ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
קיה פיקנטו 2016
מאת avsb-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם חברים. יום חמישי האחרון שלמתי ממיטב כספי עבור פיקנטו 1.25 אוט׳ עם כל התוספות כולל חלון בגג ומובילאיי. רציתי לשמוע מכם שיש ניסיון כזה או אחר עם הרכב הזה. הנקודות שאני רוצה לדעת עליהם הם: • צריכת דלק • אמינות מנוע/גיר • ירידת ערך בשנה רצינית או לא? דבר נוסף ששמעתי מכמה כיוונים לגבי מושג ״פתיחת מנוע״ אז אחת ולתמיד רציתי לדעת, ברכב חדש. כמה כדאי לנסוע ובאיזה סל״ד? חשוב לי לציין שאני תושב אריאל ויש קטעים עם עליות שאני מאמין שהרכב יאלץ להוריד הילוך ולעלות בסל״ד. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת maor1987, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב חסכוני ובטיחותי לנסיעות בעיר לרוב שהיה חזק והכי חשוב בטחותי אני לא כזה מבין ברכבים אם תוכלו לעזור לי אשמח עד מחיר של 90K תודה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, אני שוקל לקנות האצ׳בק חדשה ברמה קצת יותר ״פרמיום״ מסיוויק/גולף. בדקתי מספר רכבים ונכון לעכשיו עצרתי על וולוו v40 עם מנוע T4 עם 190 כ״ס. עשיתי נסיעת מבחן בדגם הקודם של v40 הפחות חזק ודיי אהבתי אותו. הרכב מספיק מרווח, עיצוב פנימי יפה, מושבים נוחים,... אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הרכב מבחינת חווית נהיגה, אמינות וסחירות. ואיפשהו ראיתי שמספר הנוסעים המקסימלי ברכב הוא 4, האם זה נכון? רכבים אחרים ששקלתי הם: אודי a3 שנפסלה בגלל חוויות לא נעימות של חברים עם אודי ופולקסווגן במוו 1 שנפסל כי הרכב מאוד צפוף לטעמי (אפילו לעומת מיני) אלפא רומיאו ג׳ולייטה -- נסיעת מבחן הייתה מהנה ביותר, חוץ מהחלק שבו הרכב קצת התדרדר בעלייה, כנראה בגלל התיבה הרובוטית, …
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
סיטרואן C1
מאת יוסי משה- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. כרגע נוסע באוואו 2008. חשבתי לקנות רכב חדש. ישנה אפשרות לקנות סיטרואן C1 ב-66,000 שקל מהיבואן או ב - 60,000 מליסינג 0 קמ' (אתר www.motodeal.co.il או www.carcost.co.i) האם ההפרש שווה את הקניה? אני מחפש להוציא כמה שפחות. תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת yovalT, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 533 צפיות
אהלן יש בידי 2 אופציות, מה עדיף יונדאי גטס 2009 יד שנייה יד ראשונה הייתה בהשכרה ועברה 130,000 ומחירה הוא 16,000 או גולף שנת 2004 יד שנייה פרטית שעברה 135,000 ומחירה הוא 18,000 ? לא עדיף ללכת על שנה כמה שיותר חדשה למרות שהגולף יותר איכותית ?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 1 תגובות
- 480 צפיות
הרכב יד ראשונה מליסינג עשה עד עכשיו 175,000 ק"מ!!, שזה הרבה מאד לשלוש שנים, זה מה שקצת מוריד אותי מהעניין. השאלה שלי האם כדאי ללכת על הרכב הזה למרות הקילומטרז' הגבוה. המחיר הוא 88 אלף ש"ח, המצב מכני טוב לפי בדיקה שהראה לי הנציג באלבר. אשמח לחוות דעת. תודה.
