Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי מגבר JBL מונובלוק דגם BP1200.1 הספק מוצהר 600 RMS ב 4 אום 1200 RMS ב 2 אום (יציב 1), מקריאה בפורומים בחו"ל המגבר הוא אנדרייטד ומוציא יותר (לא יודע אם הנתון חשוב או לא), יש כבל 4 גייג שמוביל למגבר ועליו ישב פיוז 60 אמפר, על המגבר הרכבתי לא מזמן IDMAX ולאחר שמיעה ממושכת (30 דקות) ועוצמה יחסית גבוהה (אך לא מקסימלית) נשרף לי הפיוז, הפיוזים של המגבר עצמו הם 3X40 אמפר, ה IDMAX עובד ב 2 אום, שאלתי היא איזה פיוז אני צריך לשים על מנת שלא יישרף, האם 80 אמפר יספיק או שאני צריך מעבר לכך, בנוסף אשמח לדעת מאיפה אוכל להשיג פיוז שכזה כיון שבדקתי במספר מקומות והכי גבוה שנתקלתי בו היה 60, כרגע שמתי 60 אמפר אחר עד שאדע מה מתאים ומאיפה להשיג שכזה.

אשמח גם לדעת את אופן החישוב.

תודה מראש.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

אשמח לקבל תגובה.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

זה לא הפיוז שיושב בתוך המגבר אלא הפיוז שמחובר לכבל מתח ליד המצבר, אולי לא הסברתי את עצמי נכון.

פורסם

זה לא משנה גם אם המגבר יכול לתת 100000 וואט RMS, הפיוז לא נועד לשמור על המגבר(יש לו פיוז עצמאי) הפיוז נועד לשמור על הכבל מתח שהולך למגבר.

במידה ומדובר ב4G אז בכל מקרה הפיוז המקסימלי שניתן להתקין עליו יהיה 80A.

כל הרעיון הוא לשמור על הכבל מהתחממות יתר כתוצאה מצריכה גבוהה מהיכולת שמגיעה למצבים קיצוניים של התלקחות הכבל.

בנוגע לפיוז צריך לדעת בית פיוז יש לך, כי יש מגוון גדול של פיוזים.

האם זה פיוז כזה- (AGU):

41JVVRJ1Y4L.jpg

או שמדובר על פיוז כזה(ANL):

caraudioaccessor-fuses-anl.jpg

או על פיוז כזה(MINI-ANL):

BF-MANL-L.jpg

under construction..

פורסם

הראשון בתמונה, העגול, מאיפה אני משיג 80A שכזה, כרגע יש 60A.

פורסם

כל מתקין שמכבד את עצמו יכול לארגן לך אחד.

זה צריך לעלות משהו בסיבות ה10 ש"ח לאחד.

עם אתה שואל אותי אפילו בזאפ תוכל למצוא כאילו תקנה בסט של 5 יחידות שיהיה:wink:...

פורסם

תתפלא לגבי המתקינים, בדקתי כמה ולכולם היה עד 60 ואפילו אחד מהם בשיא חוצפתו דרש 100 שקל על אחד כזה.

יש מישהו מוכר ליד רעננה או ליד רחובות?

רועי, חיפשתי ב ZAP ולא מצאתי, מאיפה אוכל לקנות סט? או מספיק 2 יחידות.

פורסם

אם אתה מגיע למפגש.

יש לי פיוזים כאלו של 70A בטוח!

ואולי גם של 80A.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מתכנן להגיע, אשמח אם תוכל לארגן לי אחד.

אז אם אני מבין נכון לכבל מתח 4 גייג צריך לשים 80A ולא מעבר לכך וגם אם אחליף לפיוז מסוג אחר אז זה לא רלוונטי עקב סוג הכבל, הבנתי נכון?

הזמנתי את הקיט של 5 בכל אופן שיהיה לי, תודה על הלינק.

תודה מראש.

פורסם

אכן אין משמעות לסוג הפיוז, העיקר זה הערך שלו וכמובן היכולות שלו להתאים לעבודה בסביבת תא המנוע.

הייתי אומר לך להחליף את הבית פיוז לANL, אבל זה גם היה עולה לך אותו הדבר וגם בעתיד אם היית צריך להחליף פיוז הייתי צריך שוב להזמין אותו מחו"ל.

רוב המתקינים בארץ עובדים בעיקר עם כבלים עד מידה של 8G.

נדיר למצוא 4G אמיתי ולא 8G עם ציפוי 4G, ולכן רוה המתקינים עובדים עם פיוזים מסוג AGU והרוב המוחץ הוא עד 60A.

under construction..

פורסם

טוב לדעת.

בכל אופן הזמנתי את הקיט שיהיה.

מתכוון להגיע למפגש ונראה את כולכם :-).

פורסם

הוא גם יכול לשים פיוז של 125 אמפר , זה המקסימום שכבל 4G יכול להעביר אבל זה מתייחס לכבלים באיכות מעולה ומעלה ולא מה שנפוץ בארץ.

משהו סטייל הקולוסוס-פלקס של קנו-קונספטס וכו'.

בארץ הרוב זה כבלי CCA והם אינם יכולים לשאת את העומס הזה ולכן לוקחים מקדם ביטחון.

בכל מקרה, כלל האצבע אומר 80A (למרות שרוב האתרים בנושא ממליצים על 70A).

עדיף להגזים לגלות אח"כ שישנה בעיה.

under construction..

• תוכן חדש...