Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב הכותרת בודאי נראית לכם הזויה...ובכל זאת.

אנו מחפשים רכב שני למשפחה שישרת את אשתי ושני נהגים צעירים לקראת קבלת רשיון. מעוניינים ברכב ידני כדי לשמר את היכולת הזו. לא מיני אלא מעט גדול יותר.

הכיוון כרגע הוא לרכב חדש והכוונה להחזיק אותו כ-6 שנים. הנהיגה 60% עירונית 40% בין-עירונית.

ארבעת השיקולים החשובים לנו הם אמינות, בטיחות, שמירת ערך והוצאות אחזקה.

די התלבטתי בין סוזוקי סוויפט לג'אז ליאריס ומתוך שלושתם די התכנסנו לכיוון הג'אז. ואז גיליתי את הקקטוס. הכוונה לדגם 1.2 אטמוספירי החלש. בעיני אוטו מאוד חמוד, זול ב-8000 ש"ח מהג'אז ונותן "הרבה אוטו במעט כסף".

אז אני יודע שזה כמו להשוות תפוחים לתפוזים ושהרכבים מאוד שונים ואפילו לא מאותה קטיגוריה ובכל זאת אשמח מאוד לשמוע תובנות בנושא.

תודה!

פורסם

בתור התחלה, תברר כמה יעלה ביטוח חובה ומקיף לכל אחד מהרכבים האלה לנהגים חדשים. אני חושב שלהונדה המחיר יהיה משמעותית יותר גבוה.

לנהגים חדשים המגנים החיצוניים של סיטרואן עלולים להיות מועילים נגד שפשופים קלים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הונדה ג'אז עם שמירת ערך מטורפת ונחשב אמין מאוד (בתנאי שמטופל כראוי). לא ניתן לדבר על אמינות ושמירת ערך במקרה של הקקטוס.

ההונדה הקטנה הייתה ברשימת האופציות ונפסלה כי היא הייתה קטנה מדי להסיע מדי פעם את כל המשפחה (לעומת הקקטוס).

אם השיקול הזה לא קיים אצלך - מדובר האופציה מאוד לגיטימית.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

פורסם

למה לא ניתן לדבר על אמינות במקרה של הקקטוס? זה רכב אמין.

שמירת ערך- אני לא נביא, אבל אני מניח שתהייה טובה בשל היחודיות שבו.

לדעתי הקקטוס טורבנזין הכי טובה.

פורסם (נערך)

מאיפה אתה יודע שזה רכב אמין? מדובר ברכב חדש ועם יחידות הנעה יחסית חדשות.

מעיון בפורומים אנגלים נכון לעכשיו יש טענות פה ושם על הגיר הרובוטי (לא רלוונטי לישראל) ובעיות אלקטרוניקה קטנות שנפתרו בקלות. זה נראה מבטיח, אבל לרכב אין עדיין שנתיים בשוק.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אם אתה מדבר על הקקטוס האטמוספרית אז אני לא הייתי בונה על שמירת ערך. עוד 6 שנים ההפרש בינה לבין המוגדשתת צריך להיות מספיק גדול כדי להצדיק את הרכישה שלה וזה אומר שאלא אם הקקטוס תפתיע בענק ותשמור ערך בצורה מטורפת יחסית לשאר הרכבים (דבר לא סביר כי מדובר במותג שידוע בירידת הערך הגבוהה שלו ותמיכת היבואן בתחום לא מוסיפה לו ואפילו גורעת) ירידת הערך שלו תהיה גבוהה מהממוצע.

כתבת שני נהגים צעירים לקראת קבלת רישיון. במקרה כזה הייתי שוקל רכב ישן יותר כי דפיקה שנהג חדש עושה כואבת הרבה יותר ברכב חדש (והוא עושה. כולנו היינו שם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למה לא ניתן לדבר על אמינות במקרה של הקקטוס? זה רכב אמין.

אנחנו לא יודעים אם הרכב אמין.

שמירת ערך- אני לא נביא, אבל אני מניח שתהייה טובה בשל היחודיות שבו.

אנחנו גם לא נביאים.

אם להסתמך על העבר, שמירת הערך של הונדה לאין שיעור עדיפה על זו של סיטרואן (למרות שלמכור אחת ידנית, כיול להיות קשה).

עם זאת, ההונדה יקרה בכ-8 אלף ש"ח (לעומת הגירסה הזולה של הקקטוס).

בגלל שאחוז הנסיעות הבינעירוניות גבוה, כן הייתי שוקל את הקקטוס טורבו, במחיר דומה לזה של הג'אז, ולקבל ביצועים עדיפים (יכול להיות גם שהמפרט עדיף, כי אני לא בטוח שבבנזין הלא מוגדשת יש ספסל אחורי מתפצל). כאן יש לקקטוס יתרון משמעותי.

ארבעת השיקולים החשובים לנו הם אמינות, בטיחות, שמירת ערך והוצאות אחזקה.

אני מניח שהגורם הקובע הוא האם צריך את הגודל הנוסף של הקקטוס (לא יודע כמה היא יותר מרווחת, בייחוד עם קיפול המושבים הייחודי של ההונדה להובלת מטען) או אם רוצים להנות מהביצועים העדיפים של הטורבנזין. אם לא, הייתי נוטה לחשוב שההבדל במחיר הרכישה יתקזז עם שמירת הערך העדיפה של הג'אז, ושהיא קנייה שמרנית יותר ומתאימה לכם מבחינת הסיכוי שלה לשמור ערך ולהיות אמינה (לא מכיר הוצאות במוסך/ביטוח ובדלק הן די דומות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה טוב בשמירת הערך של הג'אז בדיוק? רכב שתוך 3 שנים מאבד כמעט חצי מהערך שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...