ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לקנות רכב אמין שמחזיק להרבה זמן(כמה שנים טובות). השאלה אם שווה לקנות רכב במודל 2012, עדיין יחזיק כמו שצריך? למרות שהוא ישן כביכול?
הודעה אחרונה מאת EpoXi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני מתעתד לרכוש רכב חדש כאשר אני זקוק ל- 7 מקומות כמו כן יש לי אילוצי תקציב ואילוצים נוספים כגון אוטומט חובה. זה מביא אותי להחלטה לבחור בין 2 הרכבים הללו. נא המלצתכם לטוב ולרע. המחירים לפי מה שראיתי לרכב חדש 2016 די דומים. תודה.
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
איזה דגם אוטומטי משנתון 2013 ומעלה יכנס לתקציב ?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
יונדאי ix35
מאת mor6439- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
2011 עולה כ 100000 ואילו במחיר שלה אפשר לקנות סוזוקי קרוסאובר 2013 או מזדה 3 2014 אפילו פיאט טיפו חדשה האם עדיין היונדאי אקטרטיבית ?
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 864 צפיות
רכב קטן ידני והכי חשוב אמין עד 10K יש ?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
ג׳יפ מומלץ
מאת pc_- 1 תגובות
- 812 צפיות
איזה גיפ הייתם ממליצים בתקציב של עד 80000 ש״ח. משפחה עם 5 ילדים בוגרים, מידיי פעם גורר עגלה. יותר לטיולי שבילים ולא לשטח אתגרי.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 732 צפיות
שלום חברים, רכשתי את הרכב בכותרת מהבוס שלי לעבודה לפני כחודש עם 65,000 ק״מ. לצערי, רק אחרי הרכישה, קראתי בפורומים שונים (במיוחד פה), שבשנים האלה יש המון בעיות עם הדגם הזה (גיר, צריכת שמן וכו). בחודש שאני נוסע איתו, אין לי שום בעיות ונוסע מצויין (טפו טפו טפו). הרכב עלה לכביש בינואר 2012 והבנתי שיש לי אחריות עד סוף השנה. אני רק יודע שהחליפו מצמדים בסביבות ה-45,000 ק״מ. מה שרציתי לדעת אם יש דברים כרגע שאני יכול לעשות בשביל למנוע את כל התקלות/בעיות שדובר פה לעתיד. אני כרגע מאד מרוצה מהרכב . תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הדרישות החשובות ביותר זה אמינות סחירות, צריכת דלק , מרווח , גודל באגז'. ביצועים זה לא פקטור בכלל בגלל שאבא שלי יכול לנסוע מבחינתו שיגיע למאה ב20 שניות זה לא הפשאן שלו מה שנקרא . אני מודע לכך ששני הרכבים חדשים ואין עליהם כל כך מידע על אמינות אבל ממה שניתן להבין מחו"ל וכו' . תודה רבה על העזרה חבר'ה.
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
איביזה AM5
מאת shachar187-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מצאתי למכירה איביזה AM5, 2015, עשתה 17K. המוכר רוצה מחירון. עדיין לא ראיתי את הרכב, אבל שמעתי שהרמת אבזור הזאת די דלה ואיכות החומרים לא משהו. אני לא מחפש פינוקים, אבל אני נוהג בסקודה יטי של ההורים ויש דברים שהייתי שמח לדעת האם הם קיימים באיביזה. 1. האם יש צג לחיישני רוורס? ביטי יש חיישנים גם מקדימה וגם מאחור. כך גם באיביזה? 2.חיישני לחץ אוויר 3.אורות אוטומטים ובכללי אשמח לדעתכם על הדגם הזה, האם יש שם מחסור של דברים שהם קריטים?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
שלום לכולם יש לי ולאשתי מחשבות להחליף את הרכב הקיים. לא שהרכב הקיים לא טוב(קיה ריו 2013 סאדן), אבל כאשר יש 2 ילדים קטנים עם 2 כיסאות מאחורה חושבים על רכב אחר. שנינו מאוד אוהבים את סופרב, אני מאמין שהשנים 2010-2012 יכולות להיכנס בתקציב שלנו לאחר מכירת הרכב הקיים(אין תקציב כרגע אבל מאמין שבאזור ה 85). הבעיה היא, כאשר נכנסים ליד 2 ואני בוחרים באופציה תת דגם יש יותר מידי דגמים. האם יש דגמים יותר מומלצים או דגמים שלא כדאי לגעת? האם בשנים שרשמתי האם יש בעיות שצריך לדעת(גירים מנוע)? מה לגבי הרמות אבזור, האם יש עדיפה מכולם? ראיתי שיש חניה אוטומטית בחלק מהם האם זה גימיק או לא שווה? האם יש רכב אחר מומלץ ומרווח מאחורה בסגנון של סופרב? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
שלום לכולם, מתלבט האם שווה להשקיע ולרכוש את הויטרה החדשה 4X4 , האם זה רכב שבאמת אפשר לטייל איתו , או שהוא מתאים לשבילים בעיקר וזה גם הנעה קדמית יכולה לאפשר ?בנוסף דגם 4X4 הוא מאובזר קצת יותר ויפה יותר ....האם התוספת באבזור מצדיקה את ה8K בהנחה שאני יורד לשטח מעט מאוד ? גם מבחינת מכירה עתידית ? תודה מראש לעונים !
הודעה אחרונה מאת Trooper, -
- 0 תגובות
- 467 צפיות
הי מחפש לקנות רכב סופר מיני אמין, חסכוני ועמיד (עד 120 אלף ק"מ) בתקציב של עד 25000 ש"ח בינתיים האופציות שעומדות לפני הם פיאט פונטו גראנדה 2008. פולו 2005 1.4. פיג'ו 206. אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת booki222, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 864 צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי כרגע הונדה סיוויק 2006 ( צורה קודמת ) וכרגע הקילומטראז עומד על 163 אלף קילומטרים. הרכב מאוד מושקע יפה והכי חשוב מטופל מעבר למה שצריך. העניין שאני נוסע באזור 33K בשנה לצורך העבודה ואין לי אחזקת רכב או לחילופין אופציה לרכב חברה, הרכב נרכש באוגוסט 2015 עם 140 אלף קילומטרים. מבחינה מכאנית כמו שצייתי מטופל היטב ובלי עין הרע הרכב נוסע מושלם, העניין שהפחד שלי שעקב הנסועה הרבה שלי שבקרוב הרכב יחל לעשות לי בעיות. שמעתי שבאזור 170-180 מתחילות הבעיות המכאניות ברכבים עקב בלאי, רק לפני כשבועיים החלפתי למדחס חדש ברכבץ מבחינת תוספת מחיר אין לי כסף להוסיף לרכב אחר במקומו ואני פחות מסתכל על הנושא של ההלוואה ( אך עדיין אפשרי ) כיוון שגם הנוכחי …
