Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קראתי הרבה בפורום ואנסה למקד את השאלות. המשפחה מתרחבת בקרוב בעוד 2 ילדים :) ונזדקק לרכב שיכיל 4 ילדים (מתוכם, 2 כיסאות בטיחות ובוסטר), זוג הורים ועגלת תאומים. זה הרכב השני שלנו, צפי נסיעה שנתי 15K בממוצע (פחות בשנה הראשונה - חופשת לידה, אולי קצת יותר אח"כ). רוב השבוע הרכב ישמש את אשתי והילדים - המושב השישי יפתח בסופי שבוע לנסיעות משפחתיות.

עגלת התאומים נרכשה ויצאנו למדידות:

הגרנד פיקאסו יכול להתאים במצב שמושב אחד פתוח בשורה השלישית, והעגלה מקופלת בעמידה לידו (צריך לסגור את הפינה של העיגון, שלא תפגע בילד ליד). במקרה של ציוד רב יותר - נוסיף גגון.

רכבי 7 מושבים אחרים בקטגוריה (אאוטלנדר, פריוס פלוס) לא מתאימים כי לא ניתן להכניס 3 ילדים בשורה השניה או שהעגלה לא תיכנס בגובה הבגאז'.

את הפורד גלאקסי לא ראיתי עדיין מבפנים - הבנתי ששם העגלה שלנו תיכנס גם במצב ש-7 מושבים פתוחים, ושהוא רחב יותר.

סיאט אלהמברה - דומה בגודל - לא הומלץ בפורום בשנתונים המדוברים עקב מנוע בעייתי לפני 2016.

רכבים גדולים יותר (קרניבל וכו') נראים גדולים מדי, מסורבלים לתרון וחניה ויקרים לשימוש.

ההתלבטויות:

1. האם כדאי לרכוש את הרכב הכי קטן שמכניס את כולנו (הסיטרואן, בהנחה שיותר זול לתחזק) או להתרווח יותר (פורד)?

2. איזה מהרכבים אמין יותר? בסיטרואן מדובר על שנתון 2015-16 (בנזין 1.6 טורבו או דיזל 2.0?) ובפורד על 2014-15 (בנזין 2.0 טורבו).

3. כמה יהיה הבדל בעלויות שוטפות (אחזקה, ביטוח, דלק) בין הרכבים? אני מניח שנחזיק ברכב כמה שנים כך שערך המכירה פחות מעניין. בשני המקרים הרכבים כבר איבדו 50% ומעלה מערכם ב-3-4 שנים ראשונות, ולכן נראה לי עיתוי טוב לרכוש אותם.

4. בכל אחת מהאפשרויות - איך הכי כדאי לרכוש? (מליסינג / מפרטי / מסוכנות, יד / שנתון / קילומטרז')? מה לבדוק וממה להזהר? בכמה הן נמכרות ביחס למחירון?

5. למרות הנחת היסוד לגבי יד שניה וכו' - הסיטרואן מוצע במבצעים ל-0 ק"מ - אני יכול למתוח את התקציב - האם שווה לשקול? כמה קשה יהיה למכור אותו עוד 5 שנים?

תודה רבה,

רן

פורסם (נערך)

מה לגבי הונדה FRV?

6 מקומות, שתי שורות של 3 + תא מטען.

ידרוש חיפוש מעמיק כי ישנה יותר ויותר קשה למצוא רכב ראוי אך ישאר עודף.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Asafa1970
פורסם (נערך)

בדיוק היה פה דיון מעניין על פיקאסו 2015 דיזל אבל לדעתי מסוכן לשים עגלה עם מוטות מתכת ליד כסא ילד. חס ושלום תאונה העגלה הופכת למזלג ענק.

אני מעדיף בתצורה כזו את הפורד גלקסי . שם תניחו את העגלה מקופלת אחרי הילדים ולא לצידם. גם לא תצטרכו גגון (מה יהיה בחורף?)

וגם מרחב ריסוק בתאונת חזית אחור טוב יותר

לכו לראות קודם ולהתנסות . תבואו מגובשים יותר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

לגבי FRV - תודה. נראה לנו צפוף 3 בשורה הראשונה - עשוי להפריע לנהג; גם מעדיפים רכב חדש יותר.

לגבי שימוש ב-6 מושבים בגרנד פיקאסו (עגלה לצד הילד) - יש דרך לעגון את העגלה, למשל עם חגורת הבטיחות, שתמנע מצבים כאלה?

לגבי הגלאקסי - בדיוק נתקלתי ביד 2 באחת דיזל למכירה - עדיף על הבנזין (שנתון 2014)?

עריכה אחרונה על ידי Ran_Z
פורסם
לגבי FRV - תודה. נראה לנו צפוף 3 בשורה הראשונה - עשוי להפריע לנהג; גם מעדיפים רכב חדש יותר.

לגבי שימוש ב-6 מושבים בגרנד פיקאסו (עגלה לצד הילד) - יש דרך לעגון את העגלה, למשל עם חגורת הבטיחות, שתמנע מצבים כאלה?

לגבי הגלאקסי - בדיוק נתקלתי ביד 2 באחת דיזל למכירה - עדיף על הבנזין (שנתון 2014)?

בס"ד

אתה יכול לתת קישור? (לא, אני לא מחפש רכב)

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בס"ד

מבחינת המרחב הפנימי אין לו הרבה מתחרים.

לגבי דגם הדיזל אני לא מכיר.

במידה ואתה המעוניין בדגם הבנזין זה כבר סיפור אחר לגמרי...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם
בס"ד

מבחינת המרחב הפנימי אין לו הרבה מתחרים.

לגבי דגם הדיזל אני לא מכיר.

במידה ואתה המעוניין בדגם הבנזין זה כבר סיפור אחר לגמרי...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

מה לגבי הבנזין?

פורסם

בס"דלגבי דגם הבנזין...

יש לי רכב עם אותו מנוע וגיר.

הרכב מפנק ברמות וחזק כמו טיל (7מקומות, כן?), החיסרון זה אחזקה יחסית יקרה ומדוקדקת.

במידה והאקזמפלר שמצאת לא מטופל בקביעות עם חלפים איכותיים עדיף מאוד לא להתקרב.

הגיר מצריך טיפול (החלפת שמנים+פילטר כל60k).

לא הכי שתיין ובטח לא הכי חסכן, אבל נוסע ממש טוב גם כשהרכב מלא, בנוסף יש מלא תאי איחסון ומע' של סוני מקורית.

גם כשכל הכסאות בשימוש, עדיין תא המטען שימושי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אוסיף לך עוד כמה נתונים, שאני מקווה יסייעו לך להגיע להחלטה.

סיטרואן:

שלושת המושבים נעים על מסילות, וניתן להזיז כל אחד מהם.

מבחינת אבזור, דגם אקסקלוסיב הוא ברמה מאוד גבוהה ביחס לקטגוריה, ובכלל. כל מיני מערכות בטיחות נוספו, המסך העליון משודרג, פתיחה ללא מפתח, מראות מתקפלות, מראה מונעת סנוור ועוד המון תוספות. לדעתי אם אתה הולך על הסיטרואן, רק הדגם המפואר, ולא דגם קומפורט.

לדעתי הסיטרואן הכי יפה בקטגוריה בהרבה, מאוד מיוחדת, ומאוד מרווחת.

למרות זאת, האמינות של החברה מוטלת בספק. לא תקבל כאן אמינות של טויוטה, ויש סיכוי רב לתקלות כאלו ואחרות, אך צריך לציין שבאירופה הרכב הספציפי הזה מאוד מוצלח, ויש לו שם טוב.

הפורד:

בניגוד לסיטרואן, זה לא רכב של 5+2, אלא 7 מקומות (הפורד S-MAX יותר קרוב לפיקאסו), וזה אומר שאתה יכול להסיע בשורה השלישית מבוגרים בנוחות. אבל אם אתה מתכנן להסיע ילדים מאחורה, אין לעניין זה משמעות גדולה.

מבחינת צריכת דלק, הפורד עושה כ 1 ל-9, לעומת הפיקאסו שהבנזין עושה כ- 1 ל-12, והדיזל 1 ל-15 (אגב, אין כמעט בשוק רכבי דיזל, במקרה אני מכיר אחד שמוכר פיקאסו 2015 דיזל, אם תרצה אעביר לך את הפרטים)

יש שמועות גם על בעיות מכניות בגאלקסי, אבל איני מכיר זאת לעומק.

לדעתי הרכב קצת מכוער, אבל זה כבר עניין אישי של טעם.

בשני הרכבים, אם פותחים את השורה השלישית, אין הרבה תא מטען, והפתרון, כמו שכתבת, הוא להניח את מהעגלה צמוד למושב האחרון+גגון.

לדעתי איבוד הערך של שני הרכבים יחסית דומה.

כדאי לחפש בכל האופציות שציינת, ולחפש את המציאה הכי גדולה, שתיהן הרבה מתחת למחירון.

אגב, אני רכשתי פיקאסו 2015 לפני כמה שבועות.

פורסם

ofiros1 תודה.

לגבי הפיקאסו שרכשת:

1. האם רכשת דיזל או בנזין? כמה ק"מ? מפרטי / ליסינג? מה בדקת לפני הקניה / מה חשוב לבדוק?

2.מה הרכב הנוסעים אצלך? האם משתמש ב"חצי בגאז'" (כסא אחד פתוח) ואיך זה מרגיש מבחינה בטיחותית?

פורסם

לדעתי שווה לשקול קיה סורנטו 2014 -2013 בנזין מנוע 2400

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

רכשתי בנזין, 75,000 ק"מ מלובינסקי טרייד, שנתנו לי אחלה שירות.

חשוב לבקש היסטוריה של הרכב על מנת לראות איזו תקלות היו ברכב, האם היו תקלות חוזרות, האם היו תקלות חריגות בשנה הראשונה, וכדומה.

כרגע אנחנו 5 נפשות, בקרוב בע"ה נהיה שישה.

מרבית הנסיעות לא יהיו בהרכב של 6 נפשות, לכן זאת לא תהיה בעיה משמעותית, וכשנסע שישה, אז אצטרך למצוא דרך לסדר את תא המטען באופן בטיחותי, לא חושב שתהיה בעיה מיוחדת.

אני מתגורר ברחובות, אם אתה מהאזור אתה מוזמן לבחון את הרכב כדי לראות אם הוא מתאים עבורך.

ofiros1 תודה.

לגבי הפיקאסו שרכשת:

1. האם רכשת דיזל או בנזין? כמה ק"מ? מפרטי / ליסינג? מה בדקת לפני הקניה / מה חשוב לבדוק?

2.מה הרכב הנוסעים אצלך? האם משתמש ב"חצי בגאז'" (כסא אחד פתוח) ואיך זה מרגיש מבחינה בטיחותית?

• תוכן חדש...