Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאסטה 88. מזה זמן מה כשאני מכבה את הרכב (כולל להוציא מפתח מסוויץ') הוא לא כבה לגמרי (לא ממשיך לעבוד כרגיל אלא מבצע מאמץ מסוים ומעין קרטוע על מנת להכבות עד שנכבה - לפעמים יוצא עשן ) בימים האחרונים (אחרי טיפול 10000) הוא לא מצליח להכבות סופית אלא אם מעבירים להילוך ראשון כך שהוא "קופץ" קדימה ואז נכבה.

מה זה יכול להיות? לא נראה שזה בעיית פלגים כי הם הוחלפו (יכול להיות שלא מחוברים נכון?) האם הבעיה בקרבורטור? במנוע?

תודה

פורסם

זה נשמע כצורך לבצע כוון הצתה.

אם זה קרה לאחר הטיפול כדאי שתחזור למוסך לכוון.

זו לא צריכה להיות בעיה רצינית.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה ב 205 שלי.

רק שאצלי המנוע פשוט לא היה מתכבה, הוא לא היה מקרטע ולא כלום. לכן זאת כניראה לא אותה הבעיה.

בכל מקרה אצלי הבעיה הייתה כתוצאה מקצר ברכיב של האיתות חרום, שבו גם משתלבים האיתותים האחרים.

פורסם

שלוש סיבות עיקריות:

1- תערובת דלק עשירה, יתכן וצוק אם קיים תפוס.

2- סלד גבוה.

3- הצתה לא מכוונת.

4 פיח בתא השרפה ובראש ובשסתומים, שנגרם בגלל תערובת דלק עשירה, סלד גבוה, והצתה לא מכוונת.

אם הבעייה היתה קיימת גם לפני הטיפול , גש למכון קרבורטורים,מומלץ ובעל שם, ערוך חיפוש עם הערך קרבורטורים בפורום, ותגלה דברים נפלאים,

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום.

יש מספר דברים שאני לא מסכים איתך.

תערובת עשירה לא יכולה לגרום להמשך עבודת מנוע לאחר כיבוי, אלא רק תערובת עניה יכולה לגרום זאת.

גם הצתה לא מכוונת לא יכולה לגרום להמשך עבודה של המנוע לאחר כיבוי , מאחר ולאחר הכיבוי אין הצתה כלל.

כמו כן יש לציין שתקלות מסוג זה יכולות להיות אך ורק במנועי קרבורטור , ולא במנועי הזרקה.

וכן יש לציין שבמידה ויש דיזה חשמלית לטורים הנמוכים בקרבורטור היא זאת שאמורה למנוע המשך עבודה של המנוע לאחר כיבוי מה שניקרא אנטי דיזלינג.

עד כמה שאני זוכר בפיאסטה בשנים אלה יש קרבורטור מסוג VV שמצוייד בדיזה חשמלית זו.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם
צביקה שלום.זכותך, גם בכנסת אין הסכמה כללית בין חברי הבית, אז למה שיהיה בין חברי הפורום, אם יהיה הפורום יהיה משעמם?!

יש מספר דברים שאני לא מסכים איתך.

תערובת עשירה לא יכולה לגרום להמשך עבודת מנוע לאחר כיבוי, אלא רק תערובת עניה יכולה לגרום זאת.

גם הצתה לא מכוונת לא יכולה לגרום להמשך עבודה של המנוע לאחר כיבוי , מאחר ולאחר הכיבוי אין הצתה כלל.[יעקב צר לי שכאן אני חולק עליך, תערובת עשירה, ובצירוף סלד גבוה, והצתה מאוחרת, תגרום לפיח במצתים, ופיח בתא השרפה, שתגרום לדטונציה, והמשך עבודת המנוע, כשהוא חם מאוד, למשך כמה שניות לאחר כבוי המנוע, בלווי עשן מהקרבורטור! ]כמו כן יש לציין שתקלות מסוג זה יכולות להיות אך ורק במנועי קרבורטור , ולא במנועי הזרקה.(ואכן מדובר בפורד שנת יצור 88 בעל קרבורטור!)

וכן יש לציין שבמידה ויש דיזה חשמלית לטורים הנמוכים בקרבורטור היא זאת שאמורה למנוע המשך עבודה של המנוע לאחר כיבוי מה שניקרא אנטי דיזלינג.(נכון אכן קיים דיזה אלקטרו מגנטית ברוב הקרבורטורים בפורד. וויבר וVV, אך לצערי המכונאי הישראלי המצוי, חותך בקטר את קצה הדיזה, ובכך מנטרל אותה, במקרה של תקלה באלקטרו מגנט, ובכך מנטרל אותה מתפקידה העיקרי, המשך הזרמת דלק לסעפת היניקה לאחר כבוי המנוע, כלומר אנטי דיזללינג.)

עד כמה שאני זוכר בפיאסטה בשנים אלה יש קרבורטור מסוג VV שמצוייד בדיזה חשמלית זו.

עד כמה שידוע לי בשנים אלה הקרבורטור הוא וויבר כפול בעל צוק אוטומטי , ודיזה אלקטרו מגנטית, אך יתכן ואתה צודק ומורכב בו קרבורטור VV.

בברכה

צביקה

פורסם

ראשית, תודה שאתם מגיבים לשאלתי ועוד יותר אשמח אם תוכלו להגיד לי האם הבעיה רצינית ואם זה הורס את האוטו בצורה שאני מכבה אותו (עם העברה להילוך) והכי חשוב לאיזה מוסך הכי כדאי לפנות (כללי/ קרבורטורים) אם יש המלצות זה יעזור מאד!

פורסם
ראשית, תודה שאתם מגיבים לשאלתי ועוד יותר אשמח אם תוכלו להגיד לי האם הבעיה רצינית ואם זה הורס את האוטו בצורה שאני מכבה אותו (עם העברה להילוך) והכי חשוב לאיזה מוסך הכי כדאי לפנות (כללי/ קרבורטורים) אם יש המלצות זה יעזור מאד!
יש לגשת עם הרכב למכון קרבורטורים, מקצועי ובעל שם בתחומו, ובעל ידע מספיק , על מנת לבדוק את

כל הפרמטרים המשפעים, על המשך עבודת המנוע, לאחר כבוי מתג ההצתה, לגבי הנזק הנגרם למנוע, ולשאר מכלולי הרכב, דוד מזר, נתן לך רק רמז קל!

בברכה

צביקה

פורסם

שלום חברים

לי היה פורד אסקורט 88 (1.3 מנוע דומה מאוד לשל פיאסטה)

לאחר נסיות ארוכות, בעיקר שמנוע היה ממש חם!

גם לי היתה אותה תופע

אצלי הפיתרון היה קל מאוד

בצד ימני של קרבורטור (הצד שקרוב לגלגל ימני קדמי)

ישנו בורג (אל אן 3 או 4 מ"מ לדעתי)

סובב אותו אם כיוון השעון לפי הצורך (תספור כמה סיבובים אתה עושה, ותמיד תוכל

לחזור למצב הקודם) אל תסגור יותר מידי! אלה עד שהתופע תעלם!

בהצלחה!

פורסם

גם אצלי ברכב (קדט 1.3 GT ) הייתה התופעה הנ"ל, לפני כשנה . נעלמה אחרי ניקוי קרבורטור אצל המגיב מעלי :-D .

• תוכן חדש...