ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,554 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אחרי טיולים בסוכנויות רכבים והצעות ליסינג למיניהם עדיין בהתלבטויות מחפש רכב משפחתי כרגע זוג נשוי עם ציפייה לילד רוב הנסיעות בעיר בסופשים מחוץ לעיר מה שחשוב נוחות נסיעה בגאז גדול צריכת דלק סבירה ומפנק הכיוון : יונדאי 35I או ריו .פתוח להצעות (מבקש בלי הצעות של רכבים צרפתיים למיניהם כמו פג'ו סיטרואן וכו' ) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ac_milan, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים יקרים, אנוכי מעוניין לרכוש את הרכב. איזה מחלות שכיחות יש ברכב? מה כדאי לבדוק? אני מחפש פונטו גרנדה ידנית וחמודה =] איך הקלאץ' אמור להרגיש, האם ההגה אמור להיות ממש רך? כל מה שידוע לכם ואני יודע שיש כאן הרבה שידוע להם אני אשמח לנצל את הידע שלהם לקראת הרכישה =] אז תודה רבה לכם!
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל לפני כחודש ימים קניתי מהם רכב פג"ו 107 מ טרייד מוביל אשתדל לרשום מה שרלוונטי באתי אל טריידמוביל לקנות מהם רכב כי לא היה לי ככ זמן לחפש לעומק בעצמי, אז חשבתי לסמוך על חברה יהיה הכי מהיר וטוב,(פה טעיתי לפחות במקרה הזה) בקצרה המליצו על כמה מכוניות בניהן פגו 107 בסוף בחרתי בה, עכשיו לפני שלקחתי רציתי לעשות סיבוב ולקחת לטסט.. וגם ביקשתי טופס טיפולים הם אמרו שלא צריך הם התחייבו וחתמו שהכל בסדר עם הרכב הבטיחו לי אוטו נקי מתאונות, בעיות מכניות וכו, פנסים משוייפים, וטיפול מלא (עזבו שהרכב עשה 100K במחיר מחירון. .)שנת 2011 אמרו לי לשלם מקדמה של 5000 (שהיא גם קנס שזה גם לא אמרו) אמרו לי לכל דבר תבוא מחר, אני בא למחרת לא טיפלו …
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
ניסאן אלמרה
מאת GREEN.- 2 תגובות
- 685 צפיות
אני יודע שבד"כ ברכבים ישנים תמיד אומרים שתלוי מה מצב הרכב עצמו, אבל בגלל שיש הבדל כ"כ גדול של שנים וק"מ אולי כן להתייחס? מה אתם אומרים? (נראה לי שמשנת 2004 הוסיפו כריות אויר) יד 2 2002- 130,000 יד 1 2006- 230,000 יד 3 2004 - 205,000
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מבין שהרכבים באים משתי עולמות שונים.. אבל עדיין הייתי רוצה לקבל קצת חוות דעת על שתי המכוניות האלה.
הודעה אחרונה מאת Felicia, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי חיפושים רבים, אני עומד לקנות רכב! שניה לפני החתימה, אשמח לשמוע כמה חוות דעת אחרונות. מדובר בסוזוקי ספלאש שנת 2011, יד ראשונה מפרטי. 42,000ק"מ (רכב שני במשפחה לטענתם) הדגם ה"מפואר" (חלונות קדמיים חשמליים ושליטה על מערכת השמע מההגה) טסט עד אפריל 17 טופל במורשה (רק טיפולי 15,000 לטענתם- כרגע בבדיקה במכון) 3 מכות פח לא משמעותיות יותר מדי (אחת קצת בולטת יותר) - לטענת בעל הרכב קיבל עליהן הצעה לתיקון - 1600ש"ח והוריד מהמחירון. פנים הרכב נראה די חדש ושמור. הוחלף מצבר לפני כחודש. צבע ברונזה שאהבתי מחיר- 48,000 (כנראה לא מוכן להתגמש) אשמח לחוות דעת על המחיר ועל הרכב באופן כללי (למרות שכבר החלטתי שהוא מתאים לצרכיי, אבל יצא לי לרא…
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
אחרי שרכב עבר באדום והשבית לי את האיביזה מחפש רכב חדש שיהיה צעיר ועד 25 אלף, ראיתי שהגולף אפשר למצוא אחת 2006-7 בתקציב השאלה איך הרכב לא מצאתי תשובה יד משמעית.. בנוסף פתוח להצעות אחרות אוטומט בלבד שיהיה צעיר ולא זקן ואמינות
