ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
מצאתי אצלם רכב שנראה לי ואני לא ממש מכיר אותם. יש פה מישהו שפעם קנה מהם?
הודעה אחרונה מאת MeAndOnly, -
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
שלום חברים אז לפי מה שקראתי בפורומים ומבחני דרכים, כמעט 99% מהם אומרים שהמאזדה MX5 החדשה לא שווה את המחיר שלה, ממש אהבתי את העיצוב של הרכב, ולא מצאתי MX5 בסוכנות או יד 2. הרי שכל המתחרים שלה ( במוו סדרה 2 קבריולט עולה 300K, ה slk 350K אני חושב... ) ממש יותר יקרים ממנה האם יש הצעה לרכב "חדש" ( לא 2010 ויד 7 ) שאוכל לכנות בסכום שכמעט יהיה שווה ל 3000-3500 ש"ח לחודש ? מומלץ 2 דלתות, קבריולט, לא מחפש מטוס ( המאזדה רק 160 כ"ס, שבחו"ל מצגים את זה כ 155 כ"ס ). תודה
הודעה אחרונה מאת ameerd, -
- 2 תגובות
- 663 צפיות
שלום, לא יודע אם האשכול קשור לפה או לא אז סליחה. אני מעוניין לקנות בקרוב סיאט לאון FR וראיתי כל מני דגמים וכו'... הדגם שאני מעוניין בו זה FR אוטומט עם 5 דלתות + 8\10 רמקולים (לא זוכר בדיוק כמה מגיע שם) + סאב + מולטימדיה (לא הקטנה עם 3 כפתורים בכל צד) אלא הגדולה יותר עם 4 כפתורים בכל צד (לא זוכר כמה אינץ') + כניסת USB+AUX מתחת למולטימדיה, מול ידית ההילוכים ולא בתא הכפפות - הכל מקורי של סיאט: Seat Sound System. ראיתי דגם אחד FR עם 5 דלתות 1.8 ברשת (מחירון של סיאט, מחירון יד2, אוטו, אי קאר) והמחיר הוא סביבות 160 אלף לרכב שנת 2016, האם זה הדגם שמגיע עם מה שדיברתי עליו קודם ^ ? תודה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 998 צפיות
היי אני די מתלבט לגבי שני רכבים שציינתי את שמם אני מחפש רכב בעיקר לנסיעה בעיר שיהיה חסכוני ואמין כמה שאפשר. פיאט 500 מדובר בדגמי 2009 (אני חושב ללכת על ה1.4 במחיר מציאה אם יהיה והאם כדי) וסיטי גו 2012 מבחינת תקציב . 35-40k נהגתי על הפיאט 1.2 והרגשתי את הגיר הרובוטי והוא לא היה נורא כמו הרבה שאמרו. על הסיטיגו עדין לא נהגתי השאלה האם הגיר הרובטי והספק המנוע נמוכים מהפיאט? ובכללי איזה רכב לדעתכם יהיה אמין יותר. ויוכל לשרת אותי למשך שנתיים שלוש. פחות קריטי לי המרחב הפנימי של הרכב.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 תגובות
- 596 צפיות
בוקר טוב, אחרי שהגרנדה-פונטו יושבת כבר חודש בחנייה בגלל הגיר שאחרי 9 שנים ו200K קילומטר מוכבדים, החליט למות, החלטתי להעיף אותה לפירוק \ סוחר או מי שיציע יותר גבוה, ברגע שיהיה לי זמן, בינתיים - עזרתכם במציאת רכב שירכש בימים הקרובים. תקציב: 60 אלף (פלוס מינוס 5) קילומטראז' בשנה: כ 40 אלף, רובו בכביש 6 סולו. סדר עדיפויות מההכרחי עד העדיף: - ידני. - צריכת דלק טובה ככל הניתן בבין עירוני. (עדיפות לדיזל) - אמינה יחסית. - נוחה. - בטיחות. - לא מיני (רוב הזמן לבמקסימום עם בת הזוג, מפאת היצע ונוחות מעדיף משפחתיות אבל לא בונקר) - 2012 ומעלה (בקצה גם 2011 יתפסו אבל ממש צריך להיות שווה את זה) גג נפתח, 0-100, אחיזה, חוויית נהיגה ומקום בבגאז' אלו דב…
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ערב טוב , אני שוקל לרכוש את ה 2008 דרך ליסינג עם 0 ק"מ . אבקש לקבל חוות דעת מכל מי שמכיר/התנסה בנהיגה עליו ובכלל .
הודעה אחרונה מאת miki-s, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש למישהו נתונים ממקור ראשון לגבי צריכת הדלק של הסורנטו בנזין? חשבתי לבחון את גירסת הדיזל אבל נראה שהיא יקרה יותר במקומות אחרים (חוץ מהמחיר) כמו ביטוח ותחזוקה... אז אני מנסה להבין כמה זה נורא אם אני מתכוון ליסוע כ 15000 ק"מ בשנה (לא בשטח, נסיעה רגועה). נ.ב. היום יש לי יונדאי i30 cw וממה שנראה לי זה לא יותר גרוע... תודה!
הודעה אחרונה מאת iDaNm, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם! להלן פרטי הרכבים: 1. אלפא GT יד 1 שנת 2011 סלספיד- 2.2, מדהימה ביופייה לטעמי. 2. אלפא 159 יד 1 שנת 2009 סלספיד 3.2, יפייפיה לא פחות שתיהן הדגמים המפוארים, עם ק"מ נמוך, מטופלות במורשה ונראות פשוט מצוין. מי תהיה בחירה טובה יותר מבחינת אחזקה לטווח ארוך, חוויית נהיגה, עלויות (אם יש בכלל הבדל) ומה המחיר הראלי ? (שתיהן מוצעות בכ- 20,000 ש"ח פחות ממחירון יד 2)
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 992 צפיות
מה שאני מחפש זה רכב אמין וזול לתחזוקה, כנראה שאני אשאר איתו לא יותר משנה שנתיים.. אסע איתו בערך 15,000 קילומטר בשנה אני נוטה לכיוון גטס 1.4 GLS 07 או 08, מה דעתכם? בעיקרון אני רוצה להשקיע 15 אלף, 20 זו מתיחה של התקציב שלי לגמרי אבל אם זה שווה את זה אז.. תודה מראש לעוזרים עריכה: דרך אגב מה אומרים פה בחדרי חדרים על השברולט אבאו 1.4 LT 2009-2010?
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חבר'ה, הלכתי היום לUMI לבדוק שברולט קרוז 2011 (דגם 201) 1.8 LT עשיתי בדיקה וגיליתי כמה דברים מדאיגים יחסית לרכב חדש UMI יתנו לי אחריות של שנה על הכל שלהם אבל אני עדיין דואג שעדיף לרכב לא להתקרב, מה דעתכם ? (מצורף קובץ תמונה להודעה) מחרי שרצו 52 אלף
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, מתלבט כרגע ברכישת רכב מיני חדש מבין המובילות בתחום: ה i10 והקיה פיקנטו. תקציב שאני מייעד לרכישה הזו באופן כללי הוא עד 70K שזה לאחר מתיחת התקציב ממה שרציתי, וזאת בשביל לקנות רכב אוטומטי איכותי. שתי שאלות יש לי אליכם: 1. האם כדאי לדעתכם להוסיף עוד כסף בשביל להגיע למנוע 1.2 או שאין הבדלים משמעותיים..? 2. האם כדאי להמתין להגעת מערכות מולטימדיה (כדוגמת Connected Car של יונדאי) למכוניות המיני האלו.? המון תודה וחג פסח שמח
הודעה אחרונה מאת miki-s, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 566 צפיות
שלום, ביצעתי בדיקה לטויוטא קורולה 2014. היה סעיף אחד העוסק בבלמים שמאד הלחיץ אותי. כתוב כך״ parking break deceleration 24% כשליד מצויין שהמינימום הוא 25% ולכן vehicle safety test failed. אני שואל, באמת האוטו לא בטיחותי? הוא יעבור טסט? עשיתי טעות שקניתי?
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
- 0 תגובות
- 474 צפיות
אופל קורסה GLS ידני שנת 1998 (1200 סמ"ק) - אמין או לא ?
הודעה אחרונה מאת רקיע, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. מחפש רכב שני למשפחה. התקציב 75-95 אש"ח. כנראה בקטגוריית מיני-משפחתי. צריך להתאים ל3 ילדים (בוסטר אחד ועוד שניים כבר בלי בוסטר). הרכב העיקרי - קיה סיד סטיישן - נקנה לפני כ4 חודשים בליסינג 0 קילומטר ואני מאוד מרוצה מהרכב וגם מהשיטה של 0 קילומטר. אני מחפש רכב אמין, קל לתחזוקה וקל למכירה. לא מעניין אותי ביצועים ספורטיביים ואיבזורים. נסיעה שנתית של כ 10K ק"מ. ראיתי בתוך מסגרת התקציב ב0 קילומטר: טויוטה יאריס, קיה ריו, יונדאי i20 וגם i25 ופורד פיאסטה. ראיתי גם קרוז (מרווח הרבה יותר). את רוב הרכבים ראיתי גם ביד 2 (יד 2 מחפש רכב עד שנתיים, לא רוצה יותר ישן מזה). בכל הרכבים גם נהגתי ומבחינת נוחות כולם מתאימים. בינתיים פסלתי אופל קורסה (אין להם מוס…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
שלום, אני רוצה לקנות רכב "שטח", כשהמטרה היא לנסוע מידי פעם על דיונות וחול ים, וגם סתם טיולים בשבילים או בשטחים כבושים שבהם רכב רגיל לא יכול לעבור. בחיפושי אחר רכב כזה, בין היתר, היה לי חשוב למצוא רכב שהוא בעל שנתון 09+, וקילומטרז' כמה שיותר נמוך. בגלל התקציב הנמוך שלי שמסתכם ב-עד 70.000 ש"ח, אני מצאתי שתי רכבים: טוסון 2010 וטריוס 2011. מי מבין שתיהם הכי בעל יכולות נסיעה בשטח? ולא יתרגש מנסיעה על דיונות וחול ים קשה\רך\ עמוק? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 616 צפיות
היי, מחפש רכב קטן ואמין בתקציב של עד 60K. חשוב לי שיהיה נוח ולא הכי פצפון (בחור גבוהה). תיבה אוטומטית. מרבית הנסיעות בתוך גוש דן, עם גיחות למרחקים פעם בשבוע. חשבתי לרכוש מליסינג וכרגע מתלבט בין כמה דגמים: יאריס, איי 20, איביזה, סוויפט. כולן סביב ה 2012. המועדפת עלי כרגע היא יאריס, סתם על סמך פופלריות, אבל אלו קשות למציאה. מה דעתכם? סדר חשיבות הפרמטרים: אמינות, נוחות, חסכון בדלק, ביצועי מנוע\גיר, חן ויופי. תודה רבה!
-
ליסינג פרטי
מאת kalda01-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 901 צפיות
אם נניח שיש את הכסף לקנות רכב חדש ב100000 שקל, האם כדאי יותר לקנות ולמכור אחרי 3 שנים או יותר כדאי לעשות ליסינג ל3 שנים?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 801 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב משומש ומוספק בין שני רכבים פורד מונדאו 2008 או מאזדה 6 2006/7 הפורד יותר מפנקת, אבל אני רוצה לדעת מי יותר אמינה. לפורד יש קילומטראז׳ נמוך יותר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת adib2007, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני זקוק לעזרתכם ברכישת רכב משפחתי. בגדול חשבתי על מאזדה 3, יונדאי I30, טויוטה קורולוה וסיטרואן C4. התקציב הינו סביב ה 40 אש"ח. חשוב לי האמינות וצריכת הדלק. אוטומת בלבד. אז מה מבין הרכבים הנ"ל? האם יש אופציות טובות יותר בתקציב? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת itamars191, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לקנות מכונית מיני או סופר-מיני שקטה בעיר ומעל 100 קמ"ש וגם נוחה עם מתלים טובים. עד 70K לא בהכרח חדשה... רק אוטומט. ולא מתקרב לצרפתיות (יש לי חברים שהיו להם פיג'ו ורנו וסיטרואן ולכולם היו בעיות מוזרות וחוזרות ונשנות שהיו מאוד יקרות עם מחשבי הרכב. אז כן אני גזען). האם יש כזו?
הודעה אחרונה מאת יאני, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 702 צפיות
שלום, אני לפני סגירת עסקה למאזדה 3 בליסינג פרטי קיבלתי הצעות מאלבר ואוויס ההצעה של אלבר יקרה יותר ב 150 ש"ח לחודש האם יש הבדל בתנאים בין החברות? האם כדאי לסגור במקום עם ההצעה הזולה יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 506 צפיות
שלום רציתי לשול אם כדאי לקנות מיצובישי לנסר 2006 ב14.500 שח 240000 קמ נראת במצב טוב האיש שאני קונה ממנו הוא די אמין בחור טוב אפילו שהרגשתי שהוא קצת מנסה למכור ולא מאה אחוז לטובתי והוא בעצמו מוסכניק אומר שהרכב מטופל טוב וצריך לעשות לו טיימינג ושאלות: איך הצריכת דלק שלו? ומה עוד כדאי לברר על הרכב?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 תגובות
- 523 צפיות
שלום לכולם. מחפש חוות דעת על שני הרכבים האלו. קורולה 2002-2003 ידנית או סיוויק 2001-2002 ידנית גם כן. רוצה לשמוע על נוחות נהיגה/נסיעה, צריכת דלק, עלות טיפולים ובכללי מה אתם אומרים או שאולי עדיף משהו אחר שגם אמין... תודה
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
עיסקה של טרייד אין מגאן 2008 מול יונדאי I30 2012. אנחנו נוסיף 55K, הרכב נבדק על ידנו , העיסקה כבר די סגורה. אממה, הסוכנות (קרסו) לא בדקו את הרכב שלנו עדיין. מנהל הסניף שעבד מולינו אמר שנעשה זאת במעמד מסירת הרכב החדש. לדבריו, ההלוואה, והמזומן (שטרם הועברו כמובן) צריכים להיות מועברים יום לפני המסירה (תיכננו ביום רביעי, כך שההעברות אמורות להתבצע מחר). אבל! קראתי הערב את החוזה ואני רואה שהם כמובן מתנים את מחיר העיסקה בבדיקת הרכב שלנו. השאלות הן: האם זה תרגיל שבו במעמד המסירה בעודינו בלחץ וכו' "ינפיצו" לנו תיקונים באוטו ויבקשו תוספת תשלום? ונמצא את עצמינו בסטטוס ביטול עיסקה=2000ש"ח ביטול... או להוסיף תשלום ולקחת את הרכב? האם כשסוכנות לוקחת רכב לבדיקה היא משלמת…
הודעה אחרונה מאת מ.ש., -
- 6 תגובות
- 754 צפיות
שלום חברים, אני כבר שבועים חורש את מגרשי הליסינג והסוחרים ויד2 ופשפשוק (חוויה מגעילה ממוכרי הליסינג) ויש 4 דגמים שאני מתלבט בינהם אשמח לשמוע חוות דעת לטוב ולרע על הדגמים הנ"ל מתלבט בין ג'טה 2011 (manager 1.6) / סוניק 2013 (הכי מאובזרת LTZ PLATINUM) I25 2012 / sportback 2011 כל הדגמים עם קילומטרז נמוך של כ50 אלף. במצב יחסית טוב. אני נוסע כ20 אלף קילומטרז בשנה לכן צריכת דלק יתרון משמעותי. חשוב לי האמינות של הרכבים לא פחות ג'טה נראית הכי סביר אבל הבנתי מנוע חלש לרכב כבד סוניק נראית צעצוע וצריכת הדלק שלה דומה לכל השאר היא לא חסכונית למרות שקטנה יותר ספורטבק אוכל ממוצע 1ל10 איך שהבנתי אבל נראית הכי טוב מכולם והיונדאי סתם יותר מידי נפוצה, גם לא ל…
הודעה אחרונה מאת RaMD, -
- 1 תגובות
- 611 צפיות
לסיאט טולדו 2013 יש גיר DSG 7 הילוכים (אם אני לא טועה) ויש ביקורות לפה ולשם שמציינות כי הגיר לא אמין במיוחד ולא יודע להזדקן בכבוד, האם האם יש ממה לחשוש ? מדובר ברכב עם כ40 אלף ק"מ. או שווה להתרחק ? (תקציב עד 65K)
סוגי ליסינג
מאת din264- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני חושב לרכוש בליסינג רכב חדיש או חדש הבנתי שיש ליסינג פרטי ,ליסינג מימוני וכו.. מה ההבדלים מה הכי משתלם אני לא מבין בכלל בנושא מה הכי כלכלי בכל זאת אני לא עשיר עובד בשכר מינימום ודופק שעות ישמח ליעוץ ועזרה בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב, לאחר סקר שוק די מעמיק והמון כאב ראש, נותרתי עם מספר רכבים שאני מתלבט ביניהם, ורציתי להתייעץ עם אנשים שמבינים בנושא קצת יותר ממני (ממה להיזהר / להימנע / לחטוף ). אני סטודנט שעובד כ3-5 פעמים בשבוע ברחבי הארץ, מחפש רכב צעיר בתקציב של עד 45K (עדיף פחות), הצרכים שלי הם בעיקר נסיעות בין עירוניות יומיומיות, מעריך בין 15K - 20K ק"מ בשנה. אני מחפש רכב שמצד אחד יהיה כיף לנהוג עליו ומצד שני לא יהרוג אותי בהוצאות שוטפות (מנוע סביר+ ואמין). הכוונה היא לא לרכבי ספורט, אלא לרכב שלא יצעק עלי "עזוב אותיייי, אני פיקנטו" בכל פעם שאני צריך קצת כח . אין לי בעיה בכלל עם ידני (אבל לא פוסל אוטומט). הרכבים שאני מתלבט ביניהם: - פיאט בראבו (120כ"ס) 1.4 …
הודעה אחרונה מאת Kayben, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! אנחנו צריכים רכב לזוג. עיקר הנסיעות יהיו כל יום אשדוד-ירושלים, הלוך וחזור. הרכב צריך להיות אוטומט. חשוב לי שהרכב יהיה אמין ושצריכת הדלק תהיה נמוכה. כמו כן, חשוב לי שיהיה נוח לסוע איתו את הנסיעה הזו (מבחינת מאמץ של המנוע). זה לא קריטי, אבל עם עדיפות שיהיה לא גדול (משהו כמו I20) מבחינת התקציב, 40 זה התקציב, אך אם צריך להשקיע כדי לקבל רכב אמין ועם צריכת דלק נמוכה, אפשר למתוח אותו עוד, אפילו ל60, כמובן שמה שפחות יותר טוב אשמח להכוונות והצעות, איזה סוג מנוע, ארץ ייצור, או כל דבר שכדאי לי לדעת לפני. תודה רבה ממש!! לילה טוב!
הודעה אחרונה מאת old school, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 474 צפיות
האם מישהו יודע להגיד מנסיון אישי מה תצרוכת הדלק של ג'אז היברידית בנסיעה עירונית בחיים האמיתיים ? כלומר עם מזגן ובנהיגה רגילה בעיר.
הודעה אחרונה מאת kalda01,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix