Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש רכב ראשון, לנהג חדש (18 עוד מעט), לפי הקריטריונים הבאים:

גיר אוט' בלבד

בטיחות גבוהה (כריות אוויר ושאר החמוצים)

מראה מושך

שלא יהיה חסר כוח.

התקציב נע בין 30-50K ש"ח.

חשבתי על סדרה 3 שנים 92-98, פיאט בראבו , הונה סיוויק קופה.

אך אין לי מושג מה רמות הבטיחות שלהם (ידוע לי שהבראבו קיבלה 3 כוכבי ריסוק)

כמו שציינתי, נושא הבטיחות בעל חשביות רבה

אשמח לקבל הצעות

תודה

ניב :)

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

פונטו ספייס עם הגיר הרציף ומנוע 16 שסתומים המניב 80 סוסים תספק אותך וגם תהיה בטיחותית.

לגבי הבימרים - תברר קודם עלויות ביטוח, זה יכול להפתיע אותך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מצטרף להמלצה של מר תעלול - פונטו 80, טיפט'.

די זריזה, מרווחת וזולה לאחזקה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גיר אוט' בלבד למה אתה רוצה דווקא אוטומטי ?!

בטיחות גבוהה (כריות אוויר ושאר החמוצים)

מראה מושך תלויי , מה בעיניך מושך ?

שלא יהיה חסר כוח. נפח מנוע מעל/מתחת , כ"ס או בכללי למה הכוונה ? אחרי שאני נוסע באומגה 3 ליטר אני רגיש שה 156 2 ליטר ממש חלשה מבחינת כוח כך שאתה צריך להגדיר איכשהו למה אתה מתכוון כוח .

התקציב נע בין 30-50K ש"ח.

חשבתי על סדרה 3 שנים 92-98, הנעה אחורית מעולה, קצת מסוכנת אם תנסה להיות הוט שוט לאנשים בלי ניסיון ובתקציב הזה תוכל לקנות מודל 92-96 פיאט בראבו חביבה וזריזה אך לא בגיר אוטומטי !!! תחפש היו הרבה דיונים לגביה כולל עדויות מאנשים , הונה סיוויק קופה. נראה חמוד רובן מושחטות ואם זה מש שמושך אותך אבל שתדע לך שהונדה היא הרכב הכי פחות בטוח מבינם

אך אין לי מושג מה רמות הבטיחות שלהם (ידוע לי שהבראבו קיבלה 3 כוכבי ריסוק)

תנסה למקד את הדרישות קצת יותר ואולי תסביר גם למה חייב אוטומטי :shock::roll: ( נ.ב. שתדע לך שאורך החיים של הגיר האוטומטי קצר יותר מגיר ידני ועלות תיקון של גיר אוטומטי "גבוהה" יחסית )

חוץ מעניין הבטיחות מה חשוב לך באוטו ?

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

תודה רבה על החיזוקים :)

כן, בהתחלה אני רוצה רכב אוט', בעקרון בעל המאה הוא בעל הדעה, אז אבא שלי הוא זה שקובע.

ניסיתי לשכנע אותו לקנות ידני, אך בשום פנים ואופן הוא לא מוכן (לכו תבינו אותו).

בקיצור, נכנסתי ליורונקאפ, הריסוק של הסדרה 3 מחפיר - רק כוכב וחצי.

הונדה סיוויק כוכב, והפיאט בראבו 3.

חשבתי ללכת על ווולוו 850, מה דעתכם עליה?

פונטו ספייס הוא רכב די פשוט, אני מחפש משהו יותר מיוחד ובעל אופי.

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

ניב, הרכב בשבילך או בשביל אבא? אם אתה באמת רוצה ידני - תסביר לו את זה. מעבר לזה - משהו שאני תמיד מזכיר לאנשים שאומרים שעדיף אוטומת, אתה לא גר בתל אביב. אתה לא נמצא בפקקים כל יום, ורוב הנסיעות של הישראלים הן בין-עירוניות.

בקשר לנוחות תפעול: אני אשתמש בעצמי כדוגמא: יש לי ותק של שנה וכמה חודשים בנהיגה, במהלכה נהגתי כ7000 ק"מ על כבישי הארץ, מתוכם, עד ללפני כחודש, 100 ק"מ על גיר ידני, דיזל (וגם זה הגזמה).

