ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 925 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב ואני עם ראש פתוח לגמרי. דברים שהם מבחינתי חובה: הרכב חייב להיות ידני מחיר בין 40K - 50K, לא יכול לחרוג מהגבול העליון לא מיני (סופר-מיני או גדול יותר) העדפות אישיות שלי: אמינות היא במקום הראשון בסדר העדיפויות שלי אני מחפש רכב שיהיה יחסית מהנה לנהיגה, כלומר - עם הגה מגיב וחווית נהיגה נחמדה.. לא רכב "מרדים" סתם בשביל שתבינו את הכיוון שלי, כרגע אני חושב על פאביה 1.4 SPORT אטמוספרית 2011 (מפחד מהTSI מטעמי אמינות לטווח ארוך). אני מאוד סומך על הדעות שלכם - חברי הפורום, ולכן אני באמת פתוח לשמוע כל הצעה שעונה על הקריטריונים שלי. מודה לכם מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
- 3 תגובות
- 495 צפיות
מחפש רכב שאני ואבא שלי ננהג צריך שיהיה רכב חסכוני בדלק ואמין, לא צריך פוזה או משו פשוט שיעשה תעבודה חשבנו על יונדאי איי 10 או קיה ריו אוטומט יש עדיפיות אבל אין בעיה עם ידני
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
יש ברשותי פיג׳ו 307 עם 120k שנת 2008. שמורה היטב. מטופלת בזמן. לאחרונה יצא לי להחליף בה משאבת מים, רדיאטור מים וגם רדיאטור חימום פנימי. הגיר נותן סימנים לא ברורים שאולי מעידים על החלפת גיר בקרוב (או לפחות שיפוץ). אני מחפש לחסוך עד כמה שאפשר בכסף בזמן הקרוב, ותהיתי האם הרעיון של להישאר עם ה 307 עד המוות שלה הוא רעיון כלכלי טוב, לאור הטיפולים שהיא כבר עברה. להחליף רכב, אם אחליף, זה לרכב באזור ה 35-45k ש״ח. לא פחות ולא יותר. נניח ואני מתעלם מהטרחה שבהחזקת רכב מזדקן ומסתכל רק על הפן הכלכלי. האם זה ישתלם יותר, לדעתכם, מהחלפת רכב כל שנתיים, שלוש, כמו שעשיתי עד כה? בפעם האחרונה שהחלפתי, למשל, הוספתי 20k ש״ח, ואני מניח שכל שנתיים-שלוש זו תהיה הוצאת השדרוג.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאבי הונדה סיוויק 1.8 שנת 2008. ברצונו להחליף ולהתדקם לרכב בעל שנתון גבוהה יותר וחדיש יותר. הרכב פנטסטי עבורו, אך עם הזמן בא הבלאי הטבעי והגיע הזמן להשתדרג. הנסועה היא כ10k בשנה 50/50 בין בינעיורני לעירוני. הדרישות הן: רכב אוטומטי, תצורת סדאן (אך לא בהכרח), סביבת נהג מרווחת ויחס ק"מ לליטר הוגן. סאגת הכח - המנוע בהונדה מספק את כל צרכיו של אבי, חזק נותן כח כשצריך והעיקר לשייט בסלד נמוך במהירות גבוהה יחסית. זאת גם אחת הדרישות החשובות, אך אבי סולד מאוד מרעיון הטורבו במנוע ולכן עדיף אסיאתית אטמוספרית. תודה מראש לכל המייעצים!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 866 צפיות
שלום! אני מעוניין לרכוש רכב שני עד 50 אלף, מה הרכבים הכי חסכוניים באוטומט שיש בתקציב הזה? השנתון לא משנה לי וגם לא משנה לי דיזל או בנזין. מעוניין בכמה דגמים שהם הכי חסכוניים בדלק בתקציב חלק אוטומט וחלק ידני ,למרות שמעדיף אוטומט וככה יעשה נסיעות מבחן ויחליט.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 831 צפיות
מישהו יודע מתי יגיע הרכב הזה לישראל ו...כמה יעלה???
