Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחממות

שי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיקון: החיישן החדש ישב בחלקו העליון של הרדיאטור, מעל מיקום החיישן הנוכחי (שנמצא בתחתית הרדיאטור, ליד צינור היציאה של המים החוזרים למנוע).

שי.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצד שני, אני מאמין שמהנדסי לנצ'יה יודעים לתכנן רדיאטור כמו שצריך...

שי

יש לך אמונה מוגזמת בהנדסה איטלקית.

זה ה"יופי" בהנדסה תוצרת איטליה. הם מונעים ע"י אמוציות.

כשזה מגיע להוצאת סוסים מהמנוע או ריגושים מהשלדה, כל מהנדס איטלקי הוא אמן רנסנס.

כשזה מגיע לדברים בנאליים יותר כמו אמינות או אחזקה, הם נהיים סתם חבורת בלאגניסטים, פשוט כי זה לא מרגש.

בגלל זה אנחנו כל כך אוהבים מכוניות איטלקיות ישנות ושונאים אותן בו זמנית.

ההסבר של המוסכניק נשמע משכנע. מוזר שהחיישן יושב באמצע הרדיאטור, בכל מכונית שראיתי הוא היה למטה.

הפתרון שהוא מציע נשמע סביר על פניו. הצינור שמוביל מים מהמנוע לרדיאטור הוא אכן הצינור החם ביותר. הייתי הולך על זה.

ליתר בטחון אפשר להשאיר גם את החיישן המקורי ולהפעיל אותם במקביל.

פורסם

תודה חיים!

הנה לינק לאיור של מערכת הקירור (הקובץ גדול מ-200KB):

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2600257.JPG

החיישן המקורי אכן יושב למטה, טעות שלי. ניתן לראות את החיישן באיור בצידו הימני התחתון של הרדיאטור. המיקום החדש הוא בצידו הימני העליון של הרדיאטור. המים מהמנוע לרדיאטור נכנסים מהצד הימני העליון.

המשמעות היא שבחלקו העליון של הרדיאטור המים חמים יותר מבחלקו התחתון ואז המאוורר יפעל כמעט כל הזמן, השאלה היא עד כמה פתרון כזה הינו יעיל וישמור על טמפ' נכונה של המנוע ועל אורך חיי המאוורר.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

באמת היה לי מוזר הקטע של מיקום החיישן.

המנוע של התמא הוא נגזרת של מנוע ה-TC שיושב גם אצלי בבטא. ואצלי החיישן יושב למטה ואין עם זה שום בעיה תכנונית בסיסית.

היה קשה לי להאמין שמהנדסי לנצ'יה המהוללים לקחו דבר שעובד ודפקו אותו.

פורסם

המשמעות היא שבחלקו העליון של הרדיאטור המים חמים יותר מבחלקו התחתון ואז המאוורר יפעל כמעט כל הזמן, השאלה היא עד כמה פתרון כזה הינו יעיל וישמור על טמפ' נכונה של המנוע ועל אורך חיי המאוורר.

שי

לגבי המאוורר לא הייתי דואג יותר מדי, אל תשכח שעכשיו סיימת איזה 9 חודשי קיץ שבהם המאוורר למעשה עבד כל הזמן, עם המזגן. הוא כבר רגיל.

לגבי הטמפרטורה הנכונה: קודם כל, מה שנכון למעלה תופס גם לזה, ושנית התרמוסטט עדיין קיים והוא ידאג לוויסות סביר.

פורסם
שי התמונה שנתת בלינק, היא מספר הרכב או ספר כלשהו אחר?

No Comment :lol:

תבינו לבד מאיפה התמונה הגיעה...

ואיציק, מה דעתך על השינוי?

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

ואיציק, מה דעתך על השינוי?

שי

נשמע מצויין :!: (רק עכשיו היה לי זמן לעבור על כל השירשור כמו שצריך :?)

אגב, איך בדיוק מתבצע השינוי ?

האם מחליפים את המכסה הימני של הרדיאטור או שעושים קומבינה אחרת (אולי יש מקום נוסף, פנוי, שניתן לחבר בו חיישן) ?

אני הייתי הולך על זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוא הסביר שהוא קודח חור חדש בחלק העליון של הרדיאטור. בודקים את החיישן הנוכחי ובמידה והוא תקין (הוא די בטוח שזה יהיה המצב) הוא מעביר אותו לנק' החדשה וסותם את החור הקודם באמצעות חיישן ישן שיש לו.

אני מאמין שאם אבצע את הפרוצדורה, אשאיר את החיישן הישן במקומו (לאחר בדיקה) ואתקין חיישן חדש בנק' החדשה. כך, אם יהיו בעיות כלשהן, תמיד אוכל לחזור למצב המקורי (כפי שחיים הציע).

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
הוא הסביר שהוא קודח חור חדש בחלק העליון של הרדיאטור. בודקים את החיישן הנוכחי ובמידה והוא תקין (הוא די בטוח שזה יהיה המצב) הוא מעביר אותו לנק' החדשה וסותם את החור הקודם באמצעות חיישן ישן שיש לו.

אני מאמין שאם אבצע את הפרוצדורה, אשאיר את החיישן הישן במקומו (לאחר בדיקה) ואתקין חיישן חדש בנק' החדשה. כך, אם יהיו בעיות כלשהן, תמיד אוכל לחזור למצב המקורי (כפי שחיים הציע).

שי

LOOOOOL :D

אתה בטח לא מבין למה אני צוחק אבל... בהודעתי הקודמת חשבתי מספר פעמים אם לכתוב או להזכיר "האם הוא קודח ברדיאטור ?" רק שפחדתי מתגובה בסגנון "מה, נראה לך שהוא חאפר , קודח ברדיארטורים ועושה קומבינות ?? אני לא קודח ברדיאטור שלי !! אין מצב !!"

מסתבר שהייתי בכיוון :D

אני מאמין שאם הוא ביצע את השינוי מספר פעמים, אפשר לסמוך עליו.

תן לזה צ'אנס, במקרה הכי גרוע נבקר אותו בהזדמנות עם 2 גלונים של בנזין 98 איכותי וכמה גפרורים :D:onfire:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פייר? גם לי זה נשמע די חאפרי, אבל אני לא רואה מוצא אחר.

האפשרויות כפי שאני רואה אותן הן:

1. להמר על ניקוי רדיאטור-לא סביר לאור העובדה שהמנוע מתחמם רק בעמידה בלי מזגן

2. להשאיר את זה ככה-לא נראה חכם, על אף שבמרכזי אמרו לי שקו וחצי מעל האמצע (קרי: 105 מעלות) זה תקין

3. להתקין מתג ידני למאוורר-מתאים לדוקאטו 87', לא לי.

4. ללכת על ההצעה של איטליאנו

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
אני הייתי הולך על מתג ידני.

זה מזכיר לי את הסוד שהייתה לי, גם לה היה מתג עוקף למאווררים

לתמא אני לא הייתי מתקין מתג חיצוני, מה השלב הבא ? rolling cage ?

:wink:

אני רוצה לשים מתג כזה אצלי באוטו, המאוורר והקירור עובדים נון-סטופ ולוקח לאוטו 10 דקות להגיע לטמפ' עבודה.

מה צריך לעשות?

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אתה צריך לקנות מפסק רצוי שיהיה בערך של לפחות 2A אחרת תאלץ להשתמש בממסר

וכמובן כבל נחושת 2 גידים בקוטר סביר

תאתר את החיישן שאחראי לסגירת המעגל והפעלת המאוורים, תריץ במקביל ל-2 הגידים שמחוברים אליו את צמד הגידים של הכבל שקנית עד לתא הנוסעים

תמקם את המפסק היכן שנוח לך ואת צמד הגידים חבר למפסק

המפסק יעקוף בעת הצורך את פעולת החיישן.

בהצלחה :wink:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...