ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני כבר הרבה זמן לא יודע מה לעשות ומאוד מפחד מכל השמועות שרצות סביב ה DSG 7 והמנוע 1.4 טווין צ'ארג'. כמו שציינתי התקציב שלי הוא 85K לרכב והעדיפות הראשונה היא מעל שנת 2012. בתקציב נכנסים לי 2 מכוניות שאני ממש ממש אוהב שזה , הפולו GTI והשירוקו שניהם תואמות בשנים ( מוכן להתפשר על שירוקו 11 גם). הבעיה המרכזית היא שהגיר DSG ועם השילוב של המנוע 1.4 בעל ה160 סוסים לא מומלץ וזה בלשון המעטה ( חשוב לציין שדיברתי גם עם הרבה שממש מרוצים בלי תקלות כלל אבל הבנתי שזה ממש רולטה רוסית.) אשמח לעזרה בעניין, לא אכפת לי להתפשר על גיר ידני ( אין בפולו) ובל כן אכפת לי מהמנוע של ה122 סוסים שאפילו עם תוכנה אני פוחד להתבאס ממנו). מה הייתם עושים במקומי ? הולכים על 122 כ"ס י…
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
שלום חברים אז אחרי שחזרי מטיול ארוך אני מחפש רכב לקנייה הדרישות הן שיהיה חסכוני,ואמין ככל האפשר אין לי בעיה עם ידני אפילו מומלץ.. נסיעות בעיקר עירוניות אבל רצוי מאוד שיאפשר נסיעות צפון-מרכז התקציב הוא עד 20 עם אפשרות טיפה להתגמש תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Yoavs8, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 933 צפיות
היי, אני שוקל קניית רכב לעבודה, כל יום ירושלים רמתגן או ירושלים פתח תקווה וחזרה. אני צריך רכב כמה שיותר אמין וחסכוני, זה הכל! האם קיים משהו בסגנון שיחזיק שנה וחצי - שנתיים לנסיעה כזאת?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 912 צפיות
באופן ספציפי מה רמת הנוחות, צריכת הדלק (השמועות אומרות פחות חסכוני מפריוס אבל יותר טוב מג'יפון ממוצע) וגודל תא מטען. תודה
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 5 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אשמח להכוונה לגבי רמות האבזור בפיג'ו 208. הייתי היום באולם התצוגה, והשתמע מדברי נציג המכירות שההבדלים בין רמת גימור Access לבין Active לא גדולים כמו שמופיעים באתר של פיג'ו. יש הבדלים באבזור בין הגרסה הידנית לגרסה האוטומטית? למשל הנציג אמר לי שיש בקרת שיוט אבל באתר אני רואה שאין... מערכת מולטימדיה - רשום בהתקנה מקומית, זה כרוך בתוספת תשלום? תוספת של 10,000 ש"ח מצדיקה לדעתכם את התוספות של גרסת Active?
הודעה אחרונה מאת Idan206, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 642 צפיות
שלום אני שוקל להחליף את הרכב שלי כי הוא מרגיש כבד ומגושם מידיי, וגם שותה דלק. אני נוהג ברכב יונדאי I30CW 2011 . שברשותי שנה וחצי . רכשתי אותו מחב' ליסינג . (120 אלף קמ) הרכב לא נוח לי, קופץ בכביש, קשיח והמזגן לא מגיע לילדים מאחורה. אני מחפש להחליף רכב, בלא להוסיף הרבה כסף, לא אכפת לי לרגת בשנתון קצת. אני צריך רכב עם מושב אחורי מרווח (3 ילדים קטנים עם כסאות ובוסטרים) ועדיף מיזוג מאחורה. בגאז גדול, לא חייב סטיישן. רוב הנסיעות בכרמל - בהר, אז עדיף עם מנוע גדול שיסחוב בעליות חשבו לי אמינות וצריכת דלק נורמלית אשמח לקבל המלצות תודה אמיר
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני סטודנט בן 24 רווק מחיר הרכב 68000 לדגם LX מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Alon Melanker, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן... יש לי על הכוונת רכב שנת 97 - לפי מה שאני יודע עדיין לא נחשב לרכב מיושן. עמד בסביבות ה4 שנים בחנייה עם רשיונות מופקדים. עכשיו רציתי לדעת איזה נזקים אני עלול לפגוש ברכב שעמד כל כך הרבה זמן, ועל מה כדי לי במיוחד לשים עין כשאני בודק את הרכב... (הרכב הוא טורבו דיזל אם זה משנה איכשהט מבחינת נזקים שמצטברים לאורך הזמן) ובנוסף רציתי לדעת אם צריך לעשות "בדיקת מעבדה" בשביל להחזיר את הרכב לכביש... ואם כן אז איך ואיפה הבדיקה הזאת מתבצעת? *וכמה קשה לעבור אותה?* תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 698 צפיות
אהלן חברים. כמו בכותרת מתלבט לגבי משפחתי גדול/מנהלים בתקציב של עד 50k. צריך להיות אמין מרווח ולא יקר לאחזקה. חשבתי על מאזדה 6 או הונדה אקורד 2008-2009 מה אתם אומרים? ישנה גם אופציה של פאסט אוקטביה ואודי a4... עוד אופציות? חוות דעת על הדגמים תתקבל בברכה?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 694 צפיות
אבא שלי רוצה לרכוש דודג' ג'רני מודל 2009 שעשתה מעל 150,000 ק"מ. עלות העסקה 40,000 ש"ח וטרייד על המיצובישי לנסר שנת 2001 שלו. יש למישהו חוות דעת על הרכב? רכבים מומלצים אחרים מאותה קטגורייה? מה שחשוב לו שפנים הרכב יהיה מרווח מאוד בשביל סחורה, ולא בשביל להסיע שבעה אנשים. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 483 צפיות
שלום חברים. אני רוצה לקנות סיאט איביזה, 3דלתות, מנוע 1600 ספורט, והעיסקה היא כזאת, שנה: 11/2010 יד: 3 קילומטר:79000 גיר: ידני טסט: עד חודש 11 האוטו נראה ממש טוב יש לו את כל התוספות ודורש ,46000 אשמח לשמוע חוות דעת לגבי המחיר והרכב עצמו, מבחינה מכנית, עלויות וכו, תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Omere82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לובינסקי יוצאים במבצע לפג'ו 3008 ומציעים אותו ב 130000 ש"ח . על פניו רכב עם תא מטען גדול , מעודן ולא ענק במימדים כמו הקוריאניות והיפניות , חסכוני בדלק עם מנוע 1600 טורבו (החדש) של 165 כ"ס . בהחלט דבר שקורץ . אבל , ופה האבל הגדול - יצא כבר הדגם החדש של ה 3008 מאובזר ומעוצב לעילא ולעילא . אז ? האם 10000 ש"ח זו הנחה טובה שמשקפת רכב שאוטוטו יוצא ומפנה מקום לחדש? האם השם של פג'ו זה לא שם שמוריד במחירון הרבההההההההההה בעת המכירה ? אודה חוות דעתכם .
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 679 צפיות
הי, אני מחפשת רכב פשוט ואמין. יש לי כמה אופציות כרגע אבל חשוב לי מאוד לדעת אם מבין הרכבים שאני בודקת ידוע על בעיות שמתחילות לא משימוש לא נכון אלא ממס' הק"מ שהרכב עבר או מס' השנים שלו בכביש. לדוגמא, שמעתי שביונדאי אקסנט מ140,000 KM מתחילות בעיות בגיר וכן, ביונדאי אלנטרה מ-150,000 KM מתחילות בעיות בגיר ובמנוע... הרכבים הם- *יונדאי אקסנט 2003-2005 *יונדאי אלנטרה 2003-2005 *יונדאי גטס 2005-2007 *סוזוקי סוויפט 2001 *פורד פיאסטה 2001 *פורד פוקוס 2004 זה מאוד יכול לעזור לי. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
קודם כל, הכל בגדר תיאוריה ומחשבה אך סתם מחשבה שעלתה לי במוח. בכל מקרה, המחשבה עלתה לי, שאני מכיר את הרכב הזה טוב מאוד, יודע את היתרונות והחסרונות, יודע מחלות ילדות , מחבב איך שהיא נראית, יש לה מנוע יחסית חזק (אמור להיות, לפחות יותר חזק מלאנטיס ואימפרזה וכל החברות לקטגורייה) וסופר דופר אמינה. בקיצור, רכב שאני בוטח בו ב200 אחוז. אם אני יכול למצוא מודל 2000 לדוגמה עם 150 אלף ק"מ, 160-170 , ואני אחד שלא נוסע הרבה בכלל בשנה... שווה לעשות מהלך כזה? למה אני חושב על זה? כי אין לי תקציב כרגע להחליף רכב, ומצד שני, הטויוטה שלי כבר זקנה מאוד והצבע שלה גמור ואם לא הייתי טמבל והייתי מחליף לה סתם חלקים ועבודה לא מספיק מקצועית אז גם לא הייתי מכניס את עצמי לברוך מיותר של …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
צהריים טובים, רכשתי היום סקודה סופרב שנת 2012, והבנתי שישנה אחריות יצרן עד שנת 2017, אם הרכב שלי עלה לכביש בנובמבר 12, האחריות תקפה עד נובמבר 17?
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי שלום לכולם לאחר הרבה התלבתטויות הוחלט ללכת על רכב קטן שיעשה את עבודה. צצה את עיני מודעה על רכב בכותרת יד 1 פרטית עם 28000 יש לי כמה שאלות: 1. אמינות של גיר אוטומטי של הרכב? 2. מה מחיר ריאלי/סגירה של הרכב. כרגע המחיר המבוקש לפני תחילת מיקוח 49K 3. מה היא צריכה דלק הממוצעת האמיתית של הרכב הזה. 4. קראתי די הרבה על אמינות טובה של הרכב הזה. עדיין רציתי מה לשאול מה חשוב מאוד לבדוק ברכב הזה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 2 תגובות
- 721 צפיות
היי חברה משהו יודע מה האמינות של הפאסאט 2011 comfort line מנוע 1.8 בנזין?האם זה הגיר 6 או 7 ? ומה בנוגע למנוע עצמו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
- 3 תגובות
- 663 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב אמין, חסכוני יחסית בדלק אבל לא קטנוע, ונראה יפה. חשוב שיהיה אוטומט, נסיעות בין עירוניות בעיקר בסופי שבוע בערך כ 200 ק"מ. אשמח מאוד לקבל הצעות וחוות דעת על רכבים(רק לא צרפתיות) שעומדים בפני בתקציב זה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Igal Schwartz, -
- 25 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אני לפני רכישת רכב חדש ואני מתלבט בין הרכבים קיה ספורטאז 1.6 דגם בסיס או מאזדה 3 דגם ספיריט 2.0 עריכה: מה לגבי הקשקאי? אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת Daniel Levi, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני כבר כמה זמן מתעניין בלקנות רכב שני לאשתי ו2 ילדיי (בני 17). אז אשמח להמלצה על רכבים שיהיה להם את ה"פוזה" שבטח ילדיי מחפשים, חסכוני בדלק אבל כמובן של יהיה עגלה בכביש ובנוסף הוא נועד לנסיעה בין עירונית. הרכב חייב להיות אוטומט(אשתי בעלת רשיון רק לאוטומט) והכי חשוב שיהיה כמה שיותר בטיחותי, בכל זאת נהגים צעירים. עד עכשיו מה ששמעתי בעיקר משני בניי הצעירים זה בעיקר קירצוצים על הסיאט איביזה. איך היא ביחס למכוניות אחרות?(כמובן שאשמח לשמוע על דגמים של חברות אחרות) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 516 צפיות
שלום מחפש רכב אוטומט לאישה. התקציב זה עד איזור ה 20.000 שקל. דרישות. אוטומט 4 או 5 דלתות אמינות גבוה עד כמה שאפשר. עדיפות לשנתון גבוה. אשמח לשמוע הצעות. תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן אנשים אני אשמח לעזרתכם המקצועית! אני בעל פיקנטו 2011. סה"כ - אין לי הרבה תלונות לגבי האוטו, אבל הייתי רוצה להשתפר במקומות הבאים: - הצריכת דלק: לא תואמת את הקטגוריה שלו. המזדה 3 הקודמת שלי סה"כ הייתה דיי קרובה אליו בצריכה, אז אם כבר צריכה כזו, אשמח גם לרכב שמשתף אותי בביצועים נחמדים ואם לא - אז שיהיה חסכוני. - נסיעה: ימבה רעש מבחוץ, בנוסף, בעיר - זה כמו לשוט בספינה. האוטו זז מצד לצד מכל מהמורה בכביש. מחפש רכב עם מתלים קצת יותר קשים (או מה שזה לא יהיה פחות מבין בזה). - אבזור: ת'אמת שהאבזור בפיקנטו דיי סביר. החלפתי את המערכת כי הייתה באמת נוראית. אבל הייתי שמח לאוטו שהוא סה"כ מאובזר - אבל נראה לי שהיום הרוב מגיעות דיי מאובזרות. - מחיר: הי…
הודעה אחרונה מאת Yoad Fekete, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 853 צפיות
שלום לכולם מה דעתכם על טיוטה קורולה שנתון 2008? רכב אמין? חסכוני? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 628 צפיות
שלום! השבוע הולך לבדוק את הרכב הנ"ל שמוצע למכירה,הרכב עבר כ-220,000 ק"מ וב-180K עבר המנוע אוברול,התיבה מוסבת מאוטומט. מה אתם ממליצים לבדוק (בעיות,נזילות,יובשים בצינורות וכולי)ברכב או כל בעיה שיש לרכב זה. תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני כרגע בחיפושים אחר הסופר מיני המתאים ב-30 אלף ש"ח וכרגע עומדות בפני האופציות הבאות: יונדאי i20 2010 אופל קורסה 2010 מאזדה 2 2010 ACTIVE שברולט סוניק 1.6 2011 סדאן אנא מכם, דרגו את הרשימה של ארבע המכוניות לפי סדר מהכדאית לפחות כדאית.
הודעה אחרונה מאת ofekwac11, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 450 צפיות
שברולט בפארק כמובן על פניו נראית תמורה טובה למחיר,אופציה למצוא רכבים עם קנסועה נמוכה אך המחיר דיי מחשיד אותי. האם יש בעיות אמינות כלשהן? אשמח לקבל חוות דעה. תודה .
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 571 צפיות
שלום לכולם, בן 22, עברתי טסט לפני כמה ימים ומכוון לרכוש רכב עד לסוף המלווה בוקר(בעוד שלושה חודשים) כדי לנסוע לעבודה ובחזרה. אחרי שיגמר המלווה לגמרי אני אוסיף נסיעות בערב והכל.. לא יותר מידי, אני לא צופה נסיעות ארוכות. לנושא - בהתחלה חשבתי לקחת משהו זול העיקר שיתגלגל מנק A לנק B בערך 5-10 אלף שקל, אבל במחשב שניה, יש לי עבודה מסודרת, אני לא מתכנן ללמוד בעתיד הקרוב ולא רואה הוצאות גדולות נוספות - למה שלא אקח משהו ברמה אחת מעל שאוכל להנות יותר? בכל מקרה אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא - אבל התקציב החדש שחשבתי עליו הוא בערך כפול - משמע בסביבות ה20-25, אם משהו ממש מעניין אפשר להגיע ל30. אני לא אוהב לעשות החלטות פזיזות, ויש לי עוד 3 חודשים לחפש ולחשוב - אבל ראיתי הי…
הודעה אחרונה מאת Hello_World, -
- 1 תגובות
- 593 צפיות
שלום, חבר מתעניין בטויוטה אוריס רגילה שנתון 2014. האם ישנם תקלות מיוחדות ברכב ? תודה
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 799 צפיות
היי, כבר די נסגרתי על הרכב שאני רוצה (מאזדה 2). בתקציב של עד 30K נכנסים רכבים משנים 2008-2010. ההתלבטות היא האם כדאי להוסיף עוד כ- 20K ולהגיע לשנתון 2013. מצד אחד מקבלים את אותו רכב, מצד שני כנראה עם פחות בלאי. אני לא הולך לנסוע הרבה (בגדול זה רכב לסופ"שים או מידי פעם לחברים). דעות ?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הי חברים, אני מתלבטת בין שני רכבי מיני חדשים - קיה פיקנטו אוטומטית, 1.2 EX (מבצע חבר 74,000) שברולט ספארק אוטומטית, 1.4 LT+ או LTZ (מבצע מכירות השבוע 75,100 לLT+ ו-78,900 לLTZ) ההתלבטות: את הקיה אני מכירה מהגרסאות הקודמות ונהגתי עליה שנים (בליסינג). רכב מיני נהדר, קצת מרגישים את הכביש והוא לא חזק בעליות ועומסים. את השברולט אני לא מכירה בכלל (וגם לא את המותג והאמינות שלו). הביקורות על הדגם החדש ממש מהללות אבל בכל מקום יש הערות על נוחות הנסיעה היחסית מבאסת. אני גם לא מכירה את עלויות התחזוקה של שני הרכבים (עלויות חלפים ואמינות כללית - אשמח להארות). השברולט יקרה במעט, אבל מאובזרת הרבה יותר. הקיה מרווחת יותר ונראה כי אמינה יותר. לשניהם מבצעי רכישה שמסתיימ…
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 174 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- benny62
- Haim_gds
- SlowRide
- פאר האורה
- yor2
- amirtoar
- `Infinity
- TZR84
- swimmer11
- zizkebab
- שחר 1