ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב חדש עד 150k עדיפות לדיזל מפחד מהיברידי... (קרינה) מה ממליצים?
הודעה אחרונה מאת shimos, -
קיה ריו 2010
מאת ericycle-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נתקלתי בקיה ריו 2010, 135K, מאוד שמורה, במצב ממש טוב. יד ראשונה, " "השכרה / החכר" או משהו כזה. במחיר של 27K. להבנתי רכב פשוט, אמין, חסכוני, עם תחזוקה לא יקרה, לשקט נפשי מקסימאלי ב-5 השנים הקרובות. אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מעוניין לרכוש אחת מאלה. שנותנים 2008-2010 הכי חשוב נוחות נסיעה ואמינות. האוודי מפנקת ונוחה אבל המנועים והקלאצים הבעייתים מפחידים אותי. שמעתי על הרבה מקרים שהלך מנוע בגלל צריכת שמן גבוהה וקלאצים וזה כואב מאוד בכיס. הטויוטה אמינה אבל מרגישה קטנה ומיושנת. ת"א הנהג מאוד פשוט ולא כיפי. הפאגרו מפנק מאוד. ישיבה נוחה ונסיעה נוחה . מדובר על הקצרה, ושמעתי שדי אמינה. הבעיה שכולם רוצים 30 אלף מעל המחירון! שווה לשלם? מה אתם ממליצים? Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת אבי בזל, -
-
יש ברשותי רכב שאני מתקשה למכור. רציתי לדעת אם בסוכנויות רכב יש גם רכבים יד שניה שאפשר לעשות עליהם טרייד אין? אם כן האם מקבלים אצלם מחירון על הרכב שלך?
הודעה אחרונה מאת ariel126, -
Audi a5 3.2
מאת orha12- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחי מעוניין לרכוש AUDI A5 מנוע 3.2 מעוניין לשמוע פרטים על הרכב כמו מחלות, עלויות אחזקה, צריכת דלק. למה כן? למה לא? תודה
הודעה אחרונה מאת orha12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום ידידי חובבי הנהיגה התקועים בפקק. ברצוני לקנות רכב קטן ידני שישמש אותי בנוסף לקרנף (יאמאהה VMAX) בעיקר לג'יננג'ית. עלו לגמר: סוזוקי ספרינט. יונדאי I20 פורד פיאסטה כרגע המובילה היא פורד, בגלל איכות חומרים, מראה ומס' כתבות מבחן בהם הפורד זכתה. אני מפספס משהו? איך היא מבחינת הוצאות החזקה? מוסכים? (ירושלים) תובנות, מסקנות והארות יתקבלו באהבה. - רן
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 11 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
המחיר שניתן לרכוש רכב זה ביד 2 בערך ב120אלף לשנתון 2011-2012 . קראתי מבחני דרכים מישראל ומחו"ל וניראה שנותן תמורה טובה למחיר בשנתונים אלו. במידה וההתלבטות היא בין לרכוש סובארו פורסטר ב100 וקצת שנת 2011-2012 xs {הדגם הלא סגפני} לבין לרכוש את הוולוו מאותו שנתון ולהוסיף 10-15 אלף ברכישה. עד כמה ההעלויות הכלליות של החזקת הוולוו יעלו מעל הפורסטר? ביטוח יותר יקר וגם טיפולים ותיקונים השאלה בערך בכמה ? האם רכישה כזאות תיהיה קפיצה מעל הפופיק ? נסיעה עתידית בערך 12-18אלף בשנה שרובה הגדול בין עירוני. אנחנו לא ממהרים להחליף רכב אם הוא טוב ועושה את העבודה {מחזיקים מליבו שמרוצים ממנה כבר 5 שנים ולא ממהרים להחליף} ולכן במידה והרכב יהיה טוב נחזיק יותר מ5 שנים. …
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 5 תגובות
- 901 צפיות
אהלן לכולם, מחפש רכב לזוג + ילד. חשוב מאוד הבגאז' ואמינות הרכב. אנחנו עושים 30K ק"מ בשנה. הציעו לי פה בעבר את הרנו פלואנס/מגאן סטיישן דיזל ואת האוריס ההיברידית. השאלה היא אם אני יכול חמצוא רכבים שיהיו יותר זולים עם צריכת דלק קצת יותר נמוכה (1 ל15 גם טוב מבחינתי). האוטו צריך להיות אוטומטי והתקציב הוא בסביבות ה80K Sent from my ONE A2001 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת genius89, -
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה על העזרה, לאחר 4 שנים בניכר ונסיעות מרובות בUber חזרנו לארץ ואנחנו מחפשים רכב לזוג + תינוקת (ועגלה) תקציב: לא קשיח אבל סביבות ה 50K דרישות: לפי סדר חשיבות אמין חסכוני בדלק (באופן יחסי) שנתון גבוהה יחסית 2011 *אני נוהג כמו סבא זקן ולא עובר את ה 100 בד"כ - חווית נסיעה לא מעניינת אותי. מתלבטים בין סופר מיני למשפחתית - הכל בהתאם לתקציב ואין העדפה מיוחדת בין השתיים. מכוניות על הכוונת : I20 - I30 - חשבנו על קיה פורטה\ריו אבל קצת חוששים משום מה. נשמח להצעות שונות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת mcaviel, -
- 2 תגובות
- 714 צפיות
שלום לכולם. מדובר על פוקוס אקובוסט ידנית (2012) (180 כ"ס) ומגאן ידנית (2009) 2.0 (225 כ"ס) . החלום שלי שנים היה המגאן הזאת אבל עקב חוסר בכאלה למכירה ומחיר מכירה הזוי חיפשתי רכב אחר. אני יודע שהאחזקה של המגאן לא זולה בלשון המעטה. אשמח להצעות בעד ונגד. תודה .
הודעה אחרונה מאת system_x, -
התחדשות ברכב
מאת zivraviv-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 632 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, היום אני נוסע על פולסווגן פאסט מנוע 2000 שנת 08 ואת השידרוג העתידי שלי אני משווה אליה אז קודם כל אספר שמהפאסט אני ממש ממש מרוצה - הנהיגה מושלמת הגה חלק רך נסיעה קלה "גרמנית" ובאמת תחושה טובה בנסיעה לא נהגתי על האינסגניה אבל אני בטוח שיש לה נסיעה מעולה עצם היותה גרמנית ועצם המנוע טורבו האדיר שלה יחסית כמובן. מצד שני העדפה הברורה שלי נוטה לכיוון המזדה 6 בעיקר כי אני מחפש מראה טיפה צעיר יותר וספורטיבי ואת שחורה כזאת תעשה לי את העבודה, ברור לי שחיצונית אני מעדיף את המאזדה אבל מבחינת מנוע נראה לי שהאינסגניה הרבה יותר מהנה. השאלה שלי היא פשוטה- אני מתכוון כמובן למנוע 2000 של המאזדה האם היא ממש ממש כבדה ועגלה? למשל נסעתי על מאזדה 3 2008 מנוע 1600 ו…
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 795 צפיות
ראיתי שבניגוד לאיביזה יש גירסה ידנית מאובזרת 5 דלתות של סיאט לאון. האם מדובר במנוע 1.2 110 כ"ס או במנוע יותר חלש ? באתר של היבואן מופיע שהמנוע 110 כ"ס ובאתרי השוואת הרכבים מופיע 105 כ"ס.
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני סטודנט ויש כרגע בבעלותי הונדה אקורד שנת 2007 אני מאוד אוהב את הרכב ואין בו תקלות בכלל הוא נוח מת עליו אבל הדלק הורג אותי. חשבתי לקנות סיאט איביזה כי הבנתי שהיא מאוד חסכונית. לא אכפת לי מהסוחב לא סוחב הכי חשוב לי שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק ושיראה פלוס מינוס מכובד בגלל זה בחרתי את הדגם הזה. השאלה היא איזה מכל הדגמים שלהם הכי כדאי לקנות? האם כדאי להשקיע קצת יותר ולקחת 2013 או שזה מיותר וגם 2011 הם בסדר? מה הקילומטראז' הסביר שלהן? למשל בהונדה אקורד אני יודע שאחרי 200 אלף קיים קושי למכור. אם אפשר להדריך אותי קצת תודה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
התקציב הוא 30K בעיקרון אבל אני מכניס בחשבון ביטוח וכסף בצד, ולכן 25K או פחות. הידע שלי במכוניות לא גדול בלשון המעטה אז כל המלצה פה תתקבל כעצה מעשית ולפיה אני אחפש ואקנה רכב. באותה נימה אם מישהו רוצה להתנדב ולעזור לי בחיפוש וקניה יתקבל בברכה. דרישות מינימאליות: אוטומטי, מזמן לא נגעתי בידני ואין לי רצון כל כך להתחיל(אני מודע לכך שאשלם יותר בהתאם). חלונות חשמליים, לפחות בדלתות הקדמיות. כריות אוויר, כנל לפחות 2. צריכת דלק ממוצעת, במחיר הזה לא נראה לי שאשיג ג'יפ. מראות חשמליות. יכול להיות עוד דברים שלא חשבתי עליהם, אם יש לכם דברים שאתם לא יכולים בלי, תוסיפו, כדי שהתמונה תהיה יותר מלאה לגבי מה שאני מחפש. שימוש: נסיעה עירונית בעיקר. בין עירוני…
הודעה אחרונה מאת acolis, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברכב עד 65 אלף מה נראה לכם כדאי? אני מעדיף מיני ידני עם טורבו נפח בין 1200 טורבו עד 1400 טורבו
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
שלום, הייתי רוצה עצה לגבי קניית רכב ואן משפחתי והאם ניתן להתקין בו מערכת גז. יש לנו שני ילדים קטנים בני 1 ו-3, ככה שהכיסא תינוק שלהם לוקח מקום ואוטוטו מצטרף עוד תינוק למשפחה, אז אנחנו צריכים רכב גדול, עם תא מטען גדול. אני יודע שכל הרכבים הגדולים זוללים הרבה דלק ואנחנו לא יכולים להרשות לנו הוצאות גדולות של דלק לכן אני רוצה להתקין מערכת גז. הבנתי שזה עולה כ-8000 שח, אבל ההוצאה תחזיר את עצמה תוך שנה או אפילו פחות. מעיון שקראתי קצת באינטרנט הבנתי שהרכבים שעונים לדרישותיי הם קיה קרניבל, רנו לוגן, סיטרואן סי4. התקציב הוא כ-50K, (לא כולל מערכת הגז) יש עוד רכבים טובים להבנתי כמו מיצובישי גרנדיס, פיגו 5008, רנו גרנד סוניק, מזדה 5 ומזדהMPV.. מה הכי מתאים מבחינת גודל ומחיר…
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 744 צפיות
שלום, לקחתי היום לבדיקה פיאט 500 2011 מנוע 1400 גיר רובוטי. הרכב עבר 50 אלף ק״מ. יש כמה שפשופים פשוטים ובקשר לשאר הדברים אני לא מבין כל כך. האם שווה?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לקנות רכב שישמש אותנו בעיקר לנסיעות לעבודה (סה"כ 50 ק"מ ביום) הרכב צריך להיות גדול מספיק עבור 3 ילדים קטנים מאחורה. בטיחותי ואמין תקציב של עד 25K אנא ייעצו על איזה דגמים להתמקד תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 477 צפיות
היי, ברשותי רכב ליסינג מזה כחצי שנה. היה כדאי לי לקחת אותו כי נסעתי 130 ק"מ ביום. לאחרונה, עברתי דירה בצורה לא מתוכננת ואני מתלבט על כדאיות אחזקתו. הרכב משמש אותי לנסיעה מהבית למקום העבודה – כ-15 ק"מ ביום(בהגזמה) ונסיעות משפחתיות מחוץ לעיר (פעמיים בחודש) כ-450 ק"מ בממוצע. מלבדו, יש לנו פורד פוקוס 2008 כרכב שני – משמש אותנו נאמנה, אבל התרגלנו לרכב חדש.. בהנחה ואחזיר את הרכב, התוספת תהיה של כ-3000 ₪ לנטו. במידה ואחזיר אותו השנה, אשלם קנס בסך התשלום החודשי כפול 3, אולם הנטו יהיה גבוה יותר. והשאלות: במידה ונהיה מעוניינים עדיין ב-2 מכוניות, מהן אפשרויות המימון הקיימות בפנינו, בהנחה ואין סכום ראשוני משמעותי להשקעה ברכב? כרגע י…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 0 תגובות
- 453 צפיות
שלום רב, טויוטה פריוס החדשה (2016) משווקת ללא מערכת הבטיחות (TSS) למרות שבחו"ל היא נמכרת איתה. בתחילת השיווק שלה טויוטה אמרו שאין אישור של משרד התחבורה למערכת. כיום, הקורולה החדשה מגיעה עם המערכת כך שאין כל מניעה לצייד גם את הפריוס בה. האם למישהו יש מידע מתי יתחילו למכור את הפריוס עם המערכת? ניסינו לברר עם היבואן אבל הם כמובן רוצים לחסל את הסטוק הקיים ולא יודעים על זה כלום... תודה מראש לעונים, רונן.
הודעה אחרונה מאת ronshul, -
גרוטאה למסע גרוטראלי 1 2
מאת Tweet-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 9 אלף צפיות
היי חברים, בחודש אוקטובר אני מעוניין להצטרף למסע "גרוטראלי" חוצה ישראל. מדובר במסע של 6 ימים שאותו עוברים בגרוטאה שעלותה + עלות ההכנה המכאנית שלה למסע לא עולה על 3500 שקלים. הגרוטאה חייבת להיות חוקית לכביש עם ביטוח וטסט בתוקף. אשמח לקבל מכם רעיונות מקוריים לאיזה רכב כדאי לי לקחת למסע כזה. הכיוונים שלי הם לרכב יפני משפחתי ידני מתחילת שנות ה90. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מניח שעבור רבים מכם שפעילים בפורום, זו לא שאלה חדשה, ובכל זאת אבקש את עצתכם. האמת שהפיקנטו EX עם הגג מאוד קורצת לי. בדקתי את שתי המכוניות, והתחושה שלי הייתה שהפיקנטו מרגישה גדולה יותר מבפנים מאשר הספארק. מצד שני, הספארק היא עם כוח סוס גדול יותר ומנוע גדול יותר. הבנתי גם שצריכת הדלק נמוכה יותר. ובכל זאת, אני מתקשה להחליט, משום שהפיקנטו נראית לי יפה יותר, בייחוד עם הצבע המטאלי והגג, ואני מודה שגם זה שיקול מסוים עבורי. הבנתי שיש שמועה שהמודל של פיקנטו הולך להסתיים בקרוב. מישהו שמע על זה משהו? ואם זה נכון, האם זה צריך להשפיע כשיקול בבחירת המכונית מבין השתיים? תודה רבה מראש על כל עזרה!
הודעה אחרונה מאת Daniel Levi, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בין מספר רכבי סופר מיני: כרגע ההתלבטות היא בעיקר בין טויוטה יאריס 2016, שברולט ספארק וסיאט איביזה סטייל. מדובר על רכבים חדשים מהחברה בדגם אוטומטי. אשמח לקבל מכם עוד אופציות בקטגוריה הזו - לאחר שהרצתי חיפוש הבנתי שהוא לא רלוונטי בעיקר בגלל שהגיר של היאריס למשל, הוחלף לגיר אוטומט רגיל ונוח יותר לתפעול ככה שרוב ההשוואות שקיימות כרגע לא עוזרות לי. הדגש צריך להיות על אמינות, חסכון בדלק ומנוע כמה שפחות עייף.
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני בהתלבטות מה לקנות טויוטה קורולה 2011 או יונדי i25 2012-2014 מה עדיף? שיש למישהו חוות דעת על יונדאי מה צריכת הדלק שלה (מנוע 1400) ואיך הביצועים שלה ומה מבדיל בי דגמים שונים מ 2011-2014 ? אני שם כל הכסף שחסכתי בחיים שלי עד עכשיו זה עניין חיים או מוות חחח...הצילו
הודעה אחרונה מאת omar120, -
- 3 תגובות
- 568 צפיות
פולקסווגן בורה שנת 2002 מנוע 1600 רכב ראשון נהג צעיר מה אתם יודעים לגבי האוטו? צריכת דלק , טיפולים , בעיות מוכרות של הרכב, ומה צריך לבדוק במיוחד ליפני שקונים רכב בן 14?
הודעה אחרונה מאת אבי בזל, -
- 1 תגובות
- 468 צפיות
שלום למכובדי הפורום, מבקש עזרה בנוגע לרכב הנ"ל. מחלות ילדות, וכל דבר אחר...אשמח לעזרה וייעוץ. הרכב ישמש לנסיעות ראש העין - נתבג 4-5 פעמים בשבוע. Sent from my SM-G920I using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Henry123321, -
יונדאי גטס 1 2
מאת naorsa-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש רכב שאני מעוניין בו יונדאי גטס 2008 ידני GLF הבנתי שה GLF הוא הכי פחות טוב ויש שאומרים שפשוט לא כדאי רציתי לדעת אם זה באמת נורא, מבחינת בטיחות? ואיך הגטס חוץ מזה מבחינת צריכת דלק?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 476 צפיות
שלום חברים עזרתכם בבקשה. תקציב : סביבות 20 אלף שח. קילומטראז צפוי : כ 1200 קמ בחודש. ישמש כרכב שני בבית עם 3 ילדים. גיר : עדיף ידני. מנוע : בנזין או דיזל, לא משנה. אמינות שתהיה סבירה פלוס, לא חייב מושלם. חשבתי על משהו כמו קנגו או ברלינגו וכאלה כי אני צריך מקום בבגאז. אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע. תודה אלי
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 839 צפיות
דעתך לרכישת רכב: - סיאט איביזה אוטומטית L1,0 טורבו (ש"ח 85,000 על הכביש) - פיג'ו 208 אוטומטית אקטיב פרו 1.2L טורבו (85,000 ש"ח יד2 0 ק"מ על הכביש) הכוונה היא למכור את המכונית לאחר 3 שנים של שימוש עם הפער הכי קטן שאפשר בין מחיר מכירה לרכישה. אני אעשה 20000 קילומטר בשנה. תודה
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 359 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Shay Shd Dave
- zvigolden
- Camaro 92
- דובצע
- פריג'י
- גולדן191
- Chmimo
- עדי-אל
- davemustaine87
- Rongaflugen
- Night Driver
- Tal7