Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וחברה שלי עוברים באוקטובר לבאר שבע והחלטנו שיש צורך ברכב. זה רכב ראשון שלנו ותקציב של 15k. הרכב יעבור כ20 אלף קילומטר בשנה שרובם בדרך בין עירונית (קריית שמונה-באר שבע).

מחפשים רכב ידני לחסכון ואמינות מקסימלית.

הדרישות שלנו מתמקדות בעיקר בחסכון - אחזקה וצריכת דלק נמוכה (1/15 ומעלה נשמע סביר), בטיחותי חשוב מאוד! מנוע לא חלש (1400 ומעלה), שיהיה מהנה לנהיגה ויכול לתת הרגשה טובה בנסיעות האלה זה בונוס מעולה אבל אין לנו ציפיות בתקציב הזה.

חשבתי על שלושה אופציות:

אופציה ראשונה: אבא שלי מוכר את פיאט מולטיפלה 2001, 1900 טורבו דיזל 350 אלף קילומטר כשהוא יד 2 ודוד שלי היה יד ראשונה, אני יודע שהייתה מטופלת בצורה טובה ושעשו לה מנוע ב2006 כיוון שהבת שלו שברה את הקרטר. הרכב נמכר כי החלו הרבה תקלות קטנות (בולמים, משאבת סולר וכאלה…) שהצטברו לכ4 אלף שקל בשנה ויותר. מצד אחד הרכב מבחינה מכאנית במצב טוב ויש לי אופציה לקנות אותו ב8 אלף ופחות (אבא בכל זאת) ןלהשאיר הרבה כסף לישור קו. מבחינת צריכת דלק היא עושה 1/13 בחוץ ו1/10 בעיר שזה לא מושלם אבל לא רע. הגיר קצת מחליק בהילוך חמישי ותיקון של כ600 שקל יפתור את הבעייה ועוד כמה תיקונים קטנים שאני מודע אליהם. הצינורות עם קצת קורוזיה וזה גרם לשבר בצינור שדוד שלי ריתך (רתך אלומיניום מקצועי).

האופציה שנייה היא לקנות פיאט פונטו או יונדאי גטס בתקציב ולקוות שהיא לא תפתיע עם תקלות לא צפויות ואחזקה נמוכה.

האופציה האחרונה היא למתוח את התקציב לאזור ה25 ולחפש רכב ברמה של פיאט בראבו 2009 אך זה יהיה מאמץ כלכלי גדול לסטודנט מתחיל בהנחה ואחזקה תעלה עוד יותר.

אשמח לכל עצה ורעיון. תודה על הסבלנות!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

רכב עם ק"מ כזה = המון בלאי. זה לא משנה שהוא תוחזק ברמה גובהה חלקים מתבלים וצריך להחליף. לא חושב שהייתי הולך על זה למרות שמבחינת עיסקה היא עסקה קלה.

הייתי מחפש פיאט פנדה כמה שיותר חדשה ועם ק"מ כמה שיותר נמוך, ומותח את התקציב בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מכיוון שאתם זוג סטודנטים צעיר ללא ילדים..

בתקציב הזה מניסיון שלי, אני ממליץ על יונדאי גטס סביב שנתון 2007 עם ק"מ סביר ושמטופלת בזמן.

הרכב אמין, זול לאחזקה וקל יחסית לבצע טיפולים שוטפים (למי שקצת מתמצא).

רמות הגימור הגבוהות יותר (2 כריות אוויר ו-ABS) הן: GLI/GLX/GLS בעוד שרמת גימור GLF נחותה מהן (רק כרית אוויר אחת ללא ABS).

תנסה לחפש רכב עם אחת מרמות הגימור הגבוהות.

אני מחזיק ברכב כזה כבר כ-9 שנים ומרוצה ממנו מאוד.

בהצלחה.

פורסם
תודה על כיוון המחשבה. לםנדה יש מנוע 1400? מה הציפיה לצריכת דלק?

אשמח לעוד תגובות.

לפנדה מנוע 1.3. מנוע 4 צילינדר ותיק ואמין. צריכת הדלק בנסיעות בתוואי שאתה מתאר(בינעירוני בעיקר) תוכל לצפות לצריכה של 1-17 בלי הרבה מאמץ.

פורסם

אם אמתח את התקציב כדי לקבל רכב טיפה יותר טוב ל25k על מה הייתם ממליצים? (אני ממש אוהב את הפיאט בראבו). ואשמח לעוד דעה או שתיים לגבי המולטיפלה כי בכל זאת זו עסקה נוחה יותר. תודה לכל העוזרים!

פורסם

חברים מקפיץ את השאלה שוב.

אשמח לעוד תגובות לגבי הפיאט מולטיפלה וההתאמה מבחינתי.

