ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב אמין משנתון 2011-12 שיהיה מהנה לנהיגה רכב שבשעת הצורך ידע להסיע שני מבוגרים ו-3 ילדים (לעתים רחוקות- יש בבית רכב אחר למטרה הזאת) חשבתי על לאון או פיאט בראבו 1.4 טורבו אשמח לרעיונות עמיחי
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
Mini Cooper הילוכים: אוטומט שנת: 2003 או 2006 יד שנייה מחיר: בין 3200 - 4500 יורו Suzuki Swift הילוכים: אוטומט שנת: 2009 יד שנייה מחיר: 4600 יורו אני גר בבולגריה כרגע ולכן אני מחפש לקנות מכונית ל 1-2 שנים. אני מחפש רכב שהיה די חיסכוני מבחינת דלק ושהיה אפר לנסוע איתו ליד ובין מדינות שליד בולגריה, כמו מקדוניה ויוון. שמעתי ש ב Mini Cooper יש בעיות רבות במיוחד באוטומט בהילוכים וסוזוקי מכונית דיי טובה. בכללי כמו שרשמתי אני מחפש משו ל 1-2 שנים ולהנות גם שחבתי על COOPER כי הוא מגניב וכיפי.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הציעו לי לקנות פ'זו 5008 מיד ראשונה עם 70 אלף ק"מ שהוחלף לו מנוע באיזור 50 אלף. לטענת בעל הרכב וגם לטענת בעל המוסך (שהוא גם המוסכניק הקבוע שלי) המנוע הוחלף במנוע חדש לגמרי בגלל שהרכב עדיין היה באחריות. זאת אומרת הוא קיבל מנוע מקורי מהחברה עם 0 ק"מ. האם העובדה שהחליפו לו מנוע גורמת לו להיות יותר טוב או פחות טוב מרכב דומה? האם זהו ייתרון או חסרון? האם הייתם קונים רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת save, -
פג'ו 206+ 2011 ידני 1 2
מאת sfargol-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ברשותי קיה ריו 2014 ואני שוקל להחליף לרכב חסכוני יותר בדלק וקומפקטי במחיר זול. שמתי לב ל206+ המחודשת איך היא נחשבת מבחינת אמינות כוח מנוע וחסכון בדלק ? לפי לוח יד 2 המחיר נע בין 27-32 אלף שזה סבבה השאלה אם כדאי ?
הודעה אחרונה מאת tomcoh, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, מתלבט בין "ניסאן קשקאי פלוס 2" ל "דודג' גרני". שניהם 2013. מלבד ענין צריכת הדלק שזה לרעת הדודג' (ואת זה אני מתכוון לפתור עם הסבה לגז). תודה.
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
רכב קטן חדש 1 2
מאת kamaodd-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר כשלוש שנים עם סוזוקי אלטו 09 שהייתה פשוט מעולה - ונהרסה בתאונת דרכים, אני מחפש רכב חדש (ודי דומה בדרישות). זה חייב להיות אוטו חדש, פשוט ואמין, לא משומש ולא יד 2. אין לזה בדיוק תקציב מוגבל, אבל לפי דעתי מאה אלף זה כבר מוגזם (ותקנו אותי אם אני טועה). אפשר ורצוי גיר ידני (לא חייב, אבל לפעמים/לרוב משתלם), שיהיה קטן (עד 4-5 מושבים, כמו האלטו) ואולי הכי חשוב - בטיחותי. לא אכנס לפרטים, אבל באמת שהבטיחות היא מאוד חשובה (מבחני ריסוק, אמצעי בטיחות אלקטרוניים, כריות אוויר וכו'). לא מחפש משהו מיוחד - כמו שהבדיחה אומרת: אני צריך רק הגה ו4 גלגלים. התוספת שלי לבדיחה: הגה, 4 גלגלים ובטיחותי. כרגע קפצו לי בעיקר השמות הבאים: קיה פיקנטו סוזוקי סלרי…
הודעה אחרונה מאת kamaodd, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב בתקווה למצוא שנת 2013-2014 אוטומט בתקציב כאשר הדברים החשובים לי זה מקום בבגאז' לעגלת תינוק, אמינות ובטיחות וכמעט הכי חשוב - מזגן חזק. דברים שקצת עלו לי בחיפושים וחשבתי שאולי רלוונטיים - מאזדה 3, אני חושב שאין לי הרבה סיכוי למצוא 2014 בתקציב, אבל אולי אצליח 2013-2012, מה אתם אומרים? אולי קיה ריו 2013? קיבלתי גם הצעה מקרוב משפחה על קיה סיד SW 2010 במחיר מחירון (אדם מבוגר, עשה עליה 20 אלף ק"מ), אבל קצת מתבאס על השנתון הנמוך וגם על ה SW שאני לא ממש צריך. אשמח להמלצות ותודה רבה!
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, מצרף את טופס הבדיקה. אשמח לחוות דעת תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
אשמח מאוד לעזרה וסליחה על ההשתפכות. אני לא נהנה לקנות אוטו. בכלל לא. פעם בשנתיים שלוש אני נכנס למערבולת הזו, שלוקחת בד"כ חודש לפחות, ואני יוצא ממנה עם הלשון בחוץ, ומגלה בטווח זמן קצר יחסית שנפלתי שוב, למרות שהשקעתי חודש בסיפור. הסיבוב האחרון היה עם הונדה סטרים, ונגמר שוב בטונים צורמים. הרכב נקנה ב28 אלף ש"ח לפני שנתיים וחצי, עלה לי סכום זהה לאורך השנתיים וחצי הללו, וזה רק מה שמתועד, ואני כנראה הולך לקבל עליו אולי 2,000 ש"ח מתוך מחירון של 17. לא שווה להעביר אותו טסט כבר. דורש השקעה של חמש אלף לפחות וזה לא משהו שיביא אותי לסיים את הסאגה. -- לענייננו: 1. החלטתי ללכת הפעם על רכב חדש/בן שנתיים. אני צריך רכב 7 מקומות, עם מקום למטען. ואצטרך מימון …
הודעה אחרונה מאת momi2369, -
שנתון 2015-2016 חשוב שמושב הנהג יהיה סופר נוח ומרווח עם אפשרות כיוונון לינארית של גב המושב. מיועד לנהג בודד ב90% מהזמן. לא ישבו אחורה. גיר אוטומטי לא רובוטי אבל חסכוני בדלק (אפשר היברידי) מערכת שמע ומולטימדיה מקורית ואיכותית. (אין לי רצון להתעסק בהתקנות) תקציב עד 120K ואפשרי גם ליסינג פרטי.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אנא עיזרו לי להגיע להחלטה לגבי הרכב הנ"ל. האינטרנט מלא בחוות דעת ותגובות על DSG7, מה קורה עם הגיר הזה בשנתונים 14-16? יש כמה רכבים על הפרק, אף אחד מהם לא עבר את רף ה35K ק"מ, האם זו קנייה חכמה או שעדיף להתרחק ? הרכב מיועד לשימוש יומי בקו רעננה-ת"א בשעות העומס הרגילות ונסיעות ארוכות אחת לשבועיים.(150 ק"מ). תודה לעונים !
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי , לקחתי היום רכב מיצובישי ספייססטאר לבדיקה, מודל 2013. הרכב נסע כ40000 ק"מ. הבוחן לא נידב הרבה על הרכב, אלא ממש בכלליות והבנתי מדבריו שהרכב בסדר. על פניו נראה שהבדיקה "תקינה" ומצב הרכב סביר. האם יש לייחס חשיבות גבוהה לתיקוני הצבע? (בדגש על אלו ב"תחתית הרכב). אני מניח שלפי הבדיקה יש להחליף צמיגים ולבצע כיוון פרונט. תודה רבה, דרור.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, חשוב לי אמינות, ודלק, ויחסית חדש, וקילומאטר נמוך. הנסיעות שלי הן לרוב עירוניות. עושה בסביבות 10.12 לשנה, מתלבטת בין יונדאי 10, מה עדיף נפח מנוע 988, או 1086 או 1250, מבחינת צריכת דלק וביצועים יחסית. לבין ניסאן מיקרה, לבים מיצובישי ספייס סטאר, האם ללכת על יונדאי שבמחיר אני יכולה להשיג דגם חדיש יותר, מאשר האחרות? פגו 107 - קטן לי מידי. ואומרים להתרחק מפיגו. הקילומראטז שמחפשת זה רכב שעשה בין 10, ל12 קילומארטז בשנה. חשבתי ללכת בכל זאת על סיריון, 2011, מה אורמים? חלפים אפשר להשיג. אשמח להמלצות. תודה !!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש להחליף רכב שיתאים לדרישות של סטודנט. נסיעה של בערך 80 km ביום, אמין חלקים זולים וכל מה שסטודנטים מחפשים. די היתי נעול על אלטו ואז הבחנתי בשברולט ספארק, מדובר על הדגם עם המנוע 1.2 . אשמח לשמוע המלצות או אזהרות בקשר לרכב. חשוב לי שהרכב יהיה אמין עם צריכת דלק טובה. באינטרנט הצריכה שרשומה לא נישמעת קרובה לאלטו. נ.ב האם נסיעה מהצפון לאילת זה דבר אפשרי עם רכב כזה שנת 2013? תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
אהלן ערב טוב אני חייל ומחפש לקנות רכב ראשון, אני לא מבין כל כך בדגמים וסוגרים לכן הייתי רוצה לדעת אם יש לכם רכבים מומלצים למה שאני מחפש ... אני מחפש רכב קטן, חסכוני בדלק ושלא רואה הרבה מוסך.. התקציב הוא עד 10,000 ש"ח איזה רכבים אתם ממליצים ? תודה !
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 857 צפיות
מדובר ברכב שני שמשמש את אמי בעיקר לנסיעות עירוניות, כ-30 ק"מ ביום. חשיבות לרכב חסכוני ואמין. (הנוכחי, יונדאי i20 מרגיש לה כמו רכב מפלסטיק). בטח פספסתי עניינים מהותיים ותגלו לי מהם. קראתי פה המלצות על ספייסטאר, סוויפט, יאריס, פאביה, וג'אז, אבל משום מה היא מעדיפה שנתון 2012+, מה שמצמצם את האפשרויות. בקיצור, תתעלמו מההעדפה שלה לגבי השנתון וגלו לי מה הרכב הכי סביר מבחינת אמינות וחסכון בקטגורית המחיר והגודל. רוב תודות!
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
שלום ראיתי סקודה סופרב 1.8 שנת 2009. רציתי לדעת איך האוטו מבחינת אמינות,צריכת דלק,תקלות תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 תגובות
- 621 צפיות
יש לי פיאט 500 דגם LOUNGE שנת 2014 עשתה עד היום 19,000 ק"מ ושמורה כחדשה מתלבט אם לשדרג לאחת שנת 2016 מאפס ק"מ או להמשיך הלאה עם זו. מי יודע מתי מתחילות הצרות עם פיאט???
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני כרגע מעוניין להתחדש במכונית אוטומטית חדשה, ואני נשארתי עם שני אפשרויות שהם כאמור קיה פיקנטו או שברולט ספארק. הייתי שמח לשמוע מחברי הפורום פה לגבי ההתלבטות הזאת.
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אנו רוצים לקנות 7 מקומות. עד כה חשבתי על c4 פיקאסו שנת 14 משומש. יצרתי קשר עם לובינסקי ונאמר לי שאין את הדגם שאני מחפש (exclusive 2000 SDI) אבל יש 5008 שנת 14. הנטייה שלי היא לא ללכת על 5008 מכמה סיבות. השאלה: איך ה5008 לעומת הפיקאסו והאם שווה לקנות מלובינסקי או עדיף פרטי. גילוי נאות, האוטו הנוכחי שלי נקנה מאויס בזכות מנהל קשרי לקוחות שפנה אלי דאז כאן באתר ואני מאוד מרוצה מהם! אך הבנתי שצרפתיות עדיף לקנות מהיבואן. תודה לכול העונים.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 567 צפיות
ברשותי כבר שלוש שנים פולו 2007 אוטומט שעברה רק 40000קמ, אני לא נוהג הרבה על הרכב,ההתלבטות שלי האם לשדרג לרכב שנתון 14 בתוספת של 20k או להמשיך להחזיק את הרכב שלי שעוד מעט בן 10 תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 866 צפיות
שלום לכולם! אני מחפשת רכב 6 מקומות אבל לא שהמושב הנוסף הוא על חשבון תא המטען (למשל כמו הפריוס פלוס - רכב מדהים אבל כשפותחים את המושבים בתא המטען אי אפשר לדחוף סיכה ובכלל מאד צפוף ליושבים שם). המליצו לי על ה-HONDA FRV - והוא אכן עונה על הדרישות וגם אוטו מצוין (נכון? ) אבל קשה מאד מאד למצוא אותו ביד 2 ועוד בשנה נורמלית עם קילומטרז' נמוך - ומשערת שזה מאד מאד יקר יד ראשונה. האם יש עוד רכבים שיכולים להתאים ושניתן למצוא אותם? יד ראשונה או שניה לא משנה, כמובן שתלוי במחיר מה נבחר בסוף... תודה רבה למי שיכול לעזור!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 503 צפיות
אהלן, בשעה טובה השתחררתי מהצבא, ואני דיי חולה הגה, אני מחפש רכב (לא משנה איזה שנה, העיקר לא יד גבוהה מידי וקילומטרז' מטורף) שיענה על דרישותיי; מנוע 1.8+ (טורבו יתקבל בברכה) לא צרפתיות מומלץ ידני, אבל אתפשר על אוטו' - רכבים לדוגמא שהתאימו לדרישותיי: אלפא רומיאו 147 לאון\איביזה (1.8+) גולף V6 A3 וכדו' המון תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Razorr, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה דעתכם על 228 אלף ק"מ לאוטו שעדיין לא 4 שנים על הכביש, {12\8} יש למישהו נסיון לגבי אמינות והמצבר ההיברידי כמה אחריות וכמה עולה להחליף, יש לציין שטופל עד 180 אלף בהונדה ומאז גם כל 10 במורשים. כמה שווה ואם בכלל?
הודעה אחרונה מאת spring, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 770 צפיות
יש למישהו חוות דעת על הדגם הידני של סיוויק האצ'בק שנתון 2014-2016 ? האם חלו שינויים מ2014 עד הדגם הנוכחי? האם הדגם הזה שומר על ערך בשוק היד 2?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דיזל לנסיעות ארוכות עד 40K חסכוני ואמין, מה האופציות שלי? אין עוד שום תנאים אחרים - ידני הולך בכיף, גימור ואיבזור לא מעניין. חסכוני נדרש כי הנסיעה היומית היא 100 ק"מ ולכן חשוב שיהיה אמין בלי תקלות, טיפולים גדולים וכו'...
-
שלום חברים יקרים יש לי שלושה ילדים בני חמש שלוש וחודש ואני חייב להחליף לרכב משפחתי מרווח.(יש לי מאזדה 3 2012 והיא צפופה מאוד). אני ממש מתלבט האם לקנות את הסיטרואן C4 פיקאסו 5 מקומות. הוא מאוד מרווח (הרבה יותר משאר המשפחתיות הרגילות כדוגמת מאזדה טויוטה וכו שבדקתי את רובן והם לא מרווחות לטעמי) ויש לו אפשרות להכניס שלושה כסאות בטיחות שזה מצויין עבורי. מעבר לזה שהוא מאוד פונקציונלי למשפחה עם ים תאי אחסון ותא מטען ענקי. הבעיה היא שכל מי שאני מדבר איתו אומר לי להתרחק מסיטרואן - בין אם הביטוח יקר (ביררתי ועולה מקיף ללא חובה כ 4500) או שהטיפולים יקרים או שהירידת ערך אסטרונומית... אני מתכוון לקנות רכב לפחות לחמש שש שנים... חייב את עזרתכם ביעוץ, האם לקנות אותו או לחפש אל…
הודעה אחרונה מאת shaulch, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים ראיתי 2 רכבים הונדה סיוויק 1) שנת 2006 ls 175 אלף קמ בעלות של 20k,יד 2,צבע שמפניה. צריך להחליף טיימיניג כי הבחור עשה ב90 בפעם האחרונה,נהגתי על הרכב הוא סחב ממש יפה . טסט נגמר בעוד חודש,בחודשים הקרובים יהיה צריך להחליף צמיגים קידמיים,וקצת קוסמטיקה(ניקיון ריפודים ופגוש אחורי שצריך לסדר אותו כדי שישב כמו שצריך .במקרה זה פגוש שעבר תיקון צבע פעם אחת.),צריך לבצע איזון גלגלים (היו רעידות ב120 שמפסיקות לאחר מכאן במהירות גבוהה יותר ) ופחות קריטי יש מערכת טובה ברכב עם דאבל דין . טופל במוסך פורד מאזדה בצפון, לאחרונה עקב רילוקיישן עבר טיפול בהונדה בכפר סבא. 2)הונדה סיווק 2005 es עם 165k קמ יד 2 20k צבע כסף, עדיין לא נהגתי עליו, הרכב במצב שמור יותר יחסי…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים רציתי לשאול את דעתכם חלקכם כבעלי מגאן או מכירים באמת מקרוב ולא רק בסטיגמות . עומד על הפרק רכב רנו מגאן 2008 COMFORT 1.6 יד 2 125 K קמ יש ספר טיפולים מ5 שנים האחרונות של היד האחרונה , יד ראשונה פרטית גם כן .לא היו בעיות גיר מנוע ,טופל בזמן ,עשה טיימניג ב 90 אלף . לאחרונה עבר טיפול גדול הוחלף מצבר ברקסים+צלחות וטיפול 10K . רכב פנימית וחיצונית למעט שפשוף קטן בטמבון בפינה ואולי עוד שריטה או 2 . המחיר הוא 12K האם שווה להכנס לזה במחיר המפתה, או ללכת אולי לכיוון של לנסר קלאסיק בשנתון או הונדה סיוויק 2005 בהשקעה של עוד 8 K? חשוב לציין שדי חשוב לי נוסע הנוחות וחיסכון בדלק ככל הניתן כמו גם אמינות ..רוב הנסיעות יהיו בעיר. ובנוסף אשמח לקבל המלצה על מוסך שמתמחה ב…
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
שברולט קרוז 2011 1 2
מאת ericycle-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הי, אני שוקל לקנות קרוז 2011. אנחנו מחפשים משפחתית מרווחת, ורכב משנתון חדש ככל הניתן בתקציב מאוד מוגבל של כ-30-35K. זאת המשפחתית היחידה שאפשר לקנות בתקציב הזה והאמת שבחו"ל השכרנו קרוז 2012 לשבועיים ומאוד אהבנו את הרכב. אני יודע שהרבה אנשים לא אוהבים את הגיר והמנוע, אבל הוא מספיק טוב לצרכים שלנו. השאלה העיקרית היא, איזה מחלות יש להם ולמה חשוב לשים לב בזמן הרכישה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- tomerR
- BoazB11
- nelo62
- yoav911gt2
- דד12
- SlowRide
- גולדן191
- ba323f
- yor2
- yahaga
- Froyne
- דובצע