לאחרונה יצא לי לנהוג לא מעט ברכב ידני של חבר, ואני חייב לציין שלאחר תקופת הסתגלות של כחצי שעה הרגשתי דיי בנוח, וככל שעבר הזמן המצב השתפר, בקיצור - בשביל לנהוג בצורה נינוחה בגיר ידני צריך, אולי - שעה של תרגול(כמובן שלחלק מהאנשים זה קשה יותר וקשה פחות - אבל בסופו של דבר, אם כל אירופה מצליחה אז גם אתה תצליח :)).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תודה רבה על החיזוקים :)

אני מחפש משהו יותר מיוחד ובעל אופי.

תודה

ניב

למעט נושא הבטיחות, שם קיבלה רק שלושה כוכבים אם אינני טועה, אבל היא ברמה אחת יותר מרכבי המיני מבחינת משקל וכו', וגם לזה משמעות - רובר 25 1.8. תוכל לרכוש משנתון גבוה (2003-4), היא מאוד יפה ומיוחדת (טוב אולי עניין של טעם אבל עובדה), זריזה, מאובזרת בטירוף (כ"א, סאן-רוף, מ"ח, ח"ח, ג'נטים וכו'). החיסרון היחיד לטעמי הוא האמינות הלא מושלמת, שכפי שהסברתי כבר בעבר - אם טופלה במוסכים מורשים ובזמן לא צריכה להיות בעייתית בכלל (ולא יותר יקרה מהלנטיס 1.8 שהיתה לי קודם), מה גם שהמנוע - שנותן מומנט גבוה בסל"ד נמוך (שיא מומנט ב- 2750), ביחד עם הגיר הרציף, הוא מתכון להנאה גדולה (שומעים שאני מתגעגע?) - ועוד יישאר לך כסף בצד.

נכון - לא mainstream, אבל שלא יפחידו אותך שהרכב לא "סחיר", כי אני מכרתי תוך פחות מ- 24 שעות את שלי... (הרכב נסחר, כמובן, מתחת למחירון - שזה יתרון בקניה)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ניב, הרכב בשבילך או בשביל אבא? אם אתה באמת רוצה ידני - תסביר לו את זה. מעבר לזה - משהו שאני תמיד מזכיר לאנשים שאומרים שעדיף אוטומת, אתה לא גר בתל אביב. אתה לא נמצא בפקקים כל יום, ורוב הנסיעות של הישראלים הן בין-עירוניות.

ומה תגיד לאלה שאומרים לך שלקנות היום רכב עם גיר ידני זה כמו לקנות טלוויזיה שחור-לבן במאה ה-21? וכאלה שאומרים שמה שקובע באוטו זה נפח הבגאז' (שזה אולי שיקול חשוב בקניית טנדר לחלוקת סיגריות בין קיוסקים, אבל לא פרייבט למשפחה בת 3 נפשות)?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שלום תודה לכולם על התגובות.

בעקרון גם אני רוצה אוט', אך לא מפריע לי גם גיר ידני.

דיברתי עם אבא שלי ואין סיכוי שהוא קונה לי ידני.

ובר, בקשר לרובר, הייתה לדודה שלי 216 שנת 96 והרכב כל שני וחמישי היה במוסך.

ראיתי רובר כמו שהייתה לך , רק MG, צהובה. ממש יפיפיה אמיתית, אבל עדין הרכב די מיושן ועבר זמנו.

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
ומה תגיד לאלה שאומרים לך שלקנות היום רכב עם גיר ידני זה כמו לקנות טלוויזיה שחור-לבן במאה ה-21? וכאלה שאומרים שמה שקובע באוטו זה נפח הבגאז' (שזה אולי שיקול חשוב בקניית טנדר לחלוקת סיגריות בין קיוסקים, אבל לא פרייבט למשפחה בת 3 נפשות)?

שלכל אחד יש את השיקולים שלו.

דודים שלי צריכים רכב עם תא מטען גדול על מנת להכניס את עגלת התינוקות, אני רוצה רכב קטן וזריז, ואחד החברים שלי בסך הכל רוצה להגיע למחוז חפצו בנוחות.

כל אחד מחפש משהו אחר ברכב. אני לא רואה גיר ידני כחיסרון, עם תפעול הגירים ברכבים החדשים, אני באמת לא רואה צורך בגיר אוטמטי. הכל כמו חמאה ומופעל כמעט בכח המחשבה בלבד, ללא כל השקעת מאמץ.

!AWDSOME

• תוכן חדש...