אם התשובה היא לא מתאים, וכיוון שהרעיון של לקנות פנדה מרגיש לי מאולץ ולא אני אשמח לקבל רעיונות לרכב עם אותן דרישות בתקציב של 25k. ושוב חשבתי על הבראבו 2009 רובוטית, איך היא מתאימה לדרישות? והאם יש עוד הצעות. תודה לעוזרים!

פורסם (נערך)

אני חושב שאתה עושה טעות בדרך המחשבה שלך. אתה אומר שהבחירה בפנדה היא מאולצת, ומצד שני מסתכל על רכבים שלא מתאימים לדרישות או לתקציב שלך.

התקציב מוגבל. אתה מחפש דרך טובה וחסכונית להגיע מנקודה א' לב' לשני אנשים. אתה צריך רכב כמה שיותר פשוט וכמה שיותר חדש.

לדעתי רכב מיני מודרני וידני הוא האופציה המועדפת, והפנדה מומלצת בגלל שהיא מאפשרת להשיג שנתון גבוה ביחס לתקציב והמנוע שלה הוא מנוע 4 צילינדר חסכוני ואמין.

אני מבין שהמולטיפלה היא רכישה "קלה", אבל כמות ההתעסקות הפוטנציאלית לא מצדיקה את הקלות. היא לא תיתן לך שום יתרון על הפנדה.

אני מבין שהבראבו קוסמת. במיוחד עם כל השבחים שהרכב קיבל כאן בפורום. היא תהיה גם נעימה יותר לנסיעה, עדיין אתה צריך לעשות סדר עדיפויות. הבראבו גם אם נחשבת לאמינה מסובכת יותר לתחזוקה. יש שם גיר רובוטי שבמקרה של כשל מצריך השקעה של כמה אלפי שקלים. יש שם טורבו שבמקרה של כשל מצריך גם השקעה של כמה אלפי שקלים.

אתה הולך להתחיל ללמוד ובשנה ראשונה אין ממש זמן לעבוד, מה יקרה אם יום בהיר אחד הילך הטורבו ותצטרך להשקיע 5000 שקלים? סתם זורק מספר אבל אני מאמין שזה לפחות הסכום.

אני נשאר בהמלצה שלי, ידני קטן ואטמוספרי.

רוצה רכב גדול יותר? חפש לך יפאנית אוטומטית ואנמית סטייל מיצובישי לאנסר, סובארו אימפרזה, השוק שלהן על הפנים. תקבל רכב גדול יותר ואוטומטי. עיקר התשלום יהיה בסעיף הדלק, אבל יש מקום ליותר מטרמפיסט אחד ותיקים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

מקבל לגמרי את הגישה שלך. נשאר עם מיני ידני קטן ואטמוספרי (למרות הרצון לקבל רכב מעניין יותר וחזק יותר) במטרה לשמור על עלויות אחזקה נמוכות, אבל, מעלה את התקציב כדי לקבל רכב משנתון גבוהה יותר ובתקווה שיוכל להכיל שני טרמפיסטים שישתתפו בדלק. מה ההמלצה לתקציב של 15-25k?

פורסם (נערך)

אני עדיין לא רואה מועמדת ראויה יותר מאשר הגטס, עבור סטודנט + 2 טרמפיסטים, מבלי לחרוג משמעותית התקציב המקורי.

אני מסיע בגטס את אשתי ואת הילדה בת ה-3 בכיסא תינוק (מאסיבי) + ציוד מכני בתא המטען והיא סוחבת יפה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז אחרי שעשיתי מחקר ארוך בעצמי, הגעתי למסקנה המתבקשת שזה אכן הרכב בשבילי.

אשמח לכל עזרה במציאת הרכב: גטס 2007 ומעלה ידנית בגרסת gls.

כמו כן אשמח להמלצות למכון בדיקה באזור חיפה ואחד באזור עכו/נהריה.

כרגע מה שאני רואה ביד 2 זה שנתון 2008, 72 אלף ק"מ יד 1 מליסינג. בטלפון הבחור ביקש 19K (שזה בתקציב 15-20K בשאיפה לגבול התחתון). תודה לכולם על העזרה!

פורסם

תודה על העצה אבל ננעלתי סוף סוף על רכב. אנ מחפש עזרה במציאת הרכב ומכון בדיקה אמין בחיפה, עכו או נהריה שיעזור לוודא שאכן זה הרכב. בקיצור עזרה בקנייה.

פורסם

מכרו את הפיאט? הייתי לוקח את הפיאט למוסך אמין ובקיא. אם כל מה שדורשת זה 1000-2000 יישור קו אז הייתי לוקח עליה הימור (בהנחה שהיא ידנית) ואז מתמקח עם אבא....

• תוכן חדש...