Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת דלק/ק"מ ברכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום לא הגבלתי עובדים בדלק/ק"מ על רכבי הליסינג שלהם. אני שוקל להוסיף מגבלה כזו לאותם עובדים שאינם נוסעים ללקוחות במסגרת תפקידם, אבל לא רוצה לחרוג מהמקובל בשוק. בשרשור האחרון שראיתי פה בנושא (2005) רוב בעלי רכבי הליסינג לא הוגבלו, אבל להערכתי בשנה האחרונה חלו שינויים בתחום.

מי מבעלי רכבי ליסינג פה, הוגבלו ע"י המעסיק בק"מ/דלק, ובכמה?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש עוד אפשרות. לא להצמיד לעובד את הרכב. מחזירים בסוף היום את הרכב ומאחסנים אותו בלילה בחניה תת קרקעית או ברחוב. במקרה כזה אפילו לא משלמים מס על הרכב. בתלוש שכר של העובד הרכב אפילו לא נכנס!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
יש עוד אפשרות. לא להצמיד לעובד את הרכב. מחזירים בסוף היום את הרכב ומאחסנים אותו בלילה בחניה תת קרקעית או ברחוב. במקרה כזה אפילו לא משלמים מס על הרכב. בתלוש שכר של העובד הרכב אפילו לא נכנס!

זה מתאים לבעלי רכב עבודה - אני מדבר על רכב ת"ש, כאן זה הפוך: הרכב מאוחסן כל היום בחניה התת קרקעית ומוצמד לעובד בערב...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הגבלה ל 20000 לשנה

אבל חריגה של עד 5000 משלמים 25% ממחיר הדלק

חריגה של עוד 5000 מעבר לכך משלמים 50% ממחיר הדלק.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

מעט מאוד חברות מגבילות, וגם אלו שכן, זה בכדי ליישר קו עם חברות הליסינג שמגבילות את השוכרים וגובות על רכבים שעברו הרבה קילומטרים. (לא על מנת לחסוך בהוצאות הדלק)

בנוסף, יש כאן גם בעיה חוקית הקשורה למיסוי. אדם מקבל רכב, או משלם עבורו לחברה בה הוא עובד. (כיום באזור 3000 ש"ח לרכב דרגה-2) לרוב בתוך ה-3000 שהמעביד מוריד לעובד מהברוטו מגולמים גם הוצאות ממוצעות של דלק פר עובד בחברה. עד כאן הכל טוב ואין בעיית חוקיות ומיסוי.

אבל... גם מס הכנסה רוצה חלק (כולנו שותפים של מס הכנסה בין אם מרצון ובין אם לאו) בכל מקרה, מס הכנסה מעריך את שווי ההטבה שקיבל העובד ו"קונס" אותי בשווי רכב על פי דרגת המס. לרכב דרגה 2 זוקפים הכנסה (כלומר משלמים מס על סכום של בערך- 1700 ש"ח). סכום זה מגלם הטבה של רכב "נטו" ללא הוצאות נוספות. כלומר העובד קבל רכב "מלא" כולל דלק, תיקונים, ביטוח, חידוש רשיון וכו.

עכשיו, פתאום אתה בא ורוצה להטיל עליו "קנס" נוסף על שימוש חריג בדלק. ומה עם המס שהעובד כבר שלם? אולי הוא יבקש זיכוי?? הרי ההטבה כבר לא מלאה כמו שמס הכנסה חישב. קנסת אותו נניח ב - 300 ש"ח דלק בחודש. האם הוא יכול לנקות זאת מהמס שהוא שילם על רכב "מלא"? כמובן שלא ! ופה הבעיה.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לגבות מהעובדים החדשים או אלה שמחדשים את חוזה הליסינג 3300 ש"ח של הרכב. מי שרוצה, שיקח, מי שלא, שיוותר על הליסינג.

פורסם

אצלנו תמיד הגבילו.

נתנו שני אפשרויות: 25K או 36K.

כאשר השני יוצא לעובד יותר יקר מהראשון.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אתה צריך לעשות חשבון כמה העובד שווה לך בסך הכל. מזה תוריד את עלות השכר לא כולל הרכב ותדע כמה אתה מקציב מההוצאה על עובד לרכב.

תוריד מזה את עלות הליסינג ועשה ממוצע של היתרה. את זה חלק במספר רכבי הת"ש ובעלות ליטא דלק ותקבל את כמות הקילומטרים.

אישית לא הייתי מגביל למתחת ל 30,000 ק"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבא שלי סמנכ'ל בחברה ולפי מה שאני זוכר שהוא סיפר לי אין להם עדיין הגבלה אבל הם הולכים להגביל שכל חודש יהיה סכום מסוים של דלק והם ישתמשו בו.

אם יצתרכו עוד ויהיה סיבה רצינית הם יקבלו, אם לא ישלמו לבד

פורסם

זה בהחלט רעיון טוב להגביל את הרכבי ליסינג, סתם מתפרעים איתם על הכביש( לפחות אלו שאני רואה) ונוסעים הרבה כמו שאף אחד מאיתנו לא היה עושה עם הרכב הפרטי שלו, זה סתם מעלה את הביקוש לנפט וגם מזהם יותר את האויר

פורסם

זה גם חוסך כאב ראש לעובדים,

זה גם מביא עובדים טובים יותר[שלא צריכים להתעסק במוסכים וטסטים],

ואני מאמין שהגבלה מסוג כלשהי/ביטול הליסינג תגרום לקראחנה במשרד,

ולעזאזל אני לא עובד במקצוע או בעל מניות במקצוע.

----

פורסם

אנחנו 4 שותפים בחברת ניהול ולכל אחד מאיתנו יש רכב בליסינג.

מיוזמתנו הגבלו את עצמנו עד 1K ש"ח הוצ' דלק בחדש.

כל תדלוק מעבר ל-1K נעשה ע"ח האישי של כ"א.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

חברת הייטק לא תצליח לגייס עובדים בלי ליישר קו עם ההטבות של חברות ההייטק האחרות ובינהן גם רכבי הליסינג.

וכן, טסט וטיפולים זה כאב ראש, בלי להכליל ובלי לפגוע, בעיקר לנשים אבל לכל אחד זה גוזל זמן וכסף.

ואישית, השקט הנפשי שווה המון: אני מחנה איפה שבא לי, לא מפחד שיפתחו עלי דלת, ישרטו, ישברו פנס (בטעות). אני חונה בפינות חשוכות ולא אוכל מהר במסעדה כי מפחד מנזקים וגנבה.

אחרי הים, הילדים נכנסים חופשי לרכב עם החול ומי הים, בחורף עם הבוץ וכו... וביום יום הבמבה השוקולד והמסטיקים..

ולכייף אני מחדיק רכב פרטי, נוהג בכייף בלילה ויושב בבתי קפה כשהרכב בזווית העין.

לא, אני לא מזניח ולא הורס את רכב הליסינג, גם לא משתולל אבל משתמש בו כך שהוא משרת אותי ולא ההפך. אני משלם על זה ממיטב כספי לא?

• תוכן חדש...