ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
תגידו חבר'ה, איך יכול להיות שהמחיר זול כל כך? http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95_301 איפה הקץ'?
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נפח 1328 מי יודע אם זה רכב על בנזין או סולר? ראיתי רכב שעשה 200 אלף קילומטר משנת 2006 וחבר אמר לי שאם המנוע הוא בנזין אז הג'יפ לא יחזיק עוד הרבה זה נכון?
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
חושב לקנות את הרכב צריך חוות דעת לגבי צריכת דלק ממישהו שנוהג על הרכב כי קראתי ביקורות לא הכי טובות תודה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב 7 מקומות מרווח אך קטן יותר מהרכבים דוגמת הסיינה/קרניבל ביקרתי לאחרונה באולם התצוגה של סיאט והתרשמתי מאוד מהאלהמברה. הבעייה היא התמחור המאוד גבוה (כ-210,000) ולכן בודק אפשרות ליד-שנייה האם ידוע לכם על הבדלים משמעותיים בין הדגם החדש הנמכר היום לדגמים של 2013-2014? כמו כן אשמח להתייחסות כללית לגבי הרכב מבחינת אמינות והשוואה למתחרים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
אז בעקבות הצורך ברכב גדול (2 תינוקות + עגלת תינוק וטיולון בתא מטען וסלקל + כסא תינוק במושב האחורי. ראיתי את השרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=598280 על רכישת רכב כזה משנת 2013 טורבו דיזל 1.5 עם 93 אלף ק''מ, עם שני סנרופים מליסינג במחיר של 63 מקרסו טרייד אין שזה סכום ריאלי בשבילי, אבל פה החלק היפה נגמר. הגעתי לקרסו טרייד אין סניף רשל''צ, ישבתי מול נציג (ציון אברהמוב) ונמסר לי שיש רק 4 כאלה סה''כ ואף אחת מהן לא שנת 2013 אלה 2014 + ולא דיזל, בכל מצב לא משהו שיכנס לי בתקציב, השארתי פרטים על מנת שאם יצוץ משהו שיצרו איתי קשר. מפה הקצבתי יום שישי לחיפוש הרכב בסוכנויות רכב השונות, ביצעתי חיפוש ביד 2 במודעות סוחרים + כל אתרי הטרייד אין כמעט,…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 2 תגובות
- 743 צפיות
היי, צריכת דלק של סוזוקי SX4 שנת 2008 מישהו יודע ? הבנתי 1-11 ערוני,1-15 בינעירוני. איך הירידת ערך שלו ? ומה דעתכם על הונדה סיוויק 2002 יד 1 150 אלף קמ שמור מאוד. איך הדגם ? מוצלח ? אני שואל, כי אין כ'כ הבדל בין הסוזוקי להונדה.. שניהם פשוטים, זולים לאחזקה ותפעול. זה יהיה אוטו שני, ואני מתלבט אם ה20 אלף הבדל בין הונדה לסוזוקי, יהיו משמעותיים.
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר שמעוניין לקנות אלפא 147 , הוא מצא מישהו שמוכר אלפא 147 שנת 2002 ידני מנוע 1600 ו 120 כ"ס חמש דלתות, לפי המוכר הרכב 90 אלף קמ (לא הוחלף מנוע), איך הרכב מבחינת אמינות (מנוע וגיר) ? צריכת דלק? זה נכון שחלקי חילוף באלפא יקרים? אמרו לי מחירים כמו אודי ובמו. יש איזה תקלות ידועות ברכב? וחיפשתי את הרכב במחירון של יצחק לוי ואני לא רואה שהוא מופיע: יש רק את השלוש דלתות אני לא רואה את החמש דלתות. יום ראשון הוא הולך לראות את הרכב.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
אולי הדברים לא בדיוק מתאימים לפורום יעוץ לקניית רכב, אבל בגלל שבפורום "אופנועים" כמעט ואין גולשים (כנראה כי מדובר שם בעיקר יותר על מהות האופנוע, ופחות על מה שמסביב. ולאנשים יש פחות ידע בעניין) וכבר הרבה זמן שאין מענה רציף החלטתי לשאול פה. בבקשה לא להעביר את הנושא לפורום אחר. הוצאתי רשיון A2 עד 125 סמ"ק. ואני מתלבט מאוד בקשר לרכישת קטנוע: 1) מבחינת תקציב לרכישת הקטנוע, אני מחפש משהו עד סכום של 6000-7000 מקסימום, כמובן שאני לא מחפש חדש. אשמח לדעת איזו חברות מומלצות מבחינת אמינות לאורך זמן, ובטיחות, שיתאימו לטווח המחיר הנ"ל. 2) חבר הציע לי לחפש קימקו-מובי, וגם פה באתר ראיתי שחלק מהחברים מפרגנים לאמינותו של הקטנוע הנ"ל. ראיתי את הקטנועים של "קימקו-מובי" די מקר…
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה קצת משונה אבל אני נוהג לקיים הרבה יחסי מין מזדמנים... לפעמים גם ברכבי פרייבט בחוסר נוחות מסוימת , רציתי לשאול אם אני קונה ביואיק לה סייבר או אימפלה בעלת 3 מושבים מקדימה ואני מוריד את המושב אחורה האם זה יהיה לי יותר נוח יותר ממושב אחורי במכונית רגילה ? וסליחה על השאלה המוזרה (:
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
- 7 תגובות
- 745 צפיות
אני בודק רכבים באיזור ה20-25K ושמעתי שבפיאט עדיף ללכת רק על ידני העניין הוא שידני אין כלכך הרבה וקצת קשה למצא משהו טוב (מעדיף גם את גרסת ה1.4 -ה1.25 חלש מדי נראלי), בגלל שבלוח ראיתי הרבה רובוטים 1.4 חשבתי אולי לשקול אחת כזו? עד כמה טוב או לא הגיר הרובוטי בפונטו? האם זה נכון לפסול את זה על סף?
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי היום במגרש רכב בקריות. הבחור הציע יונדאי I35 עם 11,000 ק"מ משנת 2015 במחיר של 80K (אחרי שאני אתן לו את הרנו קליאו שלי, משנת 2008 עם 139,000 ק"מ). על פניו - נשמע טוב. אבל - קצת מפחיד, כי כאמור מדובר במגרש מכוניות ולא בחברת ליסינג. לשם השוואה, באלבר הציעו לי קיה פורטה (אותו רכב, תכל'ס) משנת 2014 עם 22,000 ק"מ במחיר של 75K (אחרי הקליאו, כמובן). אשמח לדעתכם.
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
היי מבחינת מחיר קבלתי על שתיהן את אותו המחיר פחות או יותר.. הגאז 2013 מליסינג היבריאדית חשוב לי רכב קטן, אמין וחסכוני בדלק, אני עושה כ 40 ק"מ כל יום..
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 744 צפיות
שלום רב, אני צריך ייעוץ לגבי רעיון שיש לי לגבי החלפת הרכב. ברשותי מיצובישי כריזמה 1999 אוט', נמצאת אצלי כבר 6 שנים ובכללי הייתה די אמינה עד השנה-שנתיים האחרונות, שצצו יותר ויותר תקלות. עכשיו נקרע צינור מים, החלפתי כבר שני קויילים, מאשבת דלק, פעמיים הזמנתי בגללה גרר (פעם אחת בגלל חלק שהוחלף והיה תקול). עברה מעל ל-303K וצורכת דלק ברמה סבירה (בדרך כלל 1:11.5/12) נוצרה הזדמנות לרכוש לאנסר 2007 במצב טוב, שמורה מחבר של בן משפחה. הוא ראה את הרכב מספר פעמים והבעלים שמר עליו ולא חסך ממנו. החיסרון זה ק"מ יחסית גבוה (עדיין אין לי את המס' המדוייק). המחיר הוא אטרקטיבי ביחס למה שמפורסם בלוחות. המצב שלי הוא כזה - אני סטודנט עד לסוף השנה ואז מתחיל התמחות בשכר של סביבו…
הודעה אחרונה מאת L_B, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 615 צפיות
מתעניין ברכישת אלטו . מעוניין לדעת מה עלות ההחזקה והטיפולים. האם זול כמו גטס או הבדל משמעותי?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי חברים, אבא מחפש רכב חדש. חוץ מאוטומט והתקציב המצוין בכותרת- נדרש תא מטען בינוני לפחות, ו3 מקומות במושב האחורי. אנחנו נבדוק את הסטפווי. האם יש רכב נוסף ששווה לבחון?
-
סופר מיני חדשה 1 2
מאת יעל81-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי, אני מחפשת רכב חדש בקטגוריית הסופר מיני ואשמח לקבל עצותיכם לגבי הדגמים ביניהם אני מתלבטת. הצרכים שלי הם כמובן מחיר, בטיחות, אמינות, חסכוניות, נוחות נסיעה, טיפולים לא יקרים וכן מאד חשוב מספיק מקום בתא המטען לעגלת תינוק (אני מצפה). מרד רציתי את הסוויפט וירדתי ממנה בגלל תא המטען הזערורי. היום עשיתי נסיעת מבחן על הבלנו ולא עפתי - לא מי יודע מה נוחה ונושא הבטיחות בה מאד מאד מטריד אותי. מצד שני הרכבים של סוזוקי באופן עקבי מאופיינים באמינות גבוהה, טיפולים זולים ותצרוכת הדלק מעולה. ראיתי פה הרבה המלצות על פג'ו 208, אני לא רוצה רכב צרפתי וגם הטיפולים מאד יקרים. יונדאי 20 - ניסיתי, היה בסדר, אבל נראה לי שאם כבר אז הבלנו עדפה עליה. כרגע על הכוונת גם סיאט איביזה - מוטר…
-
פיז'ו 301 1 2
מאת Erez Yaniv-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו משפחה צעירה בעלת תקציב מוגבל שצפויה לגדול בקרוב ולאחר שהרכב שלנו הלך לעולם שכולו פח, אנחנו מחפשים רכב חדש. עד כה, חיפשנו רכב יד 2 בתקציב של עד 50,000 שח אבל היום הציעו לנו לקנות פיז'ו 301 0 קילומטר מליסינג ב- 68,000 (מנוע 1.2 רובוטית) מצד אחד המחיר מפתה (מאוד), מצד שני הביקורות פושרות (במקרה הטוב), והחשש מצרפתיות גבוה. אשמח לתובנות בנושא ו/או המלצות / דיסהמלצות על העסקה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמה שאני קורא יותר בפורום אני מקבל יותר חום על חוסר שקיפות .מה לעשות לבוא עם מכשיר פוליגרף.יש בכפר סבא מלא מגרשים .חלק מהרכבים נראים ממש טוב השאלה איך המצב האמיתי שלהם .האם יש חברה שהיא אמינה ואפשר להיות בראש שקט .
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מחפש רכב לאחותי עד 12K רכב ראשון . אני ירשום את הדרישות מהרכב מהגבוהה לנמוך: 1.אוטומט (יש לה רישיון רק לאוטומט). 2.מראה(שיראה טוב עד כמה שאפשר במסגרת התקציב) . 3.אמינות (רמת סחירות הרכב "שוק טוב") . 4.דלק. 5.רצוי מרכב האצ'בק עקב בעיות חנייה . רכבים שחשבנו עליהם : אבאו 5דל' 2008 ומעלה, גטס 2007 ומעלה, פוקוס האצ'בק, אופטרה האצ'בק. תודה רבה לכם כול עזרה תתקבל בברכה !
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני כרגע בחיפושים אחר רכב ראשון בתקציב 30K. לאחר שאבי ואני הסתכלנו על כמה מכוניות קטנות הבנו שאנחנו מחפשים משהו יותר גדול. ואז צצה הפורד המדוברת, יד 3 עם ק"מ נמוך למדי ומחיר שמתאים לתקציב. זה דבר ידוע שהפוקוס דור 2 לא הייתה חסכונית בדלק, אך לפי נתוני אתר קילומטר לליטר, ההפרש בין צריכת הדלק של ה 1.6 ל 2.0 לא גדול וב 2.0 מקבלים משמעותית יותר כוח, משמע הרכב פחות עגלה. מעבר לכך, האבזור ברכב נחמד מאוד, חלון שמש, ג'אנטים, מערכת של סוני, ועוד כמה דברים ייחודיים לרמת GHIA שלא זכורים לי כרגע. אבי קצת נרתע מגודל המנוע וכשהצגתי בפניו את הרכב אמר "אפילו לעצמי אני לא מרשה גודל מנוע כזה" (כרגע נוסע בקורולה 1.6). אני יכול להבין מאיפה הוא בא אבל בתכלס ההבדל בין הנסועה השנתית …
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 0 תגובות
- 561 צפיות
צהריים טובים, אני מחפש רכב ידני, קטן וחסכוני (דלק\טיפולים\נטייה ללקויות) בתקציב נמוך. נסיעות יום יומיות קצרות (10 קילומטר סה"כ) פעמים בשבוע נסיעות של 50 ק"מ ומדי פעם ישמש גם לנסיעות ארוכות (מהמרכז לדרום צפון) האם כדאי לי לחפש רכבת ב15-20K ולעשות לו יישור קוו, להתפשר על קילומטרז- שנתון אוו שכדאי ללכת על רכב משנתון גבוה יותר ולטפס לכיוון ה30K? ראיתי הרבה מאוד רכבים - פונטו גרנדה,פנדה,גטס, בשנתונים היותר חדשים -I10, ספארקס, פנדה, 107\C1 וכוי.. לאיזה כיוון כדאי לי לבחור ולהתחיל לבדוק? תודה
הודעה אחרונה מאת idanmag, -
שוקל רכישת הרכב הנ"ל בגרסת 6 מקומות ומתלבט אם יכול מצד אחד להוות תחליף טוב למיניוואן להסעת 2 מבוגרים ו-4 ילדים בגילאים (9, 6, 4 ו-4) ומצד שני לרכב שטח בעל עבירות טובה (לא טוחן סלעים אבל מעבר טוב בשאר המקומות)
הודעה אחרונה מאת mm1987, -
30k - רכב שני
מאת uri998-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
חשוב לי בתור רכב שני האמינות וצריכת דלק. לא חשוב: נוחות נסיעה, התנהגות כביש, גימור. העדפה חזקה לידני! אשמח על המלצות לדגם+ שנתון בתקציב הזה. תודה!
