ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,559 נושאים בפורום הזה
-
פיג'ו 206
מאת shachar187- 3 תגובות
- 681 צפיות
כבר תקופה שאני מחפש סופר מיני בתקציב של 50-60 אלף. נתקלתי בפיג'ו 206 1.6 אקטיב, 2014 אוטו' מה דעתכם? מה צריכת הדלק? בטיחות? אבזור?
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב סופרמיני עד 35000 ש"ח (מוכן להתגמש למעלה טיפה) בדגש על צריכת דלק, אמינות, אבזור עדיפות לגיר ידני עדיף שנתון 11 ומעלה אשמח לקבל עצות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Hezi123, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעקבות כניסה לקבע, אני צריך רכב אוטומטי שישרת אותי בנסיעה בינעירונית של 15 ק"מ לכיוון הלוך-חזור כל יום חמישה ימים בשבוע, ופעם-פעמיים בשבוע נסיעה של 60 ק"מ לכיוון הלוך-חזור. התקציב הוא עד 30,000 ש"ח, אין לי עדיפות לרכב קטן/גדול,מיני/משפחתית. בעיקר למשהו שיקלע לתקציב, ולא יצרוך יותר מדי דלק. העדיפות כמובן היא לרכב כמה שיותר חדש (ברור לי ש2012 לא יהיה פה..לא בתקציב הזה,אבל זה מה יש כרגע). אגב,שאלה, הבנתי מאבא שרכב ממוצע נוסע 15 אלף קילומטר בשנה,ובחיפוש הוא אמר לי להציב קו מנחה כזה. כך שלמשל אם אני לוקח רכב משנת 2010 לחפש כזה שלא נסע יותר מ75-80 אלף קילומטר (כמובן שזה תלוי גם בתאריך עליה לכביש). זה ריאלי? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Eddard, -
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
עלו כמה למכירה ביד 2 והעלו מחשד את השאלה של החלפת רכב. למישהו יש דעות? ניסיון? איפה מטפלים בבמוו שיצאה מתקופת האחריות? מוסך ראשי? מורשה? מה העלויות הכלליות? דעות על הרכב בלי קשר, יש ריג'קטים? סיבות לשקול למה לא? ובנגזרת שיפורים אם מישהו עשה, מה יש? עריכה: שכחתי לציין, 2013
הודעה אחרונה מאת Eddard, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 876 צפיות
שלום חברים, אנחנו מחפשים להחליף את האופל אסטרה שלנו וחושבים על מספר אפשרויות. מעניין אותנו בעיקר נושא מערכות בטיחות מתקדמות. הבנתי שהבדלים בחווית נהיגה, נפח מנוע, אבזור וכו' בתקציב של 100-160 אלף לא באמת משנים שום דבר. במכוניות ב-200+ יש טעם לדבר על הבדלים בחווית נהיגה, נפח מנוע וכו' - סדרה X של ב.מ.וו, לקסוסים למיניהם ועוד. שאר ה"עממיות"...אין הבדלים משמעותיים. אז אם אין כאלו - אני מעדיף שיהיה לי בטוח עד כמה שאפשר. אז למי יש יותר כריות אוויר? למי מערכות אלקטרוניות כאלו ואחרות מתקדמות יותר ומגיעות כבסיס בקניית הרכב? אני מניח שבמידה כזו או אחרת גם גודל הרכב משפיע ומוסיף לבטיחות. דוגמא SUV מול פרייבט. פעם השבדיות נחשבו לבטוחות ביותר. האם ה…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 738 צפיות
שלום לכולם, חדש פה... מתעניין בפונטו גרנדה 2008 עם 80K קמ שנגמר לה הטסט עוד חודש. מתלבט אם לקחת לטסט ולראות מה יוצא ואז ליישר את המחיר לפי התוצאות או לקחת למכון בדיקה ולפי זה ליישר את המחיר המבוקש. סה"כ הבחור כבר ירד במחיר בצורה משמעותי כי הטסט נגמר עוד חודש אבל לטענתו הרכב מטופל מאוד (נראה ככה מבחוץ לפחות) ולטענתו יעבור טסט חלק... מה אומרים? תודה (אשמח לתשובה בהקדם כי אמור להסגר בשעות הקרובות)
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 611 צפיות
מחפש רכב לחבר עם 4 ילדים בוסטרים .הוא מצא C4 שבע מקומות .הבעיה שזה ממגרש .הרכב נפח 2000 שנת 2009 .האם יש תקלות מיוחדת לרכב הזה ומה להתמקד בבדיקה .הצעתי לו קרניבל גם רכב ל 7 נפשות
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 תגובות
- 860 צפיות
מעוניין לקנות רכב חדש מהחברה , מישהו יודע אולי מה מכסה האחריות? מכיר את הגיר החדש ? בעיות מוכרות ? ובכלל אשמח לחוות דעת ! תודה רבה !!!!
הודעה אחרונה מאת zivk, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 680 צפיות
היי חברים, התייעצתי איתכם כאן בעבר לגבי המלצות לרכב לקנייה ופתאום עלתה האפשרות של ליסינג מימוני חיפשתי רכב מיני אוטומט בתקציב של 25 אלף. זה רכב שישמש אותי ל3-4 שנים הבאות לא יותר. ופתאום בדקתי על ליסינג על הסיטרואן C1 החדשה המשודרגת עם הגג נפתח והתוספות בעלות של 780 ש"ח לחודש בערך. ככה שיוצא שיחסית באותם הסכומים או שאני קונה רכב ישן יותר עם קילומטרז ויד גבוה ועוד 3-4 שנים אמכור וגם אז מי יודע איזה רווח בדיוק יצא מזה. או שאקח ליסינג ל3 שנים והתשלום מתפרס על גבי שלוש השנים ואני נוסעת שלוש שנים באוטו חדש ומשודרג שאני לא יכולה לקנות כרגע. מה לדעתכם עדיף? האם יש קאץ' בכל הליסינג המימוני הזה שאני מפספסת? כל הפרסומים שראיתי הם של חברת קפיטל מוטורס. מישהו מכיר אותם? ה…
הודעה אחרונה מאת noambuk, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת שלום... אחרי חיפושים ארוכים מצאתי 2 אופציות דומות אך לא מצאתי הבדלים בדגמים אשמח לעזרתכם פג׳ו פרטנר דגם אקסטה אקטיב דגם מנוע 9HP סיטרואן ברלינגו דגם sxn דגם מנוע 9HX כמובן מדובר באותו שנה של רכב הדבר היחידי שמצאתי הבדל זה פנים הרכב בפג׳ו מורכב מ 2 צבעים שונים למראה יוקרתי יותר אשמח לעזרתכם להבין מה ההבדלים בדגמים ומה ההבדלים במנועים..כמובן ששניהם 1600 סמק עם 92 כס תודה
הודעה אחרונה מאת miki-s, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
של משענת היד וכו'.. האם מכילים את הדברים האלה בשקלול המחיר? אלה דברים קטנים שמציקים- האם על זה כדאי לשלול רכב טוב? ואם אני רוצה לתקן אותם - זה כדאי בכלל? תודה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
ברשותי הונדה FRV, ועקב הגדלת המשפחה ל-7 נפשות אני נאלץ בצער רב וביגון קודר להיפרד מהרכב הכל כך אהוב עלי, ששירת אותי בנאמנות וראה מוסך רק פעם בשנה. באמת רכב נדיר, אפס תקלות. חיפשתי משהו שנראה כמו ג'יפ, ומצד שני לא נראה טנק, ומצד שלישי לא אוכל הרבה דלק, ומצד רביעי מתוצרת יפנית, והגעתי לאאוטלנדר. חבר בדיוק קנה אאוטלנדר, ונתן לי לנהוג עליו. הדבר הראשון ששמתי לב הוא הרכות של ההגה, בניגוד לרכב שלי, ההגה היה ממש רך. אפשר לסובב אותו מקצה לקצה בשבריר שניה. לא יודע אם זה יתרון או חיסרון. הדבר השני שהיה חסר לי זה משענת יד ומקום להנחת חפצים בין המושבים. הייתי רגיל ב-FRV למושב שלם שנהפך לשולחן עם הרבה מקום להנחת היד, בתוספת חפצים, ובאאוטלנדר יש רק משענת יד, לא הכי מפנקת…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 573 צפיות
היי חברים, אני חייל, מחפש רכב בתקציב של כ-20 אלף. המליצו לי פה בפורום על גטס או גרנדה. מצאתי גרנדה שנראית ממש טוב מבחוץ ומבפנים, 2008 ידנית עם 116 אלף ק"מ. היא הייתה תקופה כלשהי בהשכרה, הבעלים הנוכחיים לא יודע כמה זמן וקילומטר היא עשתה שם (יש דרך לבדוק את זה לפני ההעברת בעלות?) הוא החזיק את הרכב תקופה מאוד קצרה אז הוא לא עשה כמעט טיפולים (חוץ מפוליש ושטויות כאלה) אבל הוא אומר שכשהוא קנה אז הם הלכו לפיאט וראו שיש היסטוריית טיפולים במוסך מורשה (ברור שאבדוק את זה גם לפני הקנייה). אני צריך את הרכב בעיקר לנסיעות קטנות בתוך העיר, בגדול כנראה שאני אשתמש בו הרבה מתחת לשימוש של בנאדם ממוצע ברכב. לקחתי את הרכב לבדיקה היום, הבודק אמר שסה"כ הרכב נראה טוב אבל יש כ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מאזדה 3 2014
