ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים. כתוצאה מהצלקת שהשאירה לי הפונטו שלי שקניתי אותה לפני חצי שנה והלך לה גיר,אני יודע שעשיתי טעות שקניתי רכב טיפטרוניק בשנים כל כך מוקדמות (2001). אני מחפש לקנות רכב אמין! לא רוצה להכנס למוסכים כל שני וחמישי כמו שהיה עם הפונטו. מחפש רכב אמן ומרווח(אני בחור גדול) רכב שישרת אותי לעוד 3 שנים מעכשיו,רכב שיחסית יהיה זול בתחזוקה שלו,עם ממוצע דלק סביר 1-10. יש לי כמה אופציות לאחר חיפושים וקצת ידע שאני יודע. מאזדה לנטיס 323 הונדה סיוויק 2000-2002.. (או הצעה אחרת? פתוח להצעות נוספות) אני בכוונה הולך לכיוון היפניות,לפי כל הדעות הן הכי אמינות,גם הקוראיניות. אני אהיה בעתיד בעזרת ה' גם סטודנט אז מחפש רכב באמת אמין שיהיה ושילווה אותי לכל תקופת הלימודי…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בהמלצת חברי הפורום פה, נגשתי לבדיקה אצל שמעון ביסמוט, מכון אלדר בנתניה. יש לציין בחור זהב, דקדקן, בדק ממש את כל הרכב כמעט ושעה. הסביר לי את כל מצב הרכב. ובכל זאת רציתי לצרף את הבדיקה לפה לקבל חוות מבעלי נסיון, שזה בעצם הרכב הראשון שלי. מודע לזה שרכב בן 12 לא אמור לצאת נקי, אבל עד כמה משמעותי כל הפגיעות והחלפות והאם להתרחק. תודה רבה ויום טוב לכולם.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
שלום ברצוני לרכוש מכונית בשנתון 2008 ומעלה פאביה ופיאסטה אני מאמין שבתקציב שלי אני יכול שנתון יותר חדש. גיר לא כזה חשוב לי. רציתי לדעת איזה מהמכוניות עדיפה גם מבחינת עלויות ביטוח צריכת דלק ,בעיות או מחלות ידעות. תקציב עומד על 30-35k. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת ak the joker, -
פזו 307 אוטומט
מאת oren1-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום .ברצוני להחליף את המגאן שלי 2002 אוטומט לפזו 307 אוטומט מי שנת 2006 אד 2008 .מה דעתכם אל הרכב הזה העם הרכב אמין ?
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני נוסע ברכב הזה שנה, חודשים שלמים יום יומיים. ממה שהתרשמתי מהרכב, הוא כשהיא תקינה היא נוסעת יפה, מרווחת, מזגן טוב וגם לא רועשת מדי בכלל. הבעיה שהרכב הזה מפוצץ בתקלות ואני רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים כאלו שהחזיקו אותה כפרטית וטיפלו בה. האם המנוע באמת הולך מהר? האם תקלות של כוהילים מוכרים לכם? ממירים? צריכת דלק הזויה? תודה רבה. יש סיבה למה אני מתעניין אך כרגע לא מעוניין לפתוח דברים שעוד לפני החיתולים.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 495 צפיות
1. גרנדיס 2. גלאקסי 3. מאזדה 5 בשלושתם עד 90000 ק"מ מפרטי מה עדיף מביניהם (יש לי על הכוונת את שלושתם)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 851 צפיות
שלום לכולם ותודה מראש אני מעוניין לסגור בשבוע הקרוב עסקה על רכב חדש מחברה ההתלבטות שלי היא בין שתי מכונות דיזל אני צריך שהרכב יעבוד יום יום ויש לי הזלה בדיזל בגלל זה אני מעונין בדיזל השתי אופציות שכרגע מצאתי הם רנו פלואנס דיזל, וקיה פורטה דיזל אני אשמח לחוות דעת המלצות וכל דבר אחר שתוכלו לתת ממלומדים השכלתי
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
אני מקווה לקנות בימים הקרובים את הרכב הזה מהחברה ויש לי כמה חששות לגביו. אני שומע על הרבה בעיות חשמל ברכבים הצרפתים ובעיה במנוע THP. יש עדיין מה לחשוש? האם יש לרכב הזה שיפורים חוץ מתוכנה? נשלח ממקום סודי.
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 932 צפיות
חובה אוטומתית התקציב גמיש גם למעלה (100 גג) חשוב מרווח פנים, צריכת דלק ונוחות כמה שיותר. נבדקו דאצ'יה סטוופי, סוזוקי באלנו ופיאט טיפו, אשמח לעוד המלצות (המכוניות שצויינו לא נפסלו, פשוט הבן אדם לא סגור כ"כ על עצמו) תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האופציות: מאזדה 3, קורולה, אוקטביה 1.2tsi, אופל ברלינה 1.4 מדובר בנסיעה ממוצעת של 30-50 ק"מ ביום ונסיעות ארוכות פעם בשבוע (150 ק"מ ) מניח שכולן בגרסא הבסיסית (סביב 130 אש"ח מחירון הליסינג ) אני אוהב רכבים זריזים (בהתחשב בהגבלות פה חח ) ומגיבים. וכמובן אבזור פנים מפנק עד כמה שאפשר. אשמח לעצתכם
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב ישמש כרכב שני בית-עבודה, 10,000 ק"מ בשנה, הרכב הראשון i-30 מליסינג. שניהם נראים לי עם ביצועים די דומים על הכביש, אלא אם מישהו או מישהייי יאירו את עיני אחרת. איביזה יתרונות חדשה יותר צעירה ומושכת שנתיים אחריות ריבית מהבנק יותר טובה לרכב חדש חסרונות יותר יקרה תאבד שווי רכב יותר מהר שוק פחות טוב מהראפיד (?) יותר קטנה סקודה יתרונות זולה בכ 15 אלף שח תרד פחות לאורך השנים שוק יותר טוב מהאיביזה (?) פנים הרכב/גימור יותר טוב (?) אין מערכת עצור וסע מעצבנת חסרונות אין אחריות מרגישה פחות צעירה ופחות מושכת א לה מונית סטייל. מה אתם הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת Yoad Fekete, -
-
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני רוצה לרכוש רכב משומש, 2012-2015. מעדיפה כמה שיותר חדש עם כמה שפחות ק״מ. ראיתי שיש אפשרויות לרכישה בתשלומים בלי מקדמה ובלי ריביות וזו האופציה המועדפת עליי. חשוב לי שהרכב יהיה זול וחסכוני וגם מבחינת האחזקה לא יהיה יקר. ורכב טוב ואמין. חשבתי על סוויפט, פיקנטו, ספארק, אייגו, ויאריס, אבל כל רכב אחר שעונה לדרישות גם בא בחשבון. אשמח לשמוע המלצות שיעזרו לי להחליט. בנוסף אשמח לדעת אם יש חברה שבאמצעותה הרכישה משתלמת יותר. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 2 תגובות
- 587 צפיות
שלום לכולם. אחי מעוניין לרכוש רכב משפחתי / גיפון. הם משפחה של 5 נפשות. עד עכשיו היה להם פולקסוואגן טוראן עם הדאבל טורבו שדי אימלל אותו מבחינת אמינות וכלן חשוב לו מאוד רכב אמין ללא טכנולוגיות חדשות. תקציב: 75 אלף ש"ח ושנת יצור 2012 לפחות. הוא די התלהב מספורטאז' 1600, הצעות נוספות?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן, לפני רכישה של מאזדה 2 דגם דינמיק שנת 2015 עם 10,000 ק"מ. היא עדיין באחריות, מליסינג פרטי. המוכר אחת חברות הליסינג הגדולות. כמובן אקבל אותה עם שנה אחריות. למישהו פה יש את הדגם הזה בשנה הזו שיכול לתת חוות דעת מבחינת החסרונות? רוצה להיות בטוח בקנייה, והאם במחיר של 66K בערך הקנייה נותנת תמורה למחיר ?
הודעה אחרונה מאת לירי, -
- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
צריכים רכב שיהיה כמה שיותר אמין (מדובר באזור שלא נעים להיתקע בו) וחסכוני כמה שאפשר בשקלול הכללי של תיקונים ודלק. נוחות וכו בתחתית סדר העדיפויות, רק שהתינוק והעגלה יכנסו איפשהו. (אם הדרישות לא ריאליות ביחס לתקציב, אולי אשקול לקחת הלוואה)
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מתלבט בין 2 דגמים: B4 (2007-2008 או מיצובישי לנסר (2010) מנוע 1.5 או 1.8. הבנתי שמבחינת אמינות שתיהם ממש אמינים וטובים , מה שנשאר לי להבין זה עלויות אחזקה ודלק. חשוב לי לציין שאני לא אחד שעם הרגל על פול גז, נוסע מחוץ לעיר על 100-120, ובעיר לא ממהר להיות ה-1 ברמזור. אשמח לקבל ממכם חוות דעת ותשובות בעניין הזה עבור 2 הדגמים (ועבור הלנסר גם חוות דעת על 1.5 וגם על 1.8 . מה צריכת הדלק ? ומה עלויות האחזקה?
הודעה אחרונה מאת Stas13, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 575 צפיות
מהי צריכת הדלק האמיתית של הפיקנטו ספורט ידנית? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
*זה יהיה הרכב הראשון שלי (בן 24). *רכבתי כשנתיים על אופנוע (לא קטנוע) ואני מחפש חוויה שתהיה כמה שיותר דומה: ידני, קליל/קטן ומגיב (משמע, ידני לא בשביל להגיע ל17 ק"מ לליטר. אבל אשמח לא לרדת מה10 ק"מ/ל) *מתחיל ללמוד עוד חודשיים ככה שרצוי שיהיה אמין/טיפולים במחירים שפויים. אין לי בעיה להזמין קיטים לטיפול מאיביי / חנויות אירופאיות וכו' אם יהיה לדגם הנ"ל חלקי חילוף במחירים שפויים משם. אומר שאני לא מהמפונקים בעניין הנוחות (בכל זאת, הייתי רוכב עם מיגון מלא גם ב40 מעלות חום וגם בגשם) אבל אעדיף שהוא יראה כמה שפחות.. גרוטאה. נוטה לכיוון האצ'בק קטן, בלי תחת של רכב משפחתי/סטיישן, שיהיה צעיר. הרכב ישמש אותי בעיקר לסופי השבוע אך גם להתקלות כלשהן במהלך השבוע. בגדול, אני בונה יותר…
הודעה אחרונה מאת shandor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 575 צפיות
שלום לכולם, אני סטודנט עם התלבטות מאוד גדולה, מתלבט בין לרכוש רכב בתקציב של 5k+- שייקח אותי למכללה ויחזיר אותי ממנה בשלום, (המכללה נמצאת בתוך העיר מגורים כך שכנראה הרכב לא ייצא הרבה מחוץ לעיר) אך מכיוון שאני מפחד לבלות כל שני וחמישי במוסך, חשבתי אולי ללכת על רכב ממגרש, לקחת רכב בתקציב של 40+-לשלם מקדמה, והיתרה בתשלומים, אשמח לחוות דעת, המלצת רכבים/מקומות.
-
שלום, ביום שישי מכרתי את הרכב הישן שלי , יונדאי גטס 2007. אחרי כמה שעות כבר שילמתי מקדמה על רנו קליאו 2013 מחברת קרסו טרייד אין כפר-סבא. בחוזה הכנסתי סעיף שבמידה והרכב יגיע ולא ארצה אותו אקבל את מלוא כספי בחזרה. אז לפני שהרכב מגיע, יתרונות חסרונות ? החלפתי את הגטס כי אני נוסע 60 ק"מ ביום לעבודה ונוחות הנסיעה גרועה כמו צריכת הדלק. הרכב עם 45,000 ק"מ , המחיר 47,000 ש"ח . ידנית , רמת גמור האמצעית (שכחתי איך קוראים לה) צבע כחול. בבדיקה שהם עדו לרכב התגלתה נזילה שתוקנה ע"י החלפת גומיה. צריך גם בלמים שאמרו שיעשו לאחר שאראה את הרכב. כמובן שאני גם אעשה בדיקה במכון מורשה. תודה
הודעה אחרונה מאת DorFaTAl, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי כולם אני מתכוון לקנות מאבא שלי את הגולף TSI 1.2 2013 שלו, היא בת 3 ויש עליה קצת פחות מ-18K אני גם יודע שהיא מאוד שמורה כי אני זה שעזר לשמור עליה... העניין הוא כזה - אני מתכוון לשלם לו על הרכב, אבל מן הסתם לא אכנס איתו למיקוח רציני או לנסות לתת לו מחיר נמוך יותר ממה שמגיע לו. לכן אני רוצה להבין מהו מחיר ריאלי שהוא יוכל לקבל עליה בשוק ומשם אני והוא נחליט כמה אתן לו. האם גולף שמורה כנ״ל נמכרת בימינו במחיר מחירון? אולי יותר, או פחות? יש לציין שהוא קנה אותה בהנחה מסוימת דרך ״חבר״. האם סביר שזה יכנס בשקלול המחיר אם הוא ינסה למכור אותה בשוק? רק להבהיר - אני לא מבקש עיצה לגבי כמה כסף אני אעביר לו עבורה אלא כמה סביר שיקבל בשוק אם ינסה למכור... האם רכב שכז…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 630 צפיות
שלום חברים אני רוצה לקנות עכשיו טויוטה קורולה 2010 ומעלה ורציתי לדעת מה צריך לבדוק לפני שאני בכלל לוקח את הרכב לבדיקה במכון בדיקות ומוציא כסף. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Rony999, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני יואב, מחפש רכב לבת שלי, רכב בעל מנוע 1200-1400. יש לי דרישות מסווגות לרכב שארצה לקנות. לפי הדרגה מחשוב ביותר : מחפש רכב, 1. בטיחותי 2.אמין 3. חסכוני מעדיף רכב יפני, אם אפשרי בתקציב כזה. אודה על עזרתכם.. יואב כהן.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 585 צפיות
שלום לכולם. אני זקוק לעזרתכם מתלבט בין שני רכבים 1.פונטו 2012 רובוטית יד ראשונה פרטית דגם 150. מחיר 35000 כאשר יש לבצע תיקון פחחות בצד ימין עקב שפשוף בעמוד. הרכב עבר 75000. 2. יאריס היברידית 2013 יוצאת ליסינג יד ראשונה.רכב עבר 53000. המחיר 70000. הפרמטרים החשובים בשבילי הם צריכת דלק ואמינות. הרכב מתוכנן לנסוע הרבה סדר גודל של 25-30 אלף בשנה. אני הודה על עזרתכם.
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שואל בשביל חבר, הוא מתלבט בין שלושת הדגמים הללו מליסינג. רמות הגימור מצויינות בתמונה. אשמח לפידבק ממכם. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת simpleUser, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 520 צפיות
אני מעונין לקנות סקודה אוקטביה יש לי הצעה של אוקטביה 1200 דגם סטייל ב133 או יד 2 חודשים על הכביש עם 3000 אלף קילומטר מנוע 1400 עם גג פנורמי ב143 מה עדיף לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 457 צפיות
שלום לכולם, אני הולך לבדיקה לרכב פורד פוקוס 2009 כאשר הרכב עבר תאונה "קלה" (כך עפ"י המוכר) וירידת ערך של 5%. בהערכת השמאי נכתב, ואני מצטט: "בדיקת המכונית במוסך **** העלתה שנזוקה בצידה השמאלי. דלת קד', דלת אח', קצה מגן אח' - נזוקו והיה צורך לתקנם, כמו כן היה צורך בפרוקי עזר נלווים, התאמת חלפים אר ניזוקו ויש צורך בהחלפתם" בטבלה של תיאור החלקים שנפגעו מופיעים הבאים: סורג שמ', מגן קד' כנף קדמית שמ' רפידה, בית גלגל שמ' קד' פנס ראשי שמ' גלגל צלחת גלגל מתלה קדמי שמאלי מנורות פח חזית תפסים חומרי עזר שיפוץ מגן קד' + אח' סליחה על הבורות אבל האם יש פגיעה בשלדה? תודה
הודעה אחרונה מאת משולם_קעטבי, -
- 8 תגובות
- 828 צפיות
שלום רב. לאחר השרשור הזה ועזרת החברים כאן, שינינו את החיפוש: מתלבטים בין: אוונסיס 2009 סיוויק 1.8 2009 לנסר 1.8 2010/11 האמינות היא ערך עליון, הגודל-בונוס. מה עדיף? רוב תודות!
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
- 6 תגובות
- 795 צפיות
אהלן חברים. מחר אני לוקח אוטו לבדיקה. רציתי להתייעץ איתכם ולשאול מאיזה בעיות אני צריך לפחד בעיקר. מדובר בפיאט פונטו גרנדה 2010 ידנית מנוע 1200. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 735 צפיות
שואל בשביל חבר. הוא חושב לקנות את הפאביה החדשה 1.2 TSI 110HP אבל הוא חושש שיגיע דגם עם המנוע 1.0 טורבו החדש (כמו שיש באיביזה) וכשהוא ירצה למכור את הרכב תהיה לו בעיה. יש בכלל צפי כזה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 381 אורחים (הצג רשימה מלאה)