ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 926 צפיות
שלום חברים, החלטנו להחליף את הפיקנטו הידנית שלנו (כבר בת 5) למיני חדשה. רצינו להמתין לפיקנטו החדשה אך מבירור בתערוכת ז'נבה היא תוצג בעולם בתחילת 2017 כך שכנראה תגיע לישראל רק לקראת אמצע השנה הבאה. עד כה לא היה רכב שממש דיגדג אותה (מבחינתנו כמובן) ברמת הבטיחות, האבזור, הנוחות, הנהיגה ועוד. ניסינו את המיקרה לפני שנה ולא הרגישה באותה רמה למרות המחיר האטרקטיבי דאז. האחות התאומה 10I לא מיובאת בגרסת אבזור מקבילה ולכן אינה אטרקטיבית. כפי שכולם יודעים לאחרונה הושקו הסלריו והספארק הידניות שלפחות לפי המפרט על הנייר אמורות לתת פייט לפיקנטו. החלטנו לנסות את שתיהן וביצענו נסיעות מבחן בהן ניסינו לבחון את הרכב גם בתנועה עירונית צפופה אך גם בנסיעה מהירה עד …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 594 צפיות
היי הייתי היום באחת מחברות הליסינג הציעו לי I25 יד ראשונה מליסינג 2013 112,000 ק"מ ב 54,000 ש"ח. האם משתלם? אני מחפשת בגדול סוופיט אמרו לי שיש בטריידמוביל, אני חושבת לקפוץ לשם ביום שישי... מה אתם מציעים???
-
דאצ'יה לודג'י
מאת TDI- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, שואל עבור חבר: האם גירסת הדיזל תהיה בעייתית בנסועה עירונית ברובה? כמו"כ, כמה ק"מ לשנה יצדיקו את הפרש המחיר (כ-15K) בין הבנזין לדיזל? תודה.
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב משפחתי אוטומטי משנת 2012 ומעלה שיהיה מאובזר חזק וחסכוני ולא האצ'בק , התקציב שלי הוא עד 70אלף אפשר למתוח ל75 אם יהיה דבר משתלם חפשתי רכבים ומצאתי פורד פוקוס סדאן 2013 2.0 טיטאניום , אני ידוע לגבי הבעיות של הגיר אבל יש אחריות 5 שנים על הגיר ו10שנים על מחשב הגיר. אני רוצה חוות דעת על הרכב , ועוד אופציות אם נכנסות לי בתקציב בהתחלה חיפשתי גיפונים קטנים אבל אף אחד מהן לא נכנס לי בתקציב , בהתחלה התעניינתי ברנו קפצ'ור ולא מצאתי בחברות הליסינג בתקציב שלי. וחפשתי סיאט לאון 2013 ולא מצאתי בחברות הליסינג (אני מודע היא האצ'בק אבל היא משתלמת כי היא מאובזרת) אני צריך את עזרתכם אם יש הצעות לרכבים אחרים , וגם רוצה חוות דעת לגבי הפורד פוקוס. תודה
הודעה אחרונה מאת Fadi Hag Yehya, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 766 צפיות
סיטיגו יד ראשונה או ספייס סטאר אותם נתונים יד ראשונה 60 k קמ. שנתונים 2013 בעלות אזור 35 k מבחינת אמינות אחזקה שוטפת וצריכת דלק . מדובר רכב אוט. הרכב מיועד לזוג רוב הנסיעות עירוניות.
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, כיום יש לי פורד פוקוס סטיישן 2012 מליסינג. אני נוסע כ 27,000 ק"מ בשנה. חשבתי להחליף אותה ברכב יד שנייה / שלישית בעלות של עד 60,000 ש"ח. יש לי כמה שאלות: 1. האם אתם חושבים שזה כדאי? האם בקילומטרז כזה עדיף לקחת ליסינג? 2. הקריטריונים שחשובים לי הם: א. נוחות נהיגה ב. צריכת דלק ג. עלות אחזקה(טיפולים, תיקונים) ד. מרווח פנימי ותא מטען (צריכה להסיע שני ילדים קטנים ולתמוך בתוספת עתידית...) יש לכם המלצות על משהו?
הודעה אחרונה מאת gershonl, -
- 2 תגובות
- 555 צפיות
שלום לכולם, חדש בפורום יש לי תקציב של 40K לרכב שיצטרך לשמש אותי לפחות את ה3 שנים של התואר. חשוב לי שהרכב יהיה אמין, חסכוני בדלק, טיפולים סבירים, פחות אכפת לי מהתא מטען גם. התלבטתי בין הדגמים הנל: פולו 2010 1.4 ידני (5דל'/ 3דל') איביזה SC 1.4 ידני 2010-11 פאביה 1.4 ידני 2010 יונדאי I10 2014 INSPIRE ידני טויוטה אייגו 1.0 2013 ידני מעניין אותי עד כמה ההבדלי אחזקה של הרכבים האלה שונים ומה האופציה הכי טובה מביניהם מבחינת אחזקה,אמינות,דלק,איכות נסיעה,אבזור,מחלות של הרכבים שצריך לבדוק לפני קנייה וכן הלאה. הפייבוריטית מביניהן זו הפולו אז אם גם אפשר יותר פרטים בקנייה שלה אשמח תודה רבה לעונים ויום טוב לכולם !
הודעה אחרונה מאת gershonl, -
רכב לתאומים
מאת Shalv1-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב פנאי שטח שתא המטען שלו יספיק לעגלת תאומים בנוסף לציוד הנלווה הרכב יעשה בערך 18000 בשנה חסכוני עד כמה שאפשר חשוב שיהיה אמין אחזקה זולה שיהיה מפנק באיבזור ובנסיעה שיהיה לו כוח תקציב 150000 ויש לנו ילדה בת שנתיים עם כסא בטיחות עד עכשיו הציעו לי סנטה פה 2010/2012 אני אשמח לעוד הצעות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 601 צפיות
שלום רב לכולם, ניסיתי לחפש שאלות דומות במאגר השאלות אבל לא מצאתי תוצאות שענו על השאלה שלי לגמרי. נתקלתי בהצעה שמבחינתי היא יחסית משתלמת למאזדה 2 2011-סדאן. מבחינת תא מטען זה מספיק בעיני,אבל מבחינת מרווח פנימי הרכב עושה רושם צפוף מעט. יש לי שני ילדים כאשר אחת בכסא בטיחות והשני בבוסטר. האם למישהו פה יש ניסיון עבר דומה עם הרכב הנ"ל (גם בגרסת ההאצ'בק, כי השאלה שלי היא על החלל הפנימי אז תא המטען לא רלוונטי כרגע). אני בחור די גדול אז למשוואה נכנסת העובדה שכסא הנהג יגיע אחורה כנראה באופן מקסימלי. יש לי אופציה נוספת של ניסאן טידה. ההבדל במחירים זניח,ואני מתלבט אולי כדאי ללכת על האופציה הזו. אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 837 צפיות
אני מתעניין לקנות רכב כזה לאשתי והבאזז סביבו מאד גדול. השאלה היא אם הוא מוצדק או שזה כמו הטלפון הוואוי הזה שמפורסם בזכות סלבס..
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב!! אם מחיר הוא לא פונקציה (בתווח מחירים האלה) - מה הייתם ממליצים?? אולי רכב אחר כלשהו? האם סיטרואן מבלה הרבה במוסך? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 642 צפיות
שלום, אשמח לשמוע המלצות לרכב משפחתי אוטומט, נוסע בממוצע 60 קילומטר ביום בין עירוני. חשבתי על פורד פוקוס / מזדה 3 שמעתי שיש עכשיו גם מבצעים. יש לכם המלצות לרכבים בקטגוריות הנ"ל ובמחירים דומים?
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
- 1 תגובות
- 472 צפיות
אשמח לדעת אם ישנן מחלות אופייניות לדגם, טיימינג מתי? בעיות התחממות? חלקים מסוימים שמוחלפים לעיתים קרובות? בחיפוש אחר אקזמפלר שמור, יש ראשונה ק"מ שפוי וכמובן מטופלת כמו שצריך. תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 638 צפיות
מתעניין ברכב הזה בשנים הללו ספציפית, אני מניח שאין בעיות עם הגיר הידני, מה לגבי המנוע? איך ה1.25? אני מחפש רכב כמה שיותר חדש בתקציב גג 40K בדגש על אמינות, אני מניח שמשהו ספורטיבי אין למצוא (אולי רק יאריס TS, אבל היא עגלה יחסית לרכב שמוגדר ספורטיבי והכי חדשה שיש על הכבישים בארץ היא 2005) אבזור מאוד חשוב לי אבל לא פוסל עסקה. * חובה ידני תודה!
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 946 צפיות
אני רוצה להביא רכב ספורטיבי ביצועי להנות ממנו על הכביש. חשבתי על 306 gti או 106 אבל ממש קשה למצוא אותם , ואם למצוא למצוא במצב טוב או סביר. חשבתי על מאזדה מיאטה גם אבל לא מוכרים אותה ואם מוכרים דופקים לה מחיר. גם סיויק VTI קשה למצוא. אם למישו יש קצת מידע יותר ממני אשמח להתעדכן מה אפשר לעשות במצב הזה היום
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 964 צפיות
היי כולם, תוכלו בבקשה לעזור לי להבין איזה סוג רכב אני צריכה לקנות? תקציב עד 25,000 (אפשר טיפה להתגמש אבל לא יותר מדי), עדיפות לגיר רגיל, חסכוני בדלק וחסכוני במוסך מבחינת טיפולים. מה יכול לבוא בחשבון? אני דיי אבודה ואין לי כל כך עם מי להתייעץ אז כל רעיון יעזור בהחלט! תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם הבנתי שיש כמה וכמה דגמים והבדלי מנועים וגירים באלפא 159 יש המון מידע בפורום, אבל לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית אשמח לקבל סקירה על המנועים השונים, הגירים השונים, השילובים ביניהם בעיקר מעניין אותי מה נחשב להכי אמין מבין שלל האופציות עריכה: הרצתי חיפוש ביד 2 הסינון כללי מאוד - כל אלפא 159 עם מחיר ותמונה. לא התייחסתי לגיר / /מנוע / תת דגם עלו 37 תוצאות, וסקירה מהירה מעלה תהיה: איך יכול להיות שאפשר למצוא מודל 2010 יד ראשונה ב35,000 ש"ח בו בזמן שמודלים ישנים יותר מוצאים ב80 - 90 אש"ח? כמובן שנקטתי רק דוגמא, העיקרון הוא שאין שום מחיר ממוצע שהמכוניות נסחרות סביבו. פערים של פי 2 ופי 3 על אותו רכב. …
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 2 תגובות
- 574 צפיות
שלום, אשמח לחות דעת, מעוניינים לקנות יונדאי i35 שנת 2013. ישמש כרכב משפחתי עיקרי. לאלו מביניכם שמכירים ונוהגים ברכב-האם מומלץ? קראתי תגובות שליליות לגבי יציבות על הכביש, שדה ראיה מוגבל, מרגישים כל בליטה על הכביש, נמוך מאחורה. שללנו טיוטה קורולה וסקודה אוקטביה בשל המחיר. התקציב 81000 מקסימום. מצאנו אופציה לרכישה-דגם סופרים 2013 27,000 ב-81,000, מחיר סביר? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת s.c215, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, רוצים לרכוש רכב מיני בלבד שנת 2016 עד 60-70 אלף שקל ואיך אפשר להוריד את חברות? שמעתי שאפשר לרכוש יד ראשונה מליסינג עם 0 ק"מ נכון זה מוריד שווי רכב אבל זה הנחה של קצת יותר מ 20% אחוז ובמסגרת תקציב כזה יכול להיכנס רכב טיפה יותר מפנק (כמו KIA ספורט שאני חושב אלה) תמליצו לי על רכב בבקשה ואם יש לינק לאתר בעברית תודה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shimos, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 730 צפיות
שלום, יש לי טויוטה קורולה שנת 99, טרנטע, אבל עם ק"מ נמוך ונוסעת טוב. בעיקר פדיחה לנסוע בה וקשה למצוא חניה כי היא גדולה (אני גר בת"א). אני מעוניין ברכב קטן וחסכוני שגם אמין, שנת 2008 ומעלה, עדיף 2010. לא רוצה להוציא יותר מ-30 אלף, אולי טיפה יותר. מאוד בא לי טויוטה יאריס אבל היא יקרה בטירוף. איזה עוד המלצות יש? אני רוצה אוטו איכותי יחסית, מחומרים טובים ונוח לנסיעה. מתעניין בטויטה יאריס, מזדה 2, פאביה והצעות נוספות יתקבלו בברכה. נ.ב - תודה למנהלי האתר שעושים את המוות בהרשמה, כאילו מדובר בהרשמה לאתר של ה-CIA או משהו. תודה!
-
רכב 7 מקומות 1 2
מאת אלרו-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב 7 מקומות הכי זול להחזקה אני נוסע 10000 ק"מ בשנה בעיקר בעיר מבחינת דלק אמינות חלפים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 4 תגובות
- 774 צפיות
שלום אני צריך בקרוב להחליף רכב והדרישה העיקרית ממנו היא שבמושב האחורי ניתן יהיה להתקין ברווחה שלושה כיסאות ילדים. זה מסנן החוצה את רוב המכוניות הרגילות ומשאיר אותי עם מיניוואנים ועם רנו סניק. אני מדבר על רכב בן 3-4 שנים כאשר התקציב הוא עד 100,000 שקל אבל אם אפשר פחות אז מה טוב. מכיוון שאני לא באמת צריך 7 מקומות נסיעה אלא שלושה מושבים נפרדים מאחור, הרנו סניק (הרגיל, לא הגרנד) מהשנים 2012-2013 די קורץ לי. בנוסף, המחיר שלה כמשומשת מאד זול (ראיתי רכבים עם קילומטראז' נמוך במחיר 75K). השאלה שלי היא מה רמת האמינות שלה ? כמה כאב ראש ותקלות צפויים לי א אני אקנה כזאת ? בהינתן שהמחיר שלה נמוך בכ-15-20 אלף שקל משאר האלטרנטיבות שלי האם לא כדאי לקחת את הסיכון ? …
הודעה אחרונה מאת save, -
מה חשוב לבדוק
מאת kalda01- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 446 צפיות
בעת קבלת רכב חדש בסוכנות היבואן? אני מחפש צ'ק ליסט לדברים שחייבים ורצוי לוודא במעמד המסירה.
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום קראתי באיזו כתבה לגבי מיקוח מול סוכנות רכב , האם זה אפשרי בכלל להתווכח על מחיר של מכונית חדשה ? האם המחירים לא קבועים ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
פונטו גרנדה
מאת 123almog- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 569 צפיות
שלום חברים. יש לי מספר שאלות. 1.אני מעוניין לרכוש פיאט פונטו גרנדה בין השנים 2008-2010. הבנתי שיש שינוי במנוע משנת 2010, עד כמה זה קריטי? 2.מדובר בדגם ידני, איזה דגם יותר מומלץ 1.2 או 1.4, מבחינת צריכת דלק ובכללי. 3.אשמח לשמוע חוות דעת על האוטו באופן כללי. תודה רבה חברים!
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב בתקציב 80-90K. הרכב אמור לשרת משפחה, שיהיה מקום לעגלה, כיסא בטיחות וכו׳. צריכת דלק לא משנה כל כך, נוסעים פחות מ 15K ק״מ בשנה. חשבתי לצאת מהקופסה ובמקום לקנות איזו סופר מיני חדשה או משפחתומטית משומשת להגשים חלום ישן/הרפתקה ולרכוש איטלקיה משומשת. התקציב מכוון לשנתון 2012. יצא לי לבדוק ג׳ולייטה ברמת גימור מילאנו ולנצ׳יה דלתא ברמת גימור פלטינום. חיבבתי את שתיהן, לכל אחת מעלות ובעיות משלה. בדקתי עלויות טיפולים ומה שמפחיד בעיקר זה טיימינג שעולה בערך 2000, מצמד שעולה 5000-6000 וטורבו שעולה 10000. האם בשנתונים האלה יש ממה לפחד? * מפאת קוצר זמן התחלתי לראות ג׳ולייטות במגרשי אוטודיל והן נראות לא רע, אבל אני מודאג תוהה לגבי קרקושים בקבינה.…
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מעוניין לקנות שברולט ספארק ידנית 1000 אני מתוכנן לנסוע בערך 70 קמ בין עירוני ביום שישה פעמים בשבוע.הוא יחזיק מעמד ?ומהי צריכת דלק? מצאתי שנתון 2015 ב 40000 שח ו 28000 קמ שמור מאוד שנה וחצי על הכביש. שווה את המחיר?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 630 צפיות
צהריים טובים! אנחנו מחפשים רכב לשימוש בעיקר עירוני, נדרש רכב אמין, נוח ויחסית משנתון גבוה (2008 ומעלה) שלא יבקר המון במוסך ולא ישתה המון דלק, אוטומטי בלבד.. התקציב הוא בעקרון עד 40 אלף ניתן לחרוג עד ל50 אשמח לשמוע המלצות מחברי הפורום, תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת Chilimong, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה, זוגתי ואני בדרך לסגור על פלואנס דיזל רובוטית מבציר 2013 ויש שני נושאים שמטרידים אותי. הנושא הראשון הוא בטיחות. בטיחות אצלנו קודמת לכל, עניין שמקבל משנה תוקף עם תינוקת קטנה במושב האחורי. אני נוהג בסיטרואן c4 וזוגתי נהגה על מגאן שאמורה להיות מוחלפת על ידי הפלואנס דיזל ו 5 כוכבי בטיחות זה חשוב בשבילנו. אני יודע שהפלואנס "הרגילה" לא נבחנה במבחני ncap ושדגם ה ze החשמלי שאמור להיות דומה או זהה לה נבחן וקיבל 4 כוכבים. אני יודע (אנא תקנו אם אני טועה) שהכוכב החסר נבע מכרית אויר של הנהג שלא נפתחה כמו שצריך ושהוחלפה בכרית אחרת והשאלה שלי, כי לא הצלחתי למצוא מידע היא האם זה הדבר היחיד שהפריד בין הפלואנס משנת 2011 שנבחנה לבין 5 הכוכבים הכל כך מתבקשים. האם מישהו יכול לשפןך…
הודעה אחרונה מאת aderet, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 586 צפיות
מחפש רכב שיסע בערך 20-30 ק"מ ביום ובנוסף פעם בשבוע משהו כמו 100 ק"מ אני מחפש שיהיה אמין וחסכוני בדלק (אם אפשרי מעל 1\12) אם זה בקשה גדולה מדי אז גם 1\10 יהיה בסדר.. קראתי שהמומלצות זה היונדאי גטס וסיריון אבל זה בעיקר אנשים שמבקשים רכב לעירוני, האם לבין עירוני הם גם טובות? או שיש משהו טוב יותר? היה לי מיצובישי לנסר שנסעתי עליו שנה היה אחלה אוטו מאוד נהניתי (צריכת דלק של 1\12 דגם 2008) סה"כ אני מחפש רכב שיקח אותי מ A-B עם כמה שפחות בעיות.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itsik170
- פריג'י
- sperial
- עוזי ל
- Be roo
- amosbmw
- Camaro 92
- om2
- RS
- Rongaflugen
- yoav911gt2
- אבי ים