Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רקע:

יש לי רכב צמוד מהמעסיק (לא ליסינג) הכולל ק"מ ודלק ללא הגבלה. הרכב מוחלף כל שלוש שנים.

בד"כ הרכבים המסופקים מהמעסיק כוללים את כל דגמי המשפחתומטיות: קורולה, סיד, I30, מזדה 3.

בשנים האחרונות אשתי ואני החלטנו על סידור שונה מהמקובל:

היא מקבלת את הרכב הצמוד שלי ואני משתמש בתקציב המשפחתי לקניית סופר מיני חמימה ומהנה (יחסית

לרכבי הליסינג).

יתרונות לסידור:

- אישתי נהנית מרכב משפחתי חדש ומרווח שמשמש אותה בנאמנות. יש שרות מעולה במקרה של תקלה או כל

בעיה אחרת. רכב חלופי זמין עבורה בכל רגע. נושא סופר חשוב בכל הקשור להסעת הילדים.

- כל הקטע של הדלקן ו"רכב חברה" ממש עושה לה את זה. גם נוח וגם כנראה המחשבה שהיא יכולה לנסוע לאן

שהיא רוצה בלי לחשוב פעמיים לגבי העלויות.

- אישתי מרבה לחנות במרכזי קניות עמוסים וצפופים, לרכב יש צלקות רבות כתוצאה מפתיחת דלתות

ושפשופי חניה. בנוסף כשאשתי בעבודה, הרכב עומד כל היום בשמש בחניה מפוקפקת.

-רוב הנסיעות של אשתי הן קצרות וכוללות פקקים ורמזורים רבים.

- אני נהנה לנסוע בסופר מיני חמימה. האיביזה שלי משודרגת בתוכנה , השקעתי כ 10K בהתקנת מערכת אודיו

והתקנתי עוד אביזרים נוספים: IROAD, מצלמות דרך אחורית וקידמית והרשימה עוד ארוכה...

- הרכב שלי נקי ,מלוקק וסופר שמור. יש לי ממש שריטה קשה בנושא.

- רוב הזמן נוסע לבד, לא אוכלים ולא מעשנים אצלי. הרכב חונה בחניה מקורה וסטרילית

במקום העבודה. שוטף ידני פעם בשבוע ועושה דייטלינג בתור תחביב.

- רוב הנסיעה שלי כוללת דרך בין עירונית ללא פקקים או רמזורים רבים.

חיסרון:

- כלכלי טהור. אנחנו כבר כמעט שנתיים וחצי מאז שהחלפנו רכבים. הרכב הצמוד שלי שמשמש

את אשתי מתקרב ל40K והרכב שלי מתקרב ל 55K.

ככל שעובר הזמן הפער בין הרכבים הולך וגדל.

למרות שאני נוסע הרבה יותר, הרכב ללא הגבלת ק"מ ודלק נמצא אצל אשתי.

- אני חושב שאני היחיד במקום העבודה שעושה את הסידור הזה. אף אחד לא מבין מדוע אני

מוכן להפסיד ככל כך הרבה כסף. מצד שני, חבריי לעבודה לא חובבי הגה.

בעוד מס חודשים אוכל להחליף את הרכב הצמוד. לאחרונה הגיעו רכבים מענינים יותר למלאי כגון: פג'ו 308, גולף 1.4 ואוקטביה.

אני מתלבט האם להפסיק את הסידור שיש לי עם אשתי. אולי שווה לי למכור את האיביזה, להוסיף ~30K ולקנות

לה משפחתומטית בת שנתיים. אני יעבור לרכב של המעסיק (גולף?) אבל אז לא אוכל כמובן

להוסיף או לשנות שום פרט. חייב לשמור על הרכב מקורי.

יגמרו כל המשחקים והתחביבים סביב אחזקת הרכב.

רעיון נוסף שיש לי, להמשיך לתת לאשתי את הרכב של המעסיק גם אחרי ההחלפה העתידית (שתיבחר מה שהיא רוצה) אני אמשיך להחזיק באיביזה שנה- שנתיים נוספות ואז להחליף למשהו באמת נחמד ומשומש

כגון מיטו תלתן, ג'ולייטה או גולף 150 בתקציב של ~120K.

בתור חובבי רכב, מה אתם חושבים?

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

קודם כל אותי אישית מצחיק שכרכב ליסינג מהחברה קיבלתי רכב זהה לשלך(רק ללא שיפורי מנוע,ללא מולטימדיה והרבה פחות שמורה ועם יותר שפשופים וסימני אהבה לרכב כמו כתמי קפה על המושב של הנוסע =\ ) והיה לי קשה לוותר על הקיה ריו הפרטית שלי(שעד עכשיו מבחינתי נוחות מושב נוח יותר שנות אור מהאיביזה שיכולה להוציא אותי מנסיעה של שעה וחצי עם עורף או גב כואב..אבל זה אינדווידואלי וכמובן שהיא ידנית שכשבליסינג שביקשתי גיר ידני כמעט גלגלו אותי מכל המדרגות).

אני רואה את הנקודות השוואה בין העסק:

מצד אחד, אישית אף פעם לא אהבתי להתעסק עם המנוע או רכיבים של האוטו(תוכנה או שיפוריים פיזיים) ודווקא אהבתי לשמור את המכונית שלי כמה שיותר מקורית אבל ברכב חברה אם תשחק עם המחשב מנוע אתה בסיכון שהמעסיק יגלה זאת ולא יאהב את הרעיון כמוך אין לך חופש לעשות דברים באוטו(אפילו להתקין מערכת שאתה רוצה) והכל צריך לעבור דרך המעסיק, האוטו לא שלך ובאופן כללי אני מוצא את עצמי פחות מתעסק באוטו(שטיפה בשטיפומט ולא ידנית בעצמי,לא חושב על שינויים או השקעה ברכב כמעט - הרבה פחות התעסקות ברכב מבחינתי לרעה).

מצד שני, העבודה שלי כוללת הרבה נסיעות והרכב ליסינג מאפשר לי את השקט לדעת שעל כל דבר אין לי מה להיות מוטרד.

בנוסף, לפני כחודש וחצי נהג פתח דלת ברחוב צר בזמן שעברתי ופגעתי לו בדלת, האיביזה חטפה נזק שדרש החלפה של כנף ימנית,פגוש קדמי ותיקון של המכסה מנוע והדלת האחורית.

בקיה הייתי ממש מתבעס על נזק שכזה(למרות שהנזק הוא נזק פח שיטחי זה מבעס) ברכב חברה? התאונה טראומתית ולא נעימה מן הסתם אבל תוך שעה וחצי הועמד לי רכב חלופי ותוך שבועיים הרכב חזר אלי מתוקן בלי להסתבך.

לדעתי?

הנוחות של העובדה שהרכב לא שלך המון פעמים היא כיף גדול מצד אחד - ומצד שני כחובב רכב היא מבעסת(כמו העבודה שאפשר לבחור רכב רק מקטלוג מאוד ספציפי בלי המון יכולת לזוז ימינה או שמאלה), אם יש לך רכב מעניין בליסינג ואתה מבין שלא תוכל לשפר\לשנות אין סיבה שלא תעשה עליו דיטלינג ותשמור עליו עם השקט הנפשי שירידת הערך על הקילומטרז היא על חשבון המעסיק ולא על חשבונך.

אם אתה לא רואה את עצמך משאיר אוטו מקורי\חשוב לך חווית הבעלות(שבארץ היא לא תענוג גדול לדעתי) - תקנה רכב שאתה אוהב בידיעה לחסרון הכלכלי.

זה דעתי מהתקופה שלי עם הליסינג והחווית בעלות של הקיה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בוא ננסה לכמת את זה בכסף. כמה ירידת ערך ונוצאות דלק נילוות נראה לך שנגרמו לך בשנתיים וחצי האחרונות כתוצאה מהחלפת הרכבים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

noknok, לי האיביזה מאוד נוחה. הכיסא אומנם נראה פשוט אבל הוא נותן תמיכה טובה.

לגבי כל המכות שהרכב שלך עבר, זה בידיוק מה שעובר על הרכבים של אשתי. היא מרבה להחנות במקומות צפופים.

הרכב שלה אומנם נוסע פחות, אבל עובר חיים מאוד קשים בתוך העיר.

לאשתי יש כרגע את הקיה סיד (רכב המעסיק) רכב משפחתי מעולה ונוח אבל לא נוח וזריז כמו האיביזה (לפי דעתי).

מדי פעם אנחנו מחלפים את הרכבים כי אני חייב להגיע עם הרכב למקום העבודה כדי לעבור ביקורת ע"י קצין הרכב או טיפול.

עבור שנינו מדובר בחוויה לא נעימה באותו היום. היא ממש לא אוהבת את האיביזה ואני משתעמם עם הקיה.

לגבי עלויות שלי בשנתיים וחצי האחרונות :

- אבדן ערך כ 35K עבור כל התקופה

- דלק 1000 שקל לחודש

- ביטוחים 5K לשנה

- טיפולים 1000 שקל לשנה. תיקונים עד עכשיו במסגרת האחריות.

אני מניח שאם אקנה לאשתי רכב משפחתי בן שנה-שנתיים

ההוצאות יהיו זהות לשלי חוץ מעלויות הדלק.

ההוצאה שלה על דלק יהיו באזור ה 700-600 שקל בחודש.

כלומר אני משלם על התחביב שלי תוספת של כ 5K בשנה בגלל הבדלי הק"מ.

**עריכה ותוספת**

רוב ירידת הערך כבר מאחורי, אם אמשיך להחזיק באיביזה עוד כשנתיים ההפרש בהוצאות הדלק

יתקזז עם ההפרש באובדן הערך ברכב של אשתי.

הבעיה היחידה היא שלאחר כ5 שנים עם האיביזה אני יגיע ל100K ק"מ, אולי זה יהווה בעיה במכירה.

S60 Rdesign

פורסם

האיביזה 2014 רפרנס 1.2 עם הDSG היא רכב שממקום בנקודה מאוד! בעייתית מבחינת ערך,

בזמנו המחירון שלה היה כ106K(אני יודע כי זה השווי שימוש שממנו נגזר התשלום מיסים אצלי) ונמכרה במבצעים של 100K, שנה לאחר מכן יצאה הAM5 שהיא אותו רכב פחות שליטה מההגה על המערכת ובקרת שיוט ב80K שקל וב2016 עלתה הסטייל החדשה עם אבזור מלא ב83 אלף.

כך שלמכור את הרכב ב30K פחות מ106 אלף שקל הוא חלום רחוק - אתה כנראה תקבל הרבה פחות וזה דווקא סיבה להשאיר אותה אצלך.

פורסם

אתה צודק. הפוסט שלי נתן לי לחשוב בקול רם.

החלטתי להמשיך להחזיק באיביזה כרכב הצמוד שלי לפחות לשנה הקרובה.

אובדן הערך המשמעותי כבר מאחורי תוך סיפוק של כל הדרישות שלי.

אשתי תמשיך להנות מרכב החברה.

S60 Rdesign

פורסם

רציתי לשאול בבקשה האם מבחינת המעסיק שלך זה בסדר ? (עבדתי פעם במקום שהמעסיק דרש שאם יש לך רכב חברה - תגיע איתו לעבודה / ללקוחות)

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

כן זה מאושר. כל בן משפחה מדרגה ראשונה זכאי להשתמש ברכב. כאשר הילדים שלי יגדלו ויוציאו רישיון הם יהיו זכאים גם כן לאחר מבחן נהיגה קצר ברכב החברה יחד עם קצין הרכב.

את המעסיק לא מעניין איך אני מגיע לעבודה.

מבחינתו הרכב הצמוד מהווה הטבה ולא אמצעי להגברת התפוקה והיעילות.

העיקר שאני מגיע בזמן ומסוגל מדי פעם להישאר עד מאוחר כשיש צורך.

באופן עקרוני אני יכול להגיע באוטובוס או רכבת אבל זה ממש לא נוח.

S60 Rdesign

פורסם
רציתי לשאול בבקשה האם מבחינת המעסיק שלך זה בסדר ? (עבדתי פעם במקום שהמעסיק דרש שאם יש לך רכב חברה - תגיע איתו לעבודה / ללקוחות)

אחת מהסיבות לדעתי היא כי רכב חברה לרוב מבוטח עם הנהג שרשום עליו הרכב בליסינג כנהג ראשי והשאר משניים,

אם חס וחלילה יש תאונה שדורשת התערבות ביטוח ויגלו שנהג הראשי זה לא מי שרשום בחוזה ליסינג - ייתכן ואתה נכנס לצרות לחובת הוכחה מולם.

פורסם

אף חברת ליסינג לא מבטחת את הרכבים שלה בביטוח מקיף,זו תהיה התאבדות כלכלית לעשות את זה

המקסימום שקיים זה ביטוח צד שלישי

• תוכן חדש...