ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מתכוון להתחדש במכונית. יש תקציב שמתאים לאחת מהנ"ל למודל 2013. הנטייה שלי היא לאופל אסטרה בגירסת ה- 1400 סמ" ק טורבו יותר מאשר לפוקוס 1600 סמ"ק. אשמח לחוות דעת
הודעה אחרונה מאת zivraviv, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 768 צפיות
שלום, מחפש רכב בעיקר לנסיעות בין עירוניות, 40 קילומטר ביום וקצת בתוך העיר. חשוב חסכון בדלק ותחזוקה זולה. ראיתי 2 אופציות באזור שלי ובתקציב דומה: 1) יונדאי גטס שנת 2004 יד 2 ממגרש מכוניות, 110,000 ק"מ - אבל היא GLF וקראתי פה שהדגם הזה לא מומלץ. למה? 2) סיטרואן C3 שנת 2003, יד 2 140,000 ק"מ- לפי מה שהמוכר טוען היא מטופלת בזמן והכל בסדר (עוד אבדוק את זה...) מפחד מהאמינות והאחזקה של הצרפתיות, יש ממה לחשוש או שהתדמית שנוצרה להם לא נכונה ובמידה והרכב שמור זו יכולה להיות קניה טובה? אשמח לשמוע על אופציות נוספות לקניה. תודה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 552 צפיות
שלום לכם, בעקבות התייעצות קודמת כאן בפורום החלטתי שאני מעוניין באחת משלושת המכוניות הבאות (כולן בתקציב של עד 35 אשח) פיאסטה 2011-2012 מזדה 2 2010-2011 יונדאי i20 2009-2010 הנסיעות יהיו בסביבות ה70-80 קמ ליום. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מישהו מכיר מכון רישוי לבדיקה לפני קנייה בהרצליה מומלץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
לקסוס 2011
מאת guy_a8- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שלום לכולם... חבר שאל והיות ולי אין נסיון עם רכבים כאלה אנסה לימצוא מישהו כאן שיש לו ויוכל לעזור[emoji3] מדובר על לקסוס 1.8 הייברידי שנת 2011 איך באמת ה"חיים" עם רכב כזה... ישנן בעיות במערכות הנ"ל בנתונים האלה יש משהו שצריך לשים עליו דגש מיוחד?? תודה רבה לכל העוזרים מראש... Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת guy_a8, -
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום חברים, צריך ייעוץ לגבי הרכב הנ״ל אמינות מנוע וגיר, איכות נסיעה, צריכת דלק אמיתית, ומחלות ידועות. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 6 תגובות
- 622 צפיות
שלום חברים, צריך ייעוץ לגבי הרכב הנ״ל אמינות מנוע וגיר, איכות נסיעה, צריכת דלק אמיתית, ומחלות ידועות. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 481 צפיות
היי אני מחפש רכב בתקציב 45 עד 50 אלף שח ואשמח לעזרתכם. בעיקרון נהג יחיד, אבל לא מתחבר לרכבי מיני. גר בתל אביב נסיעות תל אביב -פתח תקוה מחפש משהו בסגנון i30' i20 פחות או יותר או רכב אחר שתמליצ עליו. תודה רבה ..
הודעה אחרונה מאת Dacia Israel, -
-
- 10 תגובות
- 997 צפיות
הי, מנסה להעריך כמה עולה לי הרכב כעת (יונדאי i30 סטיישן 2012 צורה ישנה) מול ליסינג עבודה. מצאתי מחשבונים ברשת. הפרמטרים שחסרים לי הם: 1. צריכת דלק אמיתי בין עירוני אגרסיבי (120 פלוס מינוס על כביש 6 רוב הדרך, כחמישית מהדרך בכבישים מפותלים ביציאה. 60-100 קמש). יש הערכה? 2. בלאי ותיקונים לשנה, בחישוב של שלוש שנים. נסועה שנתית 45000. תחזית אופטימית+פסימית? 3. ירידת ערך (כאשר קניתי כבר את הרכב במחיר רצפה יחסית, 46000 בתחילת השנה) לשלוש שנים (כמה יהיה שווה אם בכלל עוד 3 שנים ועם כ250 אלף קילומטר) -ברור שלא יודעים בוודאות, אך אשמח להערכה לצורך החישוב. 4.כמה שווי מס של רכב מקביל אך חדש בליסינג?
הודעה אחרונה מאת לירי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ערב טוב, הרכב ישמש משפחה בעלת 4 אנשים . רוב הנסיעה בעיר, כמובן שתהיינה נסיעות גם מחוץ לעיר . להפתעתי, על פי |קאר-קוסט" -גולף מעט פחות יקרה לאחזקה שנתית מאשר הקורולה. אם הייתי מדרג מה חשוב לנו ברכב אז בטיחות ונוחת היו לבטח לפני ביצועים . מבחינת גודל רכב, די בטוח שהגולף בהחלט תספיק. בזכות הגיר והמנוע היא צפויה להיות חסכונית מהקורולה. החשש =אמינות הגולף לאורך זמן (הרכב נקנה ל-5 שנים מינימום) , הריקולים של טויוטה גם הם לא מוסיפים שקט נפשי. היות והקורולה עברה לא מזמן מתיחת פנים קלה , אבזור הבטיחות שלה עדיף על זה הקיים בגולף לדעתי (תקנו אותי אם אני טועה) . יתרון ברור לגולף על פני הקורולה-גולף פחות נפוצה בליסינג . אם אני מנתח נכון את שני הרכבים -מדובר ברכב…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 0 תגובות
- 447 צפיות
בעקבות השבתה של אחד הרכבים במשפחה, והצורך במיני/סופר מיני "משעממת" נוספת במשפחה, עלה לי הרעיון לתרום את הרכב שלי (I20 09 אוטומט), ולרכוש לעצמי רכב שיהיה קצת יותר מהנה וחסכוני לנהיגה. (כן, קצת קשה לי לחייך כשאני נכנס לI20 בכל בוקר). בגדול הדרישות הן רכב קטןן+ (סופר מיני, קרוס קטן), מומנט "בריא" , כמה שיותר חסכני בדלק (נסועה שבועית סביב 600 ק"מ). ההעדפה היא לגיר ידני. לאור הדרשותש שלי והנסועה הגבוהה,הדבר הראשון שעלה לי לראש זה 208 וקקטוס (ואת האמת,לא מצאתי דגמים אחרים שמתאימים יותר), שתיהן בגרסאות הדיזל כמובן. הבעיה, אין יד שנייה, וקצת "כואב"לי להוציא 100K על רכב כשאני יודע שחלק ניכר ילך לאיבוד בדמות ירידת ערך. כאן עלתה לי השאלה של מימון/ליסינג, מה היתרונות ש…
הודעה אחרונה מאת GAD57, -
- 2 תגובות
- 525 צפיות
שלום לכולם , אני בתהליך קניית רכב - מצאתי פולו 2011 מועד עלייה לכביש חודש יולי. 1200 TSI ו105 כ"ס יד ראשונה 50 אלף קילומטר. הרכב עבר טסט בחודש האחרון אך צריך לעבור טיפול ( לא ידוע לי מה גודל הטיפול, הרכב מטופל עד כה במורשה ) המחיר 59,000 . רציתי לדעת אם המחיר שווה ביחס לנתונים והאם להמשיך לטפל במורשה או במוסך אמין אך לא מורשה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Ishay Sidgayev, -
מיני עד 20-25
מאת tamos-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 673 צפיות
הי, לאחר שהרכב הנוכחי הורד מהכביש מחפש מיני עד 20-25 גג. גיר לא משנה כל כך, מנוע לא משנה כל כך. חשובה האמינות, צריכת הדלק והסטייל (אם יש כזה בתקציב כל כך נמוך). סורי מראש על החפירה, למי שאין כוח לקרוא פשוט אשמח לחוות דעת על רכב כלשהוא עם סיבות הגיוניות. חשבתי על: - סוזוקי אלטו סביבות שנת 2010-2011 נכנסות לי בתקציב(הדגם הדיני)-מתפשר פה ממש על יופי אבל מקבל צריכת דלק טובה ומבחר מטורף ביד 2.איך האמינות, נוחות, נקודות נוספות? - פולווסגן פולו סביבות שנת 2006-2008, כאן הרכב קצת יותר יפה לטעמי(בשחור) אבל מפחד מאחזקה יקרה יותר ואמינות מפוקפקת. - סיאט איביזה 2006-2007-על אותו משקל כמו הפולו, הבנתי אמינות של הרכב לא משהו בכלל(הדגם לפני הכניסה לקונצרן VW). - …
הודעה אחרונה מאת tamos, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 586 צפיות
בדיקה מלפני שנה וחצי רכב חולה או שאחרי תיקון שעבר יש טעם לשקול? Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי יש לי אפשרות לרכוש רכב 0 ק"מ יד שניה ליסינג ב114 אלף או אותו רכב ממש ביד ראשונה יבואן במאה עשרים אלף אני משער שאחזיק את הרכב לכל הפחות 5 שנים האם הפער מצדיק רכישה מ0 ק"מ ? הבדל נוסף שמשמעותי בעבורי, הוא שבעבור הרכב יד ראשונה לא ניתן לקחת מימון, אבל אניח לזה לעת עתה אשמח לשמוע דעתכם!
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
היי, בחיפוש מתמשך אחר הסופר מיני ה"מושלמת". לא מצליחה להחליט בין איביזה לפיג'ו 208. האיביזה היא חדשה 2016 גרסת הסטייל האוטומטית, נפח מנוע 1000 עם 110 כ"ס. ה-208 שנת 2014 בגרסת האקטיב, נפח מנוע 1600 120 כ"ס. נסועה שנתית בסביבות ה9000 ק"מ. מיואשת ולא מצליחה להחליט איזו עדיפה, עזרה תתקבל בתודה ובשמחה!!!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 994 צפיות
היי, מחפש רכב סופר מיני בתקציב של עד 35 א' ש"ח, אוטומטי. מרבית הנסיעות יהיו בתוך גוש דן המורחב. חשובה לי צריכת הדלק והאמינות של הרכב (זה רכב ראשון שלי, ואני לא רוצה לבקר במוסך). כרגע יושבת לי בראש הפורד פיאסטה (בעיקר בגלל השנתונים המתקדמים שניתן לרכוש - עד 2012) והעיצוב שלה. אשמח להמלצות נוספות...
הודעה אחרונה מאת Gal Nachman, -
-
גם תורי הגיע. אני מחפשת רכב שיחליף את הפאביה ספורט 2010 TSI ידנית שלי. (יוצאת למכירה ) כבר שנה שאני מחפשת מחליף ראוי ולא מוצאת, חייבת עזרה! הדרישות שלי מהרכב החדש: שיהיה טוב לפחות כמו הפאביה היוצאת אבל באוטומט ( ). הפקקים שברו אותי סופית, אם לא הפקקים או אם הפאביה הייתה אוטומטית (לא DSG) הייתי נשארת איתה עוד 4 שנים כמו כלום. אני נוסעת מעט מאוד- 3 פעמים בשבוע מרמת גן לבן שמן, חייבת אוטומט. הרכב המיועד צריך להיות קטן - סופר מיני וחזק יחסית (פחות מ 10 שניות ל 100). אמינות- חובה (או לפחות שירות נורמלי מהיבואן) וזו גם הסיבה הראשונה שהמחליפה של הפאביה היא לא פאביה. הסיבה השניה שהפאביה החדשה לא המחליפה של הפאביה היא בגלל שהפאביה החדשה רכב פחות טוב מהפאב…
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכב עמד שנה וחצי וצריכים להחליף לו מנוע, השאלה: אם צריך להחליף לו מנוע אז זה לא אמור לעניין אותי שהוא עמד?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
היי, אני מתעניין ברכישת רכב מליסינג 0 ק"מ. רציתי לדעת מה החסרונות ברכישה כזו מלבד ירידת הערך במכירה עתידית? תודה!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר התיעצות עימכם, צמצמתי בחירה ל 3 דגמים. הקריטריונים הם, שמירה על ערך, אמינות ותקציב של 135K - 140K מיטצובישי אאוטלנדר 5 מושבים דרך ליסינג 0 קמ' קיה ספורטאז 1.6 URBAN טויוטה ראב 4 יד 2 2014 לעצתכם המלומדת אודה. נ.ב אם מישהו יודע מה עלות הטיפולים התקופתית אודה אם יוכל לרשום לי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 1 תגובות
- 449 צפיות
היי, אם למישהו הייתה התנסות חיובית עם מכון מסוים סביב אשדוד לאחרונה, אשמח להמלצה. וגם, כמה צפויה לעלות הבדיקה? תודה!
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב הכותרת בודאי נראית לכם הזויה...ובכל זאת. אנו מחפשים רכב שני למשפחה שישרת את אשתי ושני נהגים צעירים לקראת קבלת רשיון. מעוניינים ברכב ידני כדי לשמר את היכולת הזו. לא מיני אלא מעט גדול יותר. הכיוון כרגע הוא לרכב חדש והכוונה להחזיק אותו כ-6 שנים. הנהיגה 60% עירונית 40% בין-עירונית. ארבעת השיקולים החשובים לנו הם אמינות, בטיחות, שמירת ערך והוצאות אחזקה. די התלבטתי בין סוזוקי סוויפט לג'אז ליאריס ומתוך שלושתם די התכנסנו לכיוון הג'אז. ואז גיליתי את הקקטוס. הכוונה לדגם 1.2 אטמוספירי החלש. בעיני אוטו מאוד חמוד, זול ב-8000 ש"ח מהג'אז ונותן "הרבה אוטו במעט כסף". אז אני יודע שזה כמו להשוות תפוחים לתפוזים ושהרכבים מאוד שונים ואפילו לא מאותה קטיגוריה ובכל זאת אשמח מאו…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 1 תגובות
- 461 צפיות
שלום לכולם, כרגע אני נוסע על סופר מיני משנת 2013, 1400 ידנית. אני כבר תקופה מעוניין לקנות איזה הוטהאצ' גם מקטיגוריית סופר מיני, ידנית מדגמי 2011+, אך ההתלבטות שלי נובעת מהעובדה שאני נוסע יחסית הרבה קילומטרים בשנה (23K), כאשר רוב הנסיעות בכבישים מהירים של 80-100, בבקרים בדרך כלל יש פקקים וכו' ... לבעלי נסיון עם הוטהאצ'ס למיניהם לפי דעתכם, ובהתחשב בנסועה, האם קניית רכב מקטגוריה כזאת תהיה פרקטית/כדאית? תודה.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
מתי משתלם להחליף רכב? 1 2
מאת SJ413-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אדם המתפרנס מסיוע לקונים ברכישת רכב ייעץ לי למכור את הרכב שלי כעת. אני מנסה לחשוב מתי באמת כדאי להחליף רכב - כלכלית לחלוטין. הרכב שלי: -אני הבעלים השני, הקודם פרטי -שנת ייצור 2008 -אצלי 4 שנים -הרכב מתאים לי ומספק את צרכי -אמין בעוד שנתיים טיימינג, תמיד יש סיכוי לתקלה יקרה בטורבו או במשאבת סולר. ריאלית נראה לי שהמחיר הנוכחי הוא כ18 אש"ח כל שנה מאבד כ3000 ש"ח בערך לפי יד 2. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אז המון תודה לכולם על כל התשובות בשירשורים השונים. בגלל הבילבול הגדול עדיין בין כל האפשרויות חיפשתי עוד קצת אתרים שיכולים לעזור לי לקבל החלטה ומצאתי אתר שנקרא carcost שמשווה עלות חודשית של רכבים על פני 5 שנים. מאחר והיתה לי קודם I10 ידנית שנת 2011 שעברה תאונה ועכשיו אני מחפש חדש, אז השוותי אותה מול כל האפשרויות שקיבלתי כאן בפורום ופשוט יוצא שה I10 "מנצחת" בשורת המחיר הסופי. 1. עלות I10 ידנית 2. עלות ניסן מיקרה 1200 ידנית 3. עלות רנו קליאו 1.2 ידנית 4. עלות סקודה פביה 1.4 ידנית (כתוב בקשירו 46 כ"ס אבל זה נראה לי טעות והתכוונו ל 76) 5. סיטרואן C3 ידנית ברור לי שהפביה למשל הרבה יותר חזקה ובטיחותית וכנראה גם מאובזרת אבל אלה פרמטרים שלא מעני…
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 509 צפיות
שלום , רציתי לדעת איזה רכב יותר בטיחותי, יציבות כביש וכד׳ מצד אחד שברולט ספארק (להבנתי קיבל ציון טוב במבחני ריסוק) שנת 2014 למול פורד פוקוס 2010 או יונדאי גטס 2009 Sent from my iPad using Tapatalk
-
- 2 תגובות
- 507 צפיות
שלום חברים, אשמח לעצתכם - זקוק לרכב כנ"ל. כמחצית מהנסיעות הן בינעירוניות. חשוב לי רכב גדול - סדר גודל של I25 ומעלה, בגלל היציבות על הכביש. בקטנות יותר (אפילו I20) מרגיש שהרכב "מטייל". כמובן - בטיחותי, חסכוני באופן סביר(גם בתחזוקה) ואמין. מזדה 3? אימפרזה? לנסר? אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אחרי טיולים בסוכנויות רכבים והצעות ליסינג למיניהם עדיין בהתלבטויות מחפש רכב משפחתי כרגע זוג נשוי עם ציפייה לילד רוב הנסיעות בעיר בסופשים מחוץ לעיר מה שחשוב נוחות נסיעה בגאז גדול צריכת דלק סבירה ומפנק הכיוון : יונדאי 35I או ריו .פתוח להצעות (מבקש בלי הצעות של רכבים צרפתיים למיניהם כמו פג'ו סיטרואן וכו' ) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ac_milan, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים יקרים, אנוכי מעוניין לרכוש את הרכב. איזה מחלות שכיחות יש ברכב? מה כדאי לבדוק? אני מחפש פונטו גרנדה ידנית וחמודה =] איך הקלאץ' אמור להרגיש, האם ההגה אמור להיות ממש רך? כל מה שידוע לכם ואני יודע שיש כאן הרבה שידוע להם אני אשמח לנצל את הידע שלהם לקראת הרכישה =] אז תודה רבה לכם!
הודעה אחרונה מאת drsubaru,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce