Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני כרגע עם רכב ליסינג מהחברה, ומשלם עליו 2670 כל חודש מהנטו. בדצמבר אמורות להסתיים לי ה 3 שנים, וכרגע אני בדילמה עם מספר אפשרויות. אשמח אם תעזרו לי להתכוונן קצת.

אפשרות 1: לשדרג את הליסינג מהעבודה לרכב משפחתי גדול יותר. לדוגמא Toyota Auris Hybrid SW שנת 2017, ואז לשלם כל חודש 2900 מהנטו, ובתום ה 3 שנים לרכוש אותו מהחברה (בדרך כלל 15% פחות מהמחיר מחירון לפי לווי יצחק).

אפשרות 2: לקחת רכב של מישהו אחר בחברה שנגמרו לו ה 3 שנים (ושאני מכיר את הבן אדם), ולקנות אותו. לדוגמא Suzuki SX4 שנת 2013 עם ק"מ 74000 במחיר 56000 (מניח שאפשר עוד להתמקח)

אפשרות 3: לקנות רכב יד 0 ק"מ מליסינג יד 2. לדוגמא קאיה סיד סטיישן 0 ק"מ ב ב106 ₪ כולל אגרות על הכביש.

אפשרות 4: לקנות רכב יד 2 מליסינג שנתון 2013 ומעלה. לדוגמא יונדאי i30 CW ממודל 2013 ב46000 ק"מ מסווג א' (הבנתי שפירוש הדבר שנקי מתאונות והחלפת חלקים)

כמה נקודות להבהרה:

1. אני מחפש רכב משפחתי דוגמת קיה סיד SW או יונאי i30 SW

2. אין לי רקע וידע טכני בכלל במכוניות, ולכן אני קצת חושש מקנייה מחברות ליסינג (לא לקנות בטעות חתול בשק)

3. מבחינת נסיעות אני נוסע ממש מעט. ממוצע חודשי בערך 1500 ק"מ

פורסם

בוקר טוב,

מכיוון שאתה נוסע בערך 18K בשנה, ליסינג בתשלום 3000 ש"ח מהנטו ממש אינו משתלם, לכן אפשרות 1 אינה משתלמת כספית (אך בעלת יתרונות אחרים).

לאור דרישתך לרכב משפחתי בתצורת סטיישן, אפשרות 2 (סוזוקי) יורדת גם.

אפשרות 3 היא מצוינת אם הכסף נמצא בכיסך. במידה ואתה זקוק למימון באחוז גבוה, תצטרך לעשות חישוב האם עלויות המימון הגבוהות עדיין משאירות את הויתור על ליסינג כשמשתלם (לא בטוח).

אפשרות 4 ממנה אתה חושש היא הכלכלית ביותר, תמצא בסבלנות את הרכב הטוב ביותר שאפשר מבין

קיה סיד SW או יונדאי i30 SW

, גם אם תשלם יותר ממה שכתבת, זה עדיין יהיה חצי מרכב חדש... (רק לא לשכוח לבדוק טוב טוב את הרכב לפני הקנייה).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

כלכלית בקילומטרז' שאתה נוסע לא משתלם לקחת ליסינג.

מצד שני זה נוח וחוסך כאבי ראש.

השאלה מה מצבך ומה אתה מעדיף - לחסוך כמה מאות שקלים כל חודש או לקבל שקט נפשי, לא להתעסק עם קניה\מכירה וכל פיפס שיש לך באוטו באים לוקחים מחזירים.

כמו שאמר המגיב לפני - כלכלית אופציה 4 היא הכי משתלמת. רכב בן 3 כבר ספג את הירידת ערך המשמעותית.

אבל האופציה הזאת דורשת ממך מאמצי חיפוש ובדיקה. אולי בחברה שלך יש רכב שמור שעונה על הדרישות (סטיישן) שחוזר לליסינג ותוכל לקנות אותו.

במידה והפן הכלכלי כן חשוב לך - עד דצמבר יש לך מספיק זמן לעשות שעורי בית ולחפש בנחת את הרכב המתאים.

פורסם

תודה על העצות

לגבי האפשרות ה3, אני בודק עכשיו אפשרות של הלוואה של 100K מהבנק, ולאחר שאקבל את הנתונים אחליט מה משתלם. אגב, כחבר בהצדעה, אני יכול לקבל מימון של 60K ב 60 תשלומים ללא ריבית והצמדה. כך שאם אתן מקדמה של 10K, יישאר לי בסיום ה 3 שנים לשלם בערך 35K (שגם אותם אוכל לפרוס כהלוואה). הבנתי שגם פה צריך לבדוק טוב מאוד את הנתונים כי הרבה פעמים אחרי מיקוח עם היבואן מגיעים לאותו סדר גודל של מחיר.

לגבי האפשרות ה 4 שממנה אני חושש. ברור לי שהיא הכי כלכלית, אך כפי שציינתם, צריך לבדוק טוב טוב את הרכב לפני הקנייה. אתם יכול לפרט מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? כפי שאמרתי, אני לא מבין גדול, והדבר האחרון שאני רוצה זה להוציא 80K על רכב לגלות שקניתי חתול בשק ושאני צריך להוציא עוד כספים. לדוגמא, לא היה לי מושג שקיים מושג כזה

מסווג א'. כמו כן, בהנחה שקנתי אחד מהרכבים שציינתי ב 80K, אתם יכול להעריך כמה יהיה השווי שלו לאחר 3 שנים? (בהנחה שלא עבר תאונות)

פורסם

אני מכיר מישהו שנותן שירות של חיפוש ובדיקת רכב . מתאים למי שלא מבין / חושש מיד2 / אין זמן וכו'

אם מתאים לך , פנה בפרטי

הוא עובד אך ורק עם פרטיות ולא עם השכרה / ליסינג

פורסם

יש גם אופציה חמישית; לפנות לליסינג תפעולי פרטי.

כאן בפורום ראיתי המלצות רבות על אוויס אקספרס אך יש מסלול דומה גם אצל "שלמה" ועוד חברות

פורסם

יש לך כאן בפורום, למעלה פוסט נעוץ -

[h=3]קניית רכב משומש: מצבור מאמרים וטיפים מאת מנהלי וגולשי האתר[/h]

הרבה מידע וטיפים של בעלי ניסיון.

תעבור על זה.

סה"כ לא מדובר על מכניקת קוואנטים ולא פיזיקה גרעינית, רק צריך להיכנס לראש הזה ולהבין מה לבדוק, ממה להזהר ולהשמר.

לגבי האפשרות ה 4 שממנה אני חושש. ברור לי שהיא הכי כלכלית, אך כפי שציינתם, צריך לבדוק טוב טוב את הרכב לפני הקנייה. אתם יכול לפרט מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? כפי שאמרתי, אני לא מבין גדול, והדבר האחרון שאני רוצה זה להוציא 80K על רכב לגלות שקניתי חתול בשק ושאני צריך להוציא עוד כספים. לדוגמא, לא היה לי מושג שקיים מושג כזה

מסווג א'. כמו כן, בהנחה שקנתי אחד מהרכבים שציינתי ב 80K, אתם יכול להעריך כמה יהיה השווי שלו לאחר 3 שנים? (בהנחה שלא עבר תאונות)

פורסם

שבוע הבא אלך לסוכנויות ואקבל מחירים עבור האפשרות ה 3 וה 4 ואחזור לסבב התייעצויות נוסף.

בהנחה שאני קונה שנתון 2013 נניח ב 80K, כמה הרכב יהיה שווה לאחר 3 שנים?

פורסם
שבוע הבא אלך לסוכנויות ואקבל מחירים עבור האפשרות ה 3 וה 4 ואחזור לסבב התייעצויות נוסף.

בהנחה שאני קונה שנתון 2013 נניח ב 80K, כמה הרכב יהיה שווה לאחר 3 שנים?

אני לא באמת חושב שאפשר עכשיו לדעת מה יהיה הערך שלו בעוד כ 3 שנים,

בכל מקרה כמו שרשמת I30 ו קיה סיד אחלה של מכוניות שיתאימו לך, תעדכן מה המחירים שמציעים לך בסוכניות ( לגבי אפשרויות 3 ו4 ) ונוכל יותר לעזור לך,בכל מקרה לגבי קיה סיד יש אותו לחבר טוב שלי והוא מאוד מרוצה ממנו יופי של רכב, I30 קצת פחות מכיר.

פורסם

קנית גם מליסינג בתור יד 2 (אבל 0 ק"מ)? אם כן אשמח לשמוע מה המחיר שהציעו לך

בנוסף, האם הוצאת מהם הטבות נוספות (נניח ביטוח חובה חינם לשנה)?

פורסם

על אפשרות #1 ויתרתי מראש בגלל המיסוי על רכב צמוד. השתמשתי במחשבון ליסינג והתוצאה הייתה חד משמעית לטובת רכב בבעלות.

אחרי הרבה שנים שהיו לי רכבי ליסינג ראיתי היטב שחברות הליסינג לא מתחזקות את הרכבים שלהן בצורה אמינה - מנסות לחסוך בכל דבר, כולל באיכות הטיפולים. זה בכלל לא משנה אם החבר שלך לעבודה שמר על הרכב - הרכב לא טופל בצורה אמינה. לכן אני פסלתי מראש רכישה של רכב שעבר התעללות ליסינג, ואפשרויות #2 וגם #4 ירדו מבחינתי.

נשארו לי 3 אפשרויות: אפשרות #3 שלך - רכב 0 ק"מ, רכב חדש מסוכנות או רכב 2 מאדם פרטי.

אז השקעתי זמן בחיפוש רכב יד 2. חיפשתי רק רכב חדש יחסית, בן שנתיים, במצב מעולה. הבעיה הייתה שבכל רכב כזה המוכרים דרשו מחירים די גבוהים. ואז שאלתי את עצמי - למה לי לקנות רכב שהוא כבר שנתיים על הכביש, כבר עבר 20K ק"מ, בזמן שבאותו מחיר ממש אני יכול לרכוש רכב חדש לחלוטין ב0 ק"מ?

מי שקונה רכב קיה מהסוכנות מקבל 3 שנות אחריות מלאות ועוד 4 שנות אחריות מצומצמת למנוע וגיר עם הרבה כוכביות. מי שקונה ב0 ק"מ מקבל 3 שנות אחריות. ההפרש הכספי במחיר הוא כ 24K ש"ח. שאל את עצמך - האם תוספת האחריות המצומצמת ל4 שנים מצדיקות תוספת כזו במחיר? לעצמי החלטתי שלא. אפילו אם אצטרך לקנות מנוע חדש זה לא יעלה לי כל כך הרבה.

היום שישית מהרכבים בישראל נמכרים כרכבי 0 ק"מ... אני מעריך שבעוד כמה שנים רוכשים פוטינציאליים ידעו להבדיל בין רכב יוצא ליסינג תפעולי לבין רכב שנקנה כ0 ק"מ והוחזק באופן פרטי מהיום הראשון.

כתבתי כאן פוסט על הקניה של 0 ק"מ - אולי תרצה לקרוא.

פורסם

לגבי המחיר וההטבות - זה שוק דינמי והמחירים משתנים במהירות - תלוי למשל בלחץ של אנשי מכירות לסיים את החודש או הרבעון בצורה טובה. לכן אין כל כך טעם לפרט על המחירים שראיתי בינואר. אין מנוס מזה שאתה תלך לכמה חברות שמוכרות 0 ק"מ ותנהל מו"מ. כדאי מאוד להזמין רכב שלא קיים להם במלאי, ושגם לא עבר עוד רישוי, אפילו אם תצטרך לחכות.

פורסם

תודה על הטיפים. המאמר שלך מצויין. אם לסכם אותו ב 3 נקודות:

• תמיד כדאי לבדוק מה המחיר בפועל אצל היבואן אחרי מו"מ ולשים לב שהגרסאות להשוואה זהות

• מחירוני הרכב המשומש משקללים הורדה של 8-10% בעת המכירה לרכב שנקנה מליסינג 0 ק"מ. צריך לקחת את זה בחשבון בעת חישוב כדאיות העסקה.

• חשוב לבדוק מה תאריך העליה לכביש של הרכב המוצע בעסקת הליסינג 0 ק"מ (מהתאריך הזה האחריות נכנסת לתוקף וגם זה משפיע על מחיר המכירה בהמשך).

בכל מקרה שבוע הבא אני הולך לכמה חברות ליסינג ויבואנים ובודק לגבי הדגמים הבאים: יונאי i30 SW, קיה סיד סטיישן (שאגב כרגע במוטו דיל אני רואה אותה ב 104900), ו Toyota Auris Hybrid SW. אני אעדכן בתוצאות הבדיקה

• תוכן חדש...