Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן/סקודה פאביה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו לפני רכישת 3 מכוניות חדשות לקילומטראז' גבוה מאוד. אם מסתפקים בדיזל ידני, זה בערך מה שעומד על הפרק:

רנו מגאן II דיזל 1,500 לעומת סקודה פאביה דיזל 1,400 קומבי.

אשמח לשמוע מנסיונכם - נוחיות, אמינות...

תודה\

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לא מכיר את המגאן דיזל, אבל המגאן2 1600 אוטומט, מככב בקבוצה 2 יחד עם הפוקוס 2 והמזדה 3.

נוח מאוד, עיצוב פנים מעולה, כרטיס חכם הכי מרווח בקבוצה.

לעומת זאת אנשי השירות לא רווים ממנו נחת, פלסטיקים מתפרקים, גישה בעייתית למספר מקומות במנוע, אבל אין משהו קריטי, החסרון הכי גדול שלו זו ההשהיה שכן כל פעולה עוברת דרך המחשב, בעיקר בגיר האוטומטי ואם אתה הולך על ידני אין לך בעיה כזו, ההגה בסגנון אמריקאי מוגבר מדי.

את הפאביה אני מכיר בעיקר ממוניות ובסעיף הנוחות היא רחוקה מאוד מהמגאן, גם בארגונומיה גם במושבים וגם בנוחות הנסיעה, גם פחות מרווחת, אין לי מידע לגבי האמינות.

פורסם

למה לא טנדרון?

יותר עמידים, יותר קל למכור עם קילומטרז' גבוה, נוחים, אמינים וחסכוניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ככל הידוע לי סובארו מוכרת כרגע מכוניות מונעות גפ"מ ללא תוספת משמעותית למחיר.

הייתי בודק את האימפרזה 1.5 עם הסבה לגפ"מ מהיבואן (נראה לי שזה גם יצא יותר זול לאורך זמן)

כמו כן כדאי לך לשים לב לעובדות הבאות:

הפאביה מגיעה עם מנוע דיזל חדש יחסית 64 כ"ס.

מנוע טורבו דיזל 100 כ"ס מוצע רק בגירסת הקומבי.

לעומתה הסיאט קורדובה מגיעה עם מנוע טורבו דיזל 100 כ"ס בגירסת סדאן רגילה.

גם הקאיה ריו עם מנוע דיזל 1.5 110 כ"ס שווה בדיקה לדעתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מגאן 2 דיזל ידנית התרשמות כללית:

מרווחת מאוד, נוחה מאוד מאוד, מעוצבת נפלא לטעמי והנדסת אנוש מצויינת, בטוחה מאוד.

הרכב שלנו עבר בשנה 1 52K קילומטרים וסך הכול עד עכשיו קצת יותר מ60K רובן הגדול נסיעות בין עירוניות.

לא היו שום תקלות או בעיות למעט ידית של הנוסע שהפלסטיק שלה התחיל להתקלף, אך היא הוחלפה ללא תשלום במסגרת האחריות.

הרכב מצויין לטעמי אומנם לא טיל בליסטי אבל מספק בהחלט, תצרוכת הדלק פשוט מדהימה 1-20 קילומטר משולב ללא בעיות.

מרווחי הטיפולים גדולים מאוד כול 30K קילומטרים והגעה לבדיקה פעם ב15K.

ההגה זוועתי לטעמי כמו שנאמר כבר.

סך הכול אבא שלי שהוא זה שקנה את הרכב, וגם אני שנוסע על הרכב לא מעט מרוצים מאוד.

המגאן סיפקה כול מה שהוא חיפש נוחות, חיסכון בדלק ואפילו אמינות!.

על הפאביה אפשר להגיד שהיא רכב אמין מאוד מנוע הSDI ישרוד קילומטרים רבים יש מספיק מוניות להסתכל עליהן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

דובי,

לא יודע איך רנו במבחן הזמן. סקודה היא אחת מהאמינות ביותר.

הפאביה קומבי באה עם מנוע TDI PD. זהו מנוע מודרני עם "מזרק משאבה", חזק, נמרץ וחסכוני.

הוא קיים בשתי גרסאות, 3 צילינדר 1.4 ליטר 75 כ"ס ו 4 צילינדר 1.9 ליטר 100 כ"ס.

באופן אישי הייתי לוקח עם המנוע הגדול יותר, שתיהן בקבוצה 2.

