Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גרנד פיקאסו. זאת גרסת שבע המקומות של C4 פיקאסו. פשוט היתה תקופה שמכרו רק אותה, אז שמטו את המילה "גרנד". היום שתיהן משווקות במקביל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השם הרשמי (לא הישראלי אלא בכלל) של גירסת 7 המושבים של ה-C4 Picasso הוא C4 Grand Picasso

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש פה אלמנט שלדעתי מתפספס.

מעבר לשיקולי מסלולי רכישה ועלות, הרכבים שהוזכרו כאן אינם רכבי 7 מקומות + מטען, הם רכבי 5+2. כאשר הם מסיעים 7 אנשים, זה בצפיפות ותא המטען מצטמצם לנפח דומה לזה של רכב מסגמנט מיני. בד"כ שורת המושבים האחורית מתאימה רק לילדים והמזגן לא תמיד מגיע לשם.

טויוטה וורסו הוא ביום טוב רכב 6 וחצי מקומות צפופים ללא אפשרות למטען.

סיטרואן C4GP רכב 7 מקומות עם מטען מינימלי.

דאצ'יה לודג'י ורנו גרנד סניק דומה לסיטרואן.

ישנן עוד אופציות 5+2 כמו סיטרואן ברלינגו מולטיספייס ודומות מתצורה זו.

אם הובלת 7 אנשים על מטענם היא משימה יומיומית, אזי לדעתי אתה בטריטוריה של ה"טרנזיטים" - קיה קרניבל, ניסאן NV200, סיטרואן ג'מפי ודומיהם. רכישת רכב יד שנייה בסגמנט זה היא בעייתית ביותר מכיוון שחלק גדול מהם שימש כרכבי הסעות.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

לגבי הרכב, היה לי סיטרואן פיקאסו 7 מקומות ושמתי גגון מה שהפך אותו לשבע מקומות עם הרבה מקום למטען. אהבתי אותו ונהנתי מהזמן שלנו ביחד. אני יודע שלא הרבה ימליצו לך על סיטרואן אבל שוב, היה לי ואהבתי.

לגבי מימון. שופינג. פשוט תחרוש ותעשה שופינג. זה שוק פראי ומופרע וכולם מתים למכור לך.

פורסם

ואולי אפשר להציע לך נקודת מבט קצת אחרת?

לך על רכב בן 4-5 שנים, אבל סופר שמור ושכבר הוכיח את עצמו בשוק (הדגמים הקודמים של ה C4 פיקאסו, עד כמה שאני מבין, הם יותר מוצלחים), או כן, דווקא כן ג'אמפי, פחות חשוב איזו שנה, יותר חשוב שזה לא יהיה רכב שחוט ומנוצל (אני מאמין שכשמחפשים טוב ונכון, מוצאים גם כאלה). יש גם את הטרנספורטר (אתה חייב אוטומטי?)...

כלים כאלה כבר עברו ירידת ערך רצינית אבל עדיין יש בהם הרבה חיים. תקפיד, בלי פשרות, לקנות רכב שטופל היטב, שמור מאוד מאוד (גם אם תרד בעוד שנה או שנתיים - רמת התחזוקה של הבעלים הקודמים יותר חשובה מ"איזה אוטו", תאמין לי.

בהצלחה, ותחזור לספר לחבר'ה?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
הירידת ערך בדרך כלל באחוזים.

כלומר אם תקנה רכב יותר יקר - תפסיד יותר, ככלל אצבע.

סציפית הפיקאסו הראתה ירידת ערך גדולה מאוד יחסית לקטגוריה.

מישהו הזכיר כאן בפורום לפני זמן מה מבצע של לובינסקי טרייד:

פיקאסו בת ארבע שנים, עם אחריות + טיפולים לשנתיים. 50 אלף שקל.

שווה לך לשקול גם את זה לדעתי

הנה התקנון לשנת האחריות: https://www.lubinskitrade.co.il/minisite/minisite2/file.pdf

פורסם
יש פה אלמנט שלדעתי מתפספס.

מעבר לשיקולי מסלולי רכישה ועלות, הרכבים שהוזכרו כאן אינם רכבי 7 מקומות + מטען, הם רכבי 5+2. כאשר הם מסיעים 7 אנשים, זה בצפיפות ותא המטען מצטמצם לנפח דומה לזה של רכב מסגמנט מיני. בד"כ שורת המושבים האחורית מתאימה רק לילדים והמזגן לא תמיד מגיע לשם.

טויוטה וורסו הוא ביום טוב רכב 6 וחצי מקומות צפופים ללא אפשרות למטען.

סיטרואן C4GP רכב 7 מקומות עם מטען מינימלי.

דאצ'יה לודג'י ורנו גרנד סניק דומה לסיטרואן.

ישנן עוד אופציות 5+2 כמו סיטרואן ברלינגו מולטיספייס ודומות מתצורה זו.

אם הובלת 7 אנשים על מטענם היא משימה יומיומית, אזי לדעתי אתה בטריטוריה של ה"טרנזיטים" - קיה קרניבל, ניסאן NV200, סיטרואן ג'מפי ודומיהם. רכישת רכב יד שנייה בסגמנט זה היא בעייתית ביותר מכיוון שחלק גדול מהם שימש כרכבי הסעות.

אני עם חמישה ילדים, כשהקטנה בת 10 חודשים.

ככה שמקום לרגליים ארוכות במושב השלישי אני לא ממש צריך.

אבל מקום למטען שכולל עגלת תינוק אני דווקא מאוד צריך.

לכאורה 5+2 עם פתרון למטען יכול להיות נהדר לשנים הבאות.

אני פחות נמשך לגגון וצ'ימיגג, אני מבין שזה משפיע על צריכת הדלק שגם ככה לא מזהירה בקטגוריה(למעט פריוס + שיש לה חסרונות אחרים).

דב, באמת עם העמקת הבירורים התחלתי לחשוב גם בכיוון של רכבים במודל בין 2009-2012,

שאני יכול לממן בהלוואה מסחרית פשוטה ישירות מול הבנק בתקציב של עד 100K,

עם קילומטראז' נמוך ושמורים יחסית. זה פתח אותי לכיוונים נוספים ושוב איבדתי מיקוד:

קיה סורנטו? יונדאי סנטה פה? קיה קרניבל? סנגיונג רודיוס?

קרניבל עושה רושם שלא הרבה רוצים למכור אותה בכלל. וקיבלתי המלצות אישיות משני שכנים שהיא נהדרת.

אבל המליצו על גרסת הסולר וביד 2 אין כלכך כאלו שהקילומטרז' שלהם נמוך.

אכן שמתי לב שהרבה מהוואנים מגיעים מליסינג ומהשכרות.

עוד רעיונות למודלים שסביב 2011-2012 ועונים על הצרכים והתקציב?

(או שעוד רעיונות כבר לא יועילו כאן...:()

are you a mexican or a mexican't?

(ג'וני דפ, שם, שם)

פורסם

שוב אני לא מבין למה אתה מתעלם מהמלצה שתענה לך על הדרישות הרבה יותר טוב מאשר טרנספורטר שתוציא עליה את ממונך בטיפולים יקרים,

לך על סאניונג רודיאוס אמין מאוד ויחסית חסכוני עם הרבה מקום אמיתי,

ידני הולך? לך על NV200 שם אתה יכול למצוא רכבים שמורים ללא הרבה ק"מ והרכב חסכוני (כנ"ל לברלינגו הארוכה) ויש מקום לעגלה.

קרניבל - שתיין דלק (גם בגירסת הסולר) רציני וטיפולים לא זולים, לזכות הקרניבל מרווח פנים ונוחות נסיעה טובה (תקח רק מהדגם החדש).

פורסם

רודיוס - המלך של מעמד ביניים המבוסס במגזר. ברגע שתגברים על כיוער מקמלים רכב אמין ומפנק שמבוסס על מכלולים של מרצדס מלפני עשור.

פורסם (נערך)

אני חושב שמי שממליץ לך פה על פיקאסו, אוטלנדר או סניק מפספס נקודה. הם קצרים מדי ואוטלנדר בכלל רכב של 6 מקומות

אתה צריך מקום ל2 +ציוד+חמישה ילדים וברגע שאתה פותח את כל המושבים ישאר לך מקום לאחסן אולי גיטרה בטח לא לעגלה.

אופציה א: ללכת עם ההמלצות שלמעלה ולהוסיף גגון. יש חסרונות בעיקר בחורף.הגיטרה נרטבת. חסרון של גניבת ציוד ועוד...

אופציה ב: מיני וואן משומש ארוך כגון פורד גלקסי/ מיצובישי גראנדיס

אופציה ג: לעלות באורך הרכב ולרדת בשנתון. כפי שהציעו לך: סוג של מסחרית כלשהיא, אפילו סיטאורן ג'אמפי מוסבת.

הרדיוס והקרניבל אולי גדולים מספיק אך יקרים מאד לאחזקה. לא הייתי בוחר בהם כבחירה ראשונה. הגיפונים העירוניים גם מהם הייתי נמנע (סורנטו) מסיבות אחרות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
שוב אני לא מבין למה אתה מתעלם מהמלצה שתענה לך על הדרישות הרבה יותר טוב מאשר טרנספורטר שתוציא עליה את ממונך בטיפולים יקרים,

לך על סאניונג רודיאוס אמין מאוד ויחסית חסכוני עם הרבה מקום אמיתי,

ידני הולך? לך על NV200 שם אתה יכול למצוא רכבים שמורים ללא הרבה ק"מ והרכב חסכוני (כנ"ל לברלינגו הארוכה) ויש מקום לעגלה.

קרניבל - שתיין דלק (גם בגירסת הסולר) רציני וטיפולים לא זולים, לזכות הקרניבל מרווח פנים ונוחות נסיעה טובה (תקח רק מהדגם החדש).

אילן תודה.

הNV נראה מאוד מינימליסטי - סביבת הנהג נראית לא נעימה במיוחד. מה גם שמבאס אותי להסתובב עם "רכב הסעות", כמו שהוא נראה מבחוץ. חווית נהיגה זה גם משהו שהייתי שמח להשיג בהשקעה של 100K...

רודיוס נשמע טוב מכיוון הנושאים האלו, אבל אני לא בנוי שוב לאחזקה יקרה אחרי הרכישה הזו...

are you a mexican or a mexican't?

(ג'וני דפ, שם, שם)

פורסם

עכשיו בדיוק הזכירו בללי את שברולט אורלנדו. אחלה רכב עם מפיק כוח ו7 מקומות ראויים.

לגבי חסרון של גג אני לא מבין אותכם. פעם אחת קונים תא חפצים בכמה אלפי שקלים ומרכיבים אותו ב10 דקות, כולל קורות רוחב.

לא מתלכלך, לא נרטב, לא נגנב. למה כל העולם משתמש בזה ורק בארץ זה אקזוטי?

פורסם

כי זה תא סגור עם מנעול. שיושב על מסילות שננעלות עם מנעולים. אפשר לגנוב את זה רק אם עוקרים את קורות האורך.

• תוכן חדש...