ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
לקסוס IS250
מאת shoster- 2 תגובות
- 939 צפיות
שלום לכולם, אני פונה ליודעי דבר ולבעלי המכונית הזאת, אני מעוניין לרכוש רכב שנת 2008, מצאתי מספר מכוניות. לפני שאני יוצא להרפתקה הזו, אשמח לקבל מידע מה לשים לב ברכב זה? האם ישנם "מחלות" שונות שיש לבדוק? מה לשים לב? וכמובן, האם אתם ממליצים... תודה סיון
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
- 4 תגובות
- 752 צפיות
שלם חברים אני מחפש רכב משפחתי אמין וזול לתחזוקה. ההצעות הם: קיה פורטה שנת 2011\2012 מאזדה 3 שנת 2010\2011 מאזדה 6 שנת 2009 צורה החדשה הונדה סיוויק סדן 2009 מה לדעתכם עדיפה מבין כל הרכבים שרשמתי? תודה
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, התקציב שלי כ- 30,000 שקל, בסכום הזה אני יכול לקנות את הסיאט מי 75 כ"ס או את הפנדה, 69 כ"ס. שתיהן שנתון 2013 בערך. לגבי האמינות אני חושב ששניהם יהיו אמינים באותה במידה ואני לא מצפה לתקלות מיוחדות מאקזמפלר שמור, אבל מה לגבי "התנהגות כביש" (או: שהרכב לא יגסוס בצד הדרך), בטיחות? אני מתכוון להחזיק ברכב כשנה-שנתיים. תודה, אופיר
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
-
- 4 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, האם מישהו מכיר את הסוחר הנ"ל? האם כדאי לקנות דרכו? מדובר על מאזדה 5 מליסינג תודה רבה
הודעה אחרונה מאת nirtzen, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 759 צפיות
שלום לחברי הפורום! מבקש את עזרתכם: אני מחפש רכב משפחתי יד שנייה. הרכב שיש לי כרגע כבר קטן מדי וצפוף (קורולה 2006) הכיוון שלי הוא רכב היברידי (לא חייב). רכב שיכיל בתוכו חמישה נפשות (2 מבוגרים ושלושה ילדים) ביוכלו לשבת בנוחות עם תא מטען גדול. התקציב שלי הוא עד 90k אנא תגובתכם, תודה, עמוס
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, ברשותי הונדה אקורד שנת 2007 ואני מרוצה מהרכב אבל רציתי להתייעץ אתכם לגבי מכירה הרכב וקניה של מאזדה 6 שנת 2004. המכירה והקניה יכולה להשאיר אותי עם 20 אלף שקל. הייתם עושים מהלך כזה רק מבחינה כלכלית אפילו שאתם מרוצים מהרכב הקיים? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש כבר תקופה ארוכה פולריס ריינג'ר לטיולים עם המשפחה. עד עכשיו כולם נפלו בשלב השיחה הטלפונית , אבל סופסוף אחד עלה בגורל ונראה שעל פניו יש על מה לדבר. מה אני יכול לבדוק בעצמי בכלי כזה , בעזרת העין וגם כלים נוספים אם צריך. תודה ניר
הודעה אחרונה מאת nirtzen, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב. אני מתלבט בין ההיצע, יצא לי לראות באולם תצוגה את הגראנד פיקאסו של סיטרואן, עושה רושם של רכב נוח וטוב, אני רק לא יודע אם הוא עמיד לאורך זמן, פחות אהבתי את זה שהוא לא גבוה בניגוד למשל לאאוטלנדר שראיתי, כמו"כ אני מבין שאין רכב שיתן לי 7 מקומות פעילים + תא מטען מכובד. תקנו אותי אם אני טועה. מבחינת נסיעות, אני עושה כ 110 ק"מ ביום כפול 5 ימים בשבוע. כשרובם הם בתפיסה של נהג + 4 מבוגרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 714 צפיות
אני עוזר לחבר קרוב לחפש רכב חדש בשבילו והדרישות שלו מעט בעייתיות בשבילי אז אני מקווה שתעזרו לו כמו שאתם יודעים אז ככה: הבן אדם צעיר (24), מטייל הרבה בכבישים במשך היום (מה שאומר שרמת האבזור חשובה לו), רוצה חווית נהיגה (נוהג כרגע על וולוסטר) שנתון מינימום 2008/9 ולא מוכן להתפשר על יצרנים עממיים. כן כן בן אדם בעייתי... הוא מעוניין באאודי A3 1.4 שנת 2013 אני הצעתי לו ב.מ.וו סדרה 1 עם ה170 כ"ס לפי דעתי היא תענה לו על הדרישות יותר מהA3. אם יש לכם עוד רעיונות אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 517 צפיות
בוקר טוב! אני נמצאת לפני קניית רכב מאזדה 6 2005 מנוע 2000, רק דבר אחד עדיין לא ברור לי...התיבות הילוכים שלו היא 4 הילוכים או 5 הילוכים? יש אתרים שכותבים 5 ויש כאלו שכותבים 4.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, היו לנו מספר פניות מגולשים בעניין קקטוס אטמוספרי. הלכנו לרועי מנהל המותג וחזרנו עם ההצעה הבאה: 81,900 ש"ח על הכביש כולל אגרת רישוי, כולל חיישני רוורס ומיגון, למספר מכוניות מצומצם. הפרטים המלאים כאן. בברכה, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת primekart, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, מחפש רכב אמין, חסכוני בדלק, אוטומט, מנוע לא פחות מ-1250 סמ"ק, עדיפות לשנת 2009 ומעלה. עדיפות ליד ראשונה/שנייה. הנסיעה בעיקר בין עירונית ביום יום. משהו כמו 50 קילומטרים ליום. יש חיה כזו?
הודעה אחרונה מאת Arik Danino, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, לא מזמן הזמנתי סיאט איביזה חדשה עם מנוע 1.0 dsg ואני ממתין שיהיה במלאי.. אני מוצא את עצמי מתלבט בשאלה הבאה.. אין לי בעיה מסוימת אם הרכב אוטומטי או הילוכים וראיתי לדוגמה פולו tsi ידנית 2015 שנסעה 27000 קילומטר למכירה ב65 אלף. המכונית ללא תאונות כמובן, בעלת אחריות עד 2018 ידנית ועולה כ20,000 פחות מהאיביזה. אני יודע שזה מאוד אינדיבידואלי אבל אני תוהה מה אתם הייתם עושים? קונים את החדשה ב20,000 יותר או הולכים על הפולו? Sent from my HTC One using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת opher50, -
-
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, אני צריך לבחור רכב בעבודה, אני רוצה לעלות לגובה ככה שהאופציות של מאזדה 6 ודומה לה לא בתפריט. צרכים- רכב נוח, תא מטען גדול, מולטימדיה טובה. הרכב הוא למשפחה עם 3 ילדים, 2 כסאות תינוק ובוסטר אחד. יהיה טוב גם אם נצליח לפנות מקום לכלב של 40 קילו. ההתלבטות היא בין - יונדאי טוסון מיצובישי אאוטלנדר 5 מקומות מיצובישי אאוטלנדר 7 מקומות קיה ספורטאז המלצות? תובנות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
- 7 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
שלום , אני הולך לקנות רנו קפצ'ור 2014 1.2 טורבו אוטו. אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב הזה. אני מחפש רכב חסכוני , יש בו כוח , מאובזר , יש לו תא מטען גדול , רכב גבוה יחסית ורכב לא גדול ולא קטן מדיי . הרכב ישרת משפחה בת ארבע נפשות , זוג ושני ילדים נוער וילד . אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב הזה , והאם יש לכם הצעות לרכבים אחרים עד תקציב 80אלף ואפשר לחרוג ל85אלף ש''ח . תודה
הודעה אחרונה מאת fr0sty, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב בדקתי רכב שהיה נראה לי, מכיוון שזה רכב ישן הוא מלא ליקויים בבדיקה. אשמח לעזרה האם הליקויים קריטיים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אהלן,הוריי מחפשים גיפון חדש ההתלבטות היא בין שני דגמים בלבד יונדאי טוסון ומאזדה CX5 הדרישות הם לפי הסדר נוחות נסיעה/ וביצועים כמה שיותר טובים ב''שטחים'' שהם לא כביש כוח בטיחות התקציב עד 150K יש אפשרות לחריגה קטנה מה מהדגמים יתן מענה טוב יותר לצרכים? \ מצד אחד המאזדה מגיעה בתקציב עם מנוע 2.5 ו200 סוסים שיתנו כוח גדול יותר ומצד שני הטוסון נראית יותר מרשימה ועושה רושם שתציג סחירות טובה יותר בעתיד
הודעה אחרונה מאת nir-G, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אנחנו מחפשים לקנות בקרוב רכב משפחתי שישמש בעיקר לנסיעות עירוניות (אך מדי פעם גם נסיעות בין עירוניות קצרות). כיום יש לנו מאזדה 3 2008 שמשמשת אותנו מצוין,רק שהגיע הזמן להתקדם....הדרישות: 1. תקציב - בסביבות ה80K .. גמיש 2. שנתון 2014 ומעלה 3. מושב אחורי שיספיק בבוא היום גם ל3 כסאות בטיחות 4. אמין ולא שיבקר המון במוסך 5. רצוי- ג'יפון או רכב מוגבה, עיצוב יפה (לא מתנגדים גם למשפחתית "רגילה") 6. מנוע 1600 ומעלה. 7. פרקטי ונוח לנסיעה חשבנו על פ'יגו 2008, שברולט טראקס, סובארו XV. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Avishay Dolev, -
- 2 תגובות
- 790 צפיות
עשיתי היום בדיקת רכב סיאט איביזה 2012 אשמח אם תביאו לי חוות דעת. רשום לי מצמד : בלאי יתר, לתקן/לכוון מנוע: רעש איבזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מדובר בדגם TSI 1.4 יש לרכב היסטוריית בעיות בטורבו? וסתם לידע כללי, כמה יעלה לתקן/להחליף אם יהיה צורך
הודעה אחרונה מאת david12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת לקנות סופר מיני חדשה או משומשת, אוטומט, התקציב הוא עד 75K-80K. רוצה רכב צעיר, שיהיה מאובזר, חשוב לי מאוד המראה. לא נוסעת הרבה (עד 10K ק"מ בשנה) אז מבחינת חסכוניות זה לא קריטי למרות שרצוי שיהיה חסכוני, אמין. חשבתי על איביזה חדשה, גם את ה208 אהבתי אך בתקציב שלי יש רק את רמת האבזור הבסיסית שזה קצת מבאס. אשמח לחוו"דים והמלצות. תודה, קורל
-
שלום לכולם, לאחר התלבטויות הוחלט לרכוש רכב חדש לאשתי והרכב שאני מעוניין בו הוא שברולט מאליבו החדשה . יש לי ניסיון רב עם שברולט סאוונה ועם המוסך שהוא גם סוכן ( מוסך החוף בראשון לציון). רכשתי משם את הסאוונה מקסי החדשה ולכן באופן טבעי אני רוצה להחליף את הקורולה ולשדרג לרכב גדול ,רחב ומפנק יותר מה גם עם שירות טוב בעתיד. לכן ברצוני לדעת מאנשים עם ניסיון או ידע את דעתם באופן כללי על המאליבו החדשה כמו כן המלצה לצבע תתקבל ברצון רב. תודה רבה . רועי
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 930 צפיות
אהלן, מתלבט בין שני הרכבים האלה. שניהם עומדים על 75 אלף ק"מ. עיקר הנסיעות הן בינעירוניות יומיומיות בטווח של 40 קמ לכל צד ופעם בשבוע 80 ק"מ. מי מביניהם עדיף מבחינת עלות אחזקה טיפולים אמינות וצריכת דלק? אשמח לדעת מה הצריכת דלק של כל מכונית.
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי, ברשותי קיה פיקנטו 2015 ספורט ידנית. עשיתי עסקת בלון של הפרוסה ל5 שנים ולא ל3, חלפו להן שנה וחצי. האמת היא שאני די מרוצה מהאוטו ומשירות היבואן אבל משהו חסר לי. אני נוסע הרבה מאד בעיר יותר מחוצה לה ויש המון עליות ולצערי הוא לא הכי סוחב. גם מבחינת צריכת הדלק יש לי תחושה שהוא קצת מפשל וציפיתי לטוב יותר. הוא גם לא הכי מרווח בתא הנהג - צריך להתקרב כדי שהקלאץ' יילחץ בצורה מלאה ואז הרגליים מתקרבות מאד להגה וזה לא אופטימלי. אני בסביבות המטר 85, די באסה. אני סטודנט ויוצא לי לשלם משהו כמו 800 ש"ח בחודש. אני מאמין שאוכל להסתדר גם עם 900-950. רציתי לשאול: לדעתכם, ישנה עסקה טובה יותר שאני יכול לבצע במסגרת בלון עם חברה אחרת? מה שתופס אותי יותר מכל זה 7 שנ…
-
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב רציתי לשאול חוות דעתכם על הרכבים הנ''ל, מה עדיף מבחינת, אמינות, אחזקה,דלק,נוחות. אם אפשר כמה שיותר פירוט תודה רבה. תקציב אזור 18 k.
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר תאונה והורדה של המאזדה לנטיס 2001 שלי מהכביש הגיע הזמן להתחדש תייעצו לי לגבי רכב חדש, אוטומט, שלא יהיה יקר בטיפולים במורשה אבל כן ייתן חוויית נהיגה (גם נוחות וגם העיצוב הפנימי שלא יהיה פלסטי מדי ), נהיגה חלקה על הכביש, האצה מהירה יחסית מצד אחת ובטיחותית וחסכונית מצד שני. רכב זה מתוכנן לזוג + ילד (בעתיד הקרוב אני מקווה) רכב זה ישמש לנהיגה משולבת הכוללת נהיגה עירונית ובין עירונית על מנת להגיע לעבודה וחזרה. קצת בדקתי וראיתי שטויוטה קורולה החדשה דגם GLI, מאזדה 3, יונדאי אלנטרה וסקודה ראפיד מתאימות לי, הדבר שאני מפחד ממנו קצת זה ה DSG (שמעתי שלאחר 80 אלף ק"מ הולך הקלאצ') מה אומרים?
-
סיאט איביזה
מאת genkoval-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות סיאט איביזה 2013, רמת גימור FR, 3 דלתות, קילומטראז 40000, 1200 טורבו הבעיה היחידה היא שב3 שנים היא הספיקה לעבור 4 ידיים וזה מוזר מאוד לדעתי בהתחשב בעובדה שמבקשים עליה רק 60000 שח. אשמח לקבל עצה כלשהי בנוגע לבדיקות ודברים שעלי לעשות לפני שאני אקנה את הרכב הזה? תודה(:
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 954 צפיות
שלום רב, אני מחפש המלצה למכון בדיקה לפני קניה שיהיה מוצלח ואמין ובעיקר שיגיד מה הבעיות האמיתיות ולא יתן רשימה ארוכה של דברים שקשה להבין האם כדאי לקנות או לא תודה רבה
הודעה אחרונה מאת nachuml, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, יש לי בעיה קטנה ואשמח לייעוץ מצדכם בעיקרון בתכנון אנחנו נקנה רכב מיני / סופר מיני חדש שיוחלף כל שלוש שנים, התקציב עד 70000 אולי קצת פחות. בתכלס, אני מנהל מלחמת חורמה כדי שהבייבי תהיה פיג'ו 208 ידנית אבל יתר מקבלי ההחלטות לא אוהבים את ירידת המחירון הדרסטית שלה. שאלותיי הן - האם הטענות על ירידת ערך כזו נכונות? שמעתי גם על מחווה מעניינת של לובינסקי שהם קונים את הרכב אחרי שלוש שנים במחיר מחירון - זה כולל את הירידה הדרסטית המדוברת? אם כן, ואז הפיג'ו לא אפשרית לצערי, על איזה רכב הייתם ממליצים מהסגמנטים שציינתי שכן שומר על ערכו בצורה טובה? חשוב שתהיה עם בגז' סביר (לא תנאי הכרחי אם יש חלופה שמפציצה בשאר התחומים למעט זה) ידנית סחיבה - לא רכב ספ…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, יש לי תקציב של בערך עד 20 אלף שח וראיתי כמה רכבים שעומדים בתקציב אחד היה פיאט פונטו איבו, גיר רובוטי, 2010, 95 אלף ק"מ. סוזוקי סוויפט 2007, 189 אלף קמ, אוטומט. מאזדה 2 , 2008, 207 אלף קמ פיג'ו 307 שנת 2006 לגבי הקמ עוד לא ביררתי. באופן כללי יש הפרשי מחירים בניהם אבל רציתי לדעת על איזה מהם הייתם ממליצים יותר ועל איזה פחות ולמה? הכי חשוב לי אמינות ואחזקה זולה, ולמרות זאת שקלתי גם את הפיג'ו כי אני מתכוון להעביר כשנתיים עם הרכב, נסיעות בעיקר עירוניות ואני הנהג היחיד ברכב. אני מתחיל ללמוד ואני לא מתכוון לנסוע יום יום לאוניברסיטה אז בגדול בתוך העיר ואולי בחופשים לאזור המרכז (מדימונה), בעיקר אני ברכב ואדם נוסף שאני מניח שיעלה איתי הרבה (חברה). …
הודעה אחרונה מאת lidor718,