הודעה אחרונה מאת uri998, -
-
רומסטר מאוויס 1 2
מאת BOOKRA- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אלו התוצאות של הבדיקות שלהם איזו כדאי לקחת לבדיקה אם בכלל אחת עם 109K ואחת עם 101K
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רקע: יש לי רכב צמוד מהמעסיק (לא ליסינג) הכולל ק"מ ודלק ללא הגבלה. הרכב מוחלף כל שלוש שנים. בד"כ הרכבים המסופקים מהמעסיק כוללים את כל דגמי המשפחתומטיות: קורולה, סיד, I30, מזדה 3. בשנים האחרונות אשתי ואני החלטנו על סידור שונה מהמקובל: היא מקבלת את הרכב הצמוד שלי ואני משתמש בתקציב המשפחתי לקניית סופר מיני חמימה ומהנה (יחסית לרכבי הליסינג). יתרונות לסידור: - אישתי נהנית מרכב משפחתי חדש ומרווח שמשמש אותה בנאמנות. יש שרות מעולה במקרה של תקלה או כל בעיה אחרת. רכב חלופי זמין עבורה בכל רגע. נושא סופר חשוב בכל הקשור להסעת הילדים. - כל הקטע של הדלקן ו"רכב חברה" ממש עושה לה את זה. גם נוח וגם כנראה המחשבה שהיא יכולה לנסוע לאן שהיא רוצה בלי לחשוב …
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 57 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, אני חייל משוחרר ,חסכתי כסף וכעת מעוניים לקנות רכב עד סכום של 20 אלף שקלים. ההיצע העצום יוצר אצלי בלבול גדול מאוד, ואני לא יודע מה כדאי. צרכים עיקריים זה נסיעה יומית לעבודה מספק קילומטרים לכוון, ובסופי שבוע נסיעה מהצפון למרכז. לא משנה לי אם ידני או אוטומט, העדפה קלה לידני. אודה לכם מאוד על העזרה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה ההבדל בין 2 הרכבים , לטוב ולרע? את שניהם אפשר להשיג ב 20 אלף .. איזה רכב טוב יותר ופחות מסובך לאחזקה? והאם זה מקרי שעיצובי הפנים שלהם כמעט זהים?ברור לי שהם אוהבים דלק , ואין לי בעיה עם התנדנדויות..
הודעה אחרונה מאת swiv, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 514 צפיות
בוקר טוב, בשעה טובה מכרתי את הרכב שלי ועכשיו אני מחפש רכב קטן וחסכוני לנסיעה למכללה כל יום. המרחק בערך 100 ק"מ הלוך חזור כל יום הרוב מישור אך יש גם קטע של עלייה. ראיתי שהשברולט עונה על כל הדרישות שלי (בערך) אך יצא לי גם לראות שאנשים מוכרים את הרכב שלהם לפני שהגיעו ל100 אלף וחוות דעת של אנשים ביד 2 לדוגמה היא שהרכב מעולה. מה דעתכם על שברולט ספארק 2011 עם 60 אלף ק"מ 1200? תודה לעונים.
-
רכב יוקרה ב-200K 1 2
מאת tomcoh- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
דו מושבי, עדיף מותג גרמני. יש רעיונות?
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
פיאט סדיצ'י
מאת sheva144-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם ראיתי אחד ביד 2 עם נתונים יפים. רציתי לשלאול לגבי האמינות של הרכב, לגבי איבזור, רמת בטיחות. לא מצאתי הרבה מידע ברשת (פרט לזה שזה תאומה של סוזוקי SX4)? למישהוא יש ניסיון עם רכב הזה? דבר אחד אני מבין שהסכירות של הרכב היא ברצפה. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -