ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לרכוש רכב מסוג:טויוטה קורולה 2013 GLI פלטינום הרכב עלה לכביש בינואר 2013, עשה כ-26,000 ק"מ, יד ראשונה מפרטי. הרכב ללא תאונות, כמו כן טופל בזמן (נבדק מול טויוטא). מחירון לוי יצחק של הרכב 79610 המוכר דורש 82,000 האם כדאי לקנות במחיר מעל המחירון ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ROEY.A, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 726 צפיות
שלום, אני כבר חודש רוצה לקנות רכב ביחד עם אחי. שנינו צעירים ואנחנו לא צריכים רכב גדול, אז אנחנו מחפשים משהו קטן וחסכוני בדלק. אז אחרי הרבה חיפושים באתרי יד שניה מצאתי שני רכבים פוטנציאליים: יונדאי גטס שנת 2008 GLF אוטומט 1.4 עם 130 אלף קילומטר או פג'ו 206 שנת 2008 one line PK אוטומט 1.6 110 כוח סוס עם 80 אלף קילומטר. שניהם רכבים שמורים בסביבות ה20 אלף. לדעתכם איזה רכב עדיף? אולי יש רכב קטן וחסכוני אחר יותר טוב במחיר הזה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח להצעות לרכב בתקציב 75,000 ש"ח. על הרכב להיות איכותי ואמין, בטיחותי וחסכוני. עוד אלמנט נוסף הוא נוחות ומרווח. מראה טוב ונוכחות כמובן לא יזיקו. הרכב משמש בעיקר 1-2 נוסעים במהלך השבוע לנסיעות עירוניות ובמהלך הסופ"שים ישמש את כל המשפחה (5 מבוגרים) לנסיעות בינעירוניות, כך שהמרווח בשורה האחורית (רגלים וראש) חשוב. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 670 צפיות
שלום, מחפש המלצות למקום לבדיקה לפני קניה של במוו סדרה 3 באזור חיפה והקריות (אפשר גם טיפה יותר רחוק). ניסיתי במ.מ.מ. באזור המפרץ אך מסתבר שהם לא מתעסקים עם במוו :/ האם בדיקה לרכב כזה אמורה לעלות יותר מאשר לרכב רגיל (מעל 400-500ש"ח)? בתודה
הודעה אחרונה מאת alexgo91, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי לאחר התלבטות אני עדיפה לעלות בשנתון ולכן גם עליתי בתקציב... אני מחפשת רכב קטן, אמין אוטומט וחסכוני בדלק וטיפולים. ועוד שאלה, מה עדיף? לקנות ממגרש מכוניות שנותנים אחריות, או מפרטי? מתלבטת בין סוויפט 2010-2011 לבין I10 או I20. אשמח לעצות ותובנות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tttoooli, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 465 צפיות
עומדות לפנינו שתי אפשרויות. מאזדה 2 2008 175000 קמ. יונדאי 10 2009 80000 קמ. מבחינת אמינות איזו עדיפה ? איזו תקלות/טיפולים גדולות צפויות עם 175000 קמ? תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זה הרכב הראשון שלי ואני מחפש לקנות יד 1, בסכום של מקס' 45,000 ש"ח ולא רוצה ליפול בעסקה. הדרישות: - חזקה בנסיעות בינעירוניות - עלויות תחזוקה נמוכות - ירידת ערך נמוכה מה כדאי ולמה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום רב, מה הפירוש ליסינגממוני? למה ישנה ירידת ערך? אני חושב על לקנות אוטו שיד הראשונה להם כזאת ומנסה להבין מה המשמעויות למכירה עתידית. (גם כמובן ואולי בעיקר לגבי החזר מביטוח) איך מוכיחים לביטוח או במכירה עתידית איזה סוג ליסינג היה האוטו? כמו כן איך אני מוודא שהאוטו אכן "חופשי" למכירה ואינו קשור יותר בליסינג?
-
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התחלתי להתעניין ב-CT לעומת ה- A3 של אודי, ה-A3 נראת פשוטה ולא מאובזרת אפילו עם חבילת ה-Sharp, התחושה בפנים היא בסיסית. ה- CT מבפנים מיוחדת ואחרי מתיחת הפנים עם עור ונגיעות עץ. האם יש מבצעים על הרכב הזה? בסוכנות מתעקשים שאין. יש למישהוא נסיון עם לקסוס? כרגע יש מבצע 18,800 ש״ח הנחה באודי.
הודעה אחרונה מאת רון_רון, -
במידה ויאפשרו לי לקחת לבדיקה,מחפש מכון בדיקה לרכב ליד סניף "אוטודיל" ני ברק - המלצות?
מאת Ayal Avisar-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 656 צפיות
תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 844 צפיות
שלום מחפש רכב לא יקר, אמין, וחסכוני בדלק. אני נוסע 30000 קמ בשנה בין עירוני אבל חלקו פקוק (כביש 1 וכביש 4...) אין לי בעיה עם הילוכים אבל אני כבר כמה שנים נוסע על אוטומט ואני לא בטוח שבנסיעות ארוכות בפקקים תהיה לי סבלנות להילוכים... מה אתם אומרים? חושבים על אפשרויות נוספות? תודה מראש לעונים ערן
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, היום לקחתי את המשפחה לסוכנות קיה על מנת שכולם יוכלו להתרשם ובסופו של דבר לקבוע נסיעת מבחן . הגענו לסוכנות המרכזית בת"א . המושבים המיוחדים שהיו ברכב לפני כחודש כשראיתי את הסיד לראשונה (באותה סוכנות) נעלמו ובמקומם ישנם מושבים רגילים ,לא הכי תומכים . בנוסף, במקום מסך מולטימדיה (די בטוח שברכב שראיתי לפני כן, היה מסך מולטימדיה,ייתכן ואני טועה) מותקנת מערכת ממש פשוטה (כמו בפיקנטו 2012 שיש במשפחה) . האם ייתכן שבתצוגה עמד דגם הליסינג ? די התאכזבנו . ניסיתי להתיישב בספורטאז' ,היה מאוד קשה . המשכנו לטויוטה ולהפתעתי גיליתי שמחיר האוונסיס ירד , כעט היא עולה 94000 (ליתר דיוק 93900) לאחר הפחתת מיסי הרכב . אוכל לחסוך עוד 900 ש"ח אם אוותר על waze . כולם…
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום חברים, אני הולך לראות מחר טויוטה אוריס היברידית באוטו פלוס בנתניה, מישהו מכיר את המקום? האם הוא נחשב אמין? מה חשוב לשאול אותם לגבי הרכב חוץ מהיסטוריית טיפולים? איזה מכון מומלץ יש בנתניה כדי לבדוק את הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת Shimshon20, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מודל 2012. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת cocAIn, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התפרסם פה לאחרונה על חברת מוטודיל שמוכרת את הרכב הנ''ל במחיר הזה, רציתי לשאול האם יש למישהו ניסיון עם החברה הזו, והאם יש להיזהר ממשהו מסוים ובכלל בעת קניית רכב 0 ק''מ. ספציפית על הרכב עד כמה הוא ירגיש לי חלש, יש למבצע תוקף של שעתיים אודה לכם על תשובות מהירות.
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- 1 תגובות
- 738 צפיות
שלום לכולם, מישהו מכיר את מגרש הטרייד אין אמינות הרכב באשדוד ויכול להמליץ\להזהיר?
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 654 צפיות
אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני בטוח שאף אחד לא חשב עדיין על אימות שכזה... אבל שתיהן מוצעות לי באותה עלות. מדובר ברכב שני במשפחה. רכב ראשון הוא סקודה אוקטביה (גם מהעבודה). 90% מהנסיעות הן בתוך העיר. 50% מהנהיגות הן של נערים (3) בגילאי ה-20 המקודמות הרכב הנוכחי הוא הונדה ג'אז הייבריד (גם מהעבודה) ממנו אנחנו מאוד מרוצים (אבל הגיע הזמן להחליף) אני יודע פחות או יותר באילו תכונות כל רכב עדיף על השני. מעניין אותי לשמוע לאילו תכונות אנשים היו נותנים עדיפות במצב כמו שלי. דבר אחרון מדובר ברכבים מהמעסיק, כך שלשיקולי עלות אחזקה, צריכת דלק וכו' אין ממש משקל. כמו כן ניתנת לי אופציה לבחור בין בנזין לדיזל בקפטור.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 593 צפיות
מחפשים רכב משפחתי מרווח שפעם פעמיים בחודש גם יעשה נסיעה ארוכה הלוך חזור. התקציב הוא עד 30k ואלה הדגמים שעלו כרלוונטיים.. מי יותר אמינה? בטיחותית? נוחה לנהיגה? במידה ויש רעיונות נוספים, אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 541 צפיות
חושב על הלוגאן אבל קצת חושש מנושא הבטיחות. מה אומרים? ואיך הקארנס לעומתו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 847 צפיות
היי ראיתי באתר מוטודיל דעתכם http://www.motodeal.co.il/deals/רנו_פלואנה_AMBIENCE
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני צריך לקנות רכב, המיועד לנסיעות מהבית לעבודה. המרחק הוא 60 ק"מ. זה יוצא כ 30000 ק"מ בשנה. מעדיף לקנות רכב חדש ולא משומש כדי שלא יהיו לי הפתעות. התקציב שלי הוא עד 90,000 ₪. היות ואני נוסע כפול מהממוצע, יהיה לי קשה למכור רכב עם מנוע בנזין אחרי 3 שנים במחיר שפוי. כלומר אצטרך להוסיף הרבה יותר כדי לקנות את הרכב הבא. מתלבט בין שתי אפשרויות: 1. לקנות רכב בנזין אמין, וזול להחזקה, ולהישאר איתו הרבה שנים עד ש "ייגמר". 2. לקנות רכב דיזל זול כמו דאצ'יה סנדרו סטפווי דיזל. איזה רכבים מומלצים לאפשרות 1? לגבי אפשרות 2, האם לאחר 3 שנים עם הסטפווי דיזל ( 90,000 ק"מ ) עדיין אוכל למכור אותו במחיר שפוי? כלומר, איך מתנהג שוק המשומשות של הדיזל? מה משתי האפשרויות …
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 456 צפיות
שלום ניתן לבדוק בצורה כלשהי מחירונים ישנים מלפני שנים? ספציפית אני מנסה לברר מה היה המחיר מחירון בשנת 2003 של רכב טויוטה קורולה GLI אוטומט, שנת ייצור 2001. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
E30/36 תמיד היה סוג של חלום, לאחרונה חסכתי מספיק כסף כדי לקנות אחת (ואני מאמין שגם לתחזק) עד כמה מסוכן לרכוש רכב כזה בן 20+-? אם מדובר ב320I, הצריכת דלק קורעת כיס? או שסבירה? בכל זאת מדובר פה על נפח 2000 ולא הגדולים יותר. אם הוא טופל כראוי וננהג כמו שצריך, האם יש ממה לדאוג בכל זאת? אשמח לעצה מהמבינים.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט על דגם רכב, נכון לעכשיו יש לנו רכב ראשי קורולה 2010 שהוא אמין ואיתו אנחנו נוסעים כשיש מרחקים. יש לנו עוד רכב של אישתי שברולט אבאו 2007, שצריך להחליפו, כי לדעתי עוד מעט הוא יגיע לשלב של תיקונים יקרים. חשבנו להחליפו ברכב יותר אמין (שגם יוכל לטפס לאריאל, שם אני עובד כרגע). אנחנו לא צריכים איזה רכב עיר למהדרין, רק שיהיה מקום לכסא תינוק מאחורה ועגלה במושב האחורי. כמובן שאנחנו רוצים רכב חסכן ואמין. אני מניח שמיני זה יותר הכיוון הריאלי כי חשבנו להשקיע משהו כמו 40000 או פחות. ממה שקראתי אני חושב ששברולט ספארק 2014 יכולה להספיק. במקרה הזה אולי טרייד אין יהיה יותר אטרקטיבי (?). ככה שאשמח לשמוע איזה דגמים אתם מציעים לרכב שני. בשנתון לא רחו…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
