Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט גרנדה ידנית 2008 מנוע 1.2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב לנסיעה לעבודה, נסיעה של 45 ק"מ כ 3 או 4 פעמים בשבוע.

תקציבי מוגבל מאוד, מצאתי פונטו גרנדה 2008 כסופה, נפגשתי עם הבעלים (בחור צעיר שהחזיק את הרכב שנתיים) עשינו סיבוב והרכב נוסע יופי, לא מתחמם, מזגן טוב, סוחב היטב.

הרכב עשה 185K ק"מ, היה בהשכרה לשעבר, אין קבלות של טיפולים אבל המנוע נראה די נקי ושמור ללא סימני נזילות כלשהם, במיכל העיבוי מבעבעים להם מים כתומים (שלמיטב הבנתי זה הצבע של המים לרכב הזה...).

הבחור מבקש 11K שח וסופי, מה אומרים?

האם ללכת על הרכב ואם כן מה עלי לבדוק לפני הרכישה? אציין שיש מספר פגיעות פח קלות, שריטות, שפשופי חנייה, כלומר הרכב לא נראה הכי להיט מבחינה חיצונית אבל מכנית ב 10 דקות סיבוב שעשיתי עליו הרגיש טוב מאוד, סחב יפה 3 מבוגרים (שמנמנים..), הכל עובד כמו שצריך.

מחכה לייעוץ המומחים, האם ללכת על הרכב והאם שווה את המחיר?

פורסם (נערך)

המחיר נמוך בצורה מחשידה, אם הכל טוב כמו שאתה מתאר, הייתי מתקדם עם העסקה בחשד קל. תעשה לרכב בדיקה מקיפה כמובן, אם אין "הפתעות" מיוחדות, כניראה שלא תשיג משהו יותר טוב במחיר הזה.

בכל מקרה, כשמדובר ברכב עם כזה קילומטראז', הייתי דואג לקרן כספית של לפחות 30-40% מערך הרכב, לכל צרה שלא תבוא.

אם מדובר בבחור צעיר מאד (איזור 20) קח בחשבון שיש סיכוי גבוה יותר שהוא נהג על הרכב בפראות, דבר שיכול ליצור בלאי מואץ להמון חלקים ברכב, במיוחד למתלים. אבל שוב, המחיר מגלם היטב את הסיכון ברכישה.

אם אין קבלות על טיפולים מהשנתיים האחרונות, צא מתוך נקודת הנחה שלא בוצעו ברכב טיפולים בתקופה הזאת, עד שיוכח אחרת.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

לא מעט ק"מ, אבל מצד שני - הרכב כבר ותיק, 8 שנים על הכביש.

אין קבלות על טיפולים - זה כבר גרוע מאוד! סיפתח רע, שאומר כנראה שיש לא מעט השקעה על הרכב שתצטרך לבצע, על מנת לנסוע בראש שקט.

אני מציע שתיגש בכל מקרה למוסך המורשה של פיאט - ותוציא היסטוריית טיפולים. ככה תדע לפחות מתי עשו טיימינג למנוע - שזו הוצאה לא קטנה. אם לא רשום שנעשה, זו כבר הוצאה שלך וכדאי שהיא תתרחש במיידי.

אם הרכב מציג היסטוריית טיפולים שנגמרת שנתיים אחורה, זה עוד סביר יחסית (בכ"ז רכב בתקציב נמוך) - ואז נותר לך לקחת לבדיקה. שם ימצאו X דברים - ואז תדע אם הם דברים נורמליים וסבירים שאפשר לסדר ולהמשיך לנסוע, או שמדובר בהוצאה גבוהה מאוד שמגיעה לערכו של הרכב.

פורסם

המחיר לא כ"כ נמוך כי מחירון לוי יצחק לאחר הפחתת ההשכרה קובע מחיר של 13.5K ש"ח.

כך שירידה של 2500 ש"ח נשמעת הגיונית לגמרי.

לגבי טיימינג, כל כמה זמן יש לבצע זאת?

פורסם

לא יודע...

הנסועה לא נמוכה, אין תיעוד טיפולים (ובהחלט יכול להיות שזה רכב לימון שעבר אולי השבחה או ניקוי תא מנוע או כל מה שעולה על דמיונך) ולכן אתה לא ממש יכול לדעת איך הרכב טופל ואולי צפויה לך הוצאה לא צפויה. הייתי מוותר על הרפתקאה כזו, ובמקום זה מחפש:

1. גרנדה פונטו אחרת- הייתי מתמקד יותר בגרנדה ידנית עם מנוע 1.4 חזק יותר ובמחיר של סביבות 14K (בקישור, גרנדה 1.4 ידניות ביד 2, הייתי בודק את אלו שמתומחרות קצת מתחת ל14 אלף).

2. פיג'ו 206 עם מנוע 1.4 ודיר ידני, עדיף משנת 2002 שבה הדגמים XS ו-XT (או משהו כזה) קיבלו ABS.

3. סיטרואן C3 מהדגם העגלגל, כנ"ל עם מנוע 1.4 ותיבה ידנית.

פורסם

אגב, בלא מעט רכבי פונטו מהשנתונים הללו רשום במודעות יד 2: "מנוע חדש".

האם המנוע הזה לא להיט? איך אפשר לדעת האם המנוע על סף סיום חייו?

פורסם (נערך)

כל 4 שנים או 120K קילומטר, המוקדם מבין השניים.

זה שהוחלף מנוע בחלק מהרכבים הללו זה לא אומר יותר מדי, יש גם משקל מאד גדול לתחזוקה נאותה, לי יש פנדה עם 200k קילומטר (להערכתי המנוע דומה מאד למה שיש בפונטו הזאת, אין להם אותו קוד לפי אוטודאטה.) והסחיבה מעולה ואין שום סימנים שהמנוע הולך להחזיר את נשמתו לאלוהי המנועים. פשוט כי ב-5 שנים שהרכב אצלי, הוא תוחזק באופן פדנטי.

לגבי המחירון, לא הייתי מודע לזה שהמחירון כל כך נמוך. ולחשוב שחשבתי לקבל 10K על הפנדה העלובה שלי ולהתקדם לרכב יותר נורמלי. אוקיי, כניראה שנמשיך עם הפנדה עד הסוף המר. :lol:

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אין לו אפילו היסטורית טיפולים מהשנתיים שהרכב אצלו?אין קבלות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא חושב, אבל אמר שטיפל במוסך, אני אבדוק זאת שוב, אולי ניתן לבדו מה עשה בשנתיים שהרכב אצלו. האם המחיר 11k הגיוני למצב הרכב, או יקר מדי?

פורסם

לגבי המחיר תבדוק בכמה נמכרים רכבים דומים ביד 2.

אם טיפל אפשר לגשת למוסך ולראות מה טופל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...