מאת דור עזרא-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי כרגע מאזדה 6 2004 רכב שרק מלשבת בחנייה נראה לי לוקח דלק , בקטע מוזר אמרתי אני מחליף אותו , ראיתי שהמאזדה 3 2014 היא בערך 1 ל 14 שזה מספיק לי הציעו לי מאזדה 2014 עם 73000 קילומטר (הייתה מהשכרה) ב 86.000 וטרייד אין לרכב שלי בערך 17.000 (עוד לא סגור) הרכב שלי מזעזע ולא יתנו לי עליו גם 13 רציתי לדעת האם כדאי לקחת , מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 752 צפיות
ערב טוב חברים, התלבטות קשה, לקנות או לא לקנות? רכב יפהפה לכל הדעות, מפנק אבל תמיד יש את האבל.... צרפתיות.. ראיתי למכירה שנת 2010, הדגם החדש, עם 50 אלף ק"מ. לפי המוכר הכל תקין, רק הוחלף חיישן בעלות של 6000 ש"ח !!!!!!!!!!!!! מה זה החיישן הזה? למה אחרי ק"מ כ"כ נמוך יש צורך בהחלפת רכיב יקר שכזה? בלאי? אחרי הכל לא מצאתי בשום פורום מישהו שמתיחס למודל הזה? מה אני אמור לבדוק חוץ מדברים המקובלים (שלדה, התנהגות גיר מעל 4000 סל"ד,...) אודה על כל עזרה. דחוף לפני שאני עושה טעות או לא...
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
המבצע של דאצ'יה הוא על סנדרו אוטומט ב 77k. נשמע כמו תמורה טובה מאוד למחיר, לדאצ'יה שם לא טוב, למה? מה החסרונות?
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום אני יודע שה"סטנדרט" זה לקחת רכב לפני קניה לבדיקה במכון שמתמחה בבדיקות כאלו. אבל בפעם האחרונה שקניתי אוטו יצא לי לקחת אותו דווקא למוסך מורשה יבואן והם עשו לי את הבדיקה (עזבו כרגע את הסיבה). מה שגרם לי לחשוב שאולי זה גם מה שצריך לעשות בפעם הבאה. למכון בדיקות יש צ'קליסט של בדיקות שהם מעבירים בצורה אחידה לכל מכונית, מבלי להתייחס לדברים שיחודיים ליצרן ודגם מסויימים. זו בדיקה כללית. מצד שני הם מאד מאד מנוסים בבדיקות לפני קניה. מצד שני, מוסך מורשה לא כל כך רגילים לעשות בדיקות לפני קניה אבל מכירים היטב את הדגם הספציפי, נקודות בעייתיות שיש לו ותקלות נפוצות. מה דעתכם ? האם כדאי לבדוק רכב לפני קניה במוסך מורשה או שזה סתם ביזבוז זמן וכסף ? …
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של עד 30 אלף ש"ח, ועדיף פחות. רכב משפחתי לשני תינוקות. מה עדיף? 1. מאזדה 3, שנת 2006, 126 אל"ף ק"מ, יד שניה, ליסינג (אבל אני מכיר את הזוג שהיה יד ראשונה ואז שניה, נחמדים ולא נראה שקרעו את הרכב) - מחיר 19 אלף ש"ח. 2. מאזדה 3, שנת 2008, 156 אלף ק"מ, יד שניה, ליסינג, מחיר 22 אלף ש"ח. 3. יונדאי אקסנט, שנת 2009, 140 אלף ק"מ, יד שניה, ליסינג, מחיר 20 אלף ש"ח או שאתם ממליצים לא לקנות אף אחד מהם ולחכות..?
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
פונטו גרנדה
מאת 123almog- 3 תגובות
- 503 צפיות
אהלן חברים. שאלה, קיימת פונטו גרנדה מנוע 1400 שנת 2011? תודה.
הודעה אחרונה מאת 123almog, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני משתמש חדש כאן,קיבלתי המלצות מחברים לשאול כאן שאלות כדי לקבל הכוונה מדוייקת. אשמח שתעזרו לי בנושא-אני מחפש רכב משפחתי ל2 תינוקות שיכול להכיל בתא מטען עגלת תאומים ומקום לכלב שלי. שיהיה אוטו בטיחותי וכמובן אמין. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
סליחה על ההקפצה אבל רוצה לשאול משהו היום ראיתי קורסה opc 2012 בטרייד מוביל והוא אמר שהוחלף לאוטו מנוע במסגרת ריקויל שהיה לקורסה לפני שנתיים,האם מישהו יכול לאמת את העיניין? חיפשתי באינטרנט מידע עלזה ולא מצאתי תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
צריך לבחור ביניהן אוקטביה 1.4 TSI טויוטה אוונסיס 1.8 אין צורך בשינוע ילדים או מטען כך שנושא הגודל לא מעניין. צריכת דלק לא מעניינת. אמינות ושמירת ערך גם לא... לרוב האשה נוהגת למרחקים קצרים יחסית. חשוב: נוחות, איבזור, ביצועים. המוחלפת יונדאי I35 תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 756 צפיות
שלום, המלצה על רכב ראשון (נהג חדש) לנסיעות בסופי שבוע, אבל חשוב שתהיה אמין וחסכוני בתחזוקה. חפרתי בפורום וראיתי שהרבה ממליצים על גטס, אבל עשיתי נסיעת מבחן ולא ממש אהבתי אותו. כרגע מתלבט בין הונדה ג'אז שנת 2005/6 לבין סיריון 2007/2008, אבל יותר לכיוון של הונדה. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
סובארו פורסטר טורבו 1 2
מאת b_elad- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני שוקל לקנות, האם היא מהנה לנהיגה? (אני צריך רכב SUV אחרת הייתי יורד לנמוך)
הודעה אחרונה מאת b_elad, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 618 צפיות
שלום אני מעוניין לקנות סופר מיני אוטמטית עד 35k הדירשות שלי הן רכב חסכוני אמין ושהנראות מבחינת חוץ ופנים שיהיה כמה שיותר יפה ושיהיה כיף לשבת בתוך האוטו. נסיעות בעיקר עירוניות ומידי פעם בינעירוניות לא יותר מידי ארוכות...
-
ליסינג או הלוואה 1 2
מאת dorigur-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
רוצה לקנות רכב חדש מהניילונים, פעם ראשונה, ומתלבט מה הכי כדאי מבחינה כלכלית. כמובן שאין לי את כל הסכום ולכן מתקשה להחליט אם ללכת על עסקת ליסינג לשלם מקדמה ואז בתשלומים כל חודש.. או ללכת דווקא על מימון של הלוואות בנקים כי הבנתי מהבנקאית בסניף שלי של בנק הפועלים שהריביות עכשיו נמוכות. אשמח אם משהו יכול להסביר לי קצת את היתרונות של מימון אחד על פני השני כי בכל מקרה מדובר בתשלומים חודשיים בעוד שבאופציה השניה האוטו בסוף נשאר שלי? אשמח להארות. תודה
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לעזרתכם, התקציב שלי בסביבות ה 75,000 שקל. מה עדיף לקנות, ספארק מאובזרת LTZ שעולה בסביבות 82,000 שקל (מימון מלא ללא ריבית וללא הצמדה) או הונדה ג'אז היברידי 2013 שעשתה 9,000 ק״מ ב 75,000 שקל. איזה רכב אמין יותר, למי יש שוק טוב יותר? מה תהיה ירידת הערך בערך תוך 3 שנים לשני הרכבים. תודה מראש לכולם,
הודעה אחרונה מאת ping, -
-
סוזוקי אלטו
מאת naorsa-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סוזוקי אלטו 2010 , ידני,נפח 1000, 65,000 ק"מ , צבע כחול בהיר/מטאלי (לא סגור על זה) והוא יד 2. חוץ מזה שהרכב מבפנים נראה טוב, מסביב לרכב יש הרבה שריטות קטנות לאורך הדלתות, וקילוף צבע בקוטר של עוגייה ליד הדלת הימנית האחורית שהבעלים העלים אותו עם טוש ... מה שעוצר אותי זה השריטות ברכב והקילוף...
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חבר'ה, אשמח לעזרה בהתלבטות. בין 2 הרכבים הנ"ל, מי אמינה ומומלצת יותר? ובנוסף, עד איזה ק"מ אני יכולה להיות רגועה לקנות? רציתי גם את הגולף 1400 tsi אבל הבנתי שבשנתונים האלה היתה בעיה עם הגיר? האם נכון ? תודה רבה מראש לעונים!!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 709 צפיות
שלום כולם, אני רוצה לרכוש סופר מיני לא ידנית, שתשמש אותי בעיקר לנסיעות בתוך העיר וקצת יותר בסופ"שים. אני מחפש רכב חסכוני, אמין וזול יחסית לתחזוקה וכמה שיותר מאובזר התקציב שלי הוא עד אזור ה-75K ש"ח. לפי הודעות אחרות שראיתי, אני נוטה כרגע לכיוון פג'ו 208, אבל מעט חושש מהתחזוקה והסחירות שלו. שמעתי עוד המלצות על סיאט איביזה,פורד פיאסטה, טויטה יאריס וסקודה פאביה (אם שווה לרדת עבורן בשנתון). אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בבלגאן המון תודה מראש!
-
מי מחובר 17 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,043 אורחים (הצג רשימה מלאה)