סונטה או S60
מאת Selavi-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים שלום, אני מחפש רכב מנהלים שימש גם לעבודה וגם כרכב משפחה. אני לא יודע להעריך כמה ק"מ אנחנו עושים בשנה אבל זה בטוח מעל הממוצע. תחילה ראיתי את המחיר המעניין של ה-S60 (סביב ה-100 אלף) מודל 2013, אבל אני תוהה מה הם עלויות האחזקה / טיפולים. במידה וכן, איזה דגם עדיף ? T4 או T5? הן מבחינת התחזוקה והן מבחינת צריכת הדלק. לעומת זאת הסונטה דגם Limited חדשה או יד2 עם ק"מ נמוך. הקניה גם אם חדש וגם אם יד 2 תהיה במזומן ולכן אולי אצליח לקבל הנחה כלשהי אם אבחר לקנות סונטה חדשה. חשוב שיהיה רכב נוח ומרווח לשלושה נוסעים בספסל האחורי, צריכת דלק שפויה ותחזוקה סבירה. אם ישנן אפשרויות נוספות שלא חשבתי עליהם אשמח לשמוע. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Selavi, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם, הגיע הזמן להחליף את הרכב.. פיג'ו 307 XT שנת 2005 שעברה כבר 330K ק"מ. מתחילה להראות סימני הזדקנות ולכן אין לי ברירה לצערי אלא להחליפה. אנחנו זוג, נוסעים כיום כ 40K ק"מ בשנה, הרכב ישמש כרכב ראשון. הרכב צריך להיות חזק - עקיפה צריכה להתבצע כמו שצריך, אני גר באזור עם הרבה עליות והרכב צריך ליהנות בעליות ובסיבובים. מה עוד.. כמובן שנתון כמה שיותר חדש מבחינתי. עד היום נסעתי בעיקר בצרפתיות אז נוחות חשובה. לא מעוניין ברכב קטן מדי - מדי פעם יש לנו מתלווים לנסיעה וצריך שיוכלו לשבת מאחור. מגוון הרכבים שחשבתי עליו רחב מדי ולכן מבקש את עצתכם; לא מתלהב מסקודה, למרות האיכויות של הרכב, התרנגול מקדימה עושה לי לא טוב. אוהב אלפא אבל החזית של החדשות קצת מכ…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי 4 שנים עם פוקוס סטיישן הגיע הזמן להתחדש. קצין הרכב שלי לא מוכן לשמוע על 308,אני לא אוהב את אופנת הרכבים המוגבהים אז נשארתי עם: 1.פוקוס סטיישן 2,אסטרה סטיישן 3.אוקטביה 1.2 4.סונטה היברידית premium זהו רכב חברה אז אלה גרסאות הליסינג במרכב סטיישן חוץ מהסונטה. אני מחפש רכב שכיף לנהוג עליו,מנוע מטורבת ומרווח שיספיק לארבע נפשות, צריכת הדלק איננה רלוונטית והעלות החודשית דומה. הסונטה נראית לא קשורה אבל חשבתי אולי להתרווח בסונטה ללא שום חדוות נהיגה,הסקודה אנמית ומנותקת וקצת רועשת.האסטרה מרווחת מהפוקוס,גיר קצת עצל. אז כמו שאתם רואים הכוון הוא פוקוס. אז מה אתם חושבים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yaelni, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לי 30 אלף להשקיע ברכב אני רוצה קיה פיקנטו במחיר הזה נראה לי שאפשר להביא 2013 יש לרכב הזה 998 סמ"ק ו65 כוח סוס הוא קל זה רכב שאני יצליח לעשות איתו נסיעות כאלה פעם בחודשיים הלוך חזור
אני מחפש רכב שישמש אותי מידי יום בנסיעות בין עירוניות קצרות (כביש 1 ממבשרת לירושלים). ידני בלבד, אני מעוניין בצריכת דלק נמוכה ככל האפשר. תקציב - סביב ה 20K (בשאיפה למטה כמובן) החזקתי בשנה שעברה פונטו גרנדה שעשתה את העבודה, אך גם אז היה קושי למצוא רכב במצב טוב מבעלות פרטית. אני מעוניין להרחיב את החיפושים גם לרכבים דומים, קטנים וחסכוניים. אשמח לקבל רעיונות
הודעה אחרונה מאת Liran_a,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 424 אורחים (הצג רשימה מלאה)