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 927 צפיות
שלום, אשמח לדעות בעד ונגד, אני ממש לא מכיר את הרכבים הנ"ל. האם הם בחירה טובה לרכישה? בנושא של חדש לעומת 0 ק"מ מליסינג - אני מחפש רכב ל10 שנים. חדש נמכר בסביבות ה130 ו0 ק"מ ב20K פחות. האם אני יכול להיות בטוח שמדובר באותה רמת אבזור? תודה רבה. * בעבר חשבתי בכיוון של קיה סיד, אבל אני חושש מגיר רובוטי. בכל מקרה המחירים די דומים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, חברה לעבודה רוצה להחליף את הגטס 2007 שלה, התקציב הוא 20K + מה שתקבל על הגטס - סה"כ כ 30K. הם רוצים לקנות שברולט קרוז 2011. מה דעתכם? אני אישית לא אוהב את הרכבים הללו, הם לא אמינים בעיני. האם יש המלצה אחרת לרכב בתקציב הנ"ל? אין להם דרישות מיוחדות, הם רוצים שנתון יחסית מתקדם ורכב משפחתי עם באגז' סביר. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, חשוב לי לשמוע מה דעתכם ובעיקר מאלו שמחזיקים באחד מהרכבים שבכותרת. קצת על המצב הנוכחי - בקרוב אחליף מקום עבודה ואעבוד קרוב מאוד לבית, אולי 3-4 ק"מ לכיוון. הייתי מוותר לגמרי על רכב, אבל יש ילדים וצריך לפזר/לאסוף אותם מהגנים/בית ספר בדרך. היום יש לי קיה סראטו מ 2009, באמת אחלה רכב, אמין מאוד ומרווח. אולי בסופו של יום גם אשאר איתו. אני בכל זאת בודק את האופציה לשנות ואולי גם להיכנס קצת יותר לשטח, ולכן חשובה לי דעתכם. דרך אגב, בכל האופציות אני מכוון לידני. ג'ימני - ברור שזאת האופציה העדיפה לשטח. האם להעמיס כל בוקר אחה"צ 2 ילדים ולפעמים גם 3 היא מעשית? יש מקום לעגלה בחלל הקטן שבין הדלת האחורית למושבים? מה שמציק לי כאן זה העובדה שיש רק 4 מושבים. אנחנו +3 …
הודעה אחרונה מאת VitaliGal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 990 צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב! לפני 3.5 חודשים רכשתי פולו חדשה DSG 110 כ"ס, מכל מיני פורומים ואני יודע שהנושא נטחן הבנתי שיש לפולו (הכוונה לגיר הרובוטי כפול מצמדים) בעיה של שחיקה מהירה של המצמדים במיוחד בפקקים ואני כל בוקר כמעט בפקק של 30-40 דק'. לאחרונה אני מוצא את עצמי מסתפק בהחלטה שעשיתי עקב הבעיה הנ"ל ובתחושה שכל רגע אצטרך להחליף מצמדים ומתוך דאגה מה יהיה שתסתיים האחריות (ואני אצטרך לספוג את התיקון) היות ואני חושב להחזיק את הרכב לפחות 6 שנים - יש לציין שאני נהנה מאוד מהרכב ועד עכשיו לא הייתה כל בעיה והוא מאוד חסכוני וזריז פרט להשהיה קלה ביציאה אבל לא על זה יקום ויפול דבר. ואחרי ההקדמה נעבור לשאלה - האם כדאי עקב הבעיה הנ"ל להחליף למאזדה 2 ? (היא הייתה אחת מההתלבטויות ש…
הודעה אחרונה מאת koko532, -
-
רכב משפחתי עד 65K
מאת E-A- 1 תגובות
- 462 צפיות
צדו את עיני רכבי פוקוס משנת 13. ראיתי בפורום המון ביקורות לפה ולשם (לרוב על דגמי 12) מעדיף תצורת האצ' וכמובן אמינות סחירות ו VFM כמה שיותר.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף לרכב חדש שחסכוני יותר לכן אני מחפש רכב סופרמיני שיהיה חסכוני אמין ומרווח (ככל שזה אפשרי) ההתבלטות היא האם לרכוש סנדרו סטפווי 0.9 חדשה או סופר מיני כלשהי יד 2 בת שנה/שתיים עם קילומארז נמוך. מה אתם אומרים כדאי? סנדרו סטפווי או סופר מיני משומשת כלשהי? אם סופר מיני משומשת אז אשמח להמלצה. ההתלבטות נובעת שאלת אמינות מנוע ה0.9 טורבו של הסנדרו ,חלקי חילוף לסנדרו, בטיחות של הסנדרו ועוד שאלות שכרגע לא עולות לראש. ושאלה נוספת האם קיימת בתקציב סופרמיני אוטומטית חסכונית בת שנה שנתיים? ועוד שאלה מה אתם אומרים על ליסינג 0 קמ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמו שרשמתי בכותרת אני עתיד לראות בימים הקורבים רכב מסוג מאזדה 2 שנת 2008 יד 2 עם קילומטראז נמוך כל הידיים פרטיות. במהלך השיחה עם בעל הרכב נאמר לי כי הרכב עבר תאונה מקדימה(סיפר לי איך זה קרה לא זוכר בדיוק אבל לא נראלי שזה קריטי) בקיצור הוא אמר שהוחלף מכסה מנוע למכסה מנוע מקורי של מאזדה אבל שאין כלל פגיעה בשילדה והוא מוכן להתחייב על כך. האם שווה לבדוק את האוטו או לוותר? האם יכולות להיות פגיעות נוספות אם אין פגיעה בשלדה?כגון מנוע וגיר? אשמח לתשובה בהקדם
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני שוקל לקנות פלואנס דיזל מליסינג. נניח רכב בן 3 עם 100000 ק"מ איך היום האמינות של רכבי רנו בגילאים 3-8 שנים ובקלימוטראז' גבוה? אתם חושבים שזה צריך להיות שיקול לרעת הפלואנס או סתם דעות קדומות מהעבר? אני נוסע כ-30000 ק"מ בשנה בין מודיעין לכפר סבא, ומלבד החסכון בדלק הנוחות והבטיחות חשובים לי. יש לכם אופציות אחרות שנראות רלוונטיות? תודה מראש ערן
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כיוון שעברה כמעט שנה עם הפאביה, אני שוקל לפזול לצדדים ולהחליפה ברכב ספורטיבי. אין לי מילה רעה לומר על הפאביה (פשוט מדהימה! אמינה מאוד ונוסעת מעולה - רק מה, מנוע שמגיע למיצוי מהר מאוד). התקציב עומד על כ-50K, אני מחפש אטמוספרית (לא בא לי להתעסק עם טורבואים וכו'), ספורטיבית מגניבה ואמינה, אוטומאטית תהייה מעולה מבחינתי (הפקקים בבוקר גומרים אותי) עדיף לא מאוד עתיקה (2008 זה דיי לימיט תחתון מבחינתי.. אלא אם כן מישהו יגיד ש-205GTI שנת 88 אמינה ואז נשכח את מה שאמרתי ..). בכל אופן, אשמח להצעות. מור
הודעה אחרונה מאת Menro, -
שלום לכולם ראיתי 206 שמצאה חן בעיני וכל נתוני הרכב לטעמי. למעט עינייני קוסמטיקה קטנים הרכב במצב טוס מאד ועם ק"מ נמוך מדובר על ה1600 המוכר גר בהוד השרון ואני רוצה לקחת את הרכב למוסך שלי בתל אביב אך בגלל שאין לו ביטוח הוא לא מוכן להתרחק כל כך ואומר שאם אני רוצה לבדוק הוא מוכן רק שיהיה במכון באיזור. עכשיו לשלם סידקה לרכב כזה אני לא אשלם וגם ללכת למוסך שאני לא מכיר זה בעיה מה ניתן לעשות? האם לוותר על הרכב? (משהו שאני ממש לא רוצה לעשות) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 4 תגובות
- 785 צפיות
חבר מחפש אוטומטית בתקציב 130k פחות מ20 אלף קילומטר בשנה. הוא ממש אוהב את הקורולה 2017. מחםש לשמוע תגובות על הטויוטה והצעות לרכב אחר שיביא ערך מוסף בתקציב הזה. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 691 צפיות
שלום לכולם עם הכניסה לעבודה חדשה אני אמור לקבל רכב ליסינג מהעבודה הציעו לי את הדגם האמור לעיל, הונדה ג'אז טרנד 1.3 2016 העסק כולו חדש לי ולכן אני שואל- האם באותה קבוצת שווי/אותו סדר גודל של שווי שימוש רציף- יש רכב מוצלח יותר? דרישות עיקריות- אפשרות נוחה לשימוש משפחתי ונסיעות בסופ"ש= מקום ל-2 כסאות תינוק מאחור+לעגלה ומזוודות בתא המטען בטיחות- לנו ולילדים נוחות נסיעה- ממש אין צורך ברכב ספורט או בעל תאוצה מיוחדת במינה, רק רכב שישב טוב על הכביש ושיהיה נעים ונוח לעבור איתו את הקילומטרז' הצפוי- (כ35 אלף בשנה...) אבזור בסיסי- דיבורית מובנית, חיבורי USB ו-AUX הרכב טרם הוזמן, עוד לא שאלתי אבל יש להניח שתהיה אפשרות להחליף לרכב בעל שווי שימוש זהה או …
הודעה אחרונה מאת יסכה ומוטי גודמן, -
-
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ההורים שלי מתלבטים בין שלושת הג'יפונים הנ'ל, כולם פחות או יותר באותו מחיר. אחרי נסיעות מבחן, אבא שלי אמר שהפיג'ו הכי הרשימה אותו והם ממש התלהבו ממנה. אבל, זה פיג'ו ויש את עניין ירידת הערך והאמינות. אשמח לחוות דעת והמלצות ולפרטים שאולי אני לא יודע על הרכב. תקציב עד 130K
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
העלמת מס כלשהיא, המוכר זרק קשקוש בשיחת טלפון על כך שהרכב עבר במשפחה , ועכשיו נמכר עקב בעיה כספית. קשרוש מוחלט , השאלה היא האם מדובר רק על העלמת מס ואם ככה אני הולך למשא ומתן, או האם יש משהו יותר מסריח שלא עולה בדעתי לגבי המודעה המוזרה?
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
קיה פורטה 2013
מאת box4-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 961 צפיות
שלום מה דעתכם על קיה פורטה 2013 ls ? אמין טוב ? איך בדלק? שוק טוב ? תודה
הודעה אחרונה מאת box4, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו זוג סטודנטים מתכננים מעבר לעיר הגדולה, בגדול מחפשים רכב עירוני אבל רכב שיוכל לנסוע ת"א דימונה בכיף פעמיים בחודש (שלא יתעייף באמצע הדרך) מחפשים משהו שיכול להתאים לנו מהבחינות הבאות: (מסודר לפי חשיבות הנושא) 1. אמינות! 2. טיפולים וחלקים זולים 3. כמובן חסכוני בדלק רצוי מאוד 4. כמו שציינתי למעלה רכב שיוכל להסיע אותנו מהמרכז לדרום ולהיפך 5. עדיפות לגיר ידני אך לא שוללים אוטומט נשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 55 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אנחנו עומדים לפני לידת תאומים שיקפיצו את מספר הילדים ל-4. בין שלל האתגרים שזה מביא- צריך להחליף את הרכב... התקציב- עד 160,000 ש"ח הרכב ישמש בעיקר את אשתי- נסיעות לעבודה וחזרה (לבד) ופיזור/איסוף של כל הילדים. בנוסף הוא ישמש כמובן כרכב לנסיעות של כל המשפחה (כולל נסיעות ארוכות) נסועה מוערכת- כ 20,000 ק"מ דגשים לצרכים: 1.מרווח- הרווח צריך להכיל בנוחות 4 ילדים קטנים יחסית - 2 סלקל/כסא בטיחות+ 1 כסא בטיחות+ 1 בוסטר. דגש מיוחד לנגישות סבירה לכל המקומות בלי יותר מידי תמרונים ו/או צורך לפרק כסאות 2.תא מטען סביר- צריך להכיל לפחות עגלת תאומים גם כשיש 4 ילדים באוטו! 3.אמינות- לא מעוניין לבלות במוסכים באופן קבוע 4.צריכת דלק סבירה 5. גיר לא ידני את הרכב הקודם הח…
הודעה אחרונה מאת ג'ו יוסריאן,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix