ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 508 צפיות
שלום, אשמח לייעוץ מקצועי שלכם בנוגע לרכב חסכוני ידני (רצוי מיני) עד 20 אלף ש"ח (כמובן יד שנייה) השימוש הוא נסיעה מהצפון ( נצרת עילית ) לרחובות פעם בשבוע וחזור ונסיעות קטנות באזור , שיהיה אמין ובעיקר חסכוני, ראות טובה זה בונוס. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 478 צפיות
שבת שלום חברים. כפי שראיתם בכותרת, אוטומטית בלבד, נוחה וזריזה. האמינות היא מאד חשובה לי. לא פעם חשבתי על הגולף מנוע 1400 טורבו 2010-2011 אבל הדעות לגבי הגיר הרובוטי שלה מאד חלוקות ולא בא לי להכנס להרפתקאה שלא ידוע איך אצא ממנה (בכל זאת חייל משוחרר). אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 614 צפיות
הייי אני מתלבט לפני רכישת רכב בעיקרון 2 דגמים שמעניינים אותי שנתונים בין 2011-2013 בהתאמה. בין 10-12 אלף קילומטר צפוי בשנה חשוב לי רכב חסכוני {הכל בהשוואה למליבו ואנטר שיש בבית } .מתפשר על ביצועים בכדי לקנות רכב בתקציב שלי ולא משנתון נמוך . לא חשוב בכלל מרווח מאחורה כי רק אני הולך לנהוג בו לבד. ומתי שאצטרך לקחת אנשים אז יש 2 מכוניות אחרות בבית . הסיטיגו מפתיע מאוד נסעתי בו הרבה בשנה האחרונה והוא מוצלח ממה שניראה ולעומותו האיביזה שמושכת אותי יותר אך בהכל יותר יקרה . חשוב בטיחות סבבה וצריכת דלק נמוכה ובכללי עלויות שלא יקרעו אותי כי אני גם הולך לשכור דירה . חשוב לי מבחינת אבזור רק קרוז קונטרול ומידע לגבי נתונים של האוטו גם יהיה נחמד {למשל צריכת דלק ,מד מרחק מתאפס וכ…
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 512 צפיות
אהלן חברים. אני מתכנן לבדוק פיאט פונטו גרנדה שנת 2009 1.4. אני צריך את עזרתכם בבחירת מכון בדיקה באזור רחובות ומודיעין. תודה!
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברים שלום רב התלבטות לפני קניית רכב ההתלבטות בין סוזוקי סלריו גיר ידני, מנוע 960, חדשה במחיר 57000 אל מול סוזוקי ספלאש 2013 , גיר ידני,מנוע 1240 יד ראשונה, 30000 קמ, ב40000 שח הצרכים - רכב שני במשפחה נסיעה יומית בין עירונית קצרה (חיפה-נהריה) לבד באוטו ללא אנשים נוספים וללא עליות נסיעות קצרות בתוך חיפה גם לרוב לבד באוטו, לעתים עם שני ילדים מאחורה, לא מעט עליות מה אתם ממליצים???? תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אני מתבלט בין שני רכבי גרנד סיניק דיזל. האחד הוא שנת 2012 עם 85000 ק"מ. הרכב הוא יד שניה. ביד הראשונה הוא היה רכב תצוגה של קרסו ובשלוש שנים האחרונות הוא בבעלות פרטית. השני הוא שנת 2013 עם 135000 ק"מ. הוא יד ראשונה מליסינג. הרכב השני יקר יותר בחמשת אלפים ש"ח. האם השנתון עדיף או שהק"מ הנמוך עדיף? תודה.
הודעה אחרונה מאת itaybo, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 462 צפיות
אני מחפש מידות חיצוניות של מאזדה 6 שנתונים 2003-2007 כדי לבדוק אם אוכל להיכנס איתה לחנייה. תודה מראש לכל העונים.
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז אני הייתי מעוניין ברכב הזה, וכבר מצאתי כמה שמוכרים אותו וזה, הקטע ששאלתי איזה בן אדם שמבין ברכבים והוא אמר שהוא לא היה מתקרב לאלפא רומיאו כי יש להם פול בעיות וחבל ליפול על הבעיות האלה, על אילו בעיות בדיוק הוא דיבר? מה כל כך רע בה? והאם יש לכם הצעות לרכבים דומים במחירים של 40-60? משהו ספורטיבי כמו האלפא עם כח סוס מכובד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות את הרכב נהגתי עליו ואהבתי מאוד אני פשוט לא מכיר כל כך את אופל ואת הרכב הזה ספציפית מבחינת עלויות אחזקה ואמינות שלו יש כאן בעלי הרכב הזה שיכולים לספר לי ? תודה מראש
- 7 תגובות
- 888 צפיות
היי תקציב של 40 אלף לרכב משפחתי קומפקטי. לשלב הסופי הגיעו 2 אקזמפלרים סוזוקי sx4 יד ראשונה 2008 עם 40 אלף קמ , מטופל רק במורשה ,רכב של אישה מבוגרת . לצערי יש מסביב לרכב מספר רב של שפשופי חניה, אין תאונות . יונדאי i30 שנת 2010 , יד 2 אחרי ליסינג עם 110 אלף קמ . אני מקבל שנת אחריות . סהכ הרכב בלי בעיה משמעותית. אשמח לדעתכם , השיקולים הם אמינות וסחירות כאשר היתרון ביונדאי הוא השנתון תודה
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
- 0 תגובות
- 460 צפיות
שלום, שבוע הבא אני אמור לאסוף סיאט איביזה שרכשתי מאוטו דיל. אחד מהסוכנים שם הוא מכר שלי, ובעת הרכישה (שילמתי רק מקדמה, את מלוא הסכום אשלם רק כשאקח את הרכב). אמר לי שהרכב תקין ושחבל על הכסף שאקח אותו לבדיקה. הציג לי טופס בדיקה ממכון ושם הכל תקין. היות ואני מכיר אותו סמכתי על המילה שלו. ציין שיש 3 חודשים אחריות שלהם + 5 שנים אחריות על הגיר. אני זכרתי שהאחריות הזאת היא רק על דגמי 2011, (האיביזה 2014) אז חשבתי שאולי אני טועה. בדקתי היום מול סיאט והאחריות היא אכן רק על 2011. היות וכך, אני לא סומך על המילה שלו ורוצה לקחת את הרכב לבדיקה. הם הפנו אותי למכון קרוב, אבל מאיפה לי אם אין שם אינטרסים. צריך עזרתכם במכון אמין שנמצא באזור. שנית, אתם הייתם דורשים פיצוי כלשה…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום למומחים ! (כל מי שנצמא פה בטח מבין יותר ממני ) הקליאו סדאן 2003 שלנו עבר טוטאל לוס, ומחפשים לעבור למשהו שיחזיק הרבה זמן. דגש על אמינות ונוחות הנסיעה . אשמח להצעות מכל הספקטרום - לא נעול על מיני או משהו ספציפי. תקציב 30K -35K עדיפות לצד הנמוך. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, אשמח לקבל יותר מידע על סיטרואן C4 אוטומאטית. הבנתי שהרבה אנשים חושבים שזה רכב בעייתי, אבל האם באמת זה כך, ואם כן, איזה בעיות יש להם? (משום מה, בניסיון שלי לחפש בפורום "סיטרואן C4", אני מקבל הודעה "לא נמצאו התאמות. אנא נסה לחפש מונחים אחרים.") תודה רבה
הודעה אחרונה מאת LPG, -
-
- 5 תגובות
- 654 צפיות
רציתי לברר על טויטה אוונסיס ורסו שנת 2003. הרכב עבר הסבה לגז. קילומטראז/ נמוך - 160,000 ועבר החלפת מנוע לאחרונה. עלות - 45k. רציתי לדעת 1. האם הרכב אמין למרות שהוא בן 13? אני עם קורולות מהרכב הראשון שלי ככה שאני רגיל לרף אמינות גבוה. רציתי לדעת איך הרכב הזה בהשוואה לכך. 2. האם העלות שווה/כדאית. 3. מה דעתכם על כל נושא ההנעה בגז? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת moshe128, -
- 5 תגובות
- 843 צפיות
חושבים לרכוש את הרכב הזה על פניו מתאים לנו לצרכים ומעדיפים לא לשנות ולבחור אלטרנטיבה. אשמח לברר עלויות תחזוקה ועלויות טיפולים . וכל מידע על הוצאות עתידיות שעלולות להופיע . מחירי ביטוח בהכללה גסה הוא יותר יקר להחזקה מרכב מנהליים ? {יש לנו מאליבו בבית והאחזקה שפויה } תודה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת eilam, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 807 צפיות
מישהו מכיר דגמים נחמדים של רכבי קבריולט יד 2 יד 3 עד 60 אלף שח?
הודעה אחרונה מאת alphakiller, -
-
- 0 תגובות
- 456 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת 123almog, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ואשתי מחפשים רכב (אוטומט בלבד) שיהיה בנוסף לקטנוע שיש לי כיום. בהתחלה חשבתי ללכת לכיוון המיני (פיקנטו i10 והמתחרות) ונטיתי ללכת לכיוון של הסיאט מיי. בעיקרון ראיתי שהרבה אנשים מייעצים להוסיף קצת ולהביא רכב קצת יותר רציני. בדקתי את הנושא ואהבתי את החבילה שהאיביזה מציעה בהפרש יחסית קטן מקטגוריית רכבי המיני. הנסיעות היומיומיות יהיו נס ציונה-רחובות, ופעם בחודש רחובות-ת"א + רחובות-ירושליים. א: האם לדעתכם הרכבי מיני מספיקים לצרכים האלו גם לכמה שנים קדימה כשהמשפחה תתרחב? ב:מה דעתכם בנוגע לדגמים? האם יש המלצות אחרות?? אצרף פה לינק מעניין מפשפשוק לאיביזה 2015 יד 1 פרטית(אני אהיה יד 2 במידה ואקנה) שנמכרת במחיר דיי מפתה, לטענת הסוחר זה רכב …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מנוע: רעש ממערכת שסתומים +טיימינג +נזילות שמן +שריקה ממערכת טורבו חופש בתושבות מנוע מערכת קירור: צינורות מים יבשים, נזילות מים העברת כוח: דפיקה בהעברה, שמן גיר שחור+ סימני שחיקת דסקיות.
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לרכוש קרוסאובר/ג'יפון. התקציב, סביב ה- 135K. יכול להיות יד 2. מעדיף סביב שנים 2014 ומעלה. הכי חשוב לי אמינות ומכונית שתהיה נוחה למכירה לאחר מי כן (אני מחזיק מכונית, בממוצע, כ 6 שנים). אשמח לקבל המלצות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת spideroy, -
-
- 2 תגובות
- 737 צפיות
יד 02 פרטי. 110 אלף ק"מ.מטופל במורשה עד היום. המשפחה רוצה לקנות את הרכב. יתרונות/חסרונות. צריכת דלק, ביצועי מנוע, עלות טיפולים, אמינות וכל מידע שעולה לכם.
- 5 תגובות
- 619 צפיות
היי עד היום נהגתי על פורד פיאסטה שנת 98 1250 אוטמ ואני מעונין להתחדש קצת לכיוון של רכב משנתון גבוה יותר וצעיר במראה ככל הניתן . הכיוון הוא להשקיע בכיווון של 25k הנסיעה שלי יחסית רגועה לא מחפש לנהוג במהירות של 140 . רוב הנסיעות הם בעיר עד 20 ק"מ. הכיוון הוא vw polo 1.4 2007/2008 (האם כדי להתאמץ ולחפש 1.6 בהזדמנות?) או לנסר 1.5 2008 + במסגרת התקציב. חסכון בדלק הוא חשוב....אך אני חושב שלא משמעותי כל כך במרחקים כאלה אשמח לשמוע חוות דעת שלכם
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 1 תגובות
- 499 צפיות
אחרי חיפוש ארוך של הדגם הנ״ל מצאתי לבסוף מאזדה 6 מנוע 2000 שנת 2005 יד שנייה שעשתה רק 96000. כשהגעתי לראות את הרכב גיליתי המון שריטות בחלקו האחד של הרכב+ חור בפח מתחת לפנס הימני בקידמת הרכב ( לטענת המוכר-כל הוא קנה את הרכב) האם כדאי לקנות רכב כזה? אולי הרכב עשה תאונה?
הודעה אחרונה מאת naftali, -
מזדה 2 2016
מאת X9500- 0 תגובות
- 765 צפיות
שלום, אישתי מחליפה את הסיריון החביבה שלה בסופר מיני חדשה. אחת האופציות היא מזדה 2 (Pure White) ונסיעת מבחן תתבצע בימים הקרובים, אבל אשמח לשמוח חוות דעת מחברי הפורום בעלי מזדה 2, לא מכאלה ששואבים את המידע ממבחני רכב בעיתונות. בעיות מיוחדות?" דברים חיוביים? שליליים? מודה מראש על כל מידע. תודה!
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- 0 תגובות
- 614 צפיות
מחפש המלצות למקום אמין ומקצועי, אם יש גם מוסך שאתם מכירים באזור אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת warezon, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 613 צפיות
שלום לכולם, אחרי ששיגעתי אתכם איזה רכב 7 מקומות לקנות מטעם העבודה, ו4 חודשים אחרי שנרכשה הפריוס פלוס, החלטתי לעזוב את העבודה. אנחנו משפחה של 6 נפשות. ההתלבטות היא כזו: אני נכנס עכשיו לתקופה של חיפוש עבודה, שלא יודע כמה זמן היא תיקח. אולי שבועיים ואולי חצי שנה. העבודה העתידית שאמצא, יכול להיות שתהיה עם רכב צמוד ויכול להיות שלא. האפשרויות: א. שכירת רכב 7 מקומות לתקופת החיפוש, עלות כ5000-7000 ש"ח לחודש. ב. שכירת רכב רגיל לתקופת החיפוש, עלות כ 4000 ש"ח לחודש. ג. קניית רכב 7 מקומות חסכוני,( מה שיצריך אותי לפתוח שרשור חדש בפורום ייעוץ) אני יכול להקצות לצורך כך כ70k, עדיפות לרכב ממגרש דוגמת קרסו טרייד אין שנותן אחריות, ולכל היותר אם אמצא עבודה…
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
אני וחברה שלי עוברים באוקטובר לבאר שבע והחלטנו שיש צורך ברכב. זה רכב ראשון שלנו ותקציב של 15k. הרכב יעבור כ20 אלף קילומטר בשנה שרובם בדרך בין עירונית (קריית שמונה-באר שבע). מחפשים רכב ידני לחסכון ואמינות מקסימלית. הדרישות שלנו מתמקדות בעיקר בחסכון - אחזקה וצריכת דלק נמוכה (1/15 ומעלה נשמע סביר), בטיחותי חשוב מאוד! מנוע לא חלש (1400 ומעלה), שיהיה מהנה לנהיגה ויכול לתת הרגשה טובה בנסיעות האלה זה בונוס מעולה אבל אין לנו ציפיות בתקציב הזה. חשבתי על שלושה אופציות: אופציה ראשונה: אבא שלי מוכר את פיאט מולטיפלה 2001, 1900 טורבו דיזל 350 אלף קילומטר כשהוא יד 2 ודוד שלי היה יד ראשונה, אני יודע שהייתה מטופלת בצורה טובה ושעשו לה מנוע ב2006 כיוון שהבת שלו שברה את הקרטר. הרכב…
הודעה אחרונה מאת roeiyo, -
רכב עד 18 אלף
מאת busta20- 3 תגובות
- 842 צפיות
שלום, חברה טובה שלי מחפש לקנות רכב חדש עד 18 אלף לנסיעות לעבודה בעיקר וליום יום. שלא יהיה רכב האצ'בק או כמו גטס יותר בצורה של משפחתית היא מעדיפה.
הודעה אחרונה מאת GREEN., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב, אני מחפש לרכוש רכב אוטומטי משומש, אופי השימוש ברכב יהיה מועט מאוד - בעיקר בסו"פשים (כאשר אין תחבורה ציבורית), מדובר על נסיעות קצרות יחסית בתוך העיר או מנתניה לתל אביב... אני מודע לכך שיש המון נוכלים וממש אין לי כוחות וזמן להתעסק עם זה, מבחינתי הקנייה המושלמת הייתה ממישהו שאני מכיר אישית וסומך עליו. אני עומד בפני שתי אופציות - או להתחיל לחפש רכב בלוחות מכירה מה שאומר הרבה התרוצצויות והחיסרון העיקרי הוא שבמידה ואני קונה את הרכב וחודש לאחר מכן אני מגלה שעבדו עליי אז די אכלתי אותה... אופציה ב' היא לפנות לסוכנות רכב, שם אוכל לראות הרבה רכבים בזמן קצר ובסופו של דבר מדובר בקנייה מחברה גדולה שנותנת סוג של שקט נפשי (יתכן ששקט נפשי מדומה...), …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 445 צפיות
אני מחפש רכב יפני יכול להיות סופר מיני או משפחתי אוטומטי בתקציב נמוך ככל האפשר. בערך 25000 שקל. רק אני לא רוצה שיהיו שם כריות אויר בעייתיות של טאקטה. יש למישהו המלצות?
הודעה אחרונה מאת shmulik88,
-
מי מחובר 17 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 430 אורחים (הצג רשימה מלאה)