ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 772 צפיות
יש למישהו חוות דעת על הדגם הידני של סיוויק האצ'בק שנתון 2014-2016 ? האם חלו שינויים מ2014 עד הדגם הנוכחי? האם הדגם הזה שומר על ערך בשוק היד 2?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דיזל לנסיעות ארוכות עד 40K חסכוני ואמין, מה האופציות שלי? אין עוד שום תנאים אחרים - ידני הולך בכיף, גימור ואיבזור לא מעניין. חסכוני נדרש כי הנסיעה היומית היא 100 ק"מ ולכן חשוב שיהיה אמין בלי תקלות, טיפולים גדולים וכו'...
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
שלום חברים יקרים יש לי שלושה ילדים בני חמש שלוש וחודש ואני חייב להחליף לרכב משפחתי מרווח.(יש לי מאזדה 3 2012 והיא צפופה מאוד). אני ממש מתלבט האם לקנות את הסיטרואן C4 פיקאסו 5 מקומות. הוא מאוד מרווח (הרבה יותר משאר המשפחתיות הרגילות כדוגמת מאזדה טויוטה וכו שבדקתי את רובן והם לא מרווחות לטעמי) ויש לו אפשרות להכניס שלושה כסאות בטיחות שזה מצויין עבורי. מעבר לזה שהוא מאוד פונקציונלי למשפחה עם ים תאי אחסון ותא מטען ענקי. הבעיה היא שכל מי שאני מדבר איתו אומר לי להתרחק מסיטרואן - בין אם הביטוח יקר (ביררתי ועולה מקיף ללא חובה כ 4500) או שהטיפולים יקרים או שהירידת ערך אסטרונומית... אני מתכוון לקנות רכב לפחות לחמש שש שנים... חייב את עזרתכם ביעוץ, האם לקנות אותו או לחפש אל…
הודעה אחרונה מאת shaulch, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים ראיתי 2 רכבים הונדה סיוויק 1) שנת 2006 ls 175 אלף קמ בעלות של 20k,יד 2,צבע שמפניה. צריך להחליף טיימיניג כי הבחור עשה ב90 בפעם האחרונה,נהגתי על הרכב הוא סחב ממש יפה . טסט נגמר בעוד חודש,בחודשים הקרובים יהיה צריך להחליף צמיגים קידמיים,וקצת קוסמטיקה(ניקיון ריפודים ופגוש אחורי שצריך לסדר אותו כדי שישב כמו שצריך .במקרה זה פגוש שעבר תיקון צבע פעם אחת.),צריך לבצע איזון גלגלים (היו רעידות ב120 שמפסיקות לאחר מכאן במהירות גבוהה יותר ) ופחות קריטי יש מערכת טובה ברכב עם דאבל דין . טופל במוסך פורד מאזדה בצפון, לאחרונה עקב רילוקיישן עבר טיפול בהונדה בכפר סבא. 2)הונדה סיווק 2005 es עם 165k קמ יד 2 20k צבע כסף, עדיין לא נהגתי עליו, הרכב במצב שמור יותר יחסי…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים רציתי לשאול את דעתכם חלקכם כבעלי מגאן או מכירים באמת מקרוב ולא רק בסטיגמות . עומד על הפרק רכב רנו מגאן 2008 COMFORT 1.6 יד 2 125 K קמ יש ספר טיפולים מ5 שנים האחרונות של היד האחרונה , יד ראשונה פרטית גם כן .לא היו בעיות גיר מנוע ,טופל בזמן ,עשה טיימניג ב 90 אלף . לאחרונה עבר טיפול גדול הוחלף מצבר ברקסים+צלחות וטיפול 10K . רכב פנימית וחיצונית למעט שפשוף קטן בטמבון בפינה ואולי עוד שריטה או 2 . המחיר הוא 12K האם שווה להכנס לזה במחיר המפתה, או ללכת אולי לכיוון של לנסר קלאסיק בשנתון או הונדה סיוויק 2005 בהשקעה של עוד 8 K? חשוב לציין שדי חשוב לי נוסע הנוחות וחיסכון בדלק ככל הניתן כמו גם אמינות ..רוב הנסיעות יהיו בעיר. ובנוסף אשמח לקבל המלצה על מוסך שמתמחה ב…
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
שברולט קרוז 2011 1 2
מאת ericycle-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הי, אני שוקל לקנות קרוז 2011. אנחנו מחפשים משפחתית מרווחת, ורכב משנתון חדש ככל הניתן בתקציב מאוד מוגבל של כ-30-35K. זאת המשפחתית היחידה שאפשר לקנות בתקציב הזה והאמת שבחו"ל השכרנו קרוז 2012 לשבועיים ומאוד אהבנו את הרכב. אני יודע שהרבה אנשים לא אוהבים את הגיר והמנוע, אבל הוא מספיק טוב לצרכים שלנו. השאלה העיקרית היא, איזה מחלות יש להם ולמה חשוב לשים לב בזמן הרכישה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
שלום, מלפני חודש בערך התחלתי לחפש אוטו ראשון בשבילי בתקציב בערך של 30 אלף(20 שחסכתי ועוד 10 מאבא ואמא),אני ואבא שלי חיפשנו ביד 2,WINWIN,לוח פוקוס,פשפשוק חיכינו למציאה,אוטו מהנה לנהיגה עם אחזקה סבירה ללא יותר מדי ידיים וקמ ושלא נראה שקרעו אותו,אבא שלי מצא בWINWIN , VW Golf tdi 2.0, שנת 2004 135 אלף ק"מ במחיר של 16,600שח, נשמע לנו כמו "המציאה",ניסינו להתקשר כל הזמן היה תפוס,אבא שלי החליט לשלוח מייל לבעל המודעה שאנחנו מעוניינים לקנות את האוטו,לאחר יום אבא שלי קיבל מייל חזרה מבחור בשם Tom Roberts,הבחור סיפר שהוא עבד 4-5 שנים בתור טכנאי בECI Telecom ושהוא חזר לבריטניה ולקח את הרכב שלו איתו חזרה לאנגליה,כמובן שהוא אמר שהרכב רשום במדינת ישראל וכל המסמכים הדרושים אצלו,הסיבה שהו…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
Mazda 6 שעברה תאונה 1 2
מאת carsgo-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם אנשים! אני חדש כאן בפורום שמעתי רבות על הפורום הזה ואני שמח להיות כאן. אני מחפש לעצמי מאזדה שש כי אני ממש אוהב את הרכב והוא דיי מפנק ושמעתי גם שאמין, ידידה שלי מחזיקה בכזה רכב וראיתי שלא פשוט למצוא רכב כזה שמור מהדגם המפואר יותר לפני שאני לוקח לבדיקה ראיתי בהיסטוריית טיפולים (מדובר ביד ראשונה) שהרכב עבר תאונה מאחור ותוקן האם לוותר מראש עקב מה שהחליפו או שזה לא מחייב וכדאי לקחת לבדיקה? אגב הרכב טופל במוסך מורשה שעושים שם גם פחחות.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 8 אלף צפיות
היי, הוצע לי לקנות רכב שעבר תאונה (במחיר מופחת). האינסטינק הראשוני שלי הוא לוותר על התענוג. אך הייתי שמח לקבל אישור\ביטול חשש\חוות דעת על חומרת הנזק. ובלי שום קשר, אני אשמח לשמוע מעבר את הסכנות במידה ויש ומדוע הייתם נמנעים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש עזרה ברכישת רכב ראשון, אני מחפש רכב שיהיה אוטומטי בלבד, ושיהיה אמין. מבחינת נושא הדלק אני יכול להסתדר, פשוט חשוב לי יותר נושא התחזוקה ותקלות (לא מעוניין להיכנס למוסך כל שני וחמישי, במיוחד שמדובר ברכב ראשון) חשבתי לכיוון הפונטו גראנדה או הרנו קליאו III מ2009 והלאה (לגבי שני הרכבים), אך אני גם חושש מהגיר הרובוטי בפונטו... אשמח לשמוע חוות דעת על הרכבים המדוברים, או על רכבים אחרים. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
Seat Ibiza Fr
מאת Knipe- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו מתכננים לקנות אותה שבוע הבא והמחיר הוא סביבות 111K מהניילונים. אשמח לחוות דעת בקשר לאוטו , האוטו לא יסע מרחקים רבים וכנראה בקושי יסגור 10 אלף ק"מ בשנה
הודעה אחרונה מאת Yoad Fekete, -
- 2 תגובות
- 610 צפיות
שלום לכולם! מאחר שהתחלתי עבודה חדשה, וההיתלות בתחבורה ציבורית לא נוחה ולוקחת פי 3 זמן יותר מנסיעה, נוצר צורך ברכישת רכב. בעיון וקריאה ברשת חשבתי התחלתי לפזול לכיוון פיז'ו 107 רובוטית, כאשר מחירה נמצא בגבול העליון של התקציב. בכל מקרה אשמח לעוד אופציות/חוות דעת. דגשים: *הנסיעה היומית היא כ-40ק"מ, ראשון לציון(מזרח) > נתב"ג ובחזרה. *צריכת דלק טובה, לפחות כ-1 ל15/16 בבין עירוני. *מאחר ויש לי בעיות מוטוריות קלות, אני מעדיף להימנע מגיר ידני (לפחות בשילוב עם מנועים קטנים). *מעדיף להימנע מרכבים אוטומטים בעלי גיר של 4 הילוכים, אך אני גם מודע למגבלות התקציב. *מעדיף להימנע מרכבים שידועים בתעריפי ביטוח גבוהים, בנוסף אני בן 22 כך שאני מוגדר כנהג צעיר.
רכב עד 30K 1 2
מאת Felicia- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הכיוון סובארו B4 2006-08. האם כדאי לבחון עוד אופציות? לגבי צריכת דלק לא מפריע, הנסיעות הם בערך 40 דקות+ לכל כיוון מהבית לעבודה.
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תקציב עד 100k עדיפות ליד 1 0 קמ. חשבתי על סוזוקי קראוסאובר מיצובישי אוטלנדר קיה ספורטאז. השימושים הם בעיקר נסיעות בתוך העיר ומידי פעם מחוץ לעיר. הדרישות הן: אוטומט בלבד אמינות זריזות צריכת דלק. אין צורך בתכונות שטח. ניתן למתוח את התקציב ב10-20 אלף אם זה משמעותי
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 741 צפיות
ערב טוב .ברצוני להתקדם לרכב חדיש יותר אד 20000 שקל משהו אמין אוטומט .אל עזה רכבים אתם ממליצים בעיקר שאני לא נוסעה הרבה.
- 3 תגובות
- 663 צפיות
היי חבירם, עד היום היינו עם יונדאי I10 ידנית שנת 2011 וכעת מחפשים רכב חדש. נתונים: 1. נסיעה של 110ק"מ ביום אשדוד-פתח תקווה 2. רכב משפחתי יחיד (זוג + ילד) ולכן חשוב מקום בבגז' 3. להערכתי היונדאי עשתה כ 1 ל 14 דרישות: 1. חסכוני (עקב הנסיעות המרובות. עד היום נסענו 105,000קמ ב כ 5.5 שנים) 2. אמין וללא תקלות במיוחד עקב השחיקה אעריך מאוד תגובות והצעות כי אנחנו עכשיו עם רכב חלופי וצריכים לקבל החלטה בקרוב תודה רבה! נ.ב הייתי מעדיף אפילו להיצמד לתקציב נמוך יותר של 30K ומטה מתוך מחשבה שזה יהיה רכב קטן שני למשפחה ובעתיד נרכוש רכב משפחתי גדול יותר.
- 1 תגובות
- 548 צפיות
אני מחפש גולף בשנתונים 06-07 , הבנתי שה1.6 חלשות יחסית למשקל של האוטו ולכן נסגרתי על 2.0 . אשמח לשמוע חוות דעת , למה כן\לא לקנות סורי אם עברתי על חוק מסויים , ניסיתי להיצמד לחוקים. תודה
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב קטן חסכוני בדלק וללא בעיות(יד שניה) רוב הנסיעות יהיו בעיר אבל גם מידי פעם בין עירוניות. עד 50K תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם בהמשך לשרשור הזה והזה, הוצע לי הרכב הבא: סיטרואן C4, 2008, מנוע 2000, יד 1 , 90K ק"מ, הסטוריית טיפולים מלאה מהיום הראשון במוסך היבואן. מצ"ב סוג של טופס בדיקה, הסטוריית טיפולים מלאה, רשיון רכב שאלותיי: א. בהנחה שאין לי חשש שהק"מ זוייף, האם יש לי סיבה לחשוש מהק"מ הנמוך? בשנים האחרונות הרכב נסע 3-4 אלף ק"מ בשנה בלבד ב. לאילו נקודות עלי לשים לב במיוחד?
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
שלום לחברי הפורום הנכבדים כותב כאן בשביל חבר (אבל חבר הכי טוב...כמו אח...) בצער רב הסקודה אוקטביה נגנבה וההחלטה היא לכיוון רכב משפחתי חדש מהנילונים. התקציב הוא סביב 100 אלף שח בלבד (תקציב קשיח) ולכן עסקת 0 קמ יד ראשונה מתאימה. ההתמקדות היא רק ברכבים יפנים וקוריאנים. נסועה - 20 אלף קמ בשנה. רובה בין עירונית 3 ילדים בגילאים 7, 10, 14 מחיפוש מהיר באתרי 0 קמ נראה שהמכוניות הבאות יכולות להיוות רלבנטיות: 1. ניסן אלמרה - סביב 90 אלף שח 2. קיה פורטה - 102 אךף שח 3. שברולט קרוז - - 95 אלף שח 4. קיה סיד סטיישן - 105 אלף שח 5. סוברו אימפרזה - 99 אלף שח 6. מיצובישי ספורטבק - 104 אלף שח אשמח לשמוע עצות!
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב במחיר של כ 15K ורואה שהמחיר של אלמרה והמאזדה די דומה עם אותם נתונים. מה יותר אמין? ומה קל יותר למצוא חתיכה שמורה?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום! אני מקווה שזה המקום המתאים לשאלתי... אני תקופה מסוימת חושב לקנות קורולה רובוטית. מהבירורים שאני עושה על האוטו אני שומע תגובות קיצוניות. חלק מהאנשים אומרים לי תגובות בסגנון "לברוח" "לא לגעת" וכדומה, והחלק השני מהללים ומשבחים את האוטו, ואת התמורה למחיר שהוא נותן. שמונה שנים אחרי שהוא הגיע לארץ אני בטוח שיש כבר תשובה ברורה לעניין. יש לציין, שהתגובות הסותרות שקיבלתי הם משני מוסכניקים שאני מכיר היטב, ואחד שיבח והשני המליץ לי לברוח!! חוץ מהם גם בקרב האנשים ברחוב הדעות חלוקות. מישהו יכול לעשות סדר בעניין? תודה!
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב מהנה לנהיגה, ספורטיבי, אם תא מטען סביר ואפשרות להכניס קצת ציוד. מתלבט בין במוו 125i ל mini cooper clubman s. דעתכם? אופציה שלישית הרבה פחות ספורטיבית forester xt
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
אלמרה 2002
מאת GREEN.- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יד ראשונה מטופלת במוסך מורשה ספר טיפולים מלא מטופלת לפי הספר 290,000 ק"מ. יש מה להתעניין ולבדוק בכזה ק"מ גבוה?
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב אוטומטי יפני. אני מתכוון למכונית ישנה מעל 12 שנים ויותר ולהחזיק בה הרבה שנים. מה שמטריד אותי הוא זמינות חלפים לרכבים ישנים כאלו. על איזה מותג או דגם כדאי ללכת בהקשר של זמינות חלפים ?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 1 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני רוצה לבדוק רכב אבל אני לא יכול להגיע לבדיקה לפני שעת הסגירה ברוב המכונים. האם אתם מכירים מכונים שעובדים עד מאוחר?
הודעה אחרונה מאת נבדקי רכב, -
- 0 תגובות
- 463 צפיות
רצוי אחד אמין, ייסודי ופדנט. נא עזרתכם יום נעים אנשים יקרים.
הודעה אחרונה מאת BenM, -
- 0 תגובות
- 463 צפיות
מה תקין לראות בהיסטוריית טיפולים של רכב כזה. למה צריך לשים לב במיוחד? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ericycle, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, הציעו לחבר את שני הרכבים ב0 ק"מ סביב 117K ש"ח? מה היתרונות/חסרונות של כל רכב? תודה
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
שלום לכולם, אז לובינסקי יצאו במבצע על ה-208 ב-80K. על פניו נשמע אטרקטיבי, ומבחינת הנתונים היבשים הרכב נשמע לא רע. הדבר היחיד שמטריד אותי זה נושא האמינות. הייתה לי 206 ישנה שקניתי אותה עם 60,000 ק״מ. עד 100,000 ק״מ היא הייתה בסדר, ואחרי זה היא די התחילה להתפרק. בעיות של התחממות מנוע, מערכת חשמל דפוקה ונזילות אין קץ. אז כן, עכשיו ב-208 המנוע הוא של BMW והגיר יפני. מבדיקה באתרים בחו״ל אני לא רואה בעיות אמינות מיוחדות עם הדגם, ועדיין הסטיגמה בארץ (שחוויתי אותה על בשרי) שרכב צרפתי אינו אמין. יש לציין שאם אני אקנה את הרכב הזה אז אחזיק אותו לפחות 3 שנים ואח״כ אעביר אותו לבן משפחה, כך שאני לא מוטרד משוק היד 2 הבעייתי של הרכבים הצרפתיים. אז לדעתכם האם שווה …
הודעה אחרונה מאת dr6633,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 702 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שביט
- Derish
- sperial
- בן מיכאל
- קוסקוס
- jpex
- Obgel
- hans
- yoav911gt2
- Supertigre
- IsraCar
- DubelBoom