אם אתם מוכנים ללכת לקבוצה 3, אזי האוקטביה TOUR נכנסת בתקציב, וכאן יש מרווח הרבה יותר גדול. מנסיוני האישי במתנ"א האוקטביות מצוינות. עם נסועה שנתית של כ 150,000 ק"מ, וכעת כשהניידות שלנו חצו את ה 200,000, הן נוסעות וגם נראות מצוין. כל זאת למרות מאות הנהגים (שוטרים ומתנדבים) שאוחזים בגלגלי ההגה שלהן.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

קודם כל תודה לכולם, הוספתם מידע, גם כזה שאני יודע ולא היה סיפק בידי להציג לכם, וזה ששנתיים החזקתי מגאןII בנזין ונהניתי מכל רגע. עולם אחר בנוחיות ומירווח - בתחום הזה אין לה מתחרים.

לגבי העיצוב - אני שונא אותו שנאת מוות, אבל מה כבר אפשר לצפות ממי שחולה על העיצוב של פיג'ו 404?

המידע החסר לי זה יותר האמינות וה"ביצועים" של ה- 1,500 דיזל. (הפאביה המוצעת, דרך אגב, היא עם מנוע... 3 צילינדרים, ועם ביצועים נחותים בעליל למרות שהוא TDI).

בינתיים, אחד הבוסים שמע שאני מדבר על מכוניות ידניות ופסל את הרעיון על הסף "היום אף אחד לא נוסע עם גיר רגיל..." אז עכשיו מתלבטים בין מגאן בנזין משודרגת למטה (שתהיה רמה 2) לבין סקודה אוקטביה TDI (שאז אין ברירה עם הרמה), ואולי איזו בנזין קוראנית זולה... קשה, קשה.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
"היום אף אחד לא נוסע עם גיר רגיל..."

תכיר לו את חברי הפורום :smile:

מדובר על רכב חברה, מה שהעובד יקבל הוא יסע עליו - אם מדובר על סביבת עבודה צעירה יחסית לא אמורה להיות בעיה.

תסביר לו כמה כסף הוא יחסוך בדיזל ידני לעומת 1.6 אוטומת(השגיעה מבמקור :grin:).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דובי,

אם הם מדברים באמת על אוקטביה TDI אוטומטית, הם מוכנים כנראה לעלות לקבוצה 3, ומדובר על האוקטביה TOUR (הדגם הקודם שעדיין נמכר במקביל לחדש, עד סוף שנתון 2007).

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, זוהי מכונית מצוינת על אף גילה המתקדם, ולבטח היא עולה על כל קוריאנית, ולא משנה איזו.

תציע לאחד מהמהנהלים שלך לנהוג שעה בקוריאנית זולה, ואחריה לנהוג יום שלם באוקטביה. הוא יחשוב דרך הגב והישבן. אני מאמין שהוא יבחר בחירה נכונה.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני קצת משוחד, יש לי מאגאן דור שני מליסינג..

ראשית, אם ניתן לקבל אוקטביה, ואתה חי בשלום עם קבוצה 4 , אז זה הרכב המועדף.

באם לא, לדעתי אין תחרות למאגאן, נוחה , מרווחת, אמינה מאוד בגיר ידני (גיר אוטומטי זוועתי..), ובדיזל חסכונית מאוד.

גיר ידני, לעניות דעתי יתרון ענק למי שמבצע ק"מ גבןהה בשנה שרובו בנסיעות ארוכות..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אם הם מדברים באמת על אוקטביה TDI אוטומטית, הם מוכנים כנראה לעלות לקבוצה 3, ומדובר על האוקטביה TOUR (הדגם הקודם שעדיין נמכר במקביל לחדש, עד סוף שנתון 2007).

אולי אני טועה - אבל במחירון של היבואן אין אוקטביה Tour אוטומטית - יש רק ידנית עם מנוע דיזל 100 כ"ס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז הנה, אני חבר פורום, חולה הגה שמת על משאיות עם גיר 5X4 ובכל זאת מעדיף את הפרייבט (של העבודה) עם גיר אוטומאטי, ואני הוא אחד העובדים שאמורים לקבל רכב כזה. דיזל ידני אני אסכים לקחת רק אם לא תהיה ברירה. אני נוסע לא מעט בפקקים (גם מרחקים) ולמדתי לאהוב את הנוחיות הזו.

(דווקא את הגיר של המגאן אני לא אוהב, אוהב גיר אוטומטי רגיל לגמרי, תתפלאו!

תכיר לו את חברי הפורום :smile:

מדובר על רכב חברה, מה שהעובד יקבל הוא יסע עליו - אם מדובר על סביבת עבודה צעירה יחסית לא אמורה להיות בעיה.

תסביר לו כמה כסף הוא יחסוך בדיזל ידני לעומת 1.6 אוטומת(השגיעה מבמקור :grin:).

פורסם

(דווקא את הגיר של המגאן אני לא אוהב, אוהב גיר אוטומטי רגיל לגמרי, תתפלאו!

לא מתפלא בכלל הגיר ה"חכם" הזה מעצבן!!!
  • תוכן חדש...