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם קראתי הודעות קודמות בנושא אך נשארו לי כמה שאלות... מחפשת : 1. רכב ב40,000 ש"ח גג 2. חסכוני בדלק (נוסעת בסביבות 60 קילומטר ביום) 3. מנוע 1200 או 1400 4. אוטומט 5. קילומטרז נמוך 6. זול בחלקי חילוף וכמובן אמין. 7. יד 2 גג התלבטויות: 1. סקודה פאביה 2. סיאט איביזה 3.קיה פיקנטו 4.ניסאן מיקרה 5.פ'גו 208 6.סיטרואן C1 7. אופל קורסה 8. פורד פיאסטה 9. דייהסטו סיריון (לא הכי לטעמי) * חשוב לי גם לברר האם החלקי חילוף של הפורד פיאסטה יקרים? וכנ'ל לגביי אופל אסטרה? ** ומה אתם ממליצים מכל האופציות? (שגם בגדר מציאות ) *תודה מראש*
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מיני קופר קלאב מן S או במוו 125i? הבמוו הנעה אחורית, לקופר יותר אבזור.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב 7 מקומות, חובה מזגן מפוצל (לאחור). תקציב 80k. אשמח לתגובה בהקדם. תודה.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 4 תגובות
- 869 צפיות
הצרכים : תקציב - כ-35 ואולי מעט יותר . עדיפות לגיר ידני לא כל כך בגלל דלק אלא בגלל מחיר קנייה נמוך יותר ק"מ צפוי - לא מאוד גבוה . גר ועובד בירושלים לכן לא נראה לי שיהיה מעל 10K בשנה רווק - אני מקווה לשינוי סטטוס חשבתי על סוזוקי ספלאש (יש לחבר שלו ומרוצה) , ניסאן מיקרה , פורד פייסטה . לא מתחברים לאלטו , C1 וכו'
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוננו לרכוש רכב משפחתי חדש בסכום של עד 150,000 ש"ח כרגע סוג הרכב הוא לא הסוגיה, השאלה היא כזו, יש לנו סכום 50,000 ש"ח התחלתי ושתי אופציות מונחות לפנינו: 1. לקחת הלוואה על שארית הסכום בפריסה של 5 שנים ולקנות את הרכב מהיבואן או מחברת ליסינג 0 ק"מ. 2. לשים מקדמה של 50,000 אצל היבואן או חברת הליסינג ולשלם סכום X במשך 30 חודשים ולאחר מכן להתקדם לרכב חדש. לגבי סעיף 1 הכל ברור. לגבי סעיף 2 אשמח לדעת איך מתבצעת "ההתקדמות לרכב חדש"? כמה נשאר בסופו של דבר מהעסקה הישנה כמקדמה לעסקה החדשה? מה לדעתכם משתלם יותר בסופו של דבר? לרכוש את הרכב או להתגלגל כל שנתיים וחצי עם היבואן? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת eliran769, -
- 0 תגובות
- 676 צפיות
שלום , אני מעוניין לקנות מאזדה , לפי מה שראיתי ברשת המחירים שלהם די זהים בשנים האלו . בנוסף גם הבחנתי שהמאזדה 3 חלשה יחסית וצורכת הרבה דלק , לכן שקלתי לקנות מאזדה 6 במקום . רציתי לברר האם יש הפרש גדול בעלות הטיפולים / חלקים / טסטים וכו' בין מאזדה 6 / 3 . האם ההפרש שולי או משמעותי ? . ומבחינת אמינות שניהם נחשבות אמינות ? . מה חשוב לבדוק היטב לפני קניית מאזדה 3/ 6 . ישנם מחלות מוכרות לרכב ? . תודה ושבוע טוב .
הודעה אחרונה מאת קלוקי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, מחפש רכב להורים*** ( עריכה - לא ברור מה גיל ההורים ואיך זה רלוונטי לשרשור)*** עד 30k, עדיפות לפחות. הכיוונים הם ל 1. יונדאי i20 (איזה שנתון במחיר הזה?) 2. פורד פוקוס חשבתי שנכון לא ללכת על מיני כמו ספארק, מבחינת בטיחות ויציבות על הכביש מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב בתקווה למצוא שנת 2012-2013 , אוטומט , בתקציב עד 50 אלף ש"ח , רכב משפחתי למשפחה בת 4 נפשות. הדברים החשובים לי זה אמינות ובטיחות , קל להיגוי ולא זולל דלק. רכבים שעלו לי בחיפושים זה kia ceed, יונדאי i30 ויונדאי i35, אשמח להצעות נוספות או המלצה על אחד הרכבים שהצעתי. אשמח אם תציינו בפני דגמים שנראים לכם עונים לקריטריונים הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 537 צפיות
מה זה אומר בעצם ? האם כדאי לבדוק בכלל את הרכב או שזה מבטל את כל הרעיון (דייהטסו סיריון). תודה !
הודעה אחרונה מאת real_athlete, -
-
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, העלתי פה אשכול בעבר בנוגע למכונית משפחתית עם תא מטען מכובד שלא צורכת הרבה דלק (ולא מרגישה כמו עגלה בלי סוס), ואחת האופציות שהועלו היתה רנו פלואנס. למעשה, יש לנו במשפחה מעט דעות קדומות על מכוניות צרפתיות אבל קראתי פה בפורום ובאינטרנט שהפלואנס דיזל מפגינה אמינות מרשימה וצריכת דלק של 1:18 (בערך) בדגם האוטומטי, מה שתואם את הדרישות שלי. חשוב לציין שהרכב ייקנה לטווח הארוך, משמע נחזיק אותו לפחות 6 שנים או יותר. אחרי כל החפירה הזו, השאלה שלי היא כזו: 1. האם קנייה של פלואנס דיזל משנתונים 2011-2012 עם קילומטראז׳ שרץ סביב ה130 אלף תעניק לי את האמינות הנכספת? 2. האם יש מחלות מסויימות שכדאי לבדוק בקניה? 3. יש טיימינג? (ואם כן כל כמה קילומטראז׳) 4. טיפולים, רישוי …
הודעה אחרונה מאת MiG, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב לנסיעה לעבודה, נסיעה של 45 ק"מ כ 3 או 4 פעמים בשבוע. תקציבי מוגבל מאוד, מצאתי פונטו גרנדה 2008 כסופה, נפגשתי עם הבעלים (בחור צעיר שהחזיק את הרכב שנתיים) עשינו סיבוב והרכב נוסע יופי, לא מתחמם, מזגן טוב, סוחב היטב. הרכב עשה 185K ק"מ, היה בהשכרה לשעבר, אין קבלות של טיפולים אבל המנוע נראה די נקי ושמור ללא סימני נזילות כלשהם, במיכל העיבוי מבעבעים להם מים כתומים (שלמיטב הבנתי זה הצבע של המים לרכב הזה...). הבחור מבקש 11K שח וסופי, מה אומרים? האם ללכת על הרכב ואם כן מה עלי לבדוק לפני הרכישה? אציין שיש מספר פגיעות פח קלות, שריטות, שפשופי חנייה, כלומר הרכב לא נראה הכי להיט מבחינה חיצונית אבל מכנית ב 10 דקות סיבוב שעשיתי עליו הרגיש טוב מאוד, סחב יפה 3 מבוגרים (שמנמנ…
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
-
היי, לצערי עשינו תאונה והרכב כנראה הלך לגמרי. הרכב שלנו הוא יונדאי I10 ידנית שנת 2011 שהיינו מרוצים ממנה מאוד. שימשה אותנו זוג + ילד בסדר גמור. הנסועה שלנו היא באזור ה 110K ליום הלוך ושוב לעבודה ואנחנו נצטרך עכשיו רכב אחר. אני מעריך שהשווי שוק של היונדאי I10 הוא באזור ה 40 מינוס. איזה רכב שיהיה אמין וחסכוני להמשך הנסועות האלה יהיה רלוונטי? אני פתוח גם לרכבים יותר גדולים שיהיו רכב משפחתי לכל דבר. (יש כמובן את האופציה הבנאלית של לקנות את אותו הרכב משומש באל אני רוצה לבדוק אופציות יותר טובות ולכן שואל את השאלה בפורום הרכב).
הודעה אחרונה מאת talda, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתי רוצה את דעתכם על הבדיקה מדובר ברכב שטופל בזמן ממודל 2008 יד 2 עם 127k קמ נעשה טיפול 10 כולל ברקסים וצלחות לפני חצי שנה טיימינג לפני 4 שנים ב84 אלף קמ הסכום המכירה 12k האם כדי לקחת למוסך מורשה ולשלם 400שח ? בעל הרכב הסכים להתקזז חצי חצי על התיקונים במידה וצריך, ולהשקיע עד 1500 שח מיצידו.
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
שלום חברים החלטתי להיפרד מהקליאו שלי , ואני פוזל לכיוון שברולט קרוז 2011 שמבחינת נראות מאוד מושכת אותי. הבנתי שבשנה זו המנוע והגיר עברו שיפור משמעותי. לאחר התייעצות עם מכונאי, ירד לי קצת מהרכב כי הוא אמר לי בשום פנים ואופן לא להתקרב. הוא ממש אמר "אוטו זבל", ושיש לו מלא בעיות. לא השתכנעתי עד הסוף ואשמח לקבל דעות כאלה ואחרות על הרכב המדובר בגרסת ה1.6. אני לא מחפש רכב עם ביצועי על, בטיחות חשובה לי, ואמינות יחסית. (מה גם שמבחינת ביצועים הכל עדיף על הקליאו 1.1 שהייתה ברשותי חח ) תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
ג׳יפ עד 35k
מאת ירין לוי- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי מתלבטת לגבי סאנגיאנג רקסטון 2005 המחיר מפתה 30000 או קיה סורנטו מודל דומה בעלי רוצה יונדאי טוסון 2008 ואני רוצה 7 מקומות בעיקרון צריכים רכב מרווח ואמין שמדי פעם נוכל לרדת איתו לשטח אשמח להמלצות עד35000 ובעיקר לחו"ד על סאנגיאנג
הודעה אחרונה מאת ירין לוי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אם לקחתי מקדמה על אוטו ורשמתי סמס עם הפרטים זה נחשב למסמך ואני לא יכול לבטל את העסקה יותר נכון?
-
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
ערב טוב, מחפש את הרכב הנ''ל. מה כדאי לבדוק ולהיזהר? חשוב לציין שאני מתקשה למצוא רכב עם ק''מ נמוך ויד 1. מחפש בגדול שנת 2013 בשל התקציב אבל בגדול האם בעיות הגיר בשנים 2012-2014 נפתרו? עד מתי האחריות שהאריכו אותה לכולם למיטב ידיעתי? איך הרכב מבחינת אבזור? יש קרוז קונטרול? שליטה מההגה על הרדיו (שמתי לב שזה לא על ההגה עצמו בשנים האלו אלא מאחוריו וזה מקשה לדעתי)?חלונות יורדים אוטומט בנגיעה? מראות חשמליות? בגדול, מי שיש לו את הרכב אשמח שתשפו אותי בחוות דעת שלכם.
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
2012 פרטית נסעה 107 אלף Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 563 צפיות
שלום, לקחתי רכב יונדאי לבדיקה, הכל היה תקין פלוס (רכב נראה מדהים) אך הייתה בעיה אחת, הבוחן הבחין שהדלת פורקה והחוזרה למקום(כנראה עפ"י שחיקת הברגים),הוא ידע לאבחן שהדלת היא דלת יונדאי מקורית אך לא ידוע אם היא הדלת המקורית של הרכב הספציפי. בעל הרכב הכחיש מכל שהוחלפה דלת, ולא ידע להסביר למה פורקה. הוא התקשר למוסך והם טענו שהם פירקו את הדלת על מנת להחליף גומי אוטם לפני שנתיים. יש לציין שעל הדלת הנוכחית יש פגיעה קלה. האם באמת פרקים דלת כדי להחליף גומי אוטם? ואם החליף את הדלת אז למה עדיין יש דפיקות? נשמע אמין? אשמח לתשובתכם המנוסה, תודה,
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 787 צפיות
אני מעוניין לקנות יונדאיI30 - הצורה החדשה. שנת 2012. אזור ה60K אשמח לחוות דעת על הרכב. תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 1 תגובות
- 583 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין ברכישת רכב מיני או סופר-מיני בעל גיר אוטומטי בתקציב של עד 35,000 ש"ח לנהג יחיד. הרכב ישמש לנסיעות יומיות לעבודה (הלוך חזור) של לערך 80-90 ק"מ ליום, ומידי פעם נסיעות לצפון\דרום לחופשה לגבי סדרי העדיפויות בסדר יורד: - אמינות - חסכוני בדלק - נוחות\בטיחות אופציות שאני שוקל כרגע הן סוזוקי סוויפט שנת 2008, מאזדה 2, ניסאן מיקרה. המיקרה יותר זולה ולכן אוכל להשיג רכב בשנתון יותר מתקדם, אבל לפי מה שהבנתי היא הכי פחות מומלצת בהשוואה לשתיים האחרות ויש לה גיר רציף לא אמין במיוחד (האמנם?!). אשמח לקבל מכם המלצות והצעות נוספות. תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת NaC, -
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
שלום לכולם. כמה כמה שבועות שאני מחפש B4, יד 2 כאן בפורום,פשפשוק,הומלס בכל מקום... התקציב שלי היה עד 32K, חיפשתי וחיפשתי כולם אם ק''מ גבוה 160K+ היום נפל לי מציאה האוטו עבר 100K שנת 08' גיר אוט' כמובן. הבן אדם לא עקשן ירד איתי למחיר של 32K. מחר בבוקר אני הולך לראות את האוטו כמובן שאקח אותו לבדיקה לפני קניה, אפרופו יש המלצה על מכון באזור ראשל'צ? בקיצור הוא התחייב על כל בורג ובורג.. רציתי לשאול מה עלי לעשות כשאפגוש את הרכב? בדיקות מינימליות.. צמיגים מצבר? אולי תוכלו לתת לי איזה כיוון. תודה.
הודעה אחרונה מאת Felicia,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 812 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פאר האורה
- menir1
- sperial
- arice
- elad18
- אודי זק
- eladts
- david3692
- Supertigre
- mikyl
- ArikC
- asix