Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז המון תודה לכולם על כל התשובות בשירשורים השונים. בגלל הבילבול הגדול עדיין בין כל האפשרויות חיפשתי עוד קצת אתרים שיכולים לעזור לי לקבל החלטה ומצאתי אתר שנקרא carcost שמשווה עלות חודשית של רכבים על פני 5 שנים.

מאחר והיתה לי קודם I10 ידנית שנת 2011 שעברה תאונה ועכשיו אני מחפש חדש, אז השוותי אותה מול כל האפשרויות שקיבלתי כאן בפורום ופשוט יוצא שה I10 "מנצחת" בשורת המחיר הסופי.

1. עלות I10 ידנית

2. עלות ניסן מיקרה 1200 ידנית

3. עלות רנו קליאו 1.2 ידנית

4. עלות סקודה פביה 1.4 ידנית (כתוב בקשירו 46 כ"ס אבל זה נראה לי טעות והתכוונו ל 76)

5. סיטרואן C3 ידנית

ברור לי שהפביה למשל הרבה יותר חזקה ובטיחותית וכנראה גם מאובזרת אבל אלה פרמטרים שלא מעניינים אותי (למעט הבטיחות כמובן שאני מעריך שזה לא כל כך שונה).

אני מעדיף למשל שהרכב יהיה יותר גדול/מרווח לעומת "זריזות" כי רוב הנסיעות זה בין עירוני ופשוט זה לא כל כך רלוונטי כמה מהיר הוא.

אז מה, אחרי כל החפירות האלה בפורומים ובאינטרנט נקנה שוב את ה I10? אוף חשבתי להשתדרג קצת :(

מה אתם אומרים?

פורסם

ברור לך שהנתונים באתר carcost הם השערה בלבד. בבדיקה עם רכבים שהיו בבעלותי /חברים הם לא ממש פגעו. אז קח הכל בערבון מוגבל שם . קח את הרכב הכי נח לנסיעות ארוכות שהן עיקר הצורך שלך. הייתי מהמר על ה C3 . אבל תעשה נסיעת מבחן.

פורסם

מה הנסועה השנתית שלך (ברור שיש לזה משמעות באחזקה)?

האם הוצאה נוספת של נניח 150 ש"ח בחודש (שיכול להיות שזה הפער בין להשתדרג משמעותית לבין להישאר עם הקיים) זה קריטי?

פורסם
מה הנסועה השנתית שלך (ברור שיש לזה משמעות באחזקה)?

האם הוצאה נוספת של נניח 150 ש"ח בחודש (שיכול להיות שזה הפער בין להשתדרג משמעותית לבין להישאר עם הקיים) זה קריטי?

נסיעה שנתית באזור ה 30K

הוצאה של 150ש"ח נוספת בחודש להשתדרג ברכב לא קריטית לי.

פורסם

כמו שכתבו לפני - אלה הערכות בלבד,

עלות החזקה תלויה בהרבה פרמטרים.

אבל בגדול זה הגיוני -

i10 זה רכב מקבוצת מיני,

מיקרה נמצאת אישהו בין מיני לסופר מיני - לדעתי קרובה יותר למיני,

פאביה ו C3 אלה סופר מיני, אז סביר שההחזקה תהיה יקרה יותר, השאלה היא בכמה.

ורק בשביל לדייק - פאביה 1.4 היא בעלת 86 כ"ס ;)

אם אתה מדבר על i10 מהדור הקודם - שלפני 2015 - אז יש הבדל עצום בינה לבין C3 \ פביה, מבחינת מרווח, נוחות, כח.

הדגם החדש של i10 - מ 2015 זה שיפור גדול, אבל הידנית מגיעה רק עם מנוע 1000 סמ"ק, ובכל מקרה מבחינת מרווח היא לא משתווה לסופר מיני.

(c3 - ככל הידוע לי אין ידנית, אז זה פחות רלוונטי)

30 אלף ק"מ בשנה זה לא מעט, הרבה שעות בתוך האוטו.

לדעתי כדאי מאוד שתקטט רגליים ותראה את הרכבים פיזית, תסע בהם, תקבל תחושה.

• תוכן חדש...