Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה המון המון זמן שלא כתבתי כאן

כנרא משום שהיתי עסוק בלהינות עם הקטנה החדשה...

אך אבוי , כבר בעת הקניה של הקליאו בהעברה אגרסיבית בין הילוך 3 ל 4 היתה נשמעת חריקה וגם ההעברה בידית לא היתה חלקה,

לאחרונה בנהיגה חזקה והעברות מהירות גם בין ראשון לשני נשמעת חריקה !

האם הגיר מתחיל לתת את אותותיו? יש לציין שאני ממש ממש לא מתעלל ברכב ורוב הנהיגה בו היא בין עירונית מנהלתית.

האם החלפת שמן גיר יכולה לסייע בבעיה?

 

תודה מראש,

רועי בעלים דואג.

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
פורסם

אם קיימת חריקה בהעברת הילוכים מהירה סימן שסינכרון ההילוך נישחק,דבר שמאפיין לרוב מכוניות ספורטיביות שנינהגו בפראות.

תישתדל לבצע את ההעברה בין ראשון לשני בעדינות יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רוי, נסה לברר עם בעלי קליאו ספורט איזה שמן גיר הוא הכי מתאים לה, תחליף לכזה.

וגם לברר האם חריקות בהעברה מהירה זוהי תופעה ידועה בקליאו ספורט. (כנראה שכן, הוט-האצ' משומשת)

 

תישתדל לבצע את ההעברה בין ראשון לשני בעדינות יחסית.
חן, לשם כך הוא קנה קליאו ספורט ? :lol:

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

 

פורסם

בלי קשר למצב הגיר והסינכרונים במקרה הספציפי, הגיר בקליאו ספורט גם בתצורתו המקורית לא אוהב העברות אגרסיביות מדי (בניגוד נניח לגירים של פיז'ו) אז אין הרבה ברירה חוץ מלהיות קצת יותר עדין (זה לא אומר שהלכה כל הספורטיביות והנהיגה החזקה).

 

ניר

פורסם

צר לי אך לדעתי יש בפניך שתי אפשרויות:

 

הראשונה, לנהוג ברכב בעדינות המחץ ולהעביר הילוכים באיטיות ובסלד בינוני ובכך להמשיך לגרור עם הרכב אך לא להינות ממנו.

השניה, לשפץ גיר כנראה סינכרונים כאלה ואחרים וגלגש כזה או אחר על הדרך ולצאת לדרך חדשה עם הרכב.

 

אני לא מסכים עם הקביעה שלא ניתן לבצע העברות הילוכים מהירות (אני לא אגרסיבי:roll: ) עם ה- 172, תעבוד מדויק עם התיבה והקלאץ והשתמש בהתאמות סל"ד ואתה על הסוס :-D .

Never drive faster than your guardian angel can fly

 

פורסם
אני לא מסכים עם הקביעה שלא ניתן לבצע העברות הילוכים מהירות...
אמרתי "מדי" :smile:.

 

תראה, המעבר מהרכב הקודם (פיז'ו) לקליאו דרש התאמות בהעברת ההילוכים שלי. עדיין אין לי שום בעיה להעביר בכל סל"ד ולנהוג חזק עם העברות מהירות אבל יחסית למה שגיר אחר היה אוכל פה צריך יותר רגש ועדינות בהעברה עצמה. אי-אפשר סתם לבעוט את הידית לכיוון והסינכרון יעשה את העבודה (אולי בכל מקרה לא השיטה המומלצת אבל כבר ראיתי הרבה גירים שעברו נהיגה יומיומית כזאת והחזיקו שנים רבות ללא שום בעיות).

לא נורא, לא מזיק לפתח את העדינות הזאת :smile:.

 

ניר

פורסם

אין מנוס מלעשות שיפוץ.החלפת השמן גיר כרגע לא תעזור בכלום,ואפילו יכולה לגרום ברגע זה ליותר נזק.

תעשה חיפוש פה בפורום,תוכל למצוא את התר'ד שפתח לירן על השיפוץ גיר שהוא עשה לפני כמה חודשים בקליאו ספורט(לשעבר הייתה שלי).

מאור

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

אני הייתי מתחיל עם החלפת שמן - ברגע שתפתח את כל הבורג - תראה האם יש חתיכות ברזל בתוך השמן.

 

אם כן אזיי חבריי צדקו וזה עניין של שיפוץ\החלפת הסינכרו

אם לא - תתחיל לפתח רגישות רפי:-D

פורסם

השמן המומלץ הינו שמן גיר סינטטי מלא של ELF, מדגם TRZ, צמיגות 75W80.

מחיר כ-45 ש"ח+מעמ לליטר, דרושים כ-3.4 ליטר כלומר 4 בקבוקים של ליטר.

 

אני החלפתי לא מזמן ויש שיפור מסויים בפעולת הגיר, הילוך 2 נכנס קצת יותר בקלות בהורדה וגם הילוך 3 לא משמיע נקישה בהורדה בניגוד למצב הקודם.

 

שיפוץ גיר זה סיפור של כמה אלפים טובים כאשר חלק מזה זה העבודה של הורדת והרכבת הגיר מהאוטו, אם כבר חושבים בכיוון הזה אז לדעתי לנסות למשוך עם זה עד החלפת קלאץ' ואז העבודה (ה"ה גיר) היא רק פעם אחת על שני הדברים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני הייתי מתחיל עם החלפת שמן - ברגע שתפתח את כל הבורג - תראה האם יש חתיכות ברזל בתוך השמן.

 

אם כן אזיי חבריי צדקו וזה עניין של שיפוץ\החלפת הסינכרו

אם לא - תתחיל לפתח רגישות רפי:-D

גם בגיר בעל פעולה תקינה תמצא שבבי מתכת בשמן.

 

כמו שציינתי בתחילת השרשור הנושא הזה כבר נטחן יופי, בדיוק כמו הגיר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
×
×
  • תוכן חדש...