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן אני מחפש רכב עד תקציב של 60 אלף נגיד. בגדול הייתי סגור על הסוויפט 2010 מנוע 1500 אוטומט. בתור בעלים גאה של איביזה חשוב שהאוטו יהיה חזק מהיר וזריז. חווית הנהיגה חשובה לי מאד. נהגתי כמה ימים על הסוויפט 1500 וזה היה פשוט עונג צרוף. ופתאום צצה לה הצעה להונדה גאז 2012 אוטומטית מנוע 1400. יש לציין שאני לא מוכן לעבור לגיר רובוטי (ולכן לא ממשיך עם האיביזות - ניסיתי ולא אהבתי). אני רווק בן 30.. ככה שגודל תא מטען וכאלה פחות מעניין אותי. במה יותר כיף לנהוג יום יום 40 קילומטר? תודה עמית
הודעה אחרונה מאת goldaa, -
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני שוקל לקנות את הרכב חדש מהיבואן ברמת גימור Style עם מנוע 1.2TSI DSG. ערכתי נסיעת מבחן על הרכב והמנוע מצוין, לא רכב ספורט אבל מהיר בצורה מספקת בהחלט. הרכב מאוד מפנק מבחינת אבזור והמחיר מאוד אטקטיבי. אני בחור צעיר בן 25 ורוב הזמן נוסע לבד כך שאיני צריך רכב גדול, כיום אני נוסע על יונדאי וולוסטר 2012 ושקלתי להחליף אותה ברכב מוגדש. האם הרכב הנ"ל מומלץ לקנייה ? והאם הייתם מחליפים וולוסטר בפאביה ?
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברים, אני כבר חודש מחפש רכב קבריולט זול (באיזור ה30-45 אלף) שהחלקים שלו לא יקרים. לא אכפת לי כמה מקומות, לא אכפת לי אוטומט או ידני, לא אכפת לי איזה שנה (שיהיה לפחות מ2000). ראיתי את הפגו 206CC ואמרו לי שזה רכב גרוע ולא להתעסק עם פג'ו, ראיתי מיני קופר 2005 והבנתי שהחלקים יקרים, על החלקים של אודי TT 2003 אני בכלל לא מדבר, מאזדה MX5 זה לא בתקציב כי אנשים מוכרים 20-30 אלף מעל המחירון. נתקעתי ואני לא יודע מה לעשות. אני בן 23 אז הרכב הוא לשנה-שנתיים, לא יותר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת la logia, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נתונים: תקציב עד 65K מיד פרטית עדיפות ליד 1 מדובר ברכב יחיד למשפחה של זוג + ילד קטן (עגלה, קניות וכו) ממוצע של 10K ק"מ בשנה (פלוס מינוס) האופציות שסיננתי כרגע הם: 1- קיה ריו סדאן (2013) 2- מאזדה 3 1.6 (2011-2010) 3- הונדה סיוויק סדאן (2010) דרישות: קודם כל בטיחות, אמינות וצריכת דלק טובה.
הודעה אחרונה מאת לירי, -
אני בהתלבטות מאוד קשה לאחר שקראתי פוסטים ומבחני דרך . הלב נוטה לספורטאג' 1600 שבהחלט מספק אותי לנסיעה ל 40 ק"מ כל יום ופעם בשנה לאילת , אבל ופה האבל , לשכן שלי יש את הספורטאג' החדש והוא קבע חד משמעית שאחרי נסיעה של חודש ומשהו הרי שההתחלה שלו היא איטית ומחרידה , אבל ההמשך פנטסטי . אוקיי , הכל טוב ויפה , אבל עכשיו יש לי מבצע דרך העבודה על האאוטלנדר לקבלו ב 150000 ש"ח לעומת הספורטאג' ב 140000 . יש הבדל בין 1600 לבין 2000 , גם ברמת הזיהום של האאוטלנדר שהוא 6 לעומת ה 12 של הספורטאג' , וזה בא גם לידי ביטוי במנוע משופר יותר ולא מזהם , וגם בצריכת דלק נמוכה של האאוטלנדר , מנגנון עצור וסע , נפח תא מטען (שאני צריך) גדול יותר , בקרת שיוט ועוד דברים שאין בספורטאג' . אני כבר מבול…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב יחסית קטן, אך לא מיני, מרווח, חשוב לי מאוד שיהיה גבוה ותא מטען סביר+. וכמובן גם חסכוני. כבר הרבה זמן שמתי עין על סוזוקי ספלאש וסוזוקי סוויפט אך אני נאלצת לשלול בגלל גודל תא מטען. הצורך באוטו הוא בעיקר נסיעות עירונית או בין עירוניות קצרות. חשבתי על סוזוקי SX4 אך ראיתי שהוא יוצא בין השנים 2011- 2014, מה המשמעות של זה? זה סיבה לשלול? אפשרויות נוספות שעלו גם טויוטה יאריס, פיג'ו 208. קראית הרבה בפורום וראיתי הרבה המלצות לסקודה פאביה לצרכים שלי אך אני לא שלמה עם זה. בשביל גובה ומרווח חשבתי גם על הדייהטסו טיריוס, אם לא שלוש הדלתות גם על סוזוקי ג'ימיני, רנו קאפצ'ור. אני מחפשת רכב יד 2 ולא חדש מהחברה. תודה רבה לעונים.
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן כולם. אשמח להמלצה לרכב עם אופי ספורטיבי (הכי חשוב - מראה ודינאמיות). נוסע יחסית מרחק קצר כל יום לעבודה אבל מדי פעם נסיעות ארוכות של שעה. החלק היותר קשה - חשוב לי מאוד נוחות. אני לא נמוך בכלל (אזור ה-185) והג׳יפונים הישראליים עד כה די הרגו אותי בנסיעות ארוכות. בעדיפות ב׳ - תחזוקה נוחה (כלכלית ואמינותית) עד כה אני מסתכל בעיקר על מיני one. תודה
הודעה אחרונה מאת yotamavi, -
- 0 תגובות
- 805 צפיות
היי לכולם, יש לי התלבטות בין שני הרכבים האלו. בשני המקרים מדובר בשנתון 2011 ועדיפות לדגמי ה(ex והפרמיום או סופרים בהתאמה). רציתי לדעת על מה אתם ממליצים. ממה שהצלחתי להבין שניהם מומלצים עם נתונים די דומים, אבל עם עדיפות קטנה לפורטה בגלל ה6 הילוכים לעומת הI30 עם 4. התקציב הוא 50-55 ואם עולות או אופציות אשמח לשמוע. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת cioaras, -
שברולט אבאו
מאת baruh443- 2 תגובות
- 656 צפיות
אני כרגע מחפש רכב באזור ה15K וזה או גטס או אבאו, שאלתי פה בפורום עליהן וישר קטלו את האבאו.. רציתי לדעת למה? פשוט יש לי דוד מוסכניק שמבין ממש ברכבים ויש לו ולחברה שלו אבאו, הוא אומר שזה אחלה של אוטו ו3 שנים ברוך השם לא התקלקל כלום.. רק בשביל שיהיה ברור אני מדבר על שברולט אבאו 1.4 LT 2008
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם מבחן ראש מול ראש בין 3 רכבים במחיר דומה. חשוב לי נוחות אמינות וחיסכון בדלק קיה ריו ידנית 1.2- 75000 בערך במבצע חבר קליאו 0.9 ידנית-סביבות 78000 סיאט איביזה 1 אוט- סביבות 83000 אני נוסע סביבות 30000 ק"מ בשנה מה הייתם מעדיפים?
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
סיאט איביזה.
מאת orel14- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין לקנות סיאט איביזה שנתוון 09/10. שמעתי מאנשים שיש בעיות גיר לאיביזה בדיוק במעבר לדגם החדש של האיביזה והמעבר שלהם מהדגם החדש לישן. אפשר לדעת מאנשים עם ניסיון עם איביזה על מחלות ותקלות נפוצות ברכב ? אני מדבר על דגם אוטומט 5 דלתות בלבד. מה ההבדל בין גיר DSG לאוטומט והאם זה בכלל צריך להיחשב כשיקול לקנות את הרכב או לא? האמינות מאפיינת מאוד את הגרמניות וגם את סיאט, השאלה אם ללכת לכיוון הזה? חשוב לי מאוד שהרכב יהיה אמין ככה שזה שיקול מרכזי מאוד בקנייה שלי. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה !
הודעה אחרונה מאת yakir_213, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המון שרשורים נפתחו בנושא ועדיין לא קיבלתי תשובה חד משמעית (כמובן במידה והרכב טופל כראוי ולא עבר התעללות כלשהי
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב מהנה, שיהיה סבבה בגודל כדי להכניס פעם בחודשיים 2 כיסאות של תינוק. ביום יום רק אני נוהג ורוצה להנות מזה.. מדבר על טיגואן 2008 מול פורסטר 2008 2.5 טורבו צורה חדשה.
הודעה אחרונה מאת Amirst1, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים אני נתון בדילמה בדבר רכישת רכש יד שניה . אני מתלבט בין רכישת אלפא 159 או לנציה דלתא . ואני נתון בדילמה קשה . אשמח לדעת חסרונות ויתרונות של שניהם. חשוב לי אמינות,צריכת דלק סבירה (נסיעה של 60 ק"מ ביום) וטיפולים זולים (יש לי נטייה לטפל אני ברכבים שלי לכן אני מתכוון לחלקים) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 630 צפיות
הי פורום, מתייעץ בשביל חבר. נדרש רכב שני (הראשון משפחתית ליסינג) לטובת נסיעה יומית מגבעתיים למרכז תל אביב ובחזרה לנוסע/ת יחיד. מחיר עד 20 א', אחזקה זולה יחסית, שנתון הכי מתקדם שאפשר. אוטומטית בלבד. תודה!
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 2 תגובות
- 490 צפיות
שלום לכולם, אני חושב לקנות את הדגם הנ״ל של איביזה. הייתי שמח לשמוע אם מישהו מכיר בעיות כלשהן (גיר וכו..) בדגם הזה, מאיזה קילומטראז לא מומלץ לקנות ובכלל כל חוות דעת תתקבל בברכה. האופציות הנוספות שחשבתי הן מאזדה 2 או סוזוקי סוויפט כנראה שנתון זהה כאשר התקציב הוא מקסימום 40,000. תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת Shmuelm, -
רכישת רכב הדגמה 1 2
מאת Bersi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב מהיבואן - כלמוביל. הרכב הוא רכב הדגמה ואני מעט חושש מחוסר ידע ברכישת רכב כזה. 1. לפי הנציג, נותנים הנחה של 11% ממחיר רכב חדש. משמע 2016. אבל הרכב הוא לא חדש ולמיטב הבנתי אני אהיה יד שנייה. במקרה כזה ה11% אמורים לרדת ממחיר רכב של 2016 ולא חדש. 2. דבר נוסף שמטריד אותי הוא האם רכב כזה הוא אכן מציאה או שכדי להתרחק ממנו כמו מרכב השכרה או דומיו. האם מצויין ברשיון? חייב לציין שהרכב עבר רק 5k אז הוא באמת מרגיש חדש. 3. לסיכום אשמח לטיפים בנושא רכישת רכב כזה מהיבואן. מה נהוג לבקש באיבזור/אחריות. מה שווה לבדוק, האם לקחת לבדיקה חיצונית או שזה בזבוז זמן וכסף. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ultras_monkeys, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה למכור את הג'יפ שלי בכ250,000 שקל. מכיוון שזה לא רכב של כמה עשרות אלפי שקלים שאפשר לשלם במזומן בעת העברת בעלות, איך הכי טוב לעשות את זה? אני מעדיף שזה ייעשה בהעברה בנקאית מהקונה אל חשבון הבנק שלי, ככה גם יהיה לי אסמכתא מאיפה הגיע הכסף אבל לא נראה לי שיהיה קונה שיהיה מוכן לשלם סכום כזה לפני שמעבירים בעלות, מנגד אני לא אהיה מוכן להעביר בעלות לפני שאני מקבל את הכסף. אז מה הדרך הכי טובה לעשות את זה? תודה!
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 843 צפיות
בתקופה הזאת אני מחפש רכב שני לבית, ובין כל האפשרויות ראיתי את הרכב הנ"ל ושמתי לב למחירים שנכנסים בתקציב. האם מישהו כאן מכיר את הרכב? מה רמת האמינות שלו? אם יש איזה שהן מחלות ידועות וכ'ו ...
הודעה אחרונה מאת Menro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 581 צפיות
אשמח לקבל רשמים על האיביזה החדשה,מנוע 1000cc 3 צילנדר. אמינות , תצרוכת דלק, ונתונים כללים תודה.
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
- 4 תגובות
- 696 צפיות
מעוניין לרכוש דגם הנ"ל ואני מתלבט בין מנוע 1.4 ו1.6 ב1.6 אני יודע שבוודעות יש 16 שסתומים ולא יודע לגבי 1.4 מה עדיף משתיהן?רכב ישמש בעיקר לנסיעה נעימה בין עירונית 40 ק"מ הלוך ושוב.
הודעה אחרונה מאת aviad13, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי בפרסום של אוויס שבו הם מציעים סוג של ליסינג פרטי שנקרא אוויס אקספרס ל 36 חודשים. עבור קיה פורטה חדשה תשלום מקדמה 7,500 ש"ח תשלום חודשי 1,355 חבילת שירות שכוללת טיפולים תקופתיים, ביטוח, פטור מתשלום נזק במקרה של תאונה או גניבה ושינוע לטיפולים. ב376 ש"ח. סה"כ לחודש 1,731 ש"ח. 62,316 ש"ח ל36 חודשים. בסוף התקופה מחזירים את הרכב לאוויס וזהו. ההצעה השניה היא קיה פורטה 2012 יד ראשונה מליסינה עם 59,000 ק"מ ורוצים עליה 62,000 ש"ח. עשיתי חישוב שעלות אחזקה (ביטוחים, טיפולים) לא כולל דלק תצא לי בערך 1,000 ש"ח לחודש. נניח שארצה למכור את הרכב בעוד 3 שנים הירידת ערך שלו תהיה בערך 20,000 ש"ח. 62,000 (רכב) + 36,000 (אחזקה) - 42,000 (~…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
החסרונות של האאוטלנדר בשבילי: שורה שניה די צפופה, אין מיזוג מאחור. חשוב לי: אמינות, צריכת דלק לא גבוהה במיוחד, יכולת התקנת מערכת מולטימדיה כולל ניווט (אולי בכולם אפשר). לא ממש חשוב לי יכולת שטח אמיתית... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 876 צפיות
שלום חברים, לא יכול להגיע למסכנה מה עדיף אז שואל אותכם לעצות. רכב לנסיעות בתוך העיר, מקסימום בתוך גוש דן. רובוטי או אוטומטי. ישנן 2 פיינליסטיות, פונטו גרנדה ו-107. שתיהן בערך אותו מחיר (25-27K) ואותו שנתון (2010-2011). עלות האחזקה שלהן כמדומני דומה. ה-107 מרגישה לי יותר זריזה, כאשר הפונטו היא יותר אוטו. היצע של 107 יותר גדול, מחיר של פונטו נמוך בכמה גרושים. אשמח לשמוע דעות לכאן או לכאן. לגבי מתחרות - בדקתי אלטו. תנוחת נהיגה לא נוחה עבורי. i10 דור ראשון - כנ"ל.
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix