשמעת מופרזת. אני בכל אופן קודם הייתי בודק ורק אחרי זה יוצא עם הצהרות כאילו אני יודע הכל.

פורסם

לדעתי זהו מעשה מטומטם, השמן יגרום לנזק בילתי הפיך לממיר הקטליתי וזה לא אומר שהנזק יהיה מידי ואולי גם לחיישן החמצן.

המנוע בטוח יעשן עד שהדלק יגמר.

לגבי תועלת הניקוי אני ממש בספק אם זה יעזור במשהו אם לא יגרום לסתימה במסנן הדלק והמזרקים עקב הצמיגות של השמן.

פורסם

אני מניח שבשמן גיר אדום כוונתך ל-ATF (נוזל לממסרות אוטומטיות).

במהותו הוא שמן באיכות גבוהה עם תוספים רבים להתאמתו לספסיפיקציות. בין השאר תוספים למניעת חלודה, בולמי קצף, תוספים נגד שחיקה, דטרגנטים ועוד.

אינני רואה סיבה הגינוית שמישהו יוכל להחליט שהוא מתאים כתוסף לניקוי מערכת הדלק. גורמים טכניים רשמיים בוודאי לא המליצו על כך.

אם תשים לב תוספים ייעודיים לכך אינם דומים כלל לשמן.

בקיצור אין שום סיבה הגיונית. כדאי אולי שתשאל את המעסיק מהיכן זה הגיע.

פורסם

מוזר,למה לא להוסיף למיכל הדלק חומר ניקוי מתאים וטוב?.

שמן שנכנס למערכת הדלק לא יכול להועיל למנוע בשום דרך,גם אם מדובר בכמויות קטנות,שמן שנשרף בחלל השריפה יוצר פיח מהסוג בגרוע ביותר.

אם יצא לך פעם לפרק מנוע שתי פעימות תראה מה ששמן שרוף יוצר בחלל השריפה .

פורסם

תיקון קל !

מדובר בנוזל הדראולי ולא שמן !

הנזק לממיר הקטליטי זהה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בוקר טוב למשתמשים מתל-אביב. :evil:

כן שמעתי על זה. גם הבוס שלי במוסך שם לטנק הדלק שמן ממסרת כאשר יש סתימה רצינית, בעיקר במנועי דיזל.

השיטה עובדת מצויין (בדוק) לדבריו לא נגרם נזק לממיר או לחלק אחר.

לא אפרסם את שם המוסך, כדי שצביקה לא ימלט ויתרחק מכניסה אליו , כל ימי חייו ! :evil:

bosss האם גם אתה עובד בירושלים ?. מעניין אם השיטה ירושלמית.

בועז.

י

פורסם
תיקון קל !

מדובר בנוזל הדראולי ולא שמן !

הנזק לממיר הקטליטי זהה.

בברכה

צביקה

נוזל הידראולי נכון שמשמש גם כמשמן לתה'ל,שסביר להניח שנקודת ההבזק שלו נמוכה יחסית לשמן מנוע,ולכן השריפה שלו בחלל השריפה הרבה יותר "יעילה".

פורסם

עכשיו ניתן להבין למה בארצינו מנועים/חיישני חמצן/תיבות אוטומטיות שובקים חיים טרם זמנם.

אחד מוסיף נוזל הידראולי לדלק

השני מוסיף שמן בלמים לשמן מנוע כתוסף לניקוי המנוע

השלישי מוסיף חומץ או נוזל לפירוק אבנית לנוזל הקירור

הרביעי חושב שטוב לנסוע ללא תרמוסטט

החמישי ממליץ על תוסף 'דבש' למנוע

איזה כייף לי :)

פורסם
עכשיו ניתן להבין למה בארצינו מנועים/חיישני חמצן/תיבות אוטומטיות שובקים חיים טרם זמנם.

אחד מוסיף נוזל הידראולי לדלק

השני מוסיף שמן בלמים לשמן מנוע כתוסף לניקוי המנוע

השלישי מוסיף חומץ או נוזל לפירוק אבנית לנוזל הקירור

הרביעי חושב שטוב לנסוע ללא תרמוסטט

החמישי ממליץ על תוסף 'דבש' למנוע

כן כן ידידי...הוספתי תחמיץ של חלב עיזים לתוך רדיאטור ללילה שלם ובבוקר כל האבנית נשטפה החוצה,אל תתפלא זה עובד מעולה.

אחת השיטות המעולות לפרוק אבנית מדפנות רדיאטורים למי שחי בתנאי שטח על גבול המדבר ובתוכו.

בנושא תוספת שמן אדום(ATF) מר צביקה אין למהר ולצחוק יש הרבה במה שכתב פותח השרשור,ועוד דבר מר צביקה ידידי,שמן הדראולי הוא שמן לכל דבר,אל תשכח,הוא לא רק מיועד להפעלות לחץ הדראוליות אלא לסיכוך שימון וצינון של הדפראנציאל ועוד כמה אלמנטים כמו שרשרת הינע פנימית,ועוד הרבה אביזרי הנעה מלבד בונות סרוו הזראוליות.

אז רבותי כדאי קודם לחשוב לנתח לבדוק ורק אחרי כן לצחוק על מי שכותב בתום לב.(גם אם טעה)

פורסם

אפי' על K-44 שפותח במיוחד עבור ניקוי- ישנם אינספור ספיקות, כך שתשובה חד משמעית על הנוזל הנ"ל לא ניתן להסיק.

- אא"כ מישהו יחליט לערוך ניסוי על מס' רכבים לטווח ארוך. [ולא לשכוח בחלק מהקבוצת הרכבים לשים פלצבו 8)]

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...