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב מיני טוב - זריז, חסכוני, בעל בטיחות סבירה ואמין (לכן הלכת על יפניות) וכל מה שמעבר לא מעניין. אה כן, ועדיפות לידני. התקציב - 20K, אולי עוד קצת מעל בשביל מציאה טובה. בגדול אני בכיוון של אלטו שנתון 2010 ככה, אבל שמעתי דברים טובים מאוד על היאריס ושאלתי היא אם היאריס בשנתונים שנכנסים לי בתקציב (גם אוטומטיות) היא מומלצת בפני עצמה וביחס לאלטו. תודה לעונים Sent from my LG-D802 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 8 תגובות
- 663 צפיות
מבחינת צריכת דלק ממה מומלץ יותר? ובכלל..
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 5 תגובות
- 556 צפיות
שלום לכולם, אנחנו רוצים רכב משפחתי שני במשפחה, תקציב עד 30-35K, אוטומט. ראינו שברולט סוניק מנוע 1400 הגרסה עם הבגאז' הרגיל, שאומנם הוא קצת צפוף מאחורה, אבל בסופו של דבר זה גודל לא רע בכלל. הרכב שנת 2012. מדוע ירידת הערך כל כך גדולה? (בזמנו עלה 112). האם יש למי מחברי הפורום חוות דעת על הרכב הנ"ל? צריכת דלק אמיתית, אמינות, חלקים, טיפולים וכו'. אנחנו מחפשים כאמור רכב משפחתי, כאשר האמינות וצריכת הדלק הכי חשובים. כל השאר זה בונוס. רב תודות, יניב
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 8 תגובות
- 909 צפיות
הייתי שמח להמלצות על רכבים טובים עד 60K - כמה שיותר מרווחת שאני לא ירגיש שאני נוסע בתוך קופסאת גפרורים - אמינה - אחזקה לא בשמיים - זריזה - מראה צעיר ויפה - ביצועים ספורטיבים ??
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. אז ככה אני מעוניין לקנות שירוקו שנת: 2012 דגם:1400 tsi ידני כ'ס:122 ומעוניין לדעת פרטים על הרכב כמו, מה העלויות אחזקה, אם אמין מבחינת מנוע וגיר האם חסכוני בדלק,ואיך השוק שלו. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Omere82, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 696 צפיות
שלום! מחפש כבר הרבה זמן המלצה לרכב מיני ידני או אוטומטי בתקציב של עד 30 אלף. חשוב שיהיה חסכוני בדלק ובטיחותי. בעיקר נסיעות מחוץ לעיר, מעדיף שנתון 2010 ומעלה. הבנתי שהפיאט פנדה מומלצת אבל המראה שלה נוראי בעיניי. אולי שברולט ספארק היא אופציה טובה? תודה!
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעוניין לרכוש שירוקו מנוע 1400 160 כוחות סוס הדגם עם ה DSG 7 הילוכים שנת 2009 - 2010. עכשיו לפי מה שקראתי יש הרבה בעיות בדגם הזה. השאלה שלי איזה בעיות הם והאם שווה לקנות את הרכב ? במידה ולא באיזה גרסאות ושנים אין את הבעיות ?
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 870 צפיות
היי, בתום שש שנים(!!!) הקיה ריו של אשתי,שהייתה אצלה בלבד,מסיימת שירות והיא תקבל בעוד שבוע את האטראג׳ המהוללת. גיסי מחפש רכב בסדר גודל הזה. איך אפשר לדעת בכמה היא תימכר ולבקש לרכוש דווקא את זו? תודה חברים.
הודעה אחרונה מאת Johnathan, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פעם ראשונה שאני רוצה לקנות רכב אז לפני העברת בעלות בדואר ,איך בודקים אם האוטו גנוב ממושכן ואלוהים יודע מה עוד.... ?
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני לפני רכישת רכב חדש חשוב לי לרכוש רכש מיבואן שמתחייב לטריד אין עתידי זה אח השיקולים לרכוש רכב חדש או לעשות ליסינג פרטי (לא אוהב להתעסק עם תהליך מכירת הרכב...) יש חיה כזאת בשוק הרכב או הפתרון היחיד זה לעשות ליסינג פרטי? תודה רבה
-
יאריס מול 208
מאת romang-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, מה אתם אומרים 208 מול יאריס, רכב יד שניה, סביבות שנת 2013? הבנתי שהתיבה של 208 בשנתון הזה (4 היל', לא?) קצת פוגמת בהתנהגות האוטו... אגב, הצעות אחרות למול היאריס? חשוב לי אמינות, נוחות הנסיעה וצריכת דלק (בסדר הזה) תודה!
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 770 צפיות
היי לצערי תוכנית הליסינג בחברה בה אני עובד מסתיימת (אין אפשרות לחדש) ועלי לקנות רכב פרטי. אני נוסע כ100 ק"מ כל יום לעבודה (הלוך חזור) ועוד ניסעות משפחתיות כך שאני מגיע ל30,000 בשנה. בגלל הק"מ הגבוה הייתי מעוניין ברכב אמין ורצוי חסכוני בדלק. כמו כן אנו משפחה עם 4 נפשות (אחד מהם תינוק) כך שתא מטען גדול (לעגלה ) חובה. אין לי ממש תקציב וכמובן שהייתי רוצה למקסם את הדרישות שלי עם מינימום כסף. יש באפשרותי לרכוש את הקורולה sun שלי מהליסינג ב105,000 (הקורולה היא מאוקטובר האחרון על הכביש ובעלת 18,000 ק"מ עד כה והיא מליסינג כמובן). למעשה אני לא יודע ממש איזה רכב לרכוש ואיך (ליסיג 0 ק"מ, מליסינג, מפרטי או חדש מהיבואן). אשמח ליעוץ
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אפשרויות מימון 1 2
מאת k1235-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לאפשרויות מימון לרכב חדש האופציות העומדות לרשותי: 1) הלוואה מהבנק פריים + 0.15% הכוללת בלון של 40% לסוף התקופה 2) ביצוע עסקת ליסינג פרטי 3) ביצוע רכישה דרך חברת new-drive.co.il (מתחייבים לטרייד אין עתידי במחיר מחירון) כל העסקאות הינם סביב ה 1400 ש"ח תשלום חודשי לרכב בעלות של 130 אלף ש"ח קצת מבולבול.. אשמח לעזרתכם המלומדת בנוסף - האם אתם מכירים יבואנים שמתחייבים לטרייד אין עתידי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 658 צפיות
אהלן, קיבלתי היסטורית טיפולים של הרכב הנ"ל ב 48000 עשו את כל הטיפולים הנדרשים: החליפו שרשרת תזמון, רפידות בלמים אחוריים, מצתים, מסנן. עד ל 64 אלף ק"מ הטיפול היחיד שהרכב עבר הוא ניקוי מצערת והחליפו מנורה כלשהיא. שאלתי את המוכר למה החליפו את השרשרת תזמון כי בדר"כ אני יודע שלא אמורים להחליף אותה לעומת רצועת טיימינג, אז הוא טען שהרכב נקנה היום רעשים בהתנעה ורעש נסיעה על במפרים משהו זה. עדיין לפני בדיקת מחשב לרכב האם שווה לקחת אותה לבדיקה?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
אני לפני הזמנת הרכב. לבנזין יש מחיר מפתה מאוד. ההפרש הוא כ20000 . אני נוסע פחות מעשרים אלף בשנה לכן עניין חסכון הדלק כאן פחות יבוא לידי ביוי בשווי שימוש. מה שיותר מטריד אותי זה אמינות של מנוע הבנזין ואופי הפעולה שלו. עשיתי נסעת מבחן על שניהם. ההרגשה תואמת בדיוק את הציפיה ואת המספרים. הדיזל מושל יותר טוב בטורים נמוכים והבנזין מושך יותר טוב בגבוהים. השהית הטורבו מורגשת יותר בבנזין אבל הוא ממשיך למשוך גם בטורים גבוהים כאשר הדיזל כבר רק רועש . מנוע הדיזל הזה ידוע בשרידות שלו ויש איתו נסיןן טוב גם בארץ. אבל הבנזין הוא די חדש ולא ממש מצאתי מידע אליו גם ברשת אולי מיישהו מבעלי הקליאו יכול לספר משהו ? בקיצור מחפש את התובנות שלכם. מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת MeAndOnly, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים אני לפני קניית רכב ורציתי לשאול אנשים שיש בבעלותם או שיודעי דבר לגבי פולו שנתון 2011 גיר DSG מנוע 1.2 tsi מבחינת אמינות( גיר, מנוע..)אחזקה.. ? מחלות למיניהם..
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב אמין, חסכוני יחסית בדלק אבל לא קטנוע, ונראה יפה. חשוב שיהיה אוטומט, נסיעות בין עירוניות בעיקר בסופי שבוע בערך כ 200 ק"מ. אשמח מאוד לקבל הצעות וחוות דעת על רכבים(רק לא צרפתיות) שעומדים בפני בתקציב זה. תודה וסופש נעים.
הודעה אחרונה מאת Igal Schwartz, -
ניסאן מיקרה
מאת eden333- 3 תגובות
- 718 צפיות
שלום, פתחתי פה נושא על הספארק אבל אני מעוניין לשמוע גם חוות דעת על הרכב הזה. אני רוצה לקנות אותו בשנתון של 11-12, גיר ידני, ולהבנתי אפדר למצוא אחת כזאת בתקציב שלי, 25 ( נכון?) אשמח לחוות דעת על הרכב. הכי חשוב לי זה אמינות וחיסכוניות
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אבא שלי אדם מבוגר ומחפש רכב שיהיה קל להיכנס ולצאת ממנו. הג'יפונים נורא יקרים. השאלה שלי אם יש סופר מיני או אפילו מיני שהם קצת יותר גבוהים, ועדיין לא מוגדרים ג'יפוני פוזה זוללי כסף. הכוונה היא לחדש ואוטומט בתקציב של עד 100K. תודה לעונים!
-
שברולט ספארק
מאת eden333- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, אני רוצה לקנות שברולט ספארק שנתון 11-12. מבחינת תקציב האוטו מאוד מתאים לי. אני מתכנן להשתמש באוטו ל2-3 נסיעות בינעירוניות של 50K וחוץ מזה לנסיעות קצרות באיזור שאני גר. הכי חשוב לי זה שהאוטו יהיה חסכוני ואמין. האם האוטו מתאים לי? אם לא מישהו יכול להמליץ על אוטו אחר במחיר הזה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת eden333, -
- 9 תגובות
- 862 צפיות
אהלן חברים הפוסט נועד בשביל חבר. התקציב שלו הוא בסביבות ה 25-30K הוא מחפש רכב חסכוני בעיקר בכדי להגיע לעבודה וחזור. הוא מצא פולו שנת 2008 שמורה יחסית אם 100 אלף ק"מ ונהנה לנהוג עלייה(הוא די נעול על הרכב בגלל שהוא נהנה בו)במחיר של 29 אלף לפני בדיקה. חיפשנו קצת ביד 2, ראינו רכבים בתקציב ואלו הרכבים שיש בינהם התלבטות כרגע: פיג'ו 206 + ידנית מנוע 1400 סוזוקי אלטו ידנית פיאט פונטו (כרגע פחות מעניין אותו.) בעיקרון הוא צריך חוות דעת על הפולו, האם שווה לרדת בשנים קצת בשביל הרכב?מה הבעיות העיקריות של הרכב\ממה צריך להזהר לפני הקנייה? וגם חוות דעת על ה206+ אם אפשר
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
ליסינג מהעבודה כולל דלקן אז הצריכת דלק לא חשובה לי כן חשוב נוחות ואיבזורהרשימה שצימצמתי פריוס 1.6 subaru XV 1.6 KIA SPORTAGE hyundai tucson OPEL INSIGNIA 1.6T כולם שנתון 2016 על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
היי רציתי להתייעץ לגבי קניית רכב משפחתי אנחנו מתלבטים בין קניית סוזוקי קרוסאובר חדשה 2016 לבין קיה ספורטז' 2016 ההתלבטות העיקרית היא בנושא צריכת הדלק, איבזור קיים ברכב, בטיחות והשקעה לעומת תמורה פחות מעניין הבדלי המחיר אשמח לשמוע חוות דעת לכאן ולכאן תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מאזדה 3 ספיריט VS סקודה אוקטביה VS טויוטה קורולה איזה רכב מומלץ יותר? ה3 ספיריט נמצאת במבצע עולה כ 134000 ש"ח יש רכב מומלץ יותר בסכומים הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת maor1987,