Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב שני שמשמש את אמי בעיקר לנסיעות עירוניות, כ-30 ק"מ ביום.

חשיבות לרכב חסכוני ואמין. (הנוכחי, יונדאי i20 מרגיש לה כמו רכב מפלסטיק).

בטח פספסתי עניינים מהותיים ותגלו לי מהם.

קראתי פה המלצות על ספייסטאר, סוויפט, יאריס, פאביה, וג'אז, אבל משום מה היא מעדיפה שנתון 2012+, מה שמצמצם את האפשרויות.

בקיצור, תתעלמו מההעדפה שלה לגבי השנתון וגלו לי מה הרכב הכי סביר מבחינת אמינות וחסכון בקטגורית המחיר והגודל.

רוב תודות!

פורסם

אם ה-i20 מרגיש לה כמו רכב מפלסטיק, אז הספייסטאר תרגיש כאילו היא עשויה מקרטון.

מה זה חסכוני בשבילה? 1/13 נחשב חסכוני? מה הנסועה השנתית? מהו תוואי הנסיעה ואופי הנהיגה?

פורסם

הספייס אולי לא איכותית אך תתאים לדרישות של חדש כמה שיותר ומאוד חיסכוני,בנוסף איבזור טוב,שתנסה.

בעיר המתלים מספקים נוחות טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחדד את עניין הפלסטיק- הכוונה לאיכות ההרכבה, הרכב מתפרק מבפנים.

לגבי הנהיגה, לא רק אמי נוהגת, אלא גם ילדיה שאוהבים שהרכב מגיב ללחיצה על הגז. אז שאלה נוספת היא אם הרכבים הכתובים מטה יהיו עגלות במידה דומה ליונדאי.

ואם אפשר במילה או שתיים לגבי הרכבים הללו מה היתרונות מול החסרונות שלהם.

שוב, הכוונה לגיר אוטומטי בלבד.

אופל קורסה 10-12

מיצובישי ספייססטאר 13-14

טויוטה יאריס 10

סוזוקי סוויפט 10

פיאט פונטו גרנדה 11

סוויפט 10

אני יודעת שהדרישות שלי/שלה לא הכי ספיציפיות, אז אני מחפשת כיוון ל2-3 מכוניות שונות שתנסה לנהוג בהן ולחוש איזו הכי סבבה.

תודה!

פורסם

המיצובישי מרגישה זריזה יותר,אבל אם אתה מחפש רכב זריס יותר אז לסוויפט יתרון,אם כי היא לא חיסכונית כמו הספייס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא הבנתי את מה שאמרת. כוונתך שגם הסוויפט וגם הספייס סטאר זריזות מהיונדאי?

ואני בת, למרות שהתגלגלתי לפורום שעוסק במכוניות.:wink:

עריכה אחרונה על ידי Dana Zakay
פורסם

קורסה- רכב די ממוצע- מרווח מקדימה, פחות מאחורה, איכות הרכבה טובה, איכות החומרים פחות, המנוע סביר (הרכב עבר עדכון ששיפר את ההספק המירבי מ-90 ל-100 סוסים ושיפר את צריכת הדלק), אבל "בזכות" גיר 4 הילוכים (ארוכים) הביצועים בערך כמו I20 מנוע 1.4 אוטומטי, לא משהו לכתוב עליו הבייתה.

ספייס סטאר- על התפר בין סופר מיני למיני (משווקת כסופר מיני), די מרווחת, חסכונית, נוחות נסיעה סבירה, מנוע מעט מחוספס אבל עושה עבודה טובה ואמינה (וגם התאוצות לא רעות, בעיקר בעיר, בזכות התיבה הרציפה), הבעייה שהיא מרגישה רועשת ומרגישה קצת חלבית ולא הכי משרה ביטחון בנהיגה.

יאריס- נוחה, מרווחת, שימושית, עם מנוע חביב ותיבה רובוטית פשוט רעה.

סוויפט-

פיאט פונטו גרנדה- מניח שאת מדברת על האיבו, ״מתיחת הפנים״ של הגרנדה. היה רכב נחמד באמצע-סוף העשור הקודם, וקנייה טובה בסביבות 20-30 אלף, אבל ב-50K יש אופציות יותר מרווחות, חזקות, ומעונות ממנה.

סוויפט- זריזה יחסית בזכות מנוע חזק יחסית ומשקל קל, קצת צפופה מבפנים ובתא המטען אבל יש הנדסת אנוש טובה ואמינות גבוהה, והיא גם די מהנה לנהיגה, רק בדקי את התיבה האוטומטית (אם אין רעשים/רעידות) ואת הבלמים/בולמים בציר האחורי, שחיקתם מהירה יחסית. עדיפות לדגם GLX ולא GLS.

אגב, איזו i20 יש לכם? טרום מתיחה או אחריה? מנוע 1.4 או 1.6 (או 1.2)?

פורסם

א. תודה רבה!

ב. יונדאי 2010 1.4. אז לפני מתיחת הפנים אם גוגל משתף איתי פעולה.

ג. שכחתי לצרף לרשימה פאביה 2011. המוסכניק המליץ לה על פאביה ואני תוהה אם ביושר רב או שבא לו להפגש יותר.